Categories
NOVA ZELANDA

DIA 27: MOUNT COOK: KEA POINT TRACK + TASMAN GLACIER VIEW TRACK + CARRETERA SH 80 + BURKES PASS. Nit a Península de Banks

El nostre segon dia a la zona del Mount Cook també serà igual d’espectacular que el primer. La nostra intenció és fer dos trekkings més. Començarem el dia fent el “Kea Point Track”, i seguirem per fer el “Tasman Glacier View Track”. Fets els dos trekkings tornarem per la tarda per la mateixa carretera panoràmica de la riba oest del Llac Pukaki (Ctra SH 80). Ens reservem tota la tarda d’aquest dia per fer la ruta d’enllaç cap al nostre pròxim destí, la Península de Banks. Per tant, preveiem fer unes 5 hores de trajecte fins a l’allotjament que tindrem a Akaroa.
Índex:
1. Kea Point Track
2. Tasman Glacier View Track
3. Ruta fins a Akaroa (Península de Banks)

1. Kea Point Track

En moltes ocasions oblidat per estar al costat del Hooker Valley Track, el Kea Point Track és una altra de les coses que fer en el Mont Cook més recomanable, sobretot si contes amb un parell de dies en la zona i vols tenir una altra perspectiva del Mont Cook i el Llac Mueller. També a l’igual que el Hooker Valley aquest sender aquest sender el podríes començar des del poble, encara que és molt més recomanable fer-lo des del White Horse Hill Campsite, ja que a més de poder allotjar-te, podràs deixar el vehicle en el pàrking gratuït i estalviar-te uns primers kilòmetres que son els menys cridaners.

Inici del sender Kea Point Track

Malgrat que puguis llegir que és una caminada dura, res més allunyat de la realitat. El recorregut no et portarà més d’una hora (anada i tornada amb parades) i és pràcticament en la seva totalitat pla fins arribar al mirador del Llac Mueller des d’on tindràs unes vistes úniques del primer pont del Hooker Valley Track, el llac Mueller i el Mont Cook al fons.

Mirador Kea Point Track
Com hem fet nosaltres, si contes amb dos dies en la zona del Mont Cook, nosaltres et recomanem fer aquest sender el matí del segon dia, ja que podràs gaudir d’unes vistes úniques i un clarejar inoblidable sobre l’Aoraki per després anar en cotxe a l’inici del Tasman Glacier View Track i fer aquest trekking.

Adjuntem en un mapa de google maps, la ubicació i itinerari d’aquest primer trekking:

2. Tasman Glacier View Track

Aquest és un altre dels senders que fer en el Mont Cook més recomanat i que sempre que contis amb temps, et recomanem no perdre’t. Encara que en molts llocs podràs llegir que el trekking és de 60 minuts anada i tornada, si te’l prens amb tranquil·litat i a més fas les dues zones dels miradors, conta que mínim seran un parell d’hores per gaudir del lloc. Un cop arribis al parking, hauràs d’agafar el sender i després d’uns metres veuràs que hi ha una bifurcació a la dreta i una altra a l’esquerra. La nostra recomanació és que facis primer el sender de l’esquerra, que et portarà a un impressionant mirador en la morrena del glaciar, passant abans per els llacs blaus. Aquest tram és de pujada, encara que no és per res exigent.

Tasman Glacier View Track

Un cop estiguis a dalt, podràs gaudir d’una de les millors vistes de Nova Zelanda, amb el Llac Tasmania als teus peus i el glaciar al fons del que podràs veure com es desprenen els trossos de gel que formen a la seva vegada un dels paisatges més impressionants del món. Com a curiositat has de saber que aquest llac s’està formant des dels anys 70 i que actualment té 8 kilòmetres, però s’espera que degut al temut canvi climàtic, les seves mides augmentin fins als 20 kilòmetres sobre uns 25 anys vista.

Tasman Glacier View Track

Un cop hagis gaudit d’aquestes impressionants vistes, la nostra recomanació és que desfacis el camí fet i quan arribis a la bifurcació de la que et parlava anteriorment, agafis el sender de la dreta per en uns 20 minuts arribar a una zona des de la que podràs estar pràcticament al costat del Llac Tasman i molt més a prop dels icebergs. Tingues en compte que aquest mateix camí el podries fer recorrent la morrena en aquest sentit, encara que no s’ha d’oblidar que no hi ha sender i que el terreny és bastant relliscós, per lo que nosaltres, per seguretat, et recomanem prendre aquest sender que és molt més segur.

Tasman Glacier View Track

Tingues en compte que, com dèiem anteriorment, la durada del Tasman Glacier View Track és de 1 hora més o menys, encara que nosaltres et recomanem complementar aquest allargant la caminada uns 60 minuts més per arribar a la zona més propera al Llac Tasman. Amb parades per fer fotos i prenent-ho amb tranquil·litat, es pot fer perfectament en un parell d’hores. Saps que nosaltres recomanem fer la zona del Mont Cook en dos dies. Recorda que si arribes en cotxe o autocaravana pots deixar el cotxe en el pàrking gratuït que hi ha just a l’inici del sender.

Tasman Glacier View Track

Adjuntem el mapa de google maps amb els punts més destacats del Tasman Glacier View Track:

Si disposes de més temps en aquesta zona, a més d’aquests dos trails curts, pots fer el “Bull Hut Track”, una pista d’uns 9 kilòmetres anada i tornada que recorre tota la vora oest del llac Tasman. Aquest trail és una mica més complicat que els anteriors i necessitaràs entre 3 i 5 hores per completar-lo. Pots donar un cop d’ull a tota la informació sobre ell aquí.

3. Ruta fins a Akaroa (Península de Banks)

Finalitzats els dos trekkings del dia, la intenció que tenim és de començar la ruta amb l’autocaravana cap a la Península de Banks, ja que estem parlant de recórrer uns 390 kilòmetres en unes 5 hores aproximadament. No ens agradaria deixar-ho per gaire més tard.

Ens acomiadem del White Horse Hill Campsite
Quan ho tinguem tot a punt, després de passar per la dutxa i tot, agafarem l’autocaravana i desfarem la carretera panoràmica SH 80 que ens va portar aquí al Mont Cook Village. Som al migdia i decidim continuar la nostra ruta amb l’autocaravana cap a la Península de Banks. Deixem enrere el White Horse Hill Campsite, el nostre últim allotjament en la zona del Mont Cook, acomiadant-nos d’un dels paisatges més increïbles que mai hem vist i que junt amb els Llacs Pukaki i Tekapo s’han convertit des d’aquest moment en un dels llocs que veure a Nova Zelanda imprescindibles.

Desfem la carretera panoràmica SH 80 cap a la riba sud del Llac Pukaki, i després anem per la SH 8 passant pel costat del Llac Tekapo. Continuem amb la mateixa carretera SH 8 uns 22,5 kilòmetres més i arribem al Burkes Pass.

Burkes Pass

Ens trobem amb un petit poble que ens va sorprendre moltíssim, i és que és com tornar al passat durant una estona. Té una cafeteria, varies botigues i un parell de tallers, però és realment encantador per com està tot decorat. Està ple de cotxes antics, rètols americans típics dels anys 50, dispensadors de gasolina amb solera, màquines expenedores de Coca-Cola súper antigues. És com tornar a estar fent la Ruta 66.

Burkes Pass

Fairlie

A 21,1 kilòmetres de Burkes Pass ens trobem aquest poble. La resta de camí cap a Akaroa és bastant avorrit. Son algo més de tres hores de camí sense punts d’interès en els que valgui la pena parar.

Fairlie Heritage Museum

Nosaltres vam fer una parada tècnica en el poble de Fairlie i vam aprofitar per fer un mos en la cafeteria del Fairlie Heritage Museum. Fairlie és un bon lloc per a una parada tècnica perquè té gasolineres i cafeteries.

Carretera de Fairlie a Geraldine

Seguim rumb a Akaroa i la carretera que va de Fairlie fins a Geraldine està plena de prats verds, així que almenys gaudim del paisatge. De Fairlie a Geraldine hi ha uns 46,5 kilòmetres. Geraldine és un poble bastant gran que també pot ser interessant per a una parada tècnica.

Carrer principal de Geraldine

Carretera de Geraldine a Lincoln

En aquest tram, bastant més ensopit que l’anterior, hi trobem a més bastant tràfic, sobretot de camions. Passem per varis pobles que poden ser útils per posar gasolina o fer la compra en el súper com Ashburton o Lincoln. De Geraldine a Lincoln hi ha 123 kilòmetres (una hora i 30 minuts de trajecte).

Lincoln

Península de Banks

Un cop deixem enrere Lincoln entrem en la península de Banks i estem cada vegada més a prop del poble d’Akaroa.

Península de Banks

Recorrem els primers kilòmetres de la SH 75 mentres ens endinsem en un dels accidents geogràfics més interessants de Nova Zelanda: la Península de Banks. Aquesta petita península amb forma d’engranatge que surt de la terra com un minúscul apèndix es va crear fa 8 milions d’anys en varies erupcions volcàniques.

Península de Banks

A més de la seva interessant història i la seva peculiar forma, la península de Banks és un dels nostres grans imprescindibles de Nova Zelanda perquè alberga una de les carreteres amb millors vistes del país, la Summit Road o Tourist Drive, i l’encantador poblet de Akaroa. Si t’agraden les rutes en bici, a prop d’Akaroa, en el poble de Little River comença el Little River Rail Trail, una de les rutes en bicicleta més importants de Nova Zelanda.

Akaroa
En el centre de la península de Banks es troba el poble de Akaroa, el primer assentament francès del país. De fet, les seves arrels franceses segueixen molts presents en aquest lloc perquè molts dels seus carrers tenen el seu nom en francès. No és Grehan Street, és Rue Grehan.
Akaroa
Akaroa

Nosaltres avui només tenim temps per anar a buscar el nostre allotjament a la ciutat d’Akaroa. És el “Akaroa Top 10 Holiday Park”, ubicat a les afores d’Akaroa, a 1,3 kilòmetres del centre.

Adjuntem el recorregut que hem realitzat en el dia, així com les principals atraccions visitades, en un mapa de google maps (hi hem destinat un total de 5 hores i 15 min, en un trajecte final de 398,00 kilòmetres):

I per finalitzar, anunciem el càmping on ens allotjem la nit d’aquest dia, en aquest cas es tracta del Akaroa Top 10 Holiday Park, als afores de la ciutat d’Akaroa. Es tracta d’un càmping amb totes les comoditats, en el que podràs allotjar-te en zona amb electricitat per 35NZD. A més, encara que sembli que està lluny del centre d’Akaroa, el càmping disposa d’un camí interior des del que arribaràs al centre en menys de 10 minuts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *