Categories
OCCITÀNIA

16. Castelnau-de-Montmiralh

A prop del minigolf i de Puycelsi (a 13km), es troba una altra joia de poblet medieval fortificat, anomenat Castelnau-de-Montmiralh. Construït al voltant de 1220, al final de la creuada contra els albigesos per Raymond VII, la bastida de Castelnau-de-Montmiralh va resistir als anglesos que, liderats per el Príncep Negre durant la guerra dels 100 anys, renunciaren a atacar-lo. Els mont-miralesos varen saber llavors com defendre’s durant les guerres de religió, i així preservaren un patrimoni inestimable que avui en dia és “un dels pobles més bonics de França”.

Es tracta d’un emplaçament inexpugnable en l’edat mitjana. Castelnau-de-Montmiralh ofereix vistes incomparables del bosc de Grésigne i del mosaic de formes i colors dels camps i turons.

Aquesta bastida domina, des del seu promontori, un magnífic paisatge d’on la vista es perd a l’horitzó. Aquesta situació única i la seva taula d’orientació constitueixen un punt de partida privilegiat per a passejos en plena naturalesa i el senderisme en les vinyes de Gaillac.

Però Castelnau-de-Montmiralh oculta altres molts de tresors. Els seus carrers i carrerons embullats son una invitació al passeig contemplatiu. Magníficament reformada, la bastida està plena de laberints en els que un pot fer veure que es perd per a descobrir a cada pas un nou tros de la història.

Carrers de Castelnau-de-Montmiralh
Carrers de Castelnau-de-Montmiralh

La plaça de les Arcades

Lloc ineludible de Castelnau-de-Montmiralh, la plaça de les Arcades és la plaça del mercat. Ha mantingut la seva funció com a centre neuràlgic del poble i és un lloc de trobades infal·lible per el mercat dels dimarts per el matí al llarg de tot l’any o per el retrobament al final del dia.

En Juliol, Les Musicales s’apropien de la plaça, i ofereixen tres dies de concerts gratuïts. En l’agost, és l’escenari de les festivitats del 15 d’agost i la fira de la mel.

Plaça de les Arcades
Plaça de les Arcades
Plaça de les Arcades
Plaça de les Arcades

L’església de l’Assomption

Data del segle XV. La sala del tresor conté la magnífica “croix des consuls”(creu dels cònsuls), una obra mestra d’orfebreria religiosa.

L’església de L’Assomption i la creu dels cònsuls
L’església de L’Assomption i la creu dels cònsuls
L’església de L’Assomption i la creu dels cònsuls

A la volta d’un carreró descobrirem la plaça de la Rosa, des d’on sortien els peregrins cap a Roma o cap a Santiago de Compostel.la; un rentador del segle XVII; els vestigis de les antigues fortificacions; elements de l’arquitectura medieval; boniques mansions antigues; i l’estàtua de la Verge, que des de dalt del Pechmiral abraça el magnífic panorama del bosc de la Grésigne. El castell fou destruït en el segle XVII i només queden visibles uns pocs elements de fortificació.

Adjuntem la documentació gràfica en forma de plànol que ens serví per fer-nos una ruta per dins l’entramat de carrerons de Castelnau-de-Montmiralh:

Mapa del poble

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *