Categories
DOLOMITES

Dia 16: Sottoguda + Alleghe. Nit a Alleghe o Viatge a Venècia + Vol de Tornada a Barcelona

I ja hem arribat a l’últim dia del nostre viatge als Dolomites. Avui prometem que no farem cap trekking ni cap ascensió a 3000 metres ni res semblant. Únicament visitarem dues boniques poblacions dels Dolomites. Per una banda, durant el matí visitarem Sottoguda, un dels pobles més bonics als peus de la Marmolada, i per la tarda visitarem Alleghe, que alguns també anomenen el poble més bonic dels Dolomites. Hi ha gustos per  tot. Alleghe es troba a prop, a les ribes del llac del mateix nom i als peus de l’imponent Mont Civetta. Així acaba el nostre viatge.
Índex:
1. Sottoguda
2. Alleghe

1. Sottoguda

Quan el dia clareja a Sottoguda en el nostre allotjament, veiem de veritat que es tracta d’un dels pobles més bonics de les Dolomites, als peus de la Marmolada.

Sottoguda

És un altre poble idíl·lic de casetes de fusta d’alta muntanya i balconades de flors amb la seva corresponent església punxeguda. Recórrer els carrerons peatonals d’aquest poble és un autèntic plaer. Minúscul en tamany però ple de racons que et faran fondre la memòria del mòbil.

Sottoguda

A més, és un lloc ideal per emportar-te un record de Dolomites. Conta amb bastantes botigues d’artesans experts en fusta i ferro.

Sottoguda

2. Alleghe

Som vora el migdia, hem dinat, i ens n’anem a visitar Alleghe. Es troba únicament a 15 minuts en cotxe de Sottoguda (11,5 kilòmetres). Alleghe, només arribar, veiem que és una localitat coqueta amb llac i església. Qui pot resistir-se a la imatge d’un preciós poblet reflexat en un llac d’aigües maragda? L’esbelta torre de l’església d’Alleghe, les seves construccions de fusta i els paisatges de roca i bosc que envolten el llac, recreen una estampa de postal. De fet, diuen que té una certa semblança a la celebèrrima localitat austríaca de Hallstatt. I a tú, què et sembla?

Alleghe

Més enllà de fer mil fotografies d’un altre dels pobles més bells que veure als Dolomites, l’àrea es presta a altres activitats tant xules com navegar en caiac o barqueta, o rutes a peu com la del llac Coldai, als peus de l’icònic Mont Civetta.

Alleghe

Dominada per la mole del Civetta, Alleghe és una petita localitat dolomítica coneguda per la seva bellesa a més de per ser un dels principals punts d’esquí, amb més de 80 kilòmetres de pistes. Bé, per això i per les xarxes socials que des de fa temps, la consideren la “Hallstatt d’Itàlia”. Com a curiositat, et direm que la localitat es troba a les ribes del Llac de Alleghe, un llac que es va formar en 1771 després d’un despreniment que va sepultar a tres poblacions de la zona.

Alleghe

Nosaltres, per la seva ubicació, utilitzem la localitat com allotjament per si és necessari que al dia següent, haguem d’anar amb cotxe fins a l’Aeroport de Venècia i tornar a casa. És per això que creiem que pot ser una gran opció, si com nosaltres tens el teu vol de tornada des de Venècia.

Alleghe
Alleghe

I fins aquí arriba el nostre viatge de 16 dies als Dolomites. Finalitzant la ruta al bonic poble d’Alleghe.

Adjunto un mapa de google maps amb la previsió de la ruta del dia feta amb cotxe, sortint des de l’allotjament de Sottoguda i acabant al possible allotjament del poble d’Alleghe, a punt pel dia següent tornar cap a Venècia i d’allí a Barcelona amb avió. Adjuntem també els principals atractius del mateix (després de 10,00km i de 14 minuts de ruta):

Adjuntem un altre mapa de google maps amb la previsió de la ruta de tornada des del nostre allotjament a Alleghe cap a l’aeroport de Venècia (142,00 kilòmetres / 1 hora i 57 minuts):

I fins aquí ha arribat el nostre viatge als Dolomites en 16 dies. Només resta dir que espero que hagueu gaudit del viatge i que en pugueu fer molts més com aquest i de millors i tot.

Salut, i ens veiem de ruta…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *