Categories
OEST DEL CANADÀ

19. ETAPA 18: REVELSTOKE – PENTICTON: SHELTER BAY FERRY TERMINAL + SUMMIT LAKE PROVINCIAL PARK + HIGHWAY 3 + CHRISTINA LAKE + WINE ROUTE. Nit a Penticton

I ja tornem a ser-hi, som a la road-trip per l’oest de Canadà, tornant dels Parcs Nacionals de les Muntanyes Rocoses fins a Vancouver. Avui serà un dia força llarg, ja que farem una volta pel sud de British Columbia i passarem bastants punts d’interès fins a fer nit a Penticton.

Durant el matí

Des de Revelstoke fins a Vancouver hi havien dues opcions: seguir amb la insubstancial Trans-Canadà Hwy, o donar una bona volta i recórrer parts de les regions de Kootenay i Okanagan, que per lo que ens han explicat, és una zona molt poc turística però amb molt d’encant. Dit així, no es tenen dubtes sobre la planificació de l’etapa, així que carreguem fins dalt el dipòsit de combustible, mirem de llevar-nos d’hora i sortim a gaudir de la carretera i dels paisatges que aquesta regió de Canadà tenia per oferir-nos. Passarem pel sud de British Columbia, a través de les regions de Kootenay i Okanagan, i les aturades imprescindibles d’aquesta etapa del roadtrip son:

Shelter Bay Ferry Terminal

Després de passar per el Visitor Center de Revelstoke (ahir ja estava tancat quan vàrem arribar) on ens farem amb un parell de mapes, recorrerem uns 50 kilòmetres cap al sud, arribant al primer encreuament: el de la nostra carretera amb un enorme llac. En efecte, per a poder continuar s’ha d’agafar un ferry gratuït que surt a cada hora en punt cap a l’altra banda del Arrow Lake. El trajecte dura una mitja hora. Hem de ser llestos i arribar a l’embarcador a l’hora correcta, així evitem esperes innecessàries.

Shelter Bay Ferry Terminal

Els ferris comencen a circular a les 5h del matí i acaben a les 24h de la nit, sortint a les hores en punt. Com hem dit, és gratuït.

Hot Springs

En aquesta zona hi ha 2 balnearis que valen la pena, si voleu i en teniu ganes. Nosaltres potser ho desestimarem perquè volem concentrar-nos en la ruta i mirar de complir uns horaris.

Les dues opcions son les següents:

  • Halcyon Hot Springs: Es troba a la riba est de l’Arrow Lake, a uns 13,9km de la terminal de ferry de Galena Bay. Forma part d’un complex amb un resort de 4 estrelles, etc… Obre entre les 11h i les 17h. Els preus son de 30$ pels adults (majors de 18 anys), i 20$ pels nens (de 5 a 12 anys). Hi ha un passi familiar de 70$. Si ets hoste de l’allotjament, et fan uns preus, horaris i condicions especials.
Halcyon Hot Springs
  • Nakusp Hot Springs: Es troba a l’interior de la zona est de l’Arrow Lake, a 59,1km de la terminal de ferry de Galena Bay. Està 14 kilòmetres bosc endins, o sigui, que ens hauríem de desviar de la nostra ruta una part. Està obert de les 9:30h a les 20h. Els preus son de 16,5$ pels adults (tarifa de tot el dia), 15$ pels joves (6-17a), i els nens gratis (fins a 5 anys). També hi ha passis familiars. Si ets hoste també tens uns preus, horaris i condicions especials.
Nakusp Hot Springs

Ione Falls

No son les Takakkaw falls, però aquestes petites cascades just al costat de la carretera son una bona aturada de 5 minuts. Es troben a la riba est de l’Arrow Lake, a 27 kilòmetres de la terminal de ferry de galena Bay (entremig dels dos balnearis), en la carretera 23.

Ione Falls

Summit Lake Provincial Park

És una altra d’aquestes aturades ràpides que et pots permetre en una roadtrip de més de 600km. Aquesta vegada davant d’un bonic llac, el qual forma part d’un Parc Provincial. Es troba a 36,40 kilòmetres del pàrking de l’anterior cascada, en la carretera 6.

Summit Lake Provincial Park

New Denver

Es tracta d’un poblet encantador. És el lloc que probablement més ens agradarà de tot el dia. És un d’aquests poblets amb cases unifamiliars de fusta front a jardins cuidats, d’aquests dels que, per la raó que sigui, t’enamores a l’instant. A més, el parc a les ribes del llac Slocan és un bon lloc per descansar, molt tranquil i bonic. El poble es troba a 30,5km de l’anterior aturada en el llac.

Emplaçament a la vora del llac Slocan de New Denver

Durant la tarda

Castlegar i Highway 3

En Castlegar podem parar i omplir el dipòsit de benzina. Des d’aquest poble es continuarà la ruta per la Highway 3, que circula paral·lela a la frontera amb EEUU, i en ocasions quasi la frega. Comença una segona etapa del recorregut, amb paisatges més secs i rocosos. Castlegar es troba a 99,4km de New Denver.

Castlegar

Christina Lake

Abans d’arribar en aquest poble, hi ha un mirador en el llac (“Christina Lake Viewpoint”), en la mateixa carretera a 8km del mateix poble. Els entorns son bastant bonics. Un cop al poble, ens arribarem fins el parc que hi ha enfront del llac (“Christina Lake Provincial Park”), que ha de ser un destí bastant famós sobretot a l’estiu, quan l’utilitzen com a platja per donar-se els seus banys.

Christina Lake Provincial Park, i la platja a davant

El poble es troba a 76,6km de Castlegar, anant per la Hwy 3.

Greenwood

Poble tret del Far-West, on els motels es converteixen en Saloons i l’atracció principal és un Fort. Si has tingut la ocasió de recórrer la Ruta 66, en aquest punt del viatge ja t’hauràs donat compte de que té certes similituds amb la mítica carretera. Greenwood es troba a 62,8km de Christina Lake, en la mateixa Hwy 3.

El Centre de Greenwood

Osoyoos

Aquest poble apareix sota la teva mirada, junt als peus de la carretera que serpenteja per la vessant de la muntanya que et toca baixar. En ella hi trobaràs un punt panoràmic excel·lent, amb vistes infinites sobre els camps de fruiters i vinyes. Perquè Osoyoos és on comença l’anomenada Wine Route, on es concentren fins a més de 100 petites bodegues de vi. En aquest punt tindràs EEUU a solament 3,5km, així que entenem que Osoyoos és una destinació popular entre els veïns de país. Osoyoos es troba a 83,3km de Greenwood.

Osoyoos

A 10,5km del centre del poble, mentres descendim la Highway 3, hi trobem el mirador del què hem parlat. S’anomena “Welcome to Osoyoos Lookout”.

Mirador “Welcome to Osoyoos Lookout”

Wine Route

Agafem el rumb cap al nord per seguir passant per bodegues i mercats de fruita orgànica. Aprofita si algun d’aquests es troba obert per comprar algo de veritable menjar (ja està bé de poutines i hamburgueses!). Des d’allí fins a Penticton son els últims kilòmetres que recorrerem en el llarg i dur dia de carretera d’avui… Encara que abans ens queda una última sorpresa: un temple Sij! En efecte, és el Bhavsagar Sikh Temple, en el poble d’Oliver. Pel que sembla, aquesta és una zona on viu una comunitat bastant gran d’indis Sij… És lo que tenen les roadtrips, que fins a l’últim moment et pots esperar qualsevol cosa. Del poble d’Oliver a Penticton només hi ha 42,20km. Ja arribem.

Bhavsagar Sikh Temple

I finalment arribem a Penticton i anirem a buscar el nostre allotjament.

Et proposem un petit Hotel de 3 estrelles, el “Ramada by Wyndham Penticton Hotel & Suites”, ubicat a 1500 metres del centre del poble, i a 750 metres de la platja de l’Okanagan Lake. El preu que surt és per 1 nit…

Adjuntem el recorregut del dia d’avui en un mapa de google maps, amb la indicació del kilometratge realitzat, el temps i la ubicació del nostre allotjament (535km i 7h i 2min):

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *