Categories
NOVA ZELANDA

DIA 28: PENÍNSULA DE BANKS: AKAROA (7 COSES A FER A AKAROA) + SUMMIT ROAD + PIGEON BAY. Nit a Christchurch

Avui explorarem la Península de Banks, començant per visitar Akaroa. Recorrerem la Summit Road per a part de les vistes, anar a parar en alguna de les badies que té la península. Acabarem la ruta del dia anant a buscar el nostre allotjament a la ciutat de Christchurch, la qual la visitarem demà.
Índex:
1. Akaroa (7 coses a fer a Akaroa)
2. Summit Road
3. Pigeon Bay

1. Akaroa (7 coses a fer a Akaroa)

Enfocats en la Península de Banks i Akaroa, hem abandonat el Llac Tekapo, el Llac Pukaki i el Mont Cook, tres dels llocs que ens han regalat alguns dels moments més inoblidables d’aquest viatge a Nova Zelanda. Coneguda també com Horomaka, la Península de Banks és un altre dels llocs més visitats de Nova Zelanda, primer per la bellesa dels seus paisatges i segon per la seva proximitat a Christchurch, algo que la fa un destí increïblement atractiu tant per locals com per turistes. Amb una curiosa forma de roda, provocada per dues erupcions volcàniques que van tenir lloc fa més de 8 milions d’anys, Akaroa és el punt més destacat de la Península de Banks i el lloc en el que et recomanem fer base si vols gaudir d’uns dies en aquest impressionant lloc.

Península de Banks
Península de Banks

Akaroa és sense cap mena de dubte la cirereta dels llocs que veure en la Península de Banks. Coneguda pel seu significat “port llarg” en maorí, Akaroa fou el primer assentament francès de Nova Zelanda i inclús a dia d’avui molts dels descendents segueixen vivint aquí o segueixen apropar-se a la localitat en les seves vacances. Per respirar això només necessitaràs uns minuts ja que un cop t’endinsis en el poble podràs veure com els seus carrers i comerços recorden en certa manera a les poblacions franceses i inclús en moltes d’elles es recreen fins i tot els noms.

Akaroa

La localitat no és molt gran, però sí que et recomanem dedicar un dia a gaudir-la, sempre que tinguis temps. Nosaltres preveiem dedicar el matí a conèixer-la per després a la tarda fer una volta per la Península de Banks. Ara et proposem 7 coses que es poden fer a Akaroa, perquè ho tinguis present.

1. Bany amb dofins de cap blanc

Encara que això és algo que nosaltres no vàrem fer, ja que sempre recolzem i fomentem el turisme responsable i en aquest cas no vam tenir temps de comprovar si les agències que realitzaven aquestes activitats ho eren, no volem passar per alt l’activitat del bany o creuer amb dofins de cap blanc, el dofí més petit del món i també un dels més rars, endèmic de Nova Zelanda. Et deixem algunes de les activitats que pots realitzar:

Per lo que hem pogut llegir totes les agències que realitzen aquestes activitats les realitzen d’una manera responsable, però per favor, abans de fer-les infórma’t al respecte, ja que en aquest cas nosaltres al no realitzar l’activitat no hem aprofundit.

Creuer de naturalesa a Akaroa Harbour

2. Passeig pel centre de la localitat

No ens podem perdre un passeig pel centre de la localitat, amb l’artèria principal Rue Lavaud, plena de comerços i botigues amb encant.

Rue Lavaud

3. Passeig per la Rue Jolie i la Beach Road

Artèries paral·leles al port on es troben alguns dels restaurants més recomanats i el far de Akaroa.

Beach Road
Akaroa Lighthouse

4. Tours i excursions vàries a Akaroa

Et deixem una selecció de diferents opcions que poden ser un complement per gaudir al màxim d’un dels llocs més increïbles de Nova Zelanda o arribar fins aquí des d’altres punts del país si no vols o no tens vehicle propi:

Experiència guiada en caiac de mar

5. The Giant’s House

Una pintoresca casa plena d’escultures fetes amb rajoles de colors. L’entrada és de 35NZD per persona. Adjuntem la pàgina web. L’horari d’obertura és diari de 11:00 a 16:00 hores.

The Giant’s House

6. Museu d’Akaroa

Alberga tota la història de l’assentament des dels maorís fins als francesos. Adjunto la seva pàgina web. L’horari d’obertura és de 10:30 a 16:00 hores cada dia.

Akaroa Museum

7. Cementiri Francès

Ubicat darrera la St. Patrick’s Catholic Church, val la pena una visita en aquest cementiri.

Cementiri Francès d’Akaroa
En el cas de que disposis de dues jornades per passar per aquesta zona, et recomano quedar-te un dia a Akaroa i l’altre recórrer Summit Road i Christchurch Akaroa Road a més de fer alguna parada en alguna de les precioses badies de la Península de Banks. Si, en canvi, només disposes d’un dia, pots recórrer la Christchurch Akaroa Road per arribar a Akaroa, visitar el poble i fer la sortida per Summit Road (encara que no és lo més adequat ja que les vistes et quedaràn al revés), però sí que és la forma més adequada per aprofitar al màxim el temps. Nosaltres fem un entremig i disposem d’1 dia i mig de l’anterior.
Akaroa

Adjuntem un mapa de google maps amb els atractius d’Akaroa perquè els tinguis marcats:

2. Summit Road

Coneguda per ser una de les carreteres més belles de Nova Zelanda, aquesta carretera recorre alguns dels paisatges més impressionants de la Península de Banks a més de donar-te la opció de conèixer, sortint de la carretera principal i passant per carreteres secundàries, de baixar a alguna de les moltes badies formades per les erupcions de les que parlàvem anteriorment. En aquest cas et recomanem començar la ruta per la carretera per la zona més allunyada d’Akaroa (com si vinguéssis de Christchurch) per així recórrer el tram més impressionant de baixada, amb els paisatges més espectaculars en la zona frontal. Al llarg de la Summit Road et trobaràs varis miradors, tots ells impressionants, en els que et recomanem parar per divisar la immensitat de la Península de Banks i com comentàvem anteriorment, la seva curiosa forma de roda, perfectament visible des de les altures.

Vistes des de la Summit Road

El recorregut complet de la Summit Road, sortint des d’Akaroa és d’aproximadament 50 kilòmetres i et portarà 1 hora recórre’l, encara que has d’afegir mínim una hora més per a les aturades i per a poder realitzar el tram amb tranquil·litat. No oblidis que hi ha zones en les que la carretera és bastant estreta i té moltes corbes, per lo què és important conduïr amb precaució i en el moment de fer alguna parada fer-la sempre en zones indicades per això. En realitat la longitud de la carretera és de 31,5 kilòmetres i va des de l’enllaç amb la carretera SH 75 fins als voltants d’Akaroa.

Paisatges de la Península de Banks
Paisatges de la Summit Road

Et mencionem els principals miradors que estan marcats per aturar-se i que recomanem que t’hi aturis perquè les vistes des d’ells son increïbles:

  • Akaroa Harbour View: A 550m del trencall inicial de la carretera SH 75
  • Banks Península Views: A 5,1 kilòmetres del mirador anterior
  • Otepatotu Scenic Reserve: A 13,6 kilòmetres del mirador anterior
  • Reibelt Lookout: A 5,6 kilòmetres del mirador anterior
  • Wright Lookout 2: A 300 metres del mirador anterior
  • Wright Lookout: A 1,3 kilòmetres del mirador anterior i a 5 kilòmetres de l’enllaç amb la carretera SH 75 prop d’Akaroa.
Summit Road, Akaroa

Adjuntem un mapa de goggle maps amb la ubicació de tots els miradors i la carretera panoràmica:

Christchurch Akaroa Road

Coneguda per ser una altra de les coses que fer en la Península de Banks, la carretera SH 75 o Christchurch Akaroa Road, és la carretera que hauràs d’agafar per arribar a Akaroa o per arribar al punt d’inici que et proposàvem anteriorment per a recórrer la Summit Road. Encara que la carretera és molt més llarga, el tram que realment et recomanem és el que va des de l’inici de la Summit Road fins a Akaroa, d’uns 18 kilòmetres, que és el que va vorejant la Península de Banks i regala imatges d’impressió al passar en molts moments pràcticament al costat de l’aigua.

Christchurch Akaroa Road

Et recomanem prendre’t també aquest tram amb tranquil·litat, ja no per ser una carretera complicada, sinó per la bellesa de la zona, que mereix ésser captada sense presses.

El dia anterior que vam arribar a Akaroa, vam fer aquesta carretera de Christchurch Akaroa Road (SH 75). Com que veníem amb la necessitat d’arribar no molt tard al nostre allotjament d’Akaroa, creiem que és necessari tornar-la a recórrer un altre cop i aquest cop gaudir de la bellesa de la mateixa i dels seus miradors. Així que, un cop visitada la ciutat d’Akaroa pel matí, sortirem d’Akaroa per la mateixa carretera que estem parlant (SH 75) fins a l’enllaç amb la Summit Road, que sí recorrerem molt tranquil·lament aturant-nos a cada mirador.

3. Pigeon Bay

Us volem parlar del següent: hi ha varies carreteres en la Península de Banks que no son accessibles per campervans o autocaravanes pel seu desnivell o perquè son de grava. Està prohibit accedir a elles (hi ha rètols abans d’entrar) per lo que potser tinguis que modificar la ruta que tenies planificada. La majoria de carreteres d’accés a les diferents badies de la Península no son aptes per autocaravanes, únicament son aptes les que et porten a Pigeon Bay i a Okains Bay.

Així per lo què t’acabo d’explicar només vam poder visitar Pigeon Bay (Okains Bay també és accessible, però no la vam visitar). La resta de la zona nord de la Península de Banks no és accessible amb autocaravana. Des del corresponent trencall de la Summit Road, hi ha 6 kilòmetres fins a Pigeon Bay.

Pigeon Bay

Pigeon Bay és molt bonic i súper tranquil. El lloc perfecte per a fer un pícnic amb vistes al mar. La veritat és que és una llàstima que no es pugui continuar per la carretera de la costa. Molt a pesar nostre perquè ens hauria agradat quedar-nos més temps en aquesta zona, després de la visita a Pigeon Bay, deixem enrere la península de Banks i Akaroa i posem rumb al lloc on tenim l’allotjament per aquesta nit, que és la ciutat de Christchurch, la qual visitarem en el dia de demà.

Pigeon Bay

A Pigeon Bay hi ha un camí de costa que és una bona ruta per fer al voltant del mar. S’anomena Pigeon Bay Walkway, i l’adjunto aquí.

Com també he dit anteriorment, Okains Bay també és accessible en autocaravana. Es tracta d’una badia molt bonica i semblant a Pigeon Bay, que també gaudireu de les vistes durant tot el trajecte i un cop a la badia també. Des del trencall a la Summit Road hi ha 10 kilòmetres fins a Okains Bay.
Okains Bay
Okains Bay

Adjuntem el recorregut que hem realitzat en el dia, així com les principals atraccions visitades, en un mapa de google maps (hi hem destinat un total de 2 hores i 44 min, en un trajecte final de 139,00 kilòmetres):

I per finalitzar, anunciem el càmping on ens allotjem la nit d’aquest dia, en aquest cas es tracta del Naval Point Boad Ramp, un aparcament per passar-hi la nit als afores de Christchurch (Àrea de Lyttelton). És un pàrking situat en una zona portuaria. No és gran cosa, però té banys, bastant lloc per aparcar i és gratis.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *