Categories
NOVA ZELANDA

DIA 29: CHRISTCHURCH I KAIKOURA: CHRISTCHURCH (17 COSES A FER A CHRISTCHURCH) + TOURIST DRIVE PER GORE BAY + CATHEDRAL LOOKOUT. Nit a Kaikoura

Havent passat la nit ben a prop de Christchurch, el dia d’avui visitarem aquesta ciutat agradable que sorprèn al viatger. Durant la tarda farem el trajecte fins a Kaikoura que és el lloc on dormirem, passant per, com a mínim, un parell de llocs amb interès.
Índex:
1. Christchurch (17 coses a fer a Christchurch)
2. Tourist Drive per Gore Bay

1. Christchurch (17 coses a fer a Christchurch)

Una ruta per les coses que veure i fer a Christchurch és el nostre objectiu d’avui després d’haver passat un dia i mig gaudint d’una llista increïble dels llocs a veure i fer en la Península de Banks i Akaroa, més recomanables que ens han servit també com a punt de descans després d’haver estat els últims dies del viatge a Nova Zelanda recorrent el Llac Tekapo, el Llac Pukaki i el Mont Cook. Recorda que Christchurch està a només 80 kilòmetres de la Península de Banks i Akaroa, per lo que en cas de que el temps no sigui favorable, podeu fer un canvi de ruta, intercalant aquests destins, sempre que hagueu optat per llogar una autocaravana com hem fet nosaltres, algo que et permet total llibertat de moviments i horaris, fonamental en un país com aquest. Ens desplacem des de l’allotjament cap al centre de la ciutat, i encara que hi ha varies zones de pàrking de pagament en la ciutat, decidim deixar l’autocaravana en el carrer, en una zona gratuïta, molt a prop de la zona de la catedral provisional. Tingues en compte que hi ha moltíssims pàrkings gratuïts i també alguns de pagament, en la majoria tens que pagar entre 5 i 10NZD per a tot un dia, per lo què no tindràs problemes en aquest sentit per gaudir de totes les coses que fer a Christchurch que et proposarem a continuació.

Christchurch

Considerada com una de les ciutats més cosmopolites de Nova Zelanda, Christchurch és lamentablement coneguda per el paper increïble que està realitzant, junt als seus habitants, per superar un dels desastres naturals més importants que ha sofert el país: els terratrèmols del 2010 i 2011 que varen deixar quasi 200 morts i pràcticament tota la ciutat devastada. Encara que la ciutat segueix molt activa i segueixen existint nombroses coses que veure i fer a Christchurch, és realment increïble veure com, encara que ja hagin passat quasi 14 anys, segueixen havent nombrosos solars buits i edificis enderrocats, que semblen voler ser el record del desastre, malgrat la necessitat i desig dels seus habitants, que això canviï i aviat.

Christchurch

Malgrat això o com a resultat, part de la ciutat s’ha bolcat i estan sorgint, mica en mica, moviments nous, amb ganes de canvi i nous projectes, que fan que la ciutat es vagi veient de nou com abans, encara que no podem negar que lamentablement queda encara molt treball per fer i passejar per algunes zones del centre de la ciutat, deixen al turista més optimista amb la sensibilitat a flor de pell. Encara que inicialment això et pugui tirar enrere, creiem que el turisme també forma part d’aquest motor i com a mínim la ciutat mereix que passis per ella unes hores, per conèixer-la i veure com mica en mica i granet a granet, està intentant tornar a la normalitat i a ser com era. Et passem a descriure les millors 17 coses que fer i veure a la ciutat de Christchurch:

1. New Regent Street

Coneguda per ser una de les artèries comercials de la ciutat, aquesta és un dels carrers que no et pots perdre al visitar Christchurch. A més de recórrer-la et recomanem parar en alguna de les seves terrasses per a prendre un cafè i gaudir de l’ambient animat que hi sol haver quan s’apropa l’hora de menjar.

New Regent Street

2. Cathedral Square

En el cor d’un centre històric pràcticament devastat per el terratrèmol de 2.011, del que encara es poden veure moltes de les seqüeles en els edificis i que va destruïr gran part del patrimoni de la ciutat, una de les coses que fer a Christchurch que no et pots perdre és apropar-te a l’antiga Catedral. Malgrat estar actualment entre reixes, sent impossible la seva visita, ja que encara no s’ha començat amb la restauració, aquest lloc és tot un símbol de la ciutat i com a tal, creiem que no hi pot faltar en la teva ruta per Christchurch.

Catedral de Christchurch

Construïda en l’any 1881 a dia d’avui encara no s’ha iniciat la seva restauració a l’espera de concloure el debat entre els que opinen que ha de conservar-se lo poc que s’ha mantingut del patrimoni de la ciutat després del desastre i els que creuen que els terratrèmols han de donar pas a una renovació. L’únic que està clar és que a dia d’avui únicament es pot veure la nau central d’aquest símbol de la ciutat, que va perdre gran part de la seva agulla central i la rosassa durant els terratrèmols.

3. Visita a Museus

Si t’agraden els museus, no et pots perdre el Museu de Canterbury ni el Quake City. No podem deixar de recomanar-te aquests dos, sobretot el segon:

  • Museu de Canterbury: Destaca sobretot per les seves galeries amb objectes i història dels maorís. Adjunto l’enllaç pels horaris i preus.
  • Quake City: Perfecte si vols aprendre més sobre com es van produïr els terratrèmols i com van afectar a la ciutat. A més de fotografies i videos, podràs admirar la rosassa i altres restes de la catedral de Christchurch. Adjunto l’enllaç pels horaris i preus.
Quake City

4. Arts Centre

Construït en el 1877, aquest edifici era la seu del Canterbury College i posteriorment la Universitat de Canterbury. També molt danyada durant els terratrèmols, ja han començat les obres de restauració i actualment es pot accedir al seu pati central des del que podràs gaudir d’un dels edificis neogòtics que veure a Christchurch més bonics.

Arts Centre

Com a curiositat, aquí va estudiar Rutherford, el físic que apareix en el bitllet de 100NZD i fou la persona que per primer cop, va dividir un àtom.

5. Catedral de Cartró

Coneguda també com la Catedral Provisional, aquesta és el resultat de la necessitat de renovació i oblit sorgida a Christchurch després dels sismes. El projecte, d’un arquitecte japonès, es va construïr en menys d’un any i es van utilitzar tubs de cartró per això, permetent que els habitants de Christchurch poguéssin tenir una nova catedral i a més, una sala de concerts, activa a dia d’avui.

Catedral de cartró
Catedral de Cartró

6. Memorial 185 White Chairs

185 fóren les víctimes mortals del segon terratrèmol que va fer tremolar Christchurch el 22 de febrer de 2.011 i 185 son les cadires blanques que formen aquest preciós i emocionant memorial.

185 White Empty Chairs Memorial

Aquest memorial es va construïr com un homenatge temporal a cadascuna de les víctimes (cada cadira representa no solament un número, sinó també a la persona que va morir, per això hi ha cadiretes de bebè), però ja hi ha un projecte que pretén fer-lo permanent i donar-li un lloc més protagonista a la ciutat.

7. Bridge of Remembrance

Seguim la visita de Christchurch amb el Bridge of Remembrance, un monument als caiguts en la I Guerra Mundial.

Bridge of Remembrance

8. Canterbury Earthquake National Memorial

Molt a prop del Bridge of Remembrance, a ambdues ribes del riu Avon, es troba un altre dels memorials que veure a Christchurch, el Canterbury Earthquake National Memorial, el memorial oficial per les víctimes dels terratrèmols de 2.011.

Canterbury Earthquake

9. Art Urbà

Christchurch és una ciutat moderna i l’art urbà es respira en pràcticament tot arreu. Hi ha moltíssims murals d’una qualitat enorme i és genial anar trobant-los mentres passeges.

Art Urbà

En aquesta web, a més d’un mapa amb els principals murals, podràs reservar un tour guiat per a tots ells.

Art Urbà a Christchurch

10. Hagley Park

Al voltant del jardí botànic de Christchurch, del que et parlaré a continuació, es troba el gegant Hagley Park, el parc més gran de la ciutat. Algo així com el Central Park de Christchurch.

Hagley Park

En la zona nord es troba emmarcat per el riu Avon i té inclús un club de golf. Si tens l’oportunitat de visitar-lo en primavera podràs gaudir dels cirerers en flor. Si no, hauràs de conformar-te amb un senzill passeig o un pícnic.

11. Jardí Botànic

Encara que havíem llegit que era una de les coses que fer a Christchurch més recomanades, el temps se’ns va tirar a sobre i al final no el vàrem poder visitar, però te’l recomanem, si contes amb un parell d’hores, no et perdis el que diuen és un dels grans pulmons verds de la ciutat i un dels seus llocs més impressionants, sobretot en primavera, quan varis dels seus jardins temàtics estan a flor de pell. A les ribes del riu Avon es troba aquest enorme jardí botànic, que és una de les visites imprescindibles de Christchurch.

El jardí botànic

A més, visitar-lo és completament gratuït (a menys que vulguis fer una visita guiada) i té un horari de visites bastant ampli (a l’estiu està obert de 7:00 a 21:00 hores). Si t’interessa, aquí pots reservar el tour guiat per el jardí + un passeig en barca per el riu Avon. Adjunto la seva pàgina web.

12. Tramvia antic

No podem negar-ho, ens encanten els tramvies. I és veritat que en aquest cas no és un tramvia a l’ús que els locals utilitzin per moure’s per la ciutat, però encara que sigui turístic, és una bona manera de recórrer els punts més interessants de la ciutat en una ruta circular de tant sols una hora.

Fer un passeig en el tramvia turístic

Si et vé de gust reservar-lo amb antelació, pots comprar el teu bitllet des d’aquí.

13. Passeig en góndola de Christchurch

Si lo teu son les altures t’agradarà el telefèric de Christchurch. Amb quasi 1.000 metres d’altura, aquesta góndola et facilitarà l’accés al Mont Cavendish, des del que s’obtenen unes vistes precioses no només de la ciutat, sinó també d’alguns llocs importants dels voltants com Lyttleton o la Península de Banks. A diferència del de Queenstown, aquest no ofereix molt al viatger més enllà de les bones vistes i algun que altre passeig per la naturalesa, així que potser no valgui tant la pena. Si finalment decideixes realitzar aquesta activitat, pots reservar el teu passeig des d’aquí. Si ho vols reservar directament a l’empresa, adjunto l’enllaç. També pots trobar els preus i horaris. Els horaris son de 10:00 a 16:00 hores i el preu del viatge anar i tornar és de 42NZD per persona.

Passeig en góndola a Christchurch

14. Sopar a Little High Eatery

Dins de les nostres recomanacions sobre què veure i fer a Christchurch no podia faltar una relacionada amb el menjar, i és que Little High Eatery és una espècie de food court en el que vam gaudir molt quan vam visitar la ciutat.

Sopar a Little High Eatery

És un lloc perfecte per sopar i tens varis tipus de menjar per escollir. Hi ha molt bon ambient i no està gens malament de preu.

15. Passeig en barca pel riu Avon

Una de les activitats més divertides que pots fer a Christchurch és fer un passeig en barca pel riu Avon gaudint al teu voltant de la naturalesa del parc Hagley i del jardí botànic.

Llogar una barca per remar pel riu Avon

Tens dues opcions: llogar una barca en Antigua Boat Sheeds i remar tú, o contractar un passeig i que remi un altre.

16. Gaudir de les vistes a Port Hills

Si ets amant de la naturalesa i de les bones vistes t’encantarà abandonar el centre de la ciutat una estona per visitar aquest turó i fer-hi algun trail (caminant o en bici) per la zona.

Port Hills

Les vistes de la ciutat des d’aquí son realment impressionants.

17. Visitar Riccarton House i el seu bosc de kahikatea

També allunyada del centre es troba la Riccarton House que destaca no solament pels edificis històrics que alberga. En el recinte també s’hi troba un dels últims boscos de l’arbre autòcton més alt de Nova Zelanda, el kahikatea. L’interior de la casa només es pot visitar amb una visita guiada. Aquí tens més informació sobre preus i horaris.

Riccarton House
Tal i com hem comentat anteriorment, lamentablement encara a dia d’avui molt del patrimoni segueix estant devastat, per lo que necessitaràs molt temps per veure les coses que veure i fer a Christchurch més turístiques. Nosaltres et recomanaríem dedicar-hi un dia complet si contes amb això i sinó, fer com nosaltres i dedicar-hi unes hores, entre el trajecte per exemple de la Península de Banks a Kaikoura, com ha estat el nostre cas. Conta que amb 4 o 5 hores pots veure els llocs més importants i si vols afegir el Jardí Botànic amb una o dues hores més en tens suficient.
Christchurch

Adjuntem un mapa de google maps amb el marcatge dels principals atractius a veure i fer a la ciutat de Christchurch. Recorda que ja els tenim també marcats i ubicats en el mapa que hi ha a la pàgina principal del viatge a Nova Zelanda:

2. Tourist Drive per Gore Bay

I així, després de passar tot el matí i part del migdia a Christchurch, posem camí a Kaikoura, el nostre següent destí i últim del viatge, on passarem l’últim dia gaudint d’una de les zones que diuen, és un altre dels grans paradisos de Nova Zelanda. El trajecte és de 180 kilòmetres, en el qual ens aturarem en alguns atractius que anirem trobant. Aquesta és una de les zones més “denostades” pels viatgers quan van a Nova Zelanda, ja que és habitual que acabin les seves rutes a Christchurch. Però és un error! Quan vam plantejar aquesta etapa, vam contemplar dues opcions: passar el dia a Hanmer Springs, una zona interior coneguda per les seves aigües termals, o passar el dia a Kaikoura, que és lo què finalment vam fer. El primer tram des de Christchurch a Kaikoura no té molt a veure (o això crèiem nosaltres en un principi), però la zona de Gore Bay i la pròpia Kaikoura mereixen moltíssim la pena. Si vols veure foques, aquest és el teu lloc.

Waikuku Beach

Des de Christchurch fins a Kaikoura son un xic més de 2 hores de camí, i no hi ha cap punt d’interès important (o si), més enllà de gaudir de la carretera. Així que això varem fer. La nostra primera parada fou a Waikuku Beach, una preciosa zona costanera a 31,6 kilòmetres de Christchurch.

Waikuku Beach

En aquesta zona hi ha varis passejos bonics amb bones vistes a l’estuari de l’Ashley River. De fet, vam trobar varies excursions de gent local en aquesta zona. També hi havia moltíssimes famílies que havien vingut a passar el dia i nois fent surf.

Waikuku Beach

Waipara

Vam posar rumb cap a Kaikoura i, de camí, ens vam trobar amb un curiós “farmers market” a Waipara, a uns 31,4 kilòmetres de Waikuku Beach. En el mercat veníen mel, embotits i altres productes artesanals de la zona. La veritat és que fou super agradable passejar pel mercat que a més estava súper animat perquè hi havia una banda local tocant música en directe. Per lo que hem llegit, es fa només els dissabtes, així que si tens sort i passes per allí en aquest dia podràs empapar-te a tope de l’ambient local de la costa est de l’illa sud. Just després de Waipara vam creuar una gran zona de vinyes i bodegues (en aquesta zona de Nova Zelanda és molt típic) i vam tornar a les carreteres envoltades de prats verds.

Waipara

Tourist Drive Per Gore Bay

Quan estàvem arribant a la zona de Gore Bay, vam veure un rètol que anunciava un petit desviament cap a una “tourist drive” (o carretera turística) i allí que ens vam llançar. No la teníem marcada en la nostra ruta d’inici, però la veritat és que fou un encert desviar-se. Has de trencar des de la carretera SH 1 cap a Domett i seguir fins a Gore Bay, continuar fins a Cheviot i tornar a enllaçar amb la carretera SH 1. Aquesta carretera turística té 22,6 kilòmetres i es fa en uns 28 minuts passant per Gore Bay.

Tourist Drive per Gore Bay

Perquè en aquesta carretera de Gore Bay és on estan les millors vistes d’aquesta etapa.

Tourist Drive per Gore Bay

Cathedral Lookout

A meitat de camí de la Tourist Drive hi ha un mirador conegut com a “Cathedral Lookout” des del que s’obtenen unes vistes molt boniques de lo què nosaltres vam batejar amb el “Bryce Canyon” novazelandès amb el mar de fons. El mirador es troba abans d’arribar a Gore Bay, a 1,5 kilòmetres.

Cathedral Lookout

És una zona plena de formacions rocoses molt similars a les que hi ha en el Bryce Canyon a Estats Units, però en aquest cas en un paisatge encara més privilegiat, si cal. Aquesta carretera és súper recomanable, així que si estàs pensant en saltar-te una desviació… no ho facis! No és molt llarg i val molt la pena.

Cathedral Lookout
I arribem a Kaikoura, el nostre objectiu final del dia. La carretera costanera que arriba a Kaikoura és preciosa, també súper recomanable. A més, està plena de campsites amb unes vistes brutals. Kaikoura és el típic poble de platja ple d’hotels i altres tipus d’allotjaments molt enfocats en el turisme costaner i de mar. També hi ha molts restaurants i d’empreses per fer tours i activitats relacionades amb la fauna marina: balenes, dofins, pingüíns, foques, etc…
Vistes des de Kaikoura

El seu nom significa en maorí “menjar llagosta”, així que no és estrany trobar-hi posts de seafood per tot el poble. I ha arribat el moment d’anar a buscar el nostre allotjament, que es diu “Kaikoura Top 10 Holiday Park” i es troba en la mateixa platja de Kaikoura.

Adjuntem el recorregut que hem realitzat en el dia, així com les principals atraccions visitades, en un mapa de google maps (hi hem destinat un total de 3 hores i 15 min, en un trajecte final de 213,00 kilòmetres):

I per finalitzar, anunciem el càmping on ens allotjem la nit d’aquest dia, en aquest cas es tracta del Kaikoura Top 10 Holiday Park, a la mateixa línia de platja de Kaikoura. Es tracta d’un càmping amb totes les comoditats, en el que podràs allotjar-te en zona amb electricitat per 35NZD. No està lluny del centre de la població, està a menys de 3 minuts del carrer principal.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *