Categories
NOVA ZELANDA

DIA 25: LLACS TEKAPO I PUKAKI: OBSERVATORI MOUNT JOHN + CHURCH OF THE GOOD SHEPHERD + RUTA LLAC TEKAPO + PUNATAHU VISITOR CENTER + RUTA LLAC PUKAKI (SH 80). Nit a Aoraki Mount Cook Village.

Finalment hem arribat a la zona dels llacs Tekapo i Pukaki, a punt per atacar la zona del Mount Cook. Avui visitarem els atractius del llac Tekapo (Observatori Mount John i Church of the Good Shepherd), i farem una ruta per la riba est del llac. Finalitzada la mateixa, seguirem la visita pel llac Pukaki entrant el seu Centre de Visitants. Finalment, ens acostarem a l’Aoraki Mount Cook Village per la carretera panoràmica SH 80, on pararem a tots els miradors que poguem.
Índex:
1. Observatori Mount John
2. Church of the Good Shepherd
3. Ruta pel llac Tekapo
4. Punatahu Visitor Center
5. Ruta pel llac Pukaki (SH 80)

1. Observatori Mount John

Llegint la llista de coses que veure i fer en el Llac Tekapo és com ens hem despertat avui després de gaudir durant els últims 3 dies, d’una roadtrip molt i molt intensa, amb molts kilòmetres de carretera. Allotjats en el Lake Tekapo Motels i Holiday Park, organitzem un esmorzar enfront el llac, que ens dóna l’energia suficient per començar el dia animats. En ocasions eclipsat pel seu veí el llac Pukaki, el llac Tekapo és un dels llocs que veure a Nova Zelanda imprescindibles, no solament per la seva increïble ubicació al costat del Aoraki o Mont Cook sinó també pel seu impressionant color blau que a l’igual que el seu veí, han passat a formar part dels paisatges de Nova Zelanda més espectaculars. Encara que en moltes ocasions la visita es redueix a només uns minuts, et recomanem sempre que tinguis temps, a prendre’t mínimament un dia per gaudir de totes les coses que veure i fer en els llacs Tekapo i Pukaki, ja que estem segurs que ambdós llacs, a més de sorprendre, us enamoraran.

Llac Tekapo

Observatori Mont John

Amb 1.030 metres el Mont John és un dels grans oblidats d’aquesta zona del país i t’assegurem, una de les coses que fer en el Llac Tekapo més recomanables. Encara que es pot accedir a peu, després d’una pujada de quasi 3 hores, és totalment accessible en cotxe, per lo que et recomano optar per aquesta última opció. Després de pagar 10NZD en l’entrada, accediràs a una sinuosa carretera que et regalarà unes vistes úniques dels voltants del llac Tekapo per després de 15 minuts trobar-te enfront l’Observatori del Mont John, lloc que pertany a la zona del Aoraki MacKenzie i que des de l’any 2012 està inclosa en la Reserva Internacional de Cel Fosc per ser un dels llocs més increïbles del món en els que observar el cel estrellat. En el cas de que no vulguis venir per la nit, la pujada a qualsevol hora del dia és realment espectacular ja que a més de poder veure els paisatges podràs veure el Llac Tekapo als teus peus, amb aquest color blau turquesa que el caracteritza. A més, si tens temps, no deixis de gaudir d’un bon cafè en la cafeteria que hi ha en la zona més alta, amb una de les millors vistes de Nova Zelanda.

Vistes des de l’Observatori Mount John
Vistes des de l’Observatori Mount John

En cas de voler conèixer més sobre astronomia i gaudir d’un dels cels més espectaculars que hem tingut la sort de veure en els nostres viatges, pots optar per a fer alguna de les següents visites guiades:

Observatori Mont John

2. Church of the Good Shepherd

L’Església del Bon Pastor o la Church of the Good Shepherd, és sense cap mena de dubte, un dels llocs més increíbles de Nova Zelanda i com no podia ser d’una altra forma un dels llocs que veure en el Llac Tekapo imprescindibles. Construïda en l’any 1935, aquesta petita església està ubicada junt al Llac Tekapo, a més de tenir una ubicació envejable, en el seu interior conta amb una sorpresa a modo de finestra panoràmica, que estem segurs, et semblarà brutal. Si vols visitar-la amb tranquil·litat t’aconsellem venir a primera hora del matí o a última hora de la tarda ja que és parada habitual dels autobusos d’excursions organitzades. Recorda que en l’interior no es poden fer fotos i per favor, mostra educació ja no únicament per ser una església, sinó per el lloc en el que es troba i que moltes de les persones que arribem fins allí anem buscant un moment de pau i tranquil·litat i sobretot, gaudir d’un dels llocs més màgics del món. L’horari d’obertura de l’església és de 9:00 a 20:00 hores.

Església del Bon Pastor

A més d’una visita diurna, si t’allotges en el Llac Tekapo o els voltants, t’aconsellem venir quan hagi caigut el sol per gaudir en els entorns d’un dels cels més increíbles que hagis pogut veure. T’assegurem que si el dia és clar, l’espectacle és assegurat. Tant, que és una de les imatges que no oblidaràs. Tingues en compte que després de l’hora de tancament no es pot accedir al recinte de l’església i aquesta està vigilada degut a que en ocasions hi havien turistes que es colaven per fer-se les típiques fotos de Instagram.

Capvespre en l’Església del Bon Pastor

3. Ruta pel llac Tekapo

Rodejar el llac o com a mínim recórrer mitja part és una de les coses que fer en el Llac Tekapo més recomanables. En el cas de que vulguis fer únicament una part, et recomanem optar per la de la dreta (Lilybank Road), ja que és la que discorre més a prop de la costa del llac i té millors vistes. La major part de la carretera és asfaltada i encara que hi ha alguna zona que és de sorra, es pot recórrer perfectament en un turisme o en una autocaravana com la que portem nosaltres.

Recórrer Lilybank Road, una de les coses que fer en el Llac Tekapo

Si tens temps, prent-te aquest recorregut amb calma, per a poder anar fent parades i gaudir d’un dels llocs que visitar en el Llac Tekapo més impressionants. A més, en aquesta zona podràs veure perfectament el blau increïble tant característic d’aquest llac i del llac Pukaki, que els han fet tant icònics d’aquesta zona de Nova Zelanda. Com a curiositat et direm que aquest color es deu a un sediment que hi ha a l’aigua conegut com “farina de roca” que es va formar fa milers d’anys quan un glaciar va desviar el curs del llac, fent que es desprenguéssin aquestes partícules que actualment li dónen aquest curiós i espectacular color turquesa a l’aigua.

Llac Tekapo

Gaudir d’un pícnic

Complement perfecte a la ruta que et proposàvem anteriorment, si tens temps i aquest recorregut et coincideix amb l’hora del dinar, no hi ha millor cosa que fer en el Llac Tekapo que gaudir d’un pícnic improvisat amb unes vistes d’infart. Encara que al llarg de la carretera et trobaràs bastants llocs en els que pots deixar l’autocaravana, t’indicarem a continuació una zona perfecta en la que no sol haver-hi ningú i que té una de les vistes més impressionants del llac. Recorda emportar-te tota la basura, no fer foc en els llocs en els que està terminantment prohibit i no acampar o pernoctar si no està permès.

Llac Tekapo
Com hem dit abans, un cop visitada l’Església del Bon Pastor, anirem a fer una ruta per la riba est del Llac, seguint la Lilybank Road, ja que té millors vistes. La intenció és poder fer la totalitat de kilòmetres fins a la capçalera del llac. Son uns 45 kilòmetres de trajecte amb autocaravana, miradors i grans vistes. Proposem fer un picnic en un dels llocs de la carretera, amb unes vistes d’infart, a prop del Motuariki View Point, a 1 kilòmetre abans, i a 7 kilòmetres del trencall amb el poble. Els principals punts de la ruta que adjuntarem ara en un mapa de google maps, son:

Motuariki View Point: A 7,1 kilòmetres del trencall al poble de Tekapo
Lake Shore 4WD Access: A 7,2 kilòmetres del punt anterior
Lilybank Macaulay River Crossing: Punt del final de la ruta, a prop de creuar el riu

Banyar-se i gaudir de l’aigua més blava del món

I si abans parlàvem del pícnic, ara toca pensar en el bany i és que no hi ha res millor que fer-se un bany en el Llac Tekapo encara que no tenim d’oblidar que l’aigua sol estar bastant freda i que en cas de fer-lo sempre és convenient fixar-se bé en el lloc en el que ho fas i sobretot, que no corris cap perill. Una bona zona per fer-se un bany és enfront al “Lake Tekapo Holiday Park”, el nostre allotjament que et recomanem en el Llac Tekapo i que tenen a més d’unes vistes increíbles una zona molt bona per a banyar-se.

Lake Tekapo

Poble de Tekapo

En la zona sud del llac es troba el poble de Tekapo, en el que a més de tenir una de les millors vistes del llac podràs gaudir de la cadena de muntanyes que en els dies clars es poden veure a l’horitzó. Encara que no és precisament un poble gran, val la pena donar-hi una volta i inclús parar en alguna cafeteria a prendre un cafè i gaudir d’un moment més social en un entorn en el que la naturalesa és l’autèntica protagonista. A més és el lloc perfecte per abastir-nos ja que conta amb un parell de supermercats, gasolinera i diferents restaurants i cafeteries.

Carrer comercial de Lake Tekapo

Observació d’estrelles en el Llac Tekapo

Malgrat que ho comentàvem anteriorment, volem fer menció especial en la observació d’estrelles, ja que aquest és un lloc immillorable per això i una de les coses a fer en el Llac Tekapo més impressionants. Encara que qualsevol punt és bo per això, exceptuant el poble on hi ha més contaminació llumínica, t’aconsellem optar per un dels tres llocs que et comentem a continuació ja que són a més dels més impressionants, els més recomanats:

  • Church of the Good Shepherd
  • Algun punt clar dins de la ruta pel llac Tekapo (Lilybank Road)
  • Mount John
Observació d’estrelles
La nostra proposta és concentrar les visites del Llac Tekapo i el Llac Pukaki en un dia i anar per la tarda-nit fins al Mount Cook Village, per destinar llavors dos dies en aquella zona per fer tots els trekkings importants.
Llac Tekapo

4. Punatahu Visitor Center

Després de dinar de pícnic a la riba est del Llac Tekapo, ens dirigirem cap al Llac Pukaki, concretament al seu Centre de Visitants, ubicat a la riba sud del mateix llac. El llac Pukaki es troba a tant sols 40 kilòmetres del Llac Tekapo, i té uns 180km² de superficie, pràcticament el doble del seu veí, aquest sembla voler competir amb l’anterior tant en bellesa com en ubicació i és que no podem oblidar que és precisament des d’aquí, un dels llocs des d’on es pot veure, si tens sort i el dia és clar, l’impressionant Mount Cook o Aoraki. A més de les impressionants vistes, el Llac Pukaki també es distingeix de la resta de llacs de Nova Zelanda per contar amb aquestes aigües blaves turquesa tant característiques que fan d’aquests dos llocs uns imprescindibles en el país i el lloc ideal per a gaudir d’una o dues jornades seguint aquesta llista de coses que veure i fer en el Llac Pukaki.

Llac Pukaki

Centre de visitants del Llac Pukaki

Ubicat en la zona sud del Llac Pukaki, el centre de visitants anomenat Punatahu Visitor Center, és parada obligatòria per varis motius. El primer i fonamental, les impressionants vistes que tens tant des de l’aparcament com des de la zona interior de la cadena muntanyosa i especialment, del Mont Cook, la muntanya més alta de Nova Zelanda. El segon, la botiga de Mont Cook Alpìne Salmon, on podràs comprar un dels sashimi de salmó més espectaculars que hem vist i que podràs gaudir en alguna de les taules que tenen preparades en el jardí amb unes vistes impressionants al Llac Pukaki i a l’Aoraki.

Punatahu Visitor Center

A més no oblidis que hi ha un servei de bany i un aparcament bastant ampli en el que pots aprofitar per fer alguna aturada i inclús fer alguna ruta caminant per la zona vorejant el llac. Això sí, és punt de reunió de tots els grups organitzats, per lo que si véns a mig matí no és res estrany trobar-te amb desenes de grups fent fotos com bojos a l’Aoraki (sempre que aquest es deixi).

Vistes del Llac Pukaki i el Mount Cook

Com a dada extra, no deixis d’entrar en la zona interior del Centre de Visitants en la que hi ha una explicació del llac, la ubicació i aquest lloc. A més d’aquestes dades, la sala té una de les vistes més espectaculars del lloc. No direm res més…

5. Ruta pel llac Pukaki (SH 80)

Ruta pel llac

Una altra de les coses que fer en el Llac Pukaki, com pots imaginar, és recórre’l. A l’igual que t’hem recomanat en el Llac Tekapo, en aquest et recomanem recórrer la carretera SH 80, que et porta fins al Mont Cook per gaudir d’una de les millors vistes del llac amb l’Aoraki al fons. Tingues en compte que la distància no és més de 40 kilòmetres, per lo que si hi estàs un parell de dies en la zona, pots recórre-la en varies ocasions buscant les millors vistes o únicament per el plaer de gaudir d’un dels llocs que veure en el Llac Pukaki més impressionants.

Nosaltres, després de la visita a la riba est del llac Tekapo, anirem a visitar el Centre de Visitants del Llac Pukaki, i deixarem per després l’exploració d’aquesta ruta pel llac que la farem un cop per arribar durant la tarda al Mount Cook Village.
Llac Pukaki

Miradors en el llac Pukaki

Al llarg de la carretera SH 80 et trobaràs amb diferents miradors, en els que pots parar per contemplar el llac, gaudir d’un agradable passeig o inclús, fer un pícnic. Això sí, és molt recomanable prendre’t-ho amb calma ja que la carretera en alguns trams és estreta i té bastantes corbes, per lo què no has de parar en cap lloc en el que no estigui permès i sempre fer-ho amb precaució i sentit comú. Tingues en compte que la carretera 80 o Mt Cook Road arriba fins a la zona del Mont Cook, per lo que si vols quedar-te en la zona del Llac Pukaki a dormir, algo recomanable si tens temps, hauràs de retrocedir sobre els teus passos fins a l’allotjament. Una altra de les dades importants és recordar que no hi ha gasolineres entre Tekapo i el Mont Cook, on la única que hi ha és bastant cara i molt bàsica. Una altra de les opcions per repostar o abastir-te seria anar a la petita població de Twizel a 10 kilòmetres del centre de visitants.

Miradors en el Llac Pukaki

Sortint del Centre de Visitants anem a fer i recórrer aquesta carretera panoràmica SH 80 que ens portarà fins al Mount Cook. Son 54,7 kilòmetres de recorreguts per la riba esquerra del llac. La carretera 80 està plena de miradors i nosaltres ens ho prendrem amb molta calma i els mirarem de fer tots (Mount Cook Road). Adjuntem el nom dels principals miradors de la carretera 80 (també us els marcarem en un mapa de google maps perquè els tingueu presents):

  • REFLECTING MOUNTAIN VIEW: A 9km del trencall a l’inici del LAKE PUKAKI
  • TAPATAIA MAHAKA PETER’S LOOKOUT (LAKE PUKAKI VIEWPOINT): A 2,9km del punt anterior
  • LAKE PUKAKI LOOKOUT: A 4,1km del punt anterior
  • AORAKI MT COOK SCENIC LOOKOUT: A 8,1km del punt anterior
  • HARLAN’S GATE VIEW: A 6,8km del punt anterior
  • GLENTANNER STREAM: A 4,9km del punt anterior
  • GLENTANNER LOOKOUT: A 650m del punt anterior
  • MOUNT COOK & TASMAN RIVER LOOKOUT: A 4,7km del punt anterior
  • ACLAND LAGOON LOOKOUT: A 1,7km del punt anterior i a 12km del final de la Mount Cook Road
Carretera 80 del Llac Pukaki amb l’Aoraki al fons

Adjuntem el mapa de la carretera 80 amb els principals miradors per aturar-nos, en un mapa de google maps:

Senderisme per el Llac Pukaki

Una altra de les activitats a fer en el Llac Pukaki és senderisme. Encara que no hi ha rutes marcades com a tal, en alguns dels miradors podràs veure com hi ha senders molt fàcils que t’apropen fins a la riba del llac on tindràs una millor perspectiva i on a més, en cas de que el temps acompanyi, podràs gaudir d’un pícnic i un bany. Tal i com comentàvem en el Llac Tekapo, per favor, recorda emportar-te amb tu qualsevol resta de deixalles, ser respectuós amb la naturalesa i sobretot, intenta que lo únic que quedi de tu en aquest increïble lloc siguin les teves petjades a la sorra.

Llac Pukaki

Observació d’estrelles

A l’igual que en el llac Tekapo, la observació d’estrelles en el Llac Pukaki és una autèntica meravella, sobretot si tenim en compte que en els dies clars es pot veure l’Aoraki al fons. Encara que nosaltres aquesta activitat únicament la realitzem en el Tekapo i en el Mont Cook, per lo què hem llegit aquí el cel és també increïble i al clarejar en un dia clar sobre el Mont Cook, és una autèntica meravella.

Twizel

Malgrat no ser una localitat massa interessant, a l’estar a solament 10 kilòmetres del Centre de Visitants del Llac Pukaki, sí que és una bona alternativa per a repostar gasolina, comprar en el supermercat (recorda que no n’hi ha ni en el Llac Pukaki ni en el Mont Cook) o menjar algo en algun dels seus restaurants o cafeteries. Heu de tenir en compte que en línies generals tot és un 10-20% més car que en la resta de Nova Zelanda, degut a la seva ubicació. A més el poble conta amb subministre d’aigua gratuïta en la plaça municipal, algo que aprofiten moltíssims turistes per omplir garrafes o ampolles.

Carretera del Llac Pukaki
Llac Pukaki
Després d’aturar-nos en tots els miradors de la carretera panoràmica SH 80 del llac Pukaki i gaudir com uns nens mentres ho fèiem, arribem al poble de Aoraki Mount Cook Village, on anirem a buscar el nostre allotjament, el “White Horse Hill Campsite”.

Adjuntem el recorregut que hem realitzat en el dia, així com les principals atraccions visitades, en un mapa de google maps (hi hem destinat un total de 3 hores i 24 min, en un trajecte final de 202,00 kilòmetres):

I per finalitzar, anunciem el càmping on ens allotjem la nit d’aquest dia, en aquest cas es tracta d’un Campsite del DOC, el White Horse Hill Campsite, al poble d’Aoraki Mount Cook Village. Per nosaltres és l’opció més recomanable ja que és, ens atreviríem a dir, el camping amb millors vistes de Nova Zelanda. Ubicat en l’inici del Hooker Valley Track i del Kea Point Track té unes vistes úniques al Mount Cook i al glaciar. És impossible reservar-lo amb antelació i un cop arribis, tens que omplir un formulari en la caseta amb el teu nom i dades de l’autocaravana i pagar els 15NZD, que deixaràs en un sobre i ficaràs en una bústia. No oblidis que per la nit i pel matí revisen que tothom hagi pagat i coincideixin les dades del vehicle amb el pagament que hagis efectuat en la bústia. Aquí únicament hi ha instal·lacions de banys i una petita zona de pícnic, però les vistes compensen qualsevol falta d’altre tipus. Tingues en compte que hi ha zones en les que la senyal d’internet és més baixa que altres, per lo que si tens que treballar o necessites tenir cobertura, lo millor és quedar-te en la zona de l’entrada, on a més, estan les millors vistes.

Una resposta a “DIA 25: LLACS TEKAPO I PUKAKI: OBSERVATORI MOUNT JOHN + CHURCH OF THE GOOD SHEPHERD + RUTA LLAC TEKAPO + PUNATAHU VISITOR CENTER + RUTA LLAC PUKAKI (SH 80). Nit a Aoraki Mount Cook Village.”

Hi,

Greetings of the day!

Can we help you with 3D Rendering?

We are a 3D Architectural Visualization company from India and we have a team of 8 dedicated people.

We completed the project with the tightest deadline. The project can be anything like Residential, Commercial, High rise Urban Planning, etc

Our starting range is $100-$200.

Learn More – https://www.flyingvertexstudio.com
or
Reply “Yes” to this Email to get FREE quote.

Best Regards,

Rahul Mehra
Cell – +1 315 636-5905
Email – flyingvertex@gmail.com
Website – https://www.flyingvertexstudio.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *