Categories
COPENHAGUE

Dia 3: Roskilde (Catedral i Museu de Vaixells Vikings) + Jardins de Tívoli

I ja som al últim dia (3r dia) de la nostra escapada a Copenhague. Aquí, nosaltres us proposem una petita sortida de la ciutat de Copenhague per poder visitar un poble típic danès amb el seu encant, i també poder visitar 2 atractius en el mateix poble: la seva Catedral que és Patrimoni de la Humanitat, i un museu singular, el Museu de Vaixells Vikings. La localitat és Roskilde i es troba a 30 kilòmetres de Copenhague. Per la tarda, un cop retornats a Copenhague, us proposem acabar de passar la resta del dia als Jardins Tívoli, un dels parcs d’atraccions més antics del món.
Índex:
1. Roskilde: Roskilde Domkirke i Vikingeskibsmuseet
2. Jardins de Tívoli

1. Roskilde: Roskilde Domkirke i Vikingeskibsmuseet

Un cop esmorzats ens acostarem a l’Estació Central de Copenhague, ubicada a uns 10-15 minuts del nostre allotjament, a peu és clar. Es troba ubicada darrera el Parc d’Atraccions de Tívoli. Allí hi agafarem un tren de rodalies que en uns 20 minuts ens portarà a Roskilde (separat uns 30 kilòmetres de Copenhague).

Estació Central de Tren de Copenhague

Roskilde és una petita ciutat danesa situada al final d’un fiord. És una altra de les millors excursions que pots fer des de Copenhague, amb la Catedral i el Museu dels Vaixells Vikings de Roskilde, com els seus dos principals reclams turístics.

Estació de tren de Roskilde

Un cop a Roskilde, realitzarem un petit recorregut pel Centre Històric d’aquesta ciutat. Bàsicament seguirem el carrer Algade, que ens portarà pel cor del barri històric. Farem uns 550 metres fins a trobar-nos amb els edificis de Byens Hus, actualment un Centre Cívic. Aquí, trencarem a mà dreta per anar a descobrir la seva imponent Catedral.

Byens Hus de Roskilde
Des del mateix carrer Algade es divisa la silueta de la Catedral de Roskilde (Domkirke).

La Catedral es troba a 900 metres de l’estació de tren, caminant son uns 12-15 minuts aproximadament. La seva façana és força imponent.

Domkirke de Roskilde

La Catedral de Roskilde és d’estil gòtic i fou declarada Patrimoni de la Humanitat. És la major catedral que veure a Dinamarca. Admirem la seva arquitectura exterior.

Catedral de Roskilde
Catedral de Roskilde
Façana principal de la Catedral de Roskilde
Catedral de Roskilde

En el seu interior es troben una gran part de les tombes de la família reial que van des de l’Edat Mitjana fins a l’actualitat.

Orgue a l’interior de la Catedral de Roskilde
Ens anem trobant tombes de la reialesa per tot l’interior de la Catedral
Una de les capelles més boniques i històriques de la Catedral
Altar i retaule espectaculars
Tombes per tot l’interior de la Catedral, no només per les seves capelles
Interior de la Catedral de Roskilde
Interior de la Catedral de Roskilde
Interior de la Catedral de Roskilde
Una altra de les capelles funeràries més espectaculars

L’horari de visita de la Catedral és de dilluns a divendres de 9:00 a 17:00 hores, dissabtes de 9:00 a 12:00 hores, i diumenges i festius de 12:30 a 17:00 hores. El preu de l’entrada és de 70kr pels adults i entrada gratuïta pels nens. Entrada també gratuïta amb la tarja-abonament Copenhague Card Discover. Adjunto la seva pàgina web.

Sortint de la catedral, anem en direcció nord i de baixada en busca del Museu dels Vaixells Vikings.

Casetes del casc històric de Roskilde

Continuem el nostre tour per Roskilde baixant pel carrer Skolegade i travessant el parc urbà de Byparken. En qüestió d’un quart d’hora passejant, arribem a la ubicació del Museu dels Vaixells Vikings. L’exposició dels vaixells es situa en el port que dóna accés al fiord, punt de partida per nombrosos navilis. Entre les embarcacions de la col·lecció hi podrem contemplar el vaixell viking més gran del món. Els seus 37 metres d’eslora podien albergar fins a un centenar de guerrers disposats a combatre allí on atraquéssin.

Taller en el port de Roskilde que està dins del mateix recinte que el museu
Reproducció exacta i real de vaixell viking

En el Museu també hi podràs veure cinc dels vaixells vikings reflotats en el 1960 després que passéssin més de 1.000 anys sota les aigües del fiord.

A l’interior d’una nau hi ha els vaixells reflotats per a la seva exposició al públic
Exposició dels Vaixells Vikings

L’horari d’obertura del museu a l’estiu és de tots els dies de 10:00 a 17:00 hores. El preu de l’entrada és de 160kr pels adults i entrada gratuïta pels nens. També és gratuïta l’entrada amb la tarja Copenhague Card Discover. Adjunto la seva pàgina web.

Visitat el museu és hora de tornar cap al centre de Roskilde per anar a dinar. Després agafarem el tren regional de tornada a Copenhague.

Una altra bona opció de conèixer millor la història de Roskilde és reservar una excursió amb guia en espanyol.

2. Jardins de Tívoli

Arribats a Copenhague, i depèn del temps que tinguem abans d’agafar el nostre avió de retorn, passarem les darreres hores del viatge en els Jardins de Tívoli, ben al costat de l’allotjament i de l’Estació Central de trens de Copenhague.

Parc d’Atraccions i Jardins de Tívoli, al centre de la ciutat de Copenhague

Un dels grans atractius de Copenhague son els seus espais verds i sense cap mena de dubte els Jardins Tívoli son el millor exemple per parlar del costat més “green” d’aquesta ciutat. Tant si viatgeu sols com si ho feu en família, gaudireu en el seu interior d’un dels parcs d’atraccions més antics del món. Impressionant, no?

Jardins Tívoli
Jardins Tívoli

Amb l’entrada als Jardins Tívoli podreu recórrer el parc i passejar entre les seves atraccions decimonòniques en un ambient tant divertit com únic. Dins de les seves nombroses atraccions hi destaquen algunes com “The Demon”, una espectacular muntanya russa ambientada a l’Imperi Xinès, o “Fatamorgana”, una torre de 45 metres d’altura amb 3 nivells de velocitat. No obstant, heu de tenir en conte que els Jardins Tívoli obren solament per Nadal, Pasqüa, a l’estiu i per Halloween.

Jardins Tívoli
Torre de l’Ajuntament des dels Jardins Tívoli

Muntanyes russes, cotxes de xoc, carrussels, jocs de fira, galeries de tir, formen part de la diversió que ofereix aquest parc que va obrir les portes en el 1843. A més de totes aquestes atraccions, aquest parc disposa d’una gran varietat de restaurants com el “Nimb”, situat en un palau d’estil àrab, o la Fragata de Sant Jordi en un vaixell. Uns altres llocs famosos del parc son la pagoda xinesa, el palau àrab o la magnífica porta d’entrada.

Atracció de “The Demon”, una de les més famoses

Entre les atraccions (no incloses en l’entrada general) més famoses es troben les muntanyes russes “The Demon” i “La Mina”, la “Golden Tower·, “Fatamorgana” i el “Grand Prix”, aquesta última per a totes les edats.

Jardins Tívoli, un parc d’atraccions amb elements molt bonics i icònics

Abans d’anar-te’n dels Jardins Tívoli t’aconsellem pujar al “The Star Flyer” per gaudir d’unes increïbles vistes mentres tens la sensació de volar i veure algun espectacle en el teatre a l’aire lliure. Una altra bona època de viatjar a Copenhague i visitar aquests jardins, és entre novembre i desembre quan es monta un bonic mercat nadalenc.

Atracció “The Star Flyer”
Atracció “The Star Flyer”

L’horari de visita dels Jardins Tívoli son durant l’estiu de 11:00 a 23:00 hores. El preu de l’entrada solament és de 160kr tant pels adults com pels nens. Amb la tarja Copenhague Card Discover s’hi inclou aquesta entrada als Jardins Tívoli. Lo què no està inclòs en l’entrada ni en la tarja, son les atraccions. Ho pots fer de dues maneres: pagar i pujar a la que t’interessi, o comprar un passi per pujar a totes les atraccions. El passi és el “Ride Pass” i el preu és a partir de 189kr pels adults. En temporada alta pot costar fins a 319kr pels adults. Has de mirar la web, per això l’adjunto aquí.

Entrada principal dels Jardins Tívoli

Nosaltres al final, al disposar de la Copenhague Card Discover, vam considerar pagar atracció per atracció, ja que teníem clar que no pujariem a moltes. Únicament vam pujar a la muntanya russa “The Demon” i a les cadiretes voladores “The Star Flyer”. Va valdre moltíssim la pena. No teniem temps per a res més. El preu de pujar a “The Demon” és de 90kr, i el preu per pujar a “The Star Flyer” és de 90kr més. En temporada alta hauràs de fer bastanta cua, com ens va passar a nosaltres.

Entrada principal dels Jardins Tívoli

I així finalitza el nostre viatge-escapadeta a Copenhague. Ens han quedat alguns racons per veure i alguns monuments i atraccions per acabar de pujar. Sempre podrem trobar la manera de tornar-hi algun altre dia.

En aquest últim dia, si us interessa, també hi ha altres opcions de fer escapades diferents com la què hem fet anant a Roskilde. Us adjunto algunes excursions que es poden fer possibles des de Copenhague:
Kronborg Slot

Adjunto en un mapa de google maps, el recorregut detallat del dia d’avui, amb el marcatge de les principals atraccions i monuments visitats:

I fins aquí ha arribat el nostre viatge-escapada a Copenhague en 3 dies. Només resta dir que espero que hagueu gaudit del viatge i que en pugueu fer molts més com aquest i de millors i tot.

Salut, i ens veiem de ruta…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *