Categories
OEST DEL CANADÀ

18. ETAPA 17: YOHO I GLACIER NATIONAL PARKS: EMERALD LAKE + CANOA + WAPTA FALLS + TREKKING REVELSTOKE + MEADOWS IN THE SKY PARKWAY. Nit a Revelstoke

I en el nostre segon dia al Yoho National Park, descobrirem un altre tresor, l’Emerald Lake, i farem una activitat en ell, que serà llogar una canoa i navegar. Després farem una caminada per anar a veure les Wapta Falls, passarem pel Glacier National Park, farem un petit trekking a prop de Revelstoke, i descobrirem els Meadows in the Sky Parkway, una carretera panoràmica a Revelstoke. Comencem.

Yoho National Park

Emerald Lake

Producte d’haver trobat allotjament en el Emerald Lake, en el dia d’avui ja coneixerem el llac, però tant se val. L’Emerald Lake és probablement el llac més famós del Yoho National Park, i en certa forma podem entendre el perquè: es tracta d’aquests bonics llacs glaciars d’aigües i emmarcats entre altes muntanyes que es reflexen en les seves aigües turqueses. El pàrking està just al costat del llac, però et recomanem que caminis una mica per el seu marge esquerre i el gaudeixis des d’altres panoràmiques. A més, el passeig és molt agradable. El recorregut circular complet és d’uns 5 kilòmetres. També tens la opció de llogar una canoa, que és el què farem d’aquí una estona.

Ah! I també cal dir que just a la riba es troba el Resort Emerald Lake Lodge (de què em sona?), amb més de 100 anys d’història, on també pots gaudir de la seva cuina. Un capritx insuperable…

Emerald Lake

El primer que vàrem poder observar és el seu famós color maragda produït per la refracció de la llum i els minerals de les seves aigües. Ahir quan vàrem arribar a l’allotjament, ja quasi s’estava ponent el sol, i vàrem acabar la tarda passejant tranquil·lament entre les cabanes de l’Emerald Lake Lodge, el seu allotjament estrella (i el nostre).

Emerald Lake

Durant el matí es va omplint el pàrking i comença a haver-hi molt moviment de gent. El primer que varem decidir va ser fer un trekking que voreja el llac, que no comporta més de dues hores de durada, i deixa unes vistes impressionants. La ruta s’anomena “Emerald Lake Circuit”, i és bastant senzilla, no té cap desnivell destacable i voreja tot el llac, podent gaudir de les diferents muntanyes dels entorns i les seves boniques vistes. És un lloc molt fotogènic.

Emerald Lake
Emerald Lake

La ruta del llac Emerald és combinable amb altres rutes més exigents com la “Conca Esmeralda”, el “Llac Hamilton” o el “Yoho Pass”, rutes 15, 17 i 18 respectivament del mapa per a senderistes del Parc Nacional de Yoho.

Mapa de rutes de l’Emerald Lake

Les característiques del trekking que estem fent son les següents: distància de 5,49km, desnivell de 22 metres, temps efectiu de 1h i 38min, i dificultat molt fàcil.

Un cop finalitzat el trekking vora el llac, era el moment de fer cua i anar a llogar una canoa. Les tarifes per llogar una canoa son bastant més assequibles que les que ens haviem trobat en Lake Louise o Moraine Lake en dies anteriors, per lo que Emerald Lake fou la nostra millor opció per provar aquesta experiència en un marc incomparable. És una experiència que recomanem totalment. L’horari és de les 10h a les 16:45h, però totes les canoes han d’estar de tornada en el port a les 17:45h. Hi poden anar 3 adults com a màxim, o 2 adults i 2 nens. Teniu més informació sobre això a la web: Emerald Canoes (google.com)

El preu de llogar una canoa està a 90$ per unitat per hora, una barbaritat! Tot i que sabem, que es pot regatejar i te la poden acabar deixant per 50$ la unitat per hora! No admeten reserves. Tingueu-ho en compte.

Lloguer de canoa a l’Emerald Lake

Per aquells que no hagueu provat aquest tipus d’activitat abans, és fàcil de fer. Nosaltres ens vàrem fer una mica un embolic al remar en la mateixa direcció, ens va costar una mica però fou molt divertit. En la hora que vam contractar ens va donar temps de fer fotos i vídeos, d’apreciar el meravellós paisatge i color de les seves aigües, arribar al final del llac i la seva platja de pedres, i inclús encallar tenint que sortir a empenyar amb els rems i tornar a l’hora. El llac estava bastant tranquil i les vistes des de la meitat del llac et deixen amb la boca oberta.

Wapta Falls

Amb els seus 30 metres de caiguda, no pot competir en alçada amb la Takakkaw Falls, però si amb poder de sorpresa. I és que les Wapta Falls és de les majors de British Columbia en quan a volum d’aigua. Sorprèn la seva amplada de 150 metres, que ocupa tota l’extensió del riu Kicking Horse. Com passa amb la seva veïna, només es pot visitar entre juny i octubre. Per arribar-hi, hi ha un desviament de 2km en l’autopista Trans-Canadà fins al pàrking, i des d’allí s’ha de fer un trekking d’uns 2,5 kilòmetres que et condueix al mirador sobre la part superior de les cascades. Si es continués, s’arriba a la part inferior de les cascades.

Wapta Falls

Després del passeig per Emerald Lake, ens convenia fer aquest trekking per anar a veure aquesta cascada. El trekking té una durada de 1 a 2 hores, un recorregut de 4,8km (anar i tornar), i un desnivell de 83 metres. Per arribar a Wapta Falls només has de seguir les senyals de la carretera. Com hem dit, l’accés a Wapta Falls conta amb un aparcament en l’entrada i banys públics. El trencall es troba a 22,8 kilòmetres del trencall a l’Emerald Lake i el Natural Bridge.

Wapta Falls

El trajecte fins a Wapta Falls és bastant senzill i ràpid de fer, ja que és pràcticament pla, traient algun punt del final. Quan hi arribes tens la cascada a la teva esquerra, una cascada amb una força increïble, que et deixa un arc iris en ple esplendor.

Existeix un camí que et porta fins la base de la cascada, un camí que es troba a la dreta. Veureu gent baixar per un altre camí proper i acostar-se a plena cascada, però la veritat és que ens sembla bastant perillós i imprudent. Un consell: porteu repel·lent de mosquits, perquè aquí en aquesta cascada n’hi solen haver moltíssims.

Wapta Falls

De camí a Revelstoke

I visitada la cascada i se’ns acaba el Yoho National Park. La road-trip continua amb l’objectiu d’arribar al poble de Revelstoke i passar-hi una nit. Ens queden un parell d’hores de carretera (per la Highway 1) ben bones per arribar-hi. Tenim-ho en compte.

Eagle’s Eye Restaurant

El proper punt que tenim anotat en la ruta és aquest. Es tracta del restaurant més alt de Canadà, a més de 2.400 metres sobre el nivell del mar. Obviament aquest luxe té un preu, o més bé dos: el menú no és que sigui del tot motxiller, però és que per arribar-hi s’ha d’agafar una góndola en el Kicking Horse Mountain Resort que costa uns 49,95$ pels adults (42,95$ pels joves i 24,95$ pels nens). Així que vam saber això, el vàrem descartar…

Per arribar a l’estació inferior de la góndola, has d’agafar un trencall a la població de Golden i fer una carretera panoràmica d’uns 13,70km i ja hi ets.

Eagle’s Eye Restaurant

Glacier National Park i Rogers Pass

Encara que hem deixat enrere el Yoho National Park, seguim circulant per una carretera d’alçada, envoltats per un fotimer de glaceres en el Glacier National Park (en total 131). En realitat, des de la carretera només les podem intuïr, i el millor lloc per fer-ho és el Rogers Pass, un històric pas de muntanya a 1.300 metres que fou probablement un dels últims i grans desafiaments per connectar Canadà amb el ferrocarril transcontinental. El problema era la impossibilitat de creuar la barrera de la muntanya Selkirk, però Albert Bowman Rogers, treballador de la Canadian Pacific Railway Company, va descobrir aquesta escletxa en el 1881 i per allí van aprofitar per seguir amb els treballs. Es va aprofitar també per a declarar aquests dos parcs nacionals en el 1885: Glacier i Yoho, que fet i fet serien el segon i tercer més antics de Canadà (després del de Banff).

Rogers Pass
Rogers Pass

Aquest és un bon lloc per fer una aturada de descans, per a llegir els panells informatius de la seva història, i inclús per iniciar alguna caminada per el Parc Nacional. També, uns kilòmetres més al sud (uns 3,3km des del Memorial Park de Rogers Pass), en el Illecillewaet Campground, surten altres caminades, la més important la que arriba fins el Illecillewaet Glacier, més conegut com a Great Glacier.

Illecillewaet Glacier Hike

La caminada que va fins al Illecillewaet Glacier té una longitud de 8km, durada de 3h i desnivell aprox. 411m.

Revelstoke i Mount Revelstoke National Park

Giant Cedars Boardwalk

I arribem a la zona de Revelstoke, on hi ha un parell de curts senders sobre passarel·les de fusta que poden semblar interessants per fer-los en un dia de ruta com avui. Aquests senders son una oportunitat ideal per a gaudir de l’entorn natural sense tenir que cansar-te gaire. Estan al costat de la carretera i no et portarà més de mitja hora cadascun. El primer, el Giant Cedars Boardwalk, s’introdueix en un bosc de cedres gegants, alguns amb més de 500 anys, i té una longitud de 0,5km. Aquest sender es troba només a 27,7km de Revelstoke.

Giant Cedars Boardwalk

El sender i la zona formen part del Mount Revelstoke National Park. Així com l’altre sender.

Skunk Cabbage Boardwalk

Aquest sender que també forma part del Mount Revelstoke National Park es troba a 3km de l’anterior, en el peu de la mateixa carretera Highway 1. El sender, creua una zona pantanosa, coberta de vegetació aqüàtica d’on, quan l’estiu està per arribar, les protagonistes son les flors grogues d’aquesta planta el nom del qual no promet gaire: “col fètida”, o també coneguda com la col dels pantans.

Skunk Cabbage Boardwalk Trail

Meadows in the Sky Parkway

I arribem a la ciutat de Revelstoke, on hi ha una aturada (o més aviat una pujada) quasi obligatòria. La Meadows in the Sky Parkway és una serpentejant carretera que puja per el Mount Revelstoke National Park fins als núvols. Hi ha varis punts panoràmics en els seus 22km de recorregut, però tingues en compte que l’accés al parc es tanca a les 17h. Segurament ens donarà temps per aturar-nos a un o un parell de miradors i prou, en els primers 10km. Per passar s’ha de pagar l’entrada, que nosaltres la tenim inclosa en el passi anual dels Parcs Nacionals.

Mirador en la Meadows in the Sky Parkway

Al mateix Revelstoke, hi ha una atracció més. Es tracta de la Revelstoke Visitor Center, un punt d’informació sobre la ciutat i el parc nacional. Es troba al poble, al 301 de Victoria Road. Obre a les 8:30h i tanca a les 16:30h. Podem entrar-hi si volem demà al matí.

Revelstoke Visitor Centre

En definitiva, tots aquests son els imprescindibles de coses que veure i fer en els Parcs Nacionals de Yoho National Park i Glacier National Park, en les Muntanyes Rocalloses de Canadà. Com veus, no tot està concentrat a Banff o Jasper, i es pot gaudir de llocs igual d’increïbles en aquesta zona més allunyada. I ara sí, un cop visitats els entorns de Revelstoke, anirem a buscar el nostre allotjament al poble.

Et proposem un petit Hotel, el “Grizz Hotel”, ubicat a 700m del centre del poble. El preu que surt és per 1 nit…

Adjuntem el recorregut del dia d’avui en un mapa de google maps, amb la indicació del kilometratge realitzat, el temps i la ubicació del nostre allotjament (521km i 6h i 42min). Hi ha un error en el Google Maps, perquè no ens deixa marcar la carretera que hem fet a l’alçada de Golden i fa una volta per arribar-hi. Calculem que avui hem fet un total de 267km aproximadament:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *