Categories
NORUEGA

16. Ålesund – Åndalsnes: Ålesund + Atlanterhavsvegen Scenic Route + Åndalsnes

Encara estem una mica bocabadats pensant en la ruta escènica del dia anterior (sobretot amb els enclavaments de Ørnesvingen i Trollstigen) quan en el dia d’avui, en tenim una altra (de ruta escènica nacional) de programada: la Carretera de l’Atlàntic (Atlanterhavsvegen). Bé, serà per la tarda, pel matí ens dedicarem a visitar la ciutat d’Ålesund, una ciutat amb arquitectura Art Nouveau en gran part d’ella, actuant com un potent centre cultural de la regió. Es tracta d’una de les ciutats més singulars de Noruega. Al finalitzar el recorregut per l’Atlanterhavsvegen anirem a allotjar-nos a la ciutat d’Åndalsnes, que té uns quants atractius turístics, entre ells, el nostre càmping, proper i amb grans vistes de Trollstigen.
Índex:
1. Ålesund
2. Atlanterhavsvegen Scenic Route
3. Åndalsnes

1. Ålesund

Ens llevem a Ålesund amb moltes ganes de conèixer la ciutat, que ens han parlat que és molt singular, per la seva arquitectura Art Nouveau. Tenim tot el matí per conèixer-la. El primer que podríem fer és una ruta en caiac, recorrent el canal de Brosundet, el qual creua el centre urbà. És una activitat recomanada per a famílies. Se n’encarrega l’empresa “Uteguiden. Bilberry. NO”.

Caiac pel centre d’Ålesund

L’oficina de guíes d’Ålesund és el punt de partida de moltes experiències úniques prop de la ciutat. Uneix-te a navegar en caiac per el canal Brosundet, una experiència que no obtindràs en cap altre lloc. Uteguiden ofereix una àmplia oferta d’activitats per a petits i grans grups durant tot l’any: viatges amb sortides regulars i activitats a mida per a particulars, comiats de solter, empreses i grups d’amics. Avui en dia, la gent vol viatjar amb seguretat a l’aire lliure. Uteguiden ofereix orientació i educació per brindar-te una experìència única en la naturalesa combinada amb un servei de primera. La bonica ciutat d’Ålesund es troba en l’extrem nord del paisatge de fiords occidentals i inclou varies illes que s’extenen fins a l’oceà Atlàntic, amb els Alps de Sunnmøre com a teló de fons espectacular. Uneix-te a un passeig en caiac en el canal Brosundet. L’arquitectura es caracteritza per una història molt fascinant i un pla de construcció definit originalment. Gran part d’Ålesund es va incendiar en el 1904, i això va resultar en la decisió de construïr les noves cases en estil Art Nouveau, que va caracteritzar gran part de l’arquitectura europea de principis de segle. Cap altra ciutat a Noruega té tantes agulles i torres com Ålesund, i molt menys els ornaments i les figures detallades de les façanes. Si desitges gaudir d’una vista fantàstica de la ciutat, hi trobaràs un camí cap al mirador en la cima de la muntanya Aksla a través del centre de la ciutat. Pots escollir pujar els 418 graons des de Byparken o donar la volta a Aksla i pujar-hi amb bicicleta elèctrica.

El que sí podem fer és anar a visitar el Centre d’Art Nouveau i el Museu Kube, per conèixer més a fons la història i la singular arquitectura d’Ålesund. Els horaris d’obertura son de 10:00 a 16:00h i els preus son de 110kr pels adults i entrada gratuïta pels menors de 18 anys.

Centre d’Art Nouveau i Museu Kube

El Centre Art Nouveau de Ålesund documenta la singular història arquitectònica de la ciutat amb l’establiment de l’arquitectura Art Nouveau. Experimenta la fascinant i emocionant història a través de la màquina del temps que et portarà de retorn a l’incendi de 1904. Fes un passeig per les nombroses sales de l’edifici protegit conegut com “The Swan Pharmacy” i déixa’t captivar per la bonica i autèntica decoració. Les exposicions permanents inclouen temes com “De les cendres a l’Art Nouveau”, “Artesanía i Arquitectura” i “La bellesa de l’Art Nouveau”. El Centre Art Nouveau és membre de “Réseau Art Nouveau Network”, junt amb altres ciutats Art Nouveau, entre d’altres, Brussel·les, Glasgow, Barcelona, Nancy i Viena. El Museu d’Art KUBE exhibeix diverses expressions artístiques relacionades amb el comptat de Møre i Romsdal, però també art contemporani nacional i internacional.

Centre d’Art Nouveau i el Museu Kube

També anirem a trobar el Mirador en el Mont Aksla, per tenir unes vistes increïbles de la ciutat i els entorns. Nosaltres vàrem pujar els 418 graons que ens separaven del parc urbà Byparken.

Ålesund des del Mirador en el Mont Aksla

A Ålesund pots visitar la muntanya de la ciutat i el mirador Aksla. Des d’aquesta ubicació hi ha una vista panoràmica de l’arxipèl·lag, el bonic centre de la ciutat i els eimpressionants Alps de Sunnmøre. Camina els 418 graons des del Town Park, ves-hi amb cotxe o agafa el tren urbà fins a Fjellstua. Fjellstua, que es troba en la part superior, té un restaurant a l’aire lliure, una cafeteria i una plataforma per a gaudir de la vista. Per a pujar a Aksla, pots prendre els 418 graons que pugen des de Town Park o pots conduïr fins a Borgundfjordveien/Fjelltunveien.

Aksla Viewpoint

Gaudeix de la meravellosa vista o recorre els senders i les àrees d’oci a l’aire lliure en la muntanya de la ciutat, Aksla, a Ålesund. Un bon lloc per començar serien els 418 graons des de Town Park. També pots utilitzar les nombroses àrees recreatives de la muntanya, com Rundskue. Una ruta alternativa de tornada a la ciutat seria a través de Vannspringdalen.

Un altre dels imprescindibles d’Ålesund seria l’Atlanterhavs Parken, l’aqüari d’aigua salada i centre de les ciències del mar més gran del nord d’Europa.

Atlanterhavs Parken

L’Atlanterhavsparken és un dels aquaris més particulars d’Europa. L’aquari està integrat en el paisatge costaner de Tueneset, la costa oest de Ålesund. Estudia els grans tancs paisatgístics que, sense filtrar, mostren la vida en el mar al llarg de la costa noruega i en l’Oceà Atlàntic. Aquest és l’aquari de Noruega. Al llarg del dia hi ha vàries activitats, consulta el programa d’activitats. Déixa’t fascinar per la frenètica activitat en el tanc més gran quan el bussejador entra per alimentar a mà els peixos tots els dies a les 13:00h (de juny a agost també a les 15:30h). I Intenta recollir una estrella de mar o pescar un cranc en la sala d’activitats. L’aquari té una espectacular àrea a l’aire lliure amb vista directa a l’Oceà Atlàntic. En la àmplia zona a l’aire lliure hi ha un parc de pingüins separats. Els pingüins s’alimenten tots els dies a les 14:30h. També hi ha un popular parc aquàtic i una gegantina escultura de pop, perfecta perquè juguin els nens. L’atracció més nova és Sealbay amb un observatori submarí que mostra la vida de les foques d’una manera espectacular. The Harbour Seals té la llar perfecta en la piscina de foques més gran d’Europa. Quasi sis mil metres quadrats i quinze milions de litres d’aigua dolça salada els hi dónen la sensació de la veritable vida salvatge, però encara amb àpats gratis. Tots els dies a les 15:00h té lloc l’espectacle d’alimentació de les foques.

Aquari d’Ålesund

El aquari té una acollidora cafeteria perfecta per dinar, prendre un cafè o un pastís mentres gaudeixes de l’emocionant vista. En la botiga de souvenirs hi trobaràs molts articles que pots emportar-te a casa com a record de The Atlanterhavsparken.

Els horaris d’obertura de l’aquari en els mesos d’estiu son de les 9:00 a les 17:00h, i els preus son de 225kr pels adults i 100kr pels nens de 3 a 15 anys.

Una altra cosa que pots fer a Ålesund és agafar un creuer fins a Geiranger. No serà el nostre cas, perquè d’allà precisament hi venim, però el creuer Fjordcruise Ålesund – Geiranger és un creuer que es fa tot l’any fins a Geiranger, viatjant pels paisatges més espectaculars de la geografia noruega.

Creuer Ålesund – Geiranger

Viatja com un local i descobreix la forma tradicional d’explorar els fiords. Aquest bonic viatge d’Ålesund a Geiranger té al voltant de 120 kilòmetres passant per tres fiords ben diferents i paisatges espectaculars. Gaudeix del creuer de tres hores amb una tassa de cafè i refrigeris mentres viatges des de l’oceà cap al fiord. Ofereixen viatges d’anada en ambdos sentits així com bitllets d’anada i tornada perquè puguis gaudir de Geiranger un sol dia o quedar-te varis dies. Les sortides el mateix dia et brinden unes hores per explorar el bonic poble de Geiranger, gaudir d’un dinar, unir-se a un recorregut turístic en autobús, taxi, cotxe o bicicleta elèctrica. Aventúra’t als miradors més propers de Eagle Bend o Flydalsjuvet, o perquè no visitar les impressionants vistes de Dalsnibba/Skywalk.

Fjordcruise Ålesund – Geiranger

Hi ha un nou catamarà, el MS Geirangerfjord II, que ha estat dissenyat específicament a Noruega per millorar l’experiència turística dels fiords. Aquest vaixell té el tamany perfecte per atendre a individus i grups en ruta des de Ålesund a Geiranger. Té la flexibilitat de fer parades en el camí, perquè puguis veure com la gent viatjava tradicionalment a Geiranger abans del desenvolupament de la xarxa de carreteres. Hi ha una audioguia única i recentment desenvolupada per aquesta ruta, en varis idiomes, entre ells l’espanyol, que ha estat escrita localment per recopilar històries perdudes de les granges i àrees dels fiords a les que només es pot accedir en vaixell.

Ja als afores d’Ålesund, a 20,9 kilòmetres del centre de la ciutat, hi ha Godøyfjellet, on pujaràs a la muntanya per gaudir d’unes vistes espectaculars. També pots fer la caminada anomenada Storhornet. Has de preveure un total de 5 hores aproximadament per a fer la caminada.

Caminada de Storhornet a Godøyfjellet

La muntanya Godøyfjellet a Giske té senders de diversa dificultat des de Godøy i Alnes fins al pic Storehornet, a 497 metres sobre el nivell del mar. A meitat de camí cap a la cima es troba Alnesvatnet, un llac de pesca abundant en peixos. Des de la cima de la muntanya pots gaudir d’una vista impressionant del municipi de Giske, els Alps de Sunnmøre, Runde i Ålesund. Godøyfjellet ofereix bones oportunitats de senderisme per a tota la família. Pots arribar a la cima tant des del cantó nord com des del sud, i a l’estiu pots combinar-ho amb una visita al far de Alnes i Godøy Kystmuseum.

Tal com acabem de dir, la idea és combinar la visita a Godøyfjellet amb la visita al far d’Alnes, el qual és un far pintoresc del 1876. Forma part del patrimoni nacional.

Alnes Lighthouse

El far d’Alnes es troba en la comunitat pesquera de Alnes en la illa de Godøy. El far de 1876 està protegit i és una relíquia de la cultura costanera noruega. Aquí pots gaudir d’emocionants exhibicions històriques i comprar records i artesanies locals. Puja els empinats graons fins a la cima del far i déixa’t enlluernar per la impressionant vista de l’oceà i la costa. Acaba la teva estada amb una visita a l’edifici principal original, on podràs assaborir un dels famosos pastissos tradicionals que prepara la propietària de la casa del far.

Alnes Lighthouse

Un altre dels imprescindibles en la visita a Ålesund és la Illa de Runde, una excursió guiada en vaixell, on entre abril i agost acudeixen més de 500.000 ocells a niar. Aquest recorregut en ferry d’alta velocitat i autobús et portarà des d’Ålesund a través de Hareid i Fosnavåg fins l’illa d’aus de Runde. La illa és un destí popular durant tot l’any, però és espectacular en l’estiu degut a la seva abundant vida d’aus. Entre 500.000 i 700.000 aus marines habiten la illa en temporada, la majoria en els penya-segats. La illa també ofereix excel·lents rutes de senderisme. La temporada de “frarets”(puffins) és des de mitjans d’abril fins a principis d’agost. Surten tots els matins al mar a pescar per els seus petits i tornen a Runde entre les 18 i les 20h. Així que el millor moment per veure’ls és per la nit. Les sortides del ferry son des de la terminal de ferry d’alta velocitat de Ålesund, Skateflukaia.

Illa de Runde

I si disposeu de més temps de visita a la regió d’Ålesund, una escapada a Molladalen seria perfecta. Molladalen és el país de l’alpinisme, envoltat de l’espectacular muntanya “Molladalstindane”. La ruta inclou un ferry i varies caminades exigents. El Ferry de Solevag – Festoya té sortides cada 20 minuts, de l’empresa Norled.

Molladalen

Molladalen està envoltat per l’espectacular Molladalstindane, amb pics coneguts com Jønshorn, Randers Topp i Mohns Topp. Junt al glaciar darrera de Mohns Topp s’hi troba el popular objectiu d’escalada Bladet. L’àrea ofereix una àmplia gamma d’experiències, des d’escalar parets empinades fins a pescar tarn i caminades. Molladalen és també l’alternativa familiar. El camí més curt a Molladalen és des de Melbøsætra/Barstadsætra (camí marcat). Des de Molladalen pots continuar per camins senyalitzats fins a Ytre Standal. A Standalseidet hi trobaràs Standalhytta (cabina a 1.299 peus), adequada com a punt de partida per a una excursió a la cima de Kolåstinden (4.698 peus).

Bladet, Molladalen

I per finalitzar amb les atraccions prop d’Ålesund, ens quedaria la visita al Mont Saksa, una excursió a peu per gaudir d’una panoràmica de la zona, el fiord a un costat i la ciutat d’Ålesund a l’altre.

Caminada al Mount Saksa

Aquesta és una de les nostres muntanyes preferides absolutes en l’àrea al voltant de Hjørundfjorden per vàries raons. Una d’elles és, sens dubte, la vista des de dalt, es veu tot el camí fins al final de Hjørundfjorden en una direcció i fins a Ålesund en l’altra. També és una de les cimes de la zona que millor panorama de fiords té segur. Comencem el nostre dia en el petit poblet de Urke en la costa de Norangsfjorden (a 2 hores en cotxe des d’Ålesund, creuant dos fiords, per tant, agafant 2 ferrys), des d’on podem avançar fins a la cima i obtenir millors i millors vistes durant el dia. La última part fins a la cima on abans era un xic borrosa amb moltes roques soltes, però l’any passat un parell de sherpes del Nepal hi varen construïr una bonica escala amb les roques existents. Aquesta és una de les nostres caminades preferides en la regió i la caminada que et brinda la vista del fiord més espectacular de la regió.

Vistes des del Mount Saksa, en els Alps de Sunnmøre

2. Atlanterhavsvegen Scenic Route

Havent visitat lo més essencial d’Ålesund (bàsicament passejar i caminar pels seus carrers i miradors), agafarem el cotxe i posarem rumb a una nova ruta escènica, aquesta però, súper-espectacular. Es tracta de la Atlanterhavsvegen, la carretera de l’Atlàntic. El recorregut va de Bud a Karvag i té uns 36 kilòmetres. No hi ha pràcticament desnivell, ja que recorres a la línia amb l’oceà atlàntic. De Ålesund fins a Bud hi ha uns 120 kilòmetres i la ruta per arribar-hi és força espectacular creuant illes de varies dimensions i entrades de fiords. En qüestió de dues hores i mitja arribem a Bud i comencem la ruta escènica.

Atlanterhavsvegen

La ruta escènica noruega Atlanterhavsvegen va des de Bud a Kårvåg, per la carretera 64. Poques carreteres t’apropen a l’oceà i et permeten sentir-te part d’ell de la mateixa manera que Atlanterhavsvegen. “El camí que creua el mar” és l’experiència icònica amb ponts que s’arquegen entre els illots i els esculls al llarg de l’accidentada badia de Hustadvika. Atlanterhavsvegen, la Carretera de l’Atlàntic, és una delícia per a la vista, ja que es corba elegantment d’illot a illot sobre els seus set ponts. La naturalesa i l’enginyeria moderna es troben i creen aquesta experiència de conducció única.

Atlanterhavsvegen

El viatge et porta des del fèrtil paisatge cultural de la costa a través dels pàrams fins als penyals despullats al llarg de la badia oberta i curtida per el clima de Hustadvika. Prent-te el temps per veure com el sol desapareix sota l’horitzó des d’aquí. Atlanterhavsvegen ha sigut descrit com el camí més bonic del món. L’entorn de la Carretera de l’Atlàntic ofereix una sèrie d’activitats, tant a terra com en el mar. Prova la teva sort pescant des del pont de Myrbærholm, on la captura està quasi garantida. Gaudeix de nla vista des del moll de Askevågen en un dia assolellat o sent les forces de la naturalesa en una tempesta furiosa. Atlanterhavsvegen en bicicleta et brindarà experiències climàtiques, del vent, del mar i de la naturalesa.

Atlanterhavsvegen

A Farstadsanden i Vevang pots seguir el sender costaner a través d’un terreny ondulat. En el punt més occidental d’aquesta ruta es troba el poble de Bud. Des d’aquí, pots seguir el sender al llarg del passeig marítim, passar el fort costaner de Ergan i sortir cap al mar obert. La ruta de senderisme elevada a Eldhusøya és un agradable passeig circular accessible per a tots.

Començarem la ruta pel poble de Bud, i ja de seguida ens trobem a la primera àrea-mirador, anomenada Kjeksa.

Kjeksa

El mirador de Kjeksa es troba prop del poble pesquer de Bud en Atlanterhavsvegen. Des de la zona de descans s’obre una magnífica vista a la ruta de navegació, l’oceà i la badia de Hustadvika, un dels trams de mar més infames de Noruega. Camins i graons condueixen a la vora del mar, a llocs on els pescadors poden provar sort. L’estudi d’arquitectura de la intervenció és 3RW – Jakob Røssvik. També s’ha disposat d’un arquitecte paisatgista, Smedsvig Landskapsarkitekter AS.

Mirador de Kjeksa

El següent mirador-àrea de descans és l’anomenat Askevågen.

Askevågen

El mirador de Askevågen brinda la oportunitat d’una trobada propera amb l’Oceà Atlàntic. La plataforma està ubicada al final de l’escullera, amb parets de vidre per la protecció contra la intempèrie i les esquitxades. Aquest petit punt ofereix una vista de 360 graus de l’oceà, l’arxipèl·lag i la costa muntanyosa. L’estudi d’arquitectura de l’intervenció ha estat 3RW – Jakob Røssvik, i l’arquitecte paisatgista, Smedsvig Landskapsarkitekter AS.

Continuem l’espectacular ruta i arribem a Farstadsanden.

Farstadsanden

Farstadsanden a Hustadvika és una àrea recreativa de fàcil accés al llarg de la ruta escènica Atlanterhavsvegen. La seva rica vida vegetal i d’aus i les seves característiques dunes de sorra li dónen a l’àrea una singularitat que val la pena preservar. Per tant, l’àrea de la badia de Farstadbukta està protegida com a reserva natural. Des de la platja de farstadsanden pots caminar 2,5 kilòmetres (anada) fins al far de Nordneset. El sender costaner comença al final de la platja i segueix la línia de costa fins al far. La caminada és tota una experiència, tant amb sol com en tempesta. L’estudi d’arquitectes de l’intervenció ha estat Rever & Drag.

Farstadsanden

També ens aturarem al proper mirador-àrea de descans, anomenat Hågå.

Hågå

Si et dirigeixes al camí costaner de Vevang, veuràs varies peces de forma de columna blanca que serpentegen al llarg de la roca costanera, en estanys i entre petits turonets coberts de bfruguerars. L’escultura de marbre és creada per l’artista Jan Freuchen, i s’anomena Columna Transatlàntica, o la Columna Transatlàntica. L’escultura fa associacions a columnes gregues enderrocades, o tal vegada a la serp de Midgard (una serp marina de la mitologia nòrdica). Com hem dit, l’artista de l’intervenció ha estat Jan Freuchen.

Hågå

Continuem la nostra ruta i ara arribarem a Myrbærholmbrua.

Myrbærholmbrua

Els visitants poden provar amb seguretat la pesca amb canya en passarel·les de pesca especialment construïdes a ambdós costats del pont de Myrbærholm. En la forta corrent de la marea, pots treure bacallà, caballa, “abadejo” i “carboner” de l’aigua clara i pura de l’oceà. Un d’aquests ponts de pescadors acaba en una plataforma circular provista de bancs. A l’altra banda del pont, les escales condueixen a la roca des d’on els viatgers poden intentar pescar amb seguretat. L’arquitecte de la intervenció ha estat Manthey Kula As.

Myrbærholmbrua

La propera aturada serà l’area-mirador de Eldhusøya.

Eldhusøya

La ruta de senderisme elevada en la illa de Eldhusøya és un viatge d’anada i tornada que tots poden manejar i roman obert tots els dies, durant tot l’any. La llum del sol és òbviament una avantatja, però l’experiència pot ser encara més intensa en un dia quan el clima és tempestuós. El cafè, amb finestres que imiten un brillant banc d’arengades, està obert per els visitants durant la temporada d’estiu. La cafeteria de Eldhusøya està oberta del 1 de juny al 31 d’agost, de 12:00 a 16:00h, i caps de setmana de 11:00 a 17:00h. L’arquitecte de la intervenció ha estat Ghilardi+Hellsten Arkitekter.

Eldhusøya

I finalment, a punt d’acabar la Scenic Road, arribem a l’últim dels miradors-àrees de descans. S’anomena Geitøya.

Geitøya

Els passejos curts a les cimes dels turons i de retorn a l’aigua brinden vistes panoràmiques de l’arxipèl·lag. El camí d’un pescador condueix al lloc de pesca a sota del pont Geitøy. Des del moll, els vaixells-taxi creuen fins al poble pesquer de Håholmen, l’entorn històric del qual segueix viu com a hotel, obert tot l’any. L’arquitecte paisatgista ha estat Smedsvig Landskapsarkitekter AS.

Geitøya

I finalment arribem a la finalització de la ruta panoràmica, en el poble de Kårvåg. D’aquí, emprendrem la ruta cap a la població de Åndalsnes, que és on passarem la nit.

3. Åndalsnes

Hi ha uns 105 kilòmetres de ruta fins a Åndalsnes, que es fan amb un xic més de dues hores. Pel camí, a part de creuar illes i fiords, també haurem d’agafar 1 ferry, el de Sølsnes a Åfarnes. El ferry surt cada 15 minuts, per tant, no hi haurà problemes a l’hora de creuar.

Un cop a Åndalsnes anirem primer fins a l’allotjament, a 9,5 kilòmetres al nord del mirador de Trollstigen, en un camping que es diu Trollstigen Camping. És un càmping que es troba ubicat en un entorn espectacular, a 10 kilòmetres al sud d’Åndalsnes, al final de la ruta escènica Geiranger-Trollstigen.

Trollstigen Camping

El càmping és la base perfecta per a excursions d’un dia al Geirangerfjord, Ålesund, Molde i la Carretera de l’Atlàntic.

Trollstigen Camping

Assentats al camping, anirem a Åndalsnes a estirar les cames i a visitar alguna que altra atracció. Åndalsnes està considerada la ciutat capital de l’alpinisme del país. El primer que volem fer és pujar al famós mirador de Rampestreken, un mirador ubicat a 550 metres d’alçada (és una rampa d’acer de 20 metres de longitud dels quals 8 semblen estar suspesos en l’aire). S’hi puja per una ruta (Romdalstrappa) creada en part per sherpes del Nepal. Es tarda 1 hora i mitja en arribar-hi. Per arribar-hi també ho pots fer des del telefèric Romsdalsgondolen, caminant durant 15 minuts des de la seva cima.

Rampestreken
Rampestreken

El Viewpoint Rampestreken és una experiència fantàstica. El mirador està a 537 metres sobre el nivell del mar i Åndalsnes està sota dels teus peus. Si continues cap a la cima de Nesaksla, la vista és simplement impressionant! Des del punt de partida en el centre de la ciutat d’Åndalsnes, el sender puja abruptament fins arribar al mirador de Rampestreken, a 537 metres sobre el nivell del mar. Als vilatans els hi encanta aquesta caminada, i a vegades la fan per fer exercici i ser recompensats amb una vista magnífica i impressionant. Està classificada com una caminada moderada, tanmateix, la última part és bastant empinada, però manejable. Quan arriba a uns 430 metres sobre el nivell del mar, el sender es converteix en graons de pedra, on el camí es fa durador gràcies a les meravelloses obres de construcció de pedra dels sherpes nepalís. Val la pena un estudi en sí mateix, anomenat Romsdalstrappa. Els graons proporcionen un camí sòlid la major part del camí fins a la cima. El camí està ben senyalitzat amb senyals i marques vermelles pintades en arbres i roques. Se li actualitzarà amb rètols que t’indicaran l’elevació cada 100 metres d’alçada des de la meta.

Rampestreken

Des de lo alt de Nesaksla tens una vista de 360 graus. Porta molta aigua. Utilitza calçat adequat per a una caminada difícil o sabatilles d’esport. Els nens també poden fer aquesta caminada. El temps estimat sense presses per arribar al mirador és d’1 hora i mitja aproximadament. El temps de tornada des d’aquest punt és d’1 hora. Però recomanem encaridament continuar fins la cima de la muntanya, anomenada Nesakskla. Son solament 20 minuts més, i camines la major part del temps sobre graons de pedra. La vista des de la  cima de Nesakskla (715 metres sobre el nivell del mar) és fantàstica.

Cima de la muntanya Nesakskla

El què nosaltres vàrem fer va ser pujar al Romdalsgondolen, un telefèric del 2021 amb unes grans vistes. Divises el fiord, les agrestes muntanyes i les aigües de color maragda del riu Rauma. Puges fins a Nesakskla i camines durant 15 minuts i arribes al mirador anterior de Rampestreken. L’horari d’obertura de la góndola en els dies d’estiu és de les 10:00 a les 23:00 hores i els preus son de 495kr pels adults i 275kr pels nens entre 6 i 17 anys.

Romdalsgondolen

La góndola Romsdal, un telefèric elèctric d’última generació, et porta a 1.679 metres per la vessant de la muntanya des del fiord. Aquesta és també la primera góndola de Noruega construïda sobre principis de sostenibilitat. Una nova forma d’experimentar les fantàstiques vistes de les muntanyes i el fiord a Romsdalen. Just a sobre del centre de la ciutat de Åndalsnes, i envoltat per les famoses muntanyes Romsdal, arribaràs a la cima de la muntanya Nesaksla, a 708 metres sobre el nivell del mar. Aquí obtindràs una vista de 360 graus de l’impressionant Romsdalshorn, Vengetindene, el centre de la ciutat de Åndalsnes, valls exhuberants i el riu Rauma de color verd maragda que t’espera en la cima. En el restaurant Eggen, pots gaudir de la vista junt amb un deliciós àpat. També pots explorar l’àrea en la part superior, amb caminades curtes que condueixen a varis miradors.

Góndola Romsdal

Un passeig en góndola de 5 minuts des del fiord cap a Nesaksla. El cafè, la coca, el dinar o el sopar es poden comprar en la part superior. Tens temps per gaudir de les meravelloses vistes i caminar pels senders abans de tornar a Åndalsnes. Pots agafar la góndola o pots escollir una caminada de retorn al port al llarg d’un camí empinat amb alguns graons. Si baixes caminant també passaràs pel mirador de Rampestreken.

I per finalitzar amb les atraccions d’Åndalsnes, cal esmentar el Rauma Train, considerat per Lonely Planet com el viatge en tren més bonic d’Europa. Malgrat ser una de les línies de ferrocarril més curtes de Noruega, el recorregut que fa el tren de Rauma és espectacular. Al llarg de la hora i quaranta minuts que dura el viatge, el tren et porta per les muntanyes agrestes que envolten la localitat de Dombås fins al magnífic fiord a Åndalsnes. Agafa seient, aguditza bé la vista per les finestres panoràmiques i gaudeix del teu viatge per un paisatge ple de contrastos. A Åndalsnes, l’estació del ferrocarril es troba a uns passos de la parada inferior de la telecabina de Romsdalen.
Rauma Train

Adjuntem un mapa de google maps amb el marcatge del recorregut amb cotxe del dia, així com dels kilòmetres realitzats i del temps destinat (270,00Km / 5h 28min):

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *