Categories
VALL D'ARAN

7. NAUT ARAN: LACS DETH CLÒT DER OS + GUARDADER DE BERET + TELECADIRA BOSQUE DE BAQUÈIRA + VILAC

Retornarem al Naut Aran per fer una bonica ruta d’Alta Muntanya pels Lacs deth Clòt der Os, això sí, l’acostament el farem amb telecadira, anomenat igual que els llacs “Telecadira dels Lacs deth Clòt der Os”. Concretament son dos llacs i la caminada és considerada de dificultat fàcil. Un cop finalitzada la caminada i retornats al pla de Beret, anirem fins al poble de Baquèira, i pel camí ens aturarem a un dels millors miradors de tota la Vall d’Aran, el Guardader de Beret. Arribats a Baquèira anirem a buscar el telecadira “El Bosque”, i pujarem fins a mitja muntanya per a contemplar les vistes. Quan retornem a Baquèira, ja a la tarda, ens acostarem al poble de Vilac, al Miei Aran, per visitar-lo. Som-hi.

El primer que farem serà dirigir-nos (un altre cop) al Pla de Beret. Aparcarem en el mateix aparcament que ho férem per anar a Montgarri, i a peu, travessarem la carretera del Pla de Beret per anar a buscar el telecadira de “Lacs deth Clòt der Os“.

L’entrada al telecabina que també t’inclou el telecabina “El Bosque” de Baquèira té un import per persona de 20€. Des d’aquí aconsellem pujar en ambdós.

Estació superior del telecabina Lacs deth Clòt der Os

El telecadira tarda uns 10-15 minuts per arribar a dalt, i les vistes no cal dir que són espectaculars. En tot moment veus el massís de l’Aneto i la seva glacera.

Vistes des del telecadira
Pujant al telecadira veus com s’allunya el Pla de Beret
El paisatge és espectacular
Arribem a l’estació superior del telecadira

Comencem la caminada fent un acostament d’uns 20 minuts fins al primer dels llacs. La caminada té un total de temps efectiu d’1 hora aproximadament, i un desnivell total d’uns 160 metres, però no és dura, és força planera. El desnivell està al començament, quan puges per anar a buscar el primer dels llacs.

El primer llac
Primer dels Lacs deth Clòt der Os

Voregem el primer dels llacs, per la banda contrària del camí marcat, que és on es tenen les visuals més boniques, al nostre entendre.

Vorejant el primer dels llacs
Lacs deth Clòt der Os

Al final del llac tornem a creuar cap a la banda correcta del camí senyalitzat. No ho hem dit, però la totalitat del camí està senyalitzat amb balises de color taronja.

Espai entre els dos llacs

I arribem al segon dels llacs deth Clòt der Os, un llac similar al primer i ubicat a una cota un xic inferior de l’altre.

Segon llac

Després del segon llac passem per paratges igual de bells que els anteriors, però on s’observa que en algun hi devia haver un llac. Ara son una zona d’aiguamolls.

Seguint la ruta senyalitzada dels llacs
Seguint la ruta senyalitzada dels llacs

I finalment, el camí va girant i girant per arribar al tram de l’acostament que surt del telecadira. Hem completat una ruta circular i ens tornem a dirigir al telecadira per baixar.

Tornant de la volta circular pels llacs
Tornant de la ruta circular dels llacs.

Penseu que és una caminada fàcil per alta muntanya, per tant, no us descuideu d’un bon calçat, aigua i força crema solar, perquè pràcticament no passes per cap zona ombrívola. Amb prou feines es veu algun arbre.

També hem de dir, que varem veure moltes famílies amb nens fent la caminada, i aixó us ho recomanem, de fer-la amb nens. És una caminada que els pot iniciar en el món de l’alta muntanya, i la seva durada i desnivell no son cap obstacle.

Tornem a baixar pel telecadira dels Lacs deth Clòt der Os, i anem a buscar el cotxe en l’aparcament del Pla de Beret. Ens dirigim al poble de Baquèira. De camí, però, ens aturarem a un dels millors miradors de tota la Vall d’Aran i en concret de la seva part alta (Naut Aran). El Mirador s’anomena “El Guardader de Beret“, i es troba en la carretera C-142B (carretera principal que va al Pla de Beret), a 4 kilòmetres del Pla de Beret, en una corba de 180º. Les vistes que hi tens son espectaculars. Val la pena aturar-s’hi.

Senyalització del mirador
Aparcament del mirador

Aparquem el cotxe en un tram d’un carril que ja serveix per estacionar els cotxes que es volen aturar per anar al mirador. Hi arribem a peu creuant amb cura la carretera del Pla de Beret.

Vistes de Baquèira
Impressionants vistes de la Vall d’Aran, amb el massís de l’Aneto al fons
Vistes de la Val d’Aran en un dia esplèndid de sol
Panoràmica des del mirador

Tornem al cotxe i ens arribem a l’aparcament de Baquèira per anar a buscar a peu, el telecadira del “Bosque”. Ens durà a mitja muntanya, de la cota 1.500 ens passarà a la cota 1.800, i també tindrem unes grans visuals de la Val d’Aran i de la seva zona alta.

Vistes des del telecadira del Bosque
Vistes des del telecadira del Bosque
Vistes des del telecadira del Bosque

Us recomanem que dineu abans de pujar al telecadira, ja que segurament ja en serà hora de dinar. Hi ha un restaurant a la cota 1.500 de Baquèira, al costat de l’estació inferior del telecadira.

Per dalt (cota 1.800) es poden fer algunes caminades, però no n’hi ha cap de senyalitzada. Nosaltres varem estar una estona per estirar les cames i veure les vistes i varem tornar a baixar per el mateix telecadira.

Quan vulguem, un cop descansats, tornarem a agafar el cotxe creuant la vall d’Aran fins arribar a la sortida de Vielha, on d’allí ens dirigirem al poble de Vilac, que és un bonic poble amb la distinció de Vila Florida. Aparcarem a l’entrada del poble, prop de la rotonda, i a part de passejar pels carrers del poble, visitarem el monument més imprescindible del mateix, l’església de Sant Feliu de Vilac. Hi destaca el seu campanar gòtic.

Poble de Vilac

La vil·la de Vilac, cap d’un antic municipi, està situada a 1.047m d’alçada, als vessants del pla de Mont, dominant l’aiguabarreig del riu Sallent amb la Garona, a uns 3km de Vielha. A ponent del nucli, enlairat a la dreta de la Garona, hi ha la notable església parroquial de Sant Feliu, d’origen romànic. El poble conserva alguns edificis civils de tipus renaixentista.

Església de Sant Feliu de Vilac

Està situada als afores del nucli, al lloc de l’antic castell, del qual el campanar era una torre de defensa. És d’origen romànic (segles XII-XIII) reformat en èpoques posteriors.

Visitats Vilac i la seva església, donarem la jornada per finalitzada i tornarem a Vielha. Adjuntem en un mapa de google maps el recorregut i les atraccions visitades en el dia d’avui, així com els kilòmetres i el temps invertit en la ruta (44,10 kilòmetres, en 57 minuts):

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *