Categories
OEST DEL CANADÀ

15. ETAPA 14: BANFF NATIONAL PARK (BANFF): BANFF GONDOLA (SUPLHUR MOUNTAIN) + UPPER HOTSPRINGS + CANMORE. Nit a Banff

I som el tercer dia de visita del Banff National Park des del poble de Banff. Avui ha arribat l’hora de pujar la Sulphur Mountain amb la Banff Góndola. És un telefèric que s’agafa a 4 kilòmetres al sud de Banff. Després d’haver agafat el telefèric, ens agafarem un descans anant als Upper Hotsprings, que és un balneari a l’aire lliure amb una piscina d’aigua calenta. Es troba al costat mateix de l’estació inferior de la góndola. Finalment, i si en tenim ganes, acabarem el dia a Banff anant a visitar el poble de Canmore, el qual està a 20 minuts de l’anterior.

Pugem a la Sulphur Mountain

Des de l’Oficina de Turisme de Banff ja varem concretar el dia i l’hora de la pujada (recordeu que l’entrada a la góndola de Banff forma part del paquet combinat d’atraccions que vàrem comprar quan vàrem arribar a Jasper), i ara a primera hora del dia ens presentarem a l’estació inferior de la Banff Gondola.

Com en molts altres llocs de les Rockies, a Banff també hi ha un telefèric que salva una alçada considerable i et porta a un punt panoràmic sobre la ciutat i l’entorn. Aquest costa uns 55$ per el recorregut d’anada i tornada (55$ pels adults i 35,75$ pels nens). A nosaltres ens surt gratuït perquè ja vàrem comprar el Paquet Combinat d’atraccions a Jasper.

Banff Góndola

El poble de Banff està envoltat de muntanyes, però potser la més coneguda de totes sigui la Sulphur Mountain. La raó és la facilitat d’accés fins a la seva cima, des de la que hi ha unes extraordinàries vistes i una cafeteria i botiga, on a més en algunes ocasions hi ha esdeveniments (per exemple, una classe de ioga un matí de diumenge).

Per pujar a la Sulphur Mountain hi ha bàsicament dues opcions. La primera és a peu, seguint el sender que porta fins a la cima al llarg d’uns 5 kilòmetres de pujada en zig-zag. La segona, amb la Góndola de Banff, un telefèric que puja fins als 2.281 metres d’alçada on es situa l’estació de la cima. El trajecte dura 8 minuts i les vistes son increïbles durant el recorregut. Pots reservar la teva plaça aquí: Banff Gondola Official Page: Amazing Mountain Top Views & Dining (banffjaspercollection.com).

Banff Góndola

Tant l’estació inferior de la Góndola de Banff com l’inici del sender a la cima de la Sulphur Mountain estan una mica allunyats del centre del poble. Pots arribar-hi donant un passeig, però també hi ha un aparcament per si viatges en cotxe i una parada d’autobús urbà per quins es moguin amb transport públic. Si és el teu cas, has de prendre la línia 1 de Roam Transit des del centre del poble.

I a més a més de tot això, hi ha un servei de Shuttle gratuït que et recull al poble de Banff (en el Elk + Avenue Hotel).

Vistes de Banff i el seu entorn des de la Sulphur Mountain

Amb sis impressionants cadenes muntanyoses i l’extensió del Bow Valley davant nostre, les vistes des de la cima de la muntanya Sulphur Mountain son ni més ni menys que impressionants. I hi ha molt més per descobrir en un edifici d’última generació que despertarà els teus sentits en tot moment.

Un cop que estiguis a la cima, comença la teva aventura passejant per el dic fins l’estació de rajos còsmics i el pic Sanson i aprenem sobre el primer parc nacional de Canadà. Llavors, ens dirigirem a l’interior per explorar el centre de descobriment en la cima de la muntanya de classe mundial. Recarreguem energies amb menjar per emportar en el “Castle Mountain Coffee” o gaudim d’un menjar elegant en el galardonat “Sky Bistro”. El servei excepcional i les vistes increïbles son els segells distintius de totes les experiències gastronòmiques en la cima. Les nits d’estiu son igualment estel·lars a Sulphur. Pensa en música en viu totes les nits, sorbets en el pati del terrat i enlluernants postes de sol.

Vistes de la cima de Sulphur Mountain

Upper Hotsprings

El pla perfecte per acabar el dia, en el nostre cas, per continuar amb el dia, és donar-se un bany en la piscina d’aigües calentes d’aquest balneari a l’aire lliure. Lo millor és que els preus son bastant reduïts, ja que l’entrada només val 9,25$. Lo dolent és que sol estar bastant ple de gent.

La muntanya, com sabeu, s’anomena Sulphur Mountain (Muntanya del Sofre) perquè d’ella hi brollen aigües termals. En la part inferior de la gran mole de roca l’aigua surt a una temperatura entre 37ºC i 40ºC, per lo que allí s’ha creat l’únic Balneari del Parc Nacional de Banff.

Es tracta de les Upper Hot Springs, així que una de les coses més desitjables que fer a Banff és donar-se un bany relaxant en les seves piscines a l’aire lliure. Per arribar-hi, el camí és el mateix que fins la Góndola de Banff, doncs ambdós llocs estan l’un al costat de l’altre.

Els horaris d’obertura son del migdia (12h) a les 20h, i com hem dit, els preus son de 9,25$ els adults (18-64a), i 8$ els joves (3-17a). Nosaltres tenim la intenció d’entrar-hi pels volts de les 12h, quan obrin.

Gaudir de les aigües termals és una altra de les coses que fer a Banff

Visitar Canmore

I finalment, si ens queda temps suficient, que segur que serà que sí, una altra de les coses a fer a Banff és visitar Canmore. Teníem previst dedicar-hi una tarda d’aquest dia. Es tracta d’una altra localitat a menys de 25km envoltada per un entorn espectacular. El riu Bow també passa per ella i hi ha varis senders per a gaudir de les muntanyes i llacs propers molt interessants, com els Grassi Lakes.

El centre està ple de botiguetes i està molt animat, així que et recomano que donis una volta per conèixer-lo o inclús passar alguns dies allí. Pots arribar-hi amb cotxe conduint per la Ruta 1 o en transport públic amb la línia 3 de Roam Transit.

Canmore podria ésser l’alternativa perfecte a Banff si és que t’agobien les aglomeracions en poblets petits. Enclavada d’un paratge igual d’increïble que Banff i contant amb els mateixos serveis (en quant a gasolineres, supermercats, allotjaments,…), és molt més tranquil·la.

Canmore
Els Grassi Lakes

Els principals llocs d’interès a part del poble, son els Grassi Lakes i el Quarry Lake. Estan a una passejada del seu aparcament ubicat a la carretera 742 (anomenada Three Sisters Parkway). També es tenen unes vistes de les Three Sisters, que marquen el final de la cadena muntanyosa de les Rocalloses.

Quarry Lake
The Three Sisters

Adjuntem el recorregut del dia d’avui en un mapa de google maps, amb la indicació del kilometratge realitzat, el temps i la ubicació del nostre allotjament (75,50km i 1h i 33min):

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *