Categories
NOVA ZELANDA

DIA 30: KAIKOURA: PLATJA DE KAIKOURA + POINT KEAN + KAIKOURA PENÍNSULA WALKWAY + MIRADORS DE KAIKOURA. Nit a Kaikoura o Trajecte de Kaikoura a l’Aeroport Internacional de Christchurch

I ja som a l’últim dia del nostre viatge per Nova Zelanda. Avui ens dedicarem a visitar la població de Kaikoura i els seus entorns i atractius. La nostra estada a Kaikoura dependrà de l’hora que tinguem el vol de tornada, tenint en compte el viatge a l’Aeroport Internacional de Christchurch i el temps per deixar l’autocaravana.
Índex:
1. Platja de Kaikoura
2. Point Kean
3. Kaikoura Península Walkway
4. Miradors de Kaikoura

1. Platja de Kaikoura

Amb l’objectiu de gaudir de totes les coses que tenim marcades en la llista de coses que veure i fer a Kaikoura ens despertem amb unes vistes increïbles als massissos que envolten el Kaikoura Top 10 Holiday Park que ha estat el nostre allotjament a Kaikoura i al que vam arribar ahir a la nit després de visitar la Península de Banks i Akaroa i passar un dia coneixent les coses que veure i fer a Christchurch imprescindibles.

Kaikoura

Explica la llegenda maorí que Kaikoura es va formar després de que Maui, un semidéu posés els peus en aquest tros de terra, després de pescar l’Illa Nord de Nova Zelanda. Només per això ja entren ganes de descobrir-la, però si a més li afegim que el seu nom significa kai (menjar) i koura (cranc de riu), ja tens un altre gran motiu per pensar en aquest lloc com el destí perfecte per finalitzar qualsevol ruta per Nova Zelanda. A més, la petita població de Kaikoura es troba en una ubicació privilegiada, envoltada del massís Kaikoura, que podràs veure nevat pràcticament durant tot l’any, una vista que resulta realment impressionant al poder gaudir-la enfront al mar.

Kaikoura a Nova Zelanda

A més d’això, a Kaikoura podràs veure amb certa facilitat dofins, balenes, llops marins, pingüíns i inclús albatros. Encara que per poguer veure algun d’ells fa falta apuntar-te a alguna excursió organitzada, altres podràs veure’ls simplement passejant per la costa d’una de les localitats amb més encant del país.

Poble de Kaikoura
Encara que no ens atreviríem a dir que té res especial, aquesta petita localitat, és especial en si mateixa i únicament per això, mereix una visita. Amb un carrer principal, en el que s’hi ubiquen la majoria de negocis enfocats al turisme, inclosa l’Oficina de Turisme, et recomanem dedicar-hi un parell d’hores a conèixer-la i apropar-te a la vida local, tant arrelada i propera al mar, per conèixer un xic més d’aquesta localitat. Si el temps acompanya, una bona opció pot ser anar des del “Kaikoura Top 10 Holiday Park”, a uns 200 metres del centre, fins la zona de Point Kean, on podràs veure foques (parlarem més endavant sobre aquest lloc) ubicat a uns 5,5 kilòmetres, que es recorre vorejant la costa i que també et permetrà conèixer el poble, ja que recorre el carrer principal d’aquest.

Poble de Kaikoura

Platja de Kaikoura

Encara que no seria lo què més destacaríem entre les coses que veure i fer a Kaikoura sí que és cert que aquesta zona de Nova Zelanda conta amb alguna platja que pot ser interessant si vols banyar-te o gaudir d’una estona de descans. En aquest cas pots gaudir de la platja que hi ha just enfront de l’Esplanade, que és el passeig marítim i té varis kilòmetres. En cas de voler practicar surf, una bona opció pot ser Mangamaunu a 15 kilòmetres, coneguda per ser una de les millors de la zona.

Platja de Kaikoura

2. Point Kean

Point Kean és un dels llocs que veure a Kaikoura imprescindibles i un dels motius per els que molts turistes arriben fins a aquesta petita localitat. Conegut per l’un dels millors punts de la zona per veure foques, aquest és un dels punts més visitats de la població, per lo que t’aconsellem venir aviat, si vols gaudir del lloc amb tranquil·litat. Tal i com et comentàvem anteriorment, pots arribar fins aquí després d’un passeig de 1 hora aproximadament des del poble de Kaikoura, que pots aprofitar per fer-hi una parada en la platja de la zona de Esplanade, encara que si no tens molt temps, pots arribar fins aquí en cotxe i deixar-lo en el pàrking gratuït habilitat per això.

Point Kean

Un cop hagis deixat el cotxe, únicament hauràs d’apropar-te fins a l’extrem de la península per veure com dotzenes de foques gaudeixen d’aquest agradable lloc. Recorda que és molt important seguir les normes que et trobaràs en els rètols de la zona, no s’ha d’oblidar que son animals salvatges, i per suposat no apropar-se a menys de 20 metres, donar-los-hi menjar, molestar-les o interposar-se entre elles i el mar, ja que per elles aquesta és la seva via d’escapament si es troben amenaçades.

Point Kean
Point Kean

3. Kaikoura Península Walkway

Des de Point Kean pots iniciar un sender que et portarà pels penyasegats fins a South Bay, en el que gaudiràs d’unes vistes úniques del paisatge que envolta el poble a més de poder veure colònies de llops marins, gavines i inclús, baldrigues. Encara que aquest recorregut pots fer-lo també a la inversa, et recomanem fer-lo des de Kaikoura a South Bay i un cop allí, tornar per el mateix camí o agafar el South Bay Track, que et portarà de nou a la zona del poble.

Vistes des del Sender Península de Kaikoura

Aquest sender és d’uns 3,5 kilòmetres i no et portarà més d’1 hora (anada), encara que et recomanem contar amb algo més de temps per a fer fotos i parades per gaudir de l’impressionant paisatge i de una de les coses que veure a Kaikoura més recomanables.

Sender Península de Kaikoura

Si utilitzes Google Maps o Maps.me, veuràs que hi ha un sender que va vorejant la platja, per la part baixa dels penyasegats. Encara que nosaltres no el vam fer i no vam veure que hi hagués prohibició, no creiem que sigui molt encertat fer-lo ja que vam veure que hi ha foques i llops marins i hi ha molt poc espai en algunes zones, per lo que creiem, pot arribar a ésser perillós.

Kaikoura Walkway

4. Miradors de Kaikoura

Miradors a Kaikoura

Una altra de les coses que no pots deixar de fer a Kaikoura és apropar-te a un parell de miradors, per gaudir de les vistes de la zona des de les altures. El primer d’ells està molt a prop del cementiri, t’hi aconsellem anar-hi en cotxe encara que no està a més de 5 minuts del centre del poble, deixar l’autocaravana en el pàrking gratuït i gaudir de l’arquitectura del poble, de les dues badies i el massís al fons. A google es troba com a “Kaikoura Lookout”.

Mirador “Kaikoura Lookout”

El segon mirador no és un mirador com a tal, però passaràs de camí al comentat anteriorment i està just al costat del cementiri. Si mires a la dreta, tindràs unes vistes úniques de la badia.

Encara que nosaltres et recomanaríem que puguis contar amb un parell de dies per a conèixer la zona i gaudir-la amb algo de tranquil·litat, si tens un dia i tens vehicle, pots fer com nosaltres. La nostra proposta és:

– Aparcar en la zona del centre del poble
– Visitar el poble i fer un tros de la Esplanade, per veure la zona de la platja
– Apropar-te amb cotxe o caravana fins a Point Kean (i aparcar allí)
– Fer la visita a Point Kean
– Fer el sender Península de Kaikoura (anada i tornada)
– Agafar el cotxe o autocaravana i anar als miradors recomanats

En cas de tenir un parell de dies, et recomanem dividir les visites en dues parts i així poder gaudir més de la zona, prenent-te algunes hores de relax en la platja o en algun mirador o restaurant del poble. Com comentàvem anteriorment, aquesta zona és molt recomanable per acabar el teu viatge si no vols quedar-te a Christchurch o tens un o dos dies extra i vols finalitzar el viatge en una zona tranquil·la però amb moltes coses que veure i fer.
Kaikoura

Activitats a Kaikoura

Aquí et relatem algunes activitats que pots fer també a Kaikoura:

  • Fer alguna activitat d’albirament de balenes (GETYOURGUIDE)
  • Menjar llagosta en algun dels seus posts de seafood
  • Fer un passeig en caiac i gaudir de la vida marina des d’un altre punt de vista
  • Visitar el Museu de Kaikoura: per aprendre i saber més de la zona
  • Visitar Fyffe House, per conèixer com era la vida a mitjans de segle XIX, és l’edifici més antic de Nova Zelanda.
També pots anar a visitar la zona de Picton, si encara no ho has vist, ja que de Kaikoura a Picton hi ha un parell d’hores només.

Adjuntem el recorregut que hem realitzat en el dia, tant a peu com en autocaravana, així com les principals atraccions visitades, en un mapa de google maps:

I per finalitzar amb el dia d’avui, ja no caldrà que anunciem el càmping on ens allotjarem, ja que després de visitar Kaikoura cal preveure el viatge a l’Aeroport Internacional de Christchurch, per tornar l’autocaravana i agafar el vol de tornada.

I fins aquí ha arribat el nostre viatge per les illes Nord i Sud de Nova Zelanda. Només resta dir que espero que hagueu gaudit del viatge i que en pugueu fer molts més com aquest i de millors i tot.

Salut, i ens veiem de ruta…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *