Categories
PRAGA

Dia 5: EXCURSIÓ FORA DE PRAGA: Opció 1 – Cesky Krumlov / Opció 2 – Karlovy Vary / Opció 3 – Kutná Hora / Opció 4 – Terezín

I som a l’últim dia de la nostra escapada. Avui la nostra intenció és fer una excursió des de Praga fins a un emplaçament de la República Txeca i visitar-lo. Donem quatre opcions, tres pobles i un camp de concentració. Les 3 primeres opcions (pobles) és per fer l’excursió anant per lliure (també hi ha la opció de contractar-la), i la quarta excursió és contractada. Que cadascú esculli el que més li agradi. Les opcions son molt diferents entre elles. La Opció 1 és Cesky Krumlov, un poble medieval amb un casc històric declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. És com un lloc de conte de fades. La Opció 2 és Karlovy Vary, una ciutat balneari amb arquitectura rococó, enclavat en un entorn boscós de gran bellesa. La Opció 3 és Kutná Hora, una ciutat a 70 kilòmetres de Praga declarada Patrimoni Mundial de la Unesco. I la Opció 4 és una excursió contractada al Camp de Concentració Nazi de Terezín. Passem a explicar-les més a fons.
Índex:
1. Opció 1 – Cesky Krumlov
2. Opció 2 – Karlovy Vary
3. Opció 3 – Kutná Hora
4. Opció 4 – Terezín

1. Opció 1 – Cesky Krumlov

Mai em cansaré de recomanar-te una excursió a Cesky Krumlov si vas a viatjar a Praga. Es tracta d’un poble medieval que es troba al sud de la capital txeca, a les ribes del Moldava, i el seu casc històric està declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Com hem dit anteriorment, és el típic lloc de conte on podem cremar la càmara de fotos.

Český Krumlov

Encara que hi ha opinions per a tots els gustos, nosaltres ens atreviríem a dir que aquest és un dels pobles més bonics de tot el país. I és que malgrat haver estat pres per el turisme, el què més ens agrada és que els hotels, botigues i restaurants s’han integrat perfectament en l’ambient del poble, donant-li un aire romàntic que el fa semblar quasi ancorat en l’Edat Mitjana. T’hem convençut? Doncs fes un cop d’ull a l’excursió a Cesky Krumlov des de Praga, per lliure, i vine a conèixer un dels llocs més impressionants de la República Txeca.

Cesky Krumlov

Què veure a Cesky Krumlov en un sol dia: 5 visites recomanades:

  • El complexe del Castell de Cesky Krumlov, incloent la pujada a la torre, on s’obtenen unes vistes increíbles de tota la ciutat medieval.
  • El teatre giratori (dins dels jardins del castell). És un dels teatres millor conservats d’Europa, que s’ha mantingut intacte des del segle XVIII
  • La zona de Latran, que s’estén als peus del castell entorn al carrer del mateix nom. Es tracta d’un dels barris més antics de Cesky Krumlov, ple de monuments interessants, com la Porta Budějovická o el bastió medieval.
  • L’exposició permanent sobre Egon Schiele en el Egon Schiele Art Centrum, un artista contemporani que ens agrada moltíssim i a l’obra del qual, si no la coneixeu, us recomanem donar-li un cop d’ull.
  • L’Església de Sant Vito, d’estil gòtic, construïda en el segle XV i on es celebren concerts de música clàssica.
Lo millor per fer turisme a Český Krumlov és deixar-se portar per el casc històric, recórrer a peu els seus carrers per descobrir alguns dels molts racons que hi amaga i passejar per la riba del Moldava al caure la nit, si és possible.
Panoràmica de Český Krumlov

El castell de Cesky Krumlov, una visita imprescindible

Com et comentàvem anteriorment, el més famós de Český Krumlov és el seu castell, construït en el segle XIII i que integra elements gòtics, renaixentistes i barrocs.

Castell de Cesky Krumlov

Per arribar al castell s’ha de creuar el pont que creua el Moldava. Es pot entrar gratuïtament als exteriors del castell i als jardins, però per visitar les antigues estances reials sí que s’ha de pagar entrada: la d’adults costa 200Kc i per nens, majors de 65 anys, estudiants i persones amb mobilitat reduïda, 100Kc. No et perdis als óssos que viuen en el fossar abans d’entrar al castell! Si viatges amb nens segur que els hi agradarà molt el veure’ls.

Plaça Principal de Cesky Krumlov

Al voltant del complex del castell (que per cert, és el segon major del país, després del Castell de Praga) s’estenen estrets carrerons, antigues cases burgeses i nombroses tavernes on pots prendre’t unes cerveses txeques en un entorn únic. Donada la distància de Český Krumlov a Praga (quasi 200 kilòmetres), si aniràs pel teu compte i tens temps suficient en el viatge, el nostre consell és que passis almenys una nit aquí. Al capvespre molts turistes se’n van, el casc històris es buida i és tota una experiència recórrer aquesta antiga ciutat medieval acompanyats tant sols per el silenci dels seus carrers al caure la nit. Així també pots aprofitar per sopar en alguna de les terrasses que hi ha junt al riu, que de nit son molt romàntiques.

Pati interior del Palau Reial

Com arribar a Cesky Krumlov des de Praga

  • Una opció és contractar l’excursió, ja que així no hauràs de preocupar-te per el transport públic i si solament disposes d’un dia per realitzar l’excursió, és com apuntar-se a una visita guiada. L’excursió inclou transport privat d’anada i tornada i un tour pel casc històric de la mà d’un guia expert en espanyol, que et desvelarà els secrets de cada racó i t’explicarà algunes de les velles llegendes que ajuden a comprendre millor el passat històric d’aquest bellíssim lloc. Si t’interessa l’excursió i en vols saber més o la voldries contractar, prem aquí. El preu és de 75€ per contractar l’excursió.
  • Amb tren: Czech Railways té trens diaris que surten cada dues hores des de l’estació de Hlavní Nádraží fins a Český Krumlov per uns 500Kc anada i tornada (el preu varia depenent del bitllet que treguis; en la seva web sol haver-hi ofertes. El trajecte dura unes 3 hores i mitja i s’ha de fer un transbord a České Budějovice.
  • Amb bus: És més barat i ràpid que el tren; l’empresa privada Student Agency té autobusos diaris que surten des de l’estació de Na Knízecí a Praga (metro Anděl, línia B, a uns 20 minuts del centre de la Stare Mesto). El trajecte dura unes 3 hores i costa 200Kc (només anada). A vegades s’ha de fer un transbord a České Budějovice. Recomanem reservar-ho amb temps, perquè els autobusos s’omplen de seguida i l’horari és molt espaiat, així que pot resultar difícil coordinar-lo. La millor opció és agafar l’autobus de les 7:00, per a poder aprofitar el dia allí i no tornar massa tard a Praga.
Vista aèria de Cesky Krumlov

2. Opció 2 – Karlovy Vary

Karlovy Vary és una ciutat balneari que constitueix una de les millors excursions des de Praga, de la que es troba a un parell d’hores en cotxe, molt a prop de la frontera alemanya. Es tracta d’un lloc amb una arquitectura rococó molt característica, enclavat enmig d’un entorn boscós de gran bellesa.

El balneari d’Europa

Fou l’emperador Carles IV qui va fundar la ciutat en el segle XIV i qui li va donar el seu nom. Ja llavors es coneixien les propietats de les aigües termals de la zona, que conta ni més ni menys que amb 80 fonts, el què va convertir Karlovy Vary en un destí molt sol·licitat durant segles. Quan el ferrocarril des de Praga va quedar inaugurat en el segle XIX, aquesta ciutat balneari va acabar de consolidar-se com a destí predilecte de l’aristocràcia europea. Durant aquesta època daurada es varen construïr la majoria d’edificis que podem veure avui a Karlovy Vary.

Karlovy Vary

Que no t’estranyi veure a la gent pel carrer portant una gerreta de porcel·lana, ja que la utilitzen per beure d’alguna de les fonts termals de la ciutat. Nosaltres varem provar una mica d’aigua d’una d’elles i estava calenta i tenia un regust metàl·lic (moltes son fonts sulfuroses)… estàs advertit!

Venda de gerretes a Karlovy Vary

Hi ha una gran comunitat russa establerta a Karlovy Vary, des dels temps de la URSS, que enviava als seus funcionaris a descansar a la ciutat-balneari. És freqüent veure rètols en ciríl·lic. A més, per tota la ciutat et trobaràs a clíniques i hotels-balneari, consultes de fisioterapeutes, massatgistes i posts on es venen productes curatius fets a partir de les aigües de Karlovy Vary. Molts personatges cèlebres passaren llargs períodes a Karlovy Vary, com Beethoven i Goethe (fins i tot té la seva pròpia estàtua en la ciutat), que es tractaren amb les seves aigües medicinals.

Karlovy Vary Film Festival

Aquesta ciutat d’edificis de color pastel no és només coneguda pel seu balneari, doncs a més acull tots els anys, durant el mes de juliol, un Festival Internacional de Cinema per el que desfilen grans figures del setè art. Es tracta del Karlovy Vary Film Festival, en el que varies produccions procedents de diversos països competeixen per el Globus de Cristall a la millor pel·lícula. A més, en aquest festival també hi tenen cabuda el cinema experimental, els documentals i curts i el cine de l’antiga URSS.

Panoràmica de Karlovy Vary

Què veure a Karlovy Vary

Hi ha moltes opcions a l’hora de fer turisme a Karlovy Vary; ara t’indicarem els llocs d’interès més importants de la ciutat:

  • Les columnates del Mercat (en un gran edifici de fusta blanca on es troba la font de Carles IV), la columnata del Molí (la més gran de la ciutat) i la columnata de l’Hort (junt a l’anterior, en un bonic jardí), al llarg de les que es troben totes les fonts termals l’aigua de les quals pot provar-se.
  • La famosa Font de Vridlo, en el centre de la ciutat, l’orígen de la qual es situa en aquest mateix lloc.
  • La Torre de Diana, un mirador junt a l’històric Grand Hotel Pupp, on s’allotgen les celebrities que acudeixen al festival de cinema. Per pujar al mirador es pot agafar un funicular.
  • L’Hotel Thermal, el major centre cultural de la ciutat, que acull esdeveniments com el Festival Internacional de Cinema.
  • El Teatre Municipal, un dels millors exemples d’arquitectura rococó, l’interior del qual està decorat amb pintures de Klimt.
  • L’Església de Maria-Magdalena, d’estil barroc i un dels monuments més importants de la ciutat.
Karlovy Vary

Com arribar a Karlovy Vary des de Praga

  • Contractant l’excursió a Karlovy Vary des de Praga en espanyol i no tindràs de preocupar-te per el transport. Podràs conèixer Karlovy Vary de la mà d’un guia expert local, amb visita guiada en espanyol i temps lliure després per fer compres o gaudir de la ciutat al teu aire. Si t’interessa l’excursió i en vols saber més o la voldries contractar, prem aquí. El preu és de 55€ per contractar l’excursió.
  • En tren: pots agafar el tren en l’estació central de trens a Praga (Hlavni Nadrazi), però el trajecte dura tres hores i quart i és més car que l’autobús. Entre el temps que es perd a l’anada i tornada aprofitaràs menys a Karlovy Vary que anant en autobús. Els trens de Czech Railways surten cada hora cap a Karlovy Vary entre les 5:00 i les 17:30h. Tornen cap a Praga entre les 7:00 i les 19:00h. El preu del bitllet anada i tornada és d’aproximadament 330Kc (depenent de l’horari) i et recomanem treure-te’l amb antelació des de la web de Czech Railways.
  • En autobús: El trajecte en autobús dura menys que en tren (unes dues hores i quart) i és més barat que aquest. Pots treure’t els bitllets en l’estació Florenc de Praga (a uns 25 minuts a peu des de la Plaça de la Ciutat Vella, o agafant el bus nº194), per els autobusos regulars o per els de Student Agency (una agència privada), que són un xic més còmodes (ofereixen begudes i diaris a bord), encara que algo més cars. Els autobusos amb destinació Karlovy Vary de Student Agency surten cada hora (entre les 6:30 i les 21:30h) i arriben a l’estació Dolni Nadrazi. Els autobusos de tornada a Praga des de Karlovy Vary amb Student Agency surten des de les 5:00 a totes les hores en punt fins a les 20:00h. El preu del bitllet d’anada és d’uns 160Kc, però pot variar en funció de l’horari i de l’època de l’any en la que viatgem.
Karlovy Vary

3. Opció 3 – Kutná Hora

Un posa els peus a Kutná Hora i el primer que pensa és com és possible que aquesta petita ciutat situada a uns 70 kilòmetres de la capital i que recorda, més bé, a un poble gran, concentri tal quantitat d’edificis històrics que l’hagin portat a ser declarada Patrimoni Mundial de la Unesco. Varies esglésies, una catedral de dimensions considerables per a un lloc on habiten poc més de 20.000 persones i una capella molt peculiar, l’inquietant Ossari de Sedlec, son només un breu resum dels motius que converteixen Kutná Hora en una de les nostres excursions des de Praga preferides.

Kutná Hora

Kutná Hora, la ciutat que li feu ombra a Praga

La resposta a la pregunta que et suggeríem al principi és senzilla: Kutná Hora conta amb tants llocs d’arquitectura majestuosa, amb tantes esglésies decorades ostentosament, perquè durant l’Edat Mitjana fou la segona ciutat més poderosa de Txequia i, sobretot, la més rica, gràcies a les mines de plata en les seves rodalies. A partir del segle XVI, successius desastres naturals, l’epidèmia de la pesta que va assolar bona part del centre d’Europa i l’extinció de les mines degut a una inundació van sumir a la ciutat en un declivi del que ja mai més es recuperaria. Avui resulta senzill apropar-se al passat esplendorós de Kutná Hora fent una volta pel seu casc antic, que a més de l’encant de les seves casetes de colors, conta amb un bon nombre de parades d’interès turístic que no et deixaran indiferent.

Kutná Hora

Què veure a Kutná Hora en un dia: 10 visites imprescindibles

Lo millor de Kutná Hora és que malgrat de la quantitat de llocs que té per veure, al ser una ciutat petita es poden visitar tots a peu i en un dia.

1.    Església de Nostra Senyora de l’Assumpció i Sant Joan Baptista del Monastir de Sedlec. La primera parada a Kutná Hora ens portarà al barri de Sedlec, situat a un curt passeig del centre, i que conta amb un parell de llocs que val la pena veure: el més famós, la capella dels ossos de Sedlec; el segon, la propera església de Nostra Senyora de l’Assumpció i Sant Joan Baptista. Anem a visitar primer aquesta església que, per les seves dimensions, bé podria exercir com a catedral. És un dels millors exemples del Gòtic en la regió de Bohèmia, i a més va ostentar el títol d’edifici religiós més alt de la República Txeca fins a la construcció de la Catedral de Sant Vito a Praga. També és una de les esglésies més antigues del país, doncs la seva fundació es remonta al segle XIII i està lligada a l’ordre del Císter. A l’entrar, no esperis la típica església gòtica plena de vidrieres i d’ambient fosc; aquí, els interiors foren restaurats i predomina un estil simple i auster amb parets i sostres apenes decorats i de color vainilla.

Església de Nostra Senyora de l’Assumpció i Sant Joan Baptista

2.    Ossari de Sedlec (Capella de Tots els Sants). Ara sí: anem a endinsar-nos en aquest lloc que atrau milers de visitants a Kutná Hora, situat a 5 minuts a peu de l’anterior, també en el barri de Sedlec. L’Ossari de Sedlec, ubicat sota la Capella de Tots els Sants, és exactament lo què estàs pensant: un soterrani decorat amb ossos humans. Centenars de milers, per a ésser exactes: des de l’Edat Mitjana, es creu que els monjos del Císter, habitants del proper monastir, varen portar de Jerusalem un fotimer de terra procedent del Gòlgota (el lloc on es va produïr la Crucifixió) i la van llançar en el lloc on s’hi ubica la capella. Des d’aquest moment, les persones que volien ser enterrades en aquest lloc considerat sagrat començaren a contar-se per milers i els ossos es començaren a amuntegar en un cementiri que no parava de créixer. Sobre el cementiri es va erigir, durant l’Edat Mitjana, una església gòtica, lo que va implicar aixecar bona part del cementiri, per lo que es va decidir fer una capella en la part inferior per a custodiar tots els ossos desenterrats. Però a finals del segle XIX, l’acumulació d’ossos humans era tal que es va encarregar a un tallista, Frantisek Rint, que dissenyés un espai pensat per col·locar-los ordenats i de forma, diguem, més estètica. Així, al visitar avui l’Ossari de Sedlec ens trobem un lloc tètric per alguns, simplement curiós per altres, on les parets, els sostres, les làmpares, o sigui, tot, està fet amb ossos.

Ossari de Sedlec

3.    Catedral de Kutná Hora (Església de Santa Bàrbara). Ja en el centre històric de Kutná Hora ens trobem la tercera de les nostres visites en la ciutat, la Catedral de Santa Bàrbara. Imponent i bellíssima, és una de les esglésies gòtiques més boniques de les que hem visitat per Europa i un dels millors punts des d’on fer fotos de Kutná Hora. Encara que les seves dimensions no et deixaran indiferent, l’interior és impressionant, sobre tot els sostres decorats amb motius vegetals, i també les vidrieres fetes a mà. A l’acabar de visitar la Catedral de Kutná Hora atura’t un moment a gaudir de les vistes dels entorns des d’ella. Son inoblidables!

Catedral de Santa Bàrbara

4.    Col·legi Jesuïta de Kutná Hora. A més de la Catedral de Santa Bàrbara, ens trobem a un altre bon mirador a Kutná Hora en l’antic Col·legi Jesuïta, l’arquitectura del qual crida més l’atenció per la seva forma i dimensions que per la seva estètica, de línies simples i sense gaires ornaments (típiques de les construccions jesuïtes). Té tocs barrocs, però el més curiós és la seva forma, com et deia, perquè imita la de la lletra F, en honor als reis de Habsburg Ferdinand i Ferdinanda. Avui en dia ja no funciona com a col·legi, sinó com a museu i galeria, amb una mostra d’obres d’art que val la pena veure si tens temps suficient. Però el què més ens agrada son les vistes de Kutná Hora que s’obtenen des del passeig adjacent al col·legi.

Col·legi Jesuïta

5.    Castillet de la Plata. Amb el nom de Castillet de la Plata s’ha batejat el museu dedicat a aquest metall que durant segles fou fonamental per el desenvolupament econòmic d’aquesta zona. Recorrent el museu podem aprendre les tècniques d’extracció de la plata i conèixer en profunditat l’estreta relació entre les mines i la ciutat de Kutná Hora.

6.    Font de Pedra Gòtica. Aquesta bonica font de pedra, situada en ple casc històric, és un dels nostres monuments preferits a Kutná Hora per la integració entre la bellesa de la seva arquitectura gòtica, que recorda a un petit templet, i a la seva funció pràctica, doncs proveïa d’aigua potable a la població durant els períodes d’explotació més intensiva de les mines de plata, que dificultaven trobar aigua que fóra salubre. Construïda a finals del segle XV, fou finançada íntegrament per les classes altes de la ciutat, a l’igual que a l’Església de Santiago, i d’aquí la seva rica decoració.

7.    Casa de Pedra. Si has llegit fins aquí ja hauràs comprovat que a Kutná Hora hi ha un predomini del Gòtic en els seus edificis històrics, doncs el període de major riquesa en la ciutat va coincidir amb l’auge d’aquest estil arquitectònic. La Casa de Pedra és un dels seus millors exemples: es tracta de l’antiga residència d’una família burgesa (imagina com de rics serien per a construïr-se una vivenda que recorda a una minicatedral), decorada amb elements típics del gòtic en el seu exterior (encara que es va restaurar varies vegades en segles posteriors). En el seu interior alberga una completa exposició associada al museu del Castillet de la Plata, i que conté mobiliari, joies, vaixelles i altres objectes d’ús quotidià, fins i tot la seva pròpia bodega.

Casa de Pedra

8.    Columna de la Pesta. Un dels monuments més famosos de Kutná Hora és aquesta columna barroca erigida en una cèntrica plaça de la ciutat quan la pesta fou erradicada de forma definitiva (i això no va succeïr fins al segle XVIII). Amb una alçada de quasi 20 metres i coronada per una escultura de la Verge Maria, recorda a les 6146 víctimes de la pesta en la ciutat.

Columna de la pesta

9. Església de Santiago a Kutná Hora. La seva torre del campanar és visible des de qualsevol punt de la ciutat, i és que l’església de Santiago a Kutná Hora, que data del segle XIV, és una de les més riques de la zona, doncs fou un projecte de les classes nobles de la ciutat, que varen finançar la seva construcció. Està consagrada a Santiago, el patró dels miners. Una dada curiosa: en el seu disseny original contava amb dues torres iguals, però la segona torre no va arribar a construïr-se degut a la inestabilitat del terreny, plagat de zones foradades per la seva proximitat a la mina de plata.

10. Cort Italiana. La Cort Italiana és un dels llocs més especials de Kutná Hora, per la seva arquitectura i per la funció que va exercir durant segles com a Casa de la Moneda: aquí era on s’encunyaven les monedes amb la plata extreta des de les mines, i també on s’allotjava el rei quan viatjava a la ciutat per tractar assumptes polítics. Batejada com a Cort Italiana pels experts en encunyació de moneda florentins que el rei Wenceslau II de Bohèmia va manar portar al lloc, fou el centre econòmic d’una ciutat que, recordem, fou la més rica de la zona durant el segle XIII. En l’actualitat podem veure dins una exposició de monedes antigues, i també visitar algunes de les seves antigues estances.

Pati italià

Com arribar a Kutná Hora des de Praga

  • Contractant i reservant una excursió des de Praga amb un guia de parla espanyol. Si t’interessa l’excursió i en vols saber més o la voldries contractar, prem aquí. El preu és de 57,50€ per contractar l’excursió.
  • En transport públic, es pot arribar tant amb autobús (surten des de l’estació d’autobusos de Praga, Florenc, i son l’alternativa més lenta), com en tren. L’opció del tren és la nostra preferida: és l’alternativa més ràpida per arribar a Kutná Hora des de Praga i a més, la que té més encant, doncs es tracta d’un tren antic que creua, en el trajecte, alguns dels paisatges més bells del país. El tren a Kutná Hora surt des de l’estació central de Praga, Hlavní Nádrazi (a uns 18 minuts a peu de la Plaça de la Ciutat Vella, a tocar del Stare Mesto), i el viatge dura aproximadament una hora. El tren fins a Kutna Hora et deixa en les afores de la ciutat, on està l’estació, per lo que per arribar fins al casc històric tens que agafar un altre tren, un autobús o donar un passeig fins al centre. Si optes per agafar un segon tren per arribar fins als llocs turístics de Kutna Hora, has de baixar-te del tren en el que vares arribar des de Praga un cop a Kutná Hora, i agafar un altre tren cambiant d’andana. Aquest segon tren et deixa just al costat del barri de Sedlec, on es troben l’Ossari i l’Església de Nostra Senyora de l’Assumpció i Sant Joan Baptista, i la següent parada et deixa en el centre. El bitllet per anar a Kutná Hora des de Praga el pots comprar directament en l’estació de Praga (nosaltres t’aconsellem comprar-lo al dia anterior per assegurar-te de poder escollir l’horari que et vingui bé, surten més o menys a cada hora) i costa al voltant de 115Kc.
Kutná Hora
Val la pena visitar Kutná Hora en un dia? Clar que sí. Ja has vist que sent una ciutat petita, té un fotimer de llocs interessants que visitar. L’Ossari de Sedlec és un dels llocs més peculiars i visitats d’Europa, i en la meva opinió, la Catedral de Santa Bàrbara està entre les més impressionants de Centreeuropa. A més, els propis carrers de la ciutat acullen infinitat de racons bonics, i si la visites en temporada baixa, la gaudiràs gairebé per a tu sol.

4. Opció 4 – Terezín

Aquesta última opció només us la proposo amb l’opció de contractar l’excursió des de Praga. El Camp de Concentració de Terezín és tristament conegut com el tràgic símbol de les persones que varen morir durant l’ocupació Nazi. La missió del Memorial de Terezín és recordar a les víctimes de la persecució política i racial que es va produïr durant la ocupació Nazi en les terres txeques durant la Segona Guerra Mundial.

Entrada al Camp de Concentració de Terezin

Itinerari

Sortint del centre de Praga a les 9:00 hores ens dirigirem cap a Terezín seguint la mateixa ruta que realitzaven els trens que portaven als presoners fins al camp. Creuant el Cementiri Nacional entrarem en el camp de concentració, on realitzarem un recorregut de reflexió a través de l’itinerari que seguíen els presos a la seva arribada. Entre els punts que visitarem estan l’oficina de registre, el magatzem de roba, els patis de cel·les, el paredó d’afusellament, el complex de cementiris i la morgue. En el Museu del Gueto, podrem veure objectes i dibuixos que ens permetran conèixer com eren els dies a Terezín. Tots aquests llocs composen l’escenari del malson en la que us introduïreu gràcies a les explicacions del guia. Un cop recorregut el camp de concentració, retornarem a Praga al mateix punt de sortida.

Camp de Concentració de Terezín

Si us interessa aquesta quarta opció, la visita al Camp de Concentració de Terezín, prem aquí. El preu és de 56,00€ per contractar l’excursió.

Adjuntem amb un mapa de google maps la ubicació de cadascuna de les opcions respecte a Praga la capital de la República Txeca:

I fins aquí ha arribat la nostra escapada per Praga i voltants. Només resta dir que espero que hagueu gaudit del viatge i que en pugueu fer molts més com aquest i de millors i tot.

Salut, i ens veiem de ruta…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *