I abans de marxar de Banff i del seu Parc Nacional, anirem a passar el dia al Kootenay National Park, fent base al mateix poble de Banff (per la seva proximitat). Al matí anirem a fer un trekking al Sinclair Canyon, visitarem unes cascades, un fenòmen geològic curiós i finalment, un altre canó, el Marble Canyon. Així ens haurem fet a l’idea de com és el Kootenay National Park. |
Visita del Kootenay National Park
En la nostra ruta per les Rocalloses Canadenques vàrem decidir dedicar un dia sencer de l’itinerari a visitar el Kootenay National Park. L’any 2.020 era el 100 aniversari d’aquest parc.
Kootenay National Park potser no és tant famós com el Parc Nacional de Banff, encara que aquí no veurem grans llacs o grans muntanyes sí que ens agradarà. Kootenay per nosaltres és molt interessant, ja que no és un parc tant massificat com d’altres. Conta amb unes immenses praderies les quals segur que les gaudirem al circular per les carreteres en direcció a Radium Hot Spring. No va malament canviar de vistes de tant en tant.
El dia començarà sortint de Banff (lloc base de pernoctació), en direcció (carreteres 1 i 93) a Radium Hot Spring, i és que tant sols es troba a una hora i mitja de trajecte. En aquesta localitat també es podria fer nit, però nosaltres hem decidit prendre com a base a la mateixa Banff per la seva proximitat.
Ruta Juniper-Sinclair Canyon
Aquest camí es troba poc abans d’arribar a les aigües termals de Radium Hot Springs. Hi ha un petit aparcament just davant on poder deixar el cotxe sense problema, ja que es tracta d’una ruta circular. No és un trajecte complicat. Comença per un descens ben senyalitzat el qual desemboca en el riu Sinclair i el seu canó, es pot veure una petita cascada i uns panells informatius.
Després de passar el riu per el pont, es puja per la muntanya en lo que sembla que és tot el seu desnivell. Les vistes en alguns punts son boniques però la major part del trajecte no s’arriba a veure molt per estar en ple bosc. Ens trobarem molt poca gent en aquest trajecte, amb lo que si vols sentir la naturalesa estant envoltat de coníferes i no escoltar ni un sol soroll, és una bona opció. Si busques llacs i muntanyes com altres rutes, no és l’elecció més idònia.
Aquesta ruta es pot finalitzar en el Balneari de Radium Hot Springs, que podria ésser una idea, però ahir ja vàrem tenir la sessió de relax en el balneari a Banff. Així que decidim pujar a les cadires vermelles aquí localitzades i continuar la ruta senyalitzada per la muntanya d’enfront fins arribar de nou a l’aparcament en el que havíem aparcat.
La ruta ha tingut una distància de 6,5km (circular), uns 476m de desnivell, un temps efectiu de 2 hores, i la dificultat és fàcil.
Finalitzada la ruta, agafarem el cotxe i conduirem per la Kootenay Highway (carretera 93) fins arribar a la nostra següent parada: Kootenay Valley Viewpoint. En aquest lloc es veuen totes les muntanyes dels voltants i el riu del mateix nom, creant una postal magnífica com podeu veure.
Numa Falls
El trajecte continua fins a Numa Falls (ja a 80km de Radium Hot Springs per la ctra 93), en la mateixa carretera, on aprofitem l’àrea de pícnic per menjar i on volem fer part del seu trajecte.
Paint Pots
Hi ha una zona de parking bastant gran en l’entrada d’aquesta zona, on deixem el cotxe i comencem un sender. Creuem el riu Kootenay que havíem anat divisant durant tot el trajecte per carretera, a través d’un impressionant pont. Deduïm que s’ha de seguir per un sender a l’esquerra, gràcies a les pintades de la gent. Aquest camí té 2km de longitud, una durada de 40 minuts i un desnivell de 25m.
Hi ha bastanta més gent de la que ens hem anat trobant durant tot aquest matí a Kootenay National Park i sense donar-nos compte arribem a la zona de les Paint Pots.
Les Paint Pots son uns bassalts de color ocre que li donen el nom en aquest lloc. El color de coure és degut als minerals d’aquesta zona, i no penseu que bombollegen com a Yellowstone, son en una dimensió molt més petita.
Aquesta zona pot decepcionar una mica, la veritat. Sí que és curiós el contrast de colors que pots trobar-hi però es troba amb molt poc de manteniment. Com ja hem mencionat, amb molt poca senyalització, zones en molt mal estat on trobaràs taulons per els quals passar o pedres que semblen haver estat posades per gent de la zona.
Marble Canyon
Accedirem directament des de l’aparcament, al canó de Marble Canyon. La caminada des de l’aparcament son uns 2km anar i tornar. El desnivell és inapreciable, és pràcticament pla. O sigui, que en mitja hora més o menys ja haurem vist el canó.
Després d’arribar al punt final de Marble Canyon, un canó creat a partir de l’erosió de l’aigua i molt bonic. Tornarem de nou a l’aparcament per arribar a la ribera del riu Kootenay que és on es troba el cotxe, i així iniciar la nostra tornada cap a Banff (ens queden 48,5km per arribar-hi, uns 35 minuts de cotxe).
En aquest enllaç us deixo altres trajectes curts que fer en el Kootenay National Park, per si us sobra molt de temps i voleu fer alguna caminadeta més (es tracta de trajectes de menys de dues hores): Short hikes and walks – Kootenay National Park (pc.gc.ca). És un parc al que se li pot treure més rendiment del què li hem tret nosaltres, segurament, en aquest dia. Hem tingut un dia menys intens en kilòmetres acumulats caminant que altres dies anteriors, però tampoc ha anat malament perquè així hem pogut descansar una mica les cames. Esperem que aquesta informació sobre visitar Kootenay National Park us hagi servit d’interès, sobre tot si dubtàveu si incloure aquest parc en la vostra ruta o no. Nosaltres us el recomanem per evitar bullicis com el de Banff o Jasper, molt més massificats. |
Adjuntem el recorregut del dia d’avui en un mapa de google maps, amb la indicació del kilometratge realitzat, el temps i la ubicació del nostre allotjament (268km i 3h i 13min):