Categories
LONDRES

6. LITTLE VENICE + CREUER JASON’S TRIP + CAMDEN MARKET + PRIMROSE HILL + REGENT’S PARK + WARREN MEWS + REGENT’S CANAL TOWPATH + CANOPY MARKET + COAL DROPS YARD + KING’S CROSS + BRITISH LIBRARY

Avui farem una ruta espectacular pels barris de Londres, concretament per Little Venice, Camden Town, Fitzrovia i King’s Cross – St. Pancras. Iniciarem el dia acostant-nos a un dels racons amb encant més impressionants de Londres, com és la zona de Little Venice (petita Venecia). Ens trobem en un lloc on el Regent’s Canal es transforma en un llac amb cignes i barquetes. Farem un creuer fins a Camden Town anomenat Jason’s Trip, el qual et porta per un tram del Regent’s Canal amb un vaixell de més de 100 anys. També hi ha la possibilitat de fer el camí a peu ja que està peatonalitzat. Arribarem a Camden Town i visitarem el Camden Market, un mercat eclèctic d’ambient juvenil per veure la diversitat de Londres. Ens acostarem a Primrose Hill on obtindrem unes vistes esplèndides sobre Londres, i d’allí ens dirigirem a Regent’s Park, un dels grans parcs de la ciutat. Ens acostarem a un altre dels racons de la ciutat, Warren Mews, amb casetes antigues i ben conservades. Després ens dirigirem a peu fins al Canopy Market, a través del Regent’s Canal Towpath, un camí peatonal que uneix Camden Town amb el Canopy Market, pel costat del Regent’s Canal. Visitat el Canopy Market, farem el mateix amb el Coal’s Drop Yard, un centre comercial de moda en una antiga fàbrica de carbó. Visitarem l’estació de tren de King’s Cross, famosa per Harry Potter, i finalitzarem el dia a la British Library, una gran biblioteca amb exposicions literàries i 14 milions de llibres, entre ells partitures dels The Beatles i obres originals de Shakespeare.
Índex:
1. Little Venice
2. Creuer Jason’s Trip
3. Camden Market
4. Primrose Hill
5. Regent’s Park
6. Warren Mews
7. Regent’s Canal Towpath
8. Canopy Market
9. Coal Drops Yard
10. King’s Cross
11. British Library

1. Little Venice

Per visitar Little Venice ens arribarem fins a l’estació de Paddington, amb metro. Ens acostarem a la parada de “Regent’s Park”, ubicada a 10 minuts a peu de l’allotjament. Agafarem la línia Bakerloo (marró) i baixarem al cap de 4 parades a l’estació de “Paddington”.

Visitar Little Venice a Londres (petita Venècia a Londres) significa traslladar-nos a un oasis de tranquil·litat i a un Londres desconegut, allunyant-nos una mica del bullici de la gran ciutat. La zona de Little Venice a Londres està localitzada en el districte de Maida Vale, i concretament es tracta del triangle que formen al finalitzar dos grans canals: el Grand Union Canal i el Regent’s Canal. Aquest espai serveix d’embarcador per a molts vaixells, la majoria molt decorats i pintats de colors, oferint-nos així un paisatge molt pintoresc. Passejar per Little Venice et fa apreciar el seu entorn natural, i continuar passejant per un dels canals és una forma estupenda de conèixer a peu aquest Londres desconegut i encantador.

Estació de Paddington

Què veure a Little Venice a Londres

Per arribar a Little Venice, com hem dit abans, lo millor és anar a l’estació de metro o tren de Paddington Station. L’estació de Paddington és bastant gran i té vàries sortides, però simplement has de seguir les senyals cap al “Grand Union Canal”. Al sortir de l’estació, estaràs directament en el passeig del canal, on trobaràs nombrosos restaurants a més de vaixells convertits en restaurants i cafeteries. I també us trobareu amb l’estàtua de Paddington Bear.

Al passejar per Little Venice, a més d’admirar els nombrosos vaixells i gaudir del paisatge, us recomanem que també vegeu:

Paddington Basin

En aquesta zona està localitzada la oficina de turisme, a més de varis restaurants i edificis d’oficines. Aquí també estan les estàtues de Standing Man i Walking Man, de l’escultor britànic Sean Henry.

Paddington Basin

Es tracta d’un tram del canal de Paddington sense sortida, uns 300 metres de canal on s’hi troba l’oficina de turisme, dues estàtues, restaurants i edificis d’oficines.

Puppet Theatre Barge

Aquest vaixell no passa desaparcebut, ja que és groc i vermell i posa Puppet Theatre en el lateral. Es tracta d’un teatre de marionetes a bord d’un vaixell, que va començar a 1982. Hi ha obres de teatre de marionetes tant per adults com per nens, i durant l’any sol estar ancorat a Little Venice a Londres, i durant l’estiu el podem trobar a Richmond. És sens dubte una d’aquestes experiències fora de lo típicament turístic de Londres.

The Puppet Theatre Barge

Waterside Canal Boat Cafe

El Waterside Canal Boat Cafe és un vaixell convertit en cafeteria flotant localitzat en ple Little Venice. Hi ha taules dins del vaixell, però també a l’exterior en la vorera. Serveixen cafès i tès, disposen d’una selecció àmplia de dolços i pastissos, a més de snacks, esmorzars tradicionals britànics, brunch i sandwichs torrats per a menjar.

Waterside Canal Boat Cafe

Cafe Laville

El Cafe Laville és una cafeteria que surt en totes les guies, ja que està situada sobre un pont per sobre del Regent’s Canal, amb vistes esplèndides sobre el canal. Està localitzat en el tram de Regent’s Canal entre Little Venice i Camden Town.

Cafe Laville

Clifton Nurseries: un racó secret

I per incloure un racó secret, aquest que no sol sortir a les guies i que hem trobat de casualitat al passejar per la zona… doncs el nostre racó secret de Little Venice és Clifton Nurseries, un centre de jardineria típic anglès que data de l’any 1880 i que té una cafeteria molt british dins d’un dels seus hivernacles gegants. Recomano visitar-lo, especialment si voleu prendre algo. Adjunto més informació sobre el lloc: Clifton Nurseries

Clifton Nurseries

2. Creuer Jason’s Trip

Havent passejat per Little Venice, és hora de continuar amb la nostra ruta. Teníem previst de fer un creuer que ens portaria fins al barri de Camden Town. Sí, sí, això és possible. Hi ha dues companyies que ho fan:

  • Jason’s Original Canal Boat Trip: Passeig en vaixell inclòs en la London Pass
  • Waterbus: Realitza el mateix recorregut (trajecte Little Venice – Camden Town i viceversa), amb una parada entremig en el Zoo de Londres. Disposa de diferents sortides i els preus son de £14 pels adults (1 viatge), i £10 pels nens de 5 a 16 anys (1 viatge). Enllaç: LONDON WATERBUS COMPANY

En ambdós casos es recomana comprar els tickets amb antelació a la seva pàgina web, perquè s’omple de seguida.

O sigui, que escollim la primera companyia, el vaixell Jason’s Original Canal Boat Trip (l’anomenarem Jason’s trip).

El Jason’s Original Canal Boat Trip et portarà per un pintoresc tram del Regent’s Canal entre Little Venice i Camden Lock. Si gaudeixes del passeig del Jason’s Original Canal Boat Trip amb la London Pass:

– No hauràs de pagar res a l’entrada, només hauràs de mostrar el teu passi.
– Viatjaràs per l’històric Regent’s Canal en un trajecte de 45 minuts d’anada, des de Little Venice fins a Camden Lock o viceversa
– Escoltaràs els interessants comentaris en directe d’un guia expert en el tram de Little Venice a Camden, o gaudiràs dels sons i les vistes del canal en el viatge sense comentaris de Camden a Little Venice.
– Gaudiràs de les vistes de Regent’s Park, l’aviari del zoo de Londres, la Browning Pool de Little Venice, el túnel de Maida Hill i el mercat de Camden.

El Jason’s Original Canal Boat Trip fou un dels primers vaixells en surcar el Regent’s Canal i porta en funcionament des de 1951. Jason, l’embarcació, és un autèntic vaixell del canal de més de 100 anys. Avui en dia, equipat amb un motor dièsel, et portarà pels punts d’interès més pintorescs d’aquesta històrica via fluvial.
Vistes del Regent’s Canal

La història de Jason’s Original Canal Boat Trip

El Regne Unit fou el primer país del món en desenvolupar una xarxa nacional de canals. La creació dels canals i el desenvolupament d’un sistema interconnectat, que va començar en el segle XVIII, va exercir un paper fonamental en la Revolució Industrial del país. El transport de matèries primeres i articles manufacturats a través del país es realitzava mitjançant llargs trens de cavalls de càrrega, lo que requeria molta mà d’obra, era imprevisible i consumia molt de temps. Els canals varen contribuir a crear un període d’intens desenvolupament tecnològic i creixement econòmic al millorar les vies de comunicació i permetre un millor comerç en tot el Regne Unit.

En la segona meitat del segle XIX, el desenvolupament del ferrocarril va fer que es reduís l’ús dels canals i es tancaren molts d’ells. L’augment del transport per carretera durant el segle XX va confirmar la fi de la utilitat de la xarxa de canals per a les indústries tradicionals. Però la incipient indústria de l’oci en els canals que es va desenvolupar a mitjans de segle va demostrar que hi havia una altra forma de veure aquesta històrica xarxa de vies navegables. Molts canals s’han restaurat i embellit per fer-los aptes pel turisme i les cases de bots estrets; els entusiastes de la enginyeria i la història han ajudat a restaurar moltes de les característiques més impressionants del sistema de canals, i els conservacionistes han treballat incansablement per protegir els canals que proporcionen un hàbitat per una enorme quantitat de vida silvestre britànica.

El Regent’s Canal travessa una zona al nord del centre de Londres. Inaugurat en el 1816, va créixer amb el temps fins exténdre’s des de Little Venice (on s’uneix amb el braç de Paddington del grand Union Canal) fins la conca de Limehouse, on s’uneix al riu Tàmesis. El canal té una longitud de 13,8km. Com la majoria dels canals del Regne Unit, es va construïr per transportar càrrega en grans barcasses. Quan el tràfic comercial es va aturar durant el segle XX, el Regent’s Canal va començar la seva transformació en un destí turístic, un lloc per les embarcacions d’oci i les cases de bots estrets. Amb cafès a la riba de l’aigua, zones de conservació i una rica història, el canal es manté avui com una popular ruta de senderisme, ciclisme i, per suposat, de navegació en vaixell estret.

En funcionament des de 1951, Jason’s Original Canal Boat Trip fou la primera excursió per el Regent’s Canal. La història del vaixell d’excursió –Jason- és un reflex de la del propi canal: el Jason, que en un principi era un vaixell de càrrega, es va equipar amb un motor dièsel i es va convertir en un encantador vaixell de transport de passatgers. Avui en dia, Jason és el company perfecte per un recorregut per el Regent’s Canal.

Jason’s Trip

El més destacat de Jason’s Original Canal Boat Trip

  • Uneix-te al viatge de 45 minuts des de Little Venice fins a Camden, o viceversa. Tú decideixes
  • Contempla les vistes des de la comoditat de Jason, un antic buc de càrrega que treballava en aquest tram del canal.
  • Coneix la història del canal i d’aquesta part de Londres amb l’ajuda de la narració en directe d’un guia expert en Little Venice i Camden. Si vols realitzar el viatge sense la narració, fes el trajecte de Camden a la Little Venice.

Curiositats de Jason’s Original Canal Boat Trip

  • Hi ha més de 2.200 milles de vies navegables en tot el Regne Unit
  • Només a Anglaterra i Gales hi trobaràs més de 1500 escluses, 53 túnels, 3112 ponts, 370 aqueductes i 74 embassaments.
  • Unes 23.000 persones segueixen vivint en els canals del país. Son una part important de la societat britànica passada i present.
Jason’s Trip

No et perdis…

Little Venice, la “petita Venecia”

A Little Venice hi ha un bonic conjunt de barques estretes molt ben cuidades al llarg del canal i l’impressionant estany de Browning, que porta el nom del poeta anglès Robert Browning, qui molts creuen que fou el primer en referir-se a la zona com a “Little Venice”. Curiosament, el poeta va morir en la veritable Venècia.

Túnel de Maida Hill

Un impressionant túnel de 249m (272 yardes), construït en 1816. El turó, tanmateix, és totalment natural.

Regent’s Park

Tindràs unes vistes magnífiques de Regent’s Park i de les cases adossades dissenyades per John Nash que l’acompanyen. Les vistes al zoo de Londres i de l’aviari Snowdon son un altre dels punts destacats d’aquest tram.

Camden

Vine a visitar el seu mundialment famós mercat. Quéda’t per descobrir totes les subcultures urbanes conegudes i per conèixer.

Jason’s Trip
Amb la London Pass: The London Pass inclou un viatge d’anada amb Jason’s Original Canal Boat Trip. Pots viatjar des de Little Venice fins a Camden Lock o viceversa. The London Pass no inclou el viatge de tornada.
Et recomano reservar amb antelació per a Jason’s Original Canal Boat Trip. Pots fer una sol·licitud de reserva en la seva pàgina web oficial (Home – Jason’s Trip (jasons.co.uk)).
Per favor, espera fins 24 hores per rebre una resposta a la teva sol·licitud de reserva. No s’acceptaran reserves després de les 18:00h del dia anterior al viatge ni després de les 18:00h del divendres per les reserves del cap de setmana.
La narració en directe només està disponible en el viatge des de Little Venice fins a Camden. En el viatge de Camden a Little Venice no hi haurà narració, així que reserva el teu viatge tenint-ho en compte.
Jason’s Original Canal Boat Trip sol estar en funcionament des de març fins a novembre de cada any, amb varies sortides al llarg del dia des de Little Venice i camden. Si vols conèixer els horaris més actualitzats: Home – Jason’s Trip (jasons.co.uk)

Si no disposes de la London Pass, els preus son de £12 pel adults (un sol viatge), i £18 pels adults (viatge d’anada i tornada). Durant els mesos d’estiu un total de 3 sortides per dia.

Hi ha una alternativa al vaixell si es vol fer aquesta ruta. Es tracta de fer-la caminant, ja que els entorns estan acondicionats amb un camí peatonal perquè això sigui possible. Hi ha qui diu que la millor forma de gaudir dels canals és caminant per ells. Des de Little Venice els canals segueixen el següent curs:

– El Grand Union Canal continua cap al nord-oest de Londres, arribant a la zona de Notting Hill i Kensal Green, per després continuar fins a sortir-se de Londres. Cap al sud, es dirigeix únicament cap a Paddington Basin
Regent’s Canal es dirigeix cap a l’est de la ciutat, passant per Regent’s Park i Camden, per després continuar el seu curs per King Cross, Angel, i arribant fins la zona de Lea Valley, finalment sortint de Londres.

Una alternativa recomanable al vaixell és començar a peu en l’estació de metro de Paddington (o Warwick Avenue, la que millor us convingui), donar una volta per Little Venice, descobrir els racons secrets que hi ha i continuar caminant per Regent’s canal fins a Camden Lock (calcula aproximadament 50 minuts o 1 hora per fer el trajecte a peu de Little Venice a Camden).
Festival de Little Venice
Little Venice

3. Camden Market

El mercat de Camden Town és el segon mercat més important i famós de Londres, després del conegut mercat d’antiguitats de Portobello Road a Notting Hill. El mercat de Camden Town atreu avui en dia a milers de turistes setmanals i és segurament el mercat més variable, més original i un dels més grans que mai has visitat, i és de visita obligada si véns a Londres.

Què veure a Camden Town

En la zona de Camden podem trobar varies zones de mercats i botigues en les que realment podem trobar-hi de tot, sent un dels millors llocs per comprar regals per familiars i amics, i on a més podrem trobar els souvenirs més econòmics de Londres. Es tracta d’una de les zones més alternatives de Londres, i en la que podràs creuar-te amb gent d’estils molt diferents, degut especialment a l’alt nombre de botigues gòtiques, hippies, punk i vintage (entre altres) que hi ha per la zona.

El primer que crida l’atenció d’aquest barri de Londres son les curioses i cridaneres façanes de les botigues que es poden observar un cop surts de l’estació de metro, i a mesura que anem passejant ens trobarem amb diferents mercats i camden Lock, per on passa el Regent’s Canal i per on hem arribat nosaltres amb el creuer que hem fet. En aquests mercats podem trobar de tot: roba, antiguitats, objectes de segona mà, artesania, roba vintage, decoració, etc…

Camden Town

Destaca el Stables Market, un mercat localitzat en unes antigues cavallerisses, lo únic que aconsello en aquesta zona del mercat és recótrrer tota aquesta zona molt bé, ja que està tot connectat per passadissos però és fàcil saltar-se un tros i perdre’s alguna cosa. En l’Stables Market de Camden és on trobareu l’estàtua de Amy Winehouse. A més, hi trobareu multitud de posts de menjar per emportar que podràs menjar en un dels bancs del mercat. Entre aquests posts de menjar podreu trobar menjar de tots els racons del món i quan passegis pels posts és normal que et dónin a provar alguna cosa de menjar, per lo que molta gent quasi que menja simplement provant tot lo que li ofereixen! A més dels posts de menjar del mercat per la zona hi ha nombrosos restaurants i pubs típics anglesos on prendre algo o menjar.

Stables Market

Com arribar al mercat de Camden Town

Camden Town està en la zona 2 de Londres. Per arribar-hi lo millor és agafar el metro (Northern Line, línia negra amb direcció a Edgware o a High Barnet): Per arribar pots utilitzar una oyster card o una travelcard que et cobreixi les zones 1 i 2 de Londres. Nosaltres hi hem arribat amb el creuer que vé de Little Venice.

Camden Town

Quan anar al mercat de Camden Town

El mercat de Camden Town està obert tots els dies de la setmana de 10:00 a 18:00h. L’únic dia de l’any que tanca és el 25 de desembre. Hi recomano anar-hi a mig matí, amb la intenció de menjar allí, ja sigui en els posts de menjar del mercat o en un dels nombrosos restaurants que trobareu per la zona.

Camden Town
Camden Town

4. Primrose Hill

És possible que entre que arribem, mengem i veiem el mercat de Camden, ens passin les hores més ràpidament de lo habitual. Per tant, quan creguem oportú, ens escaparem del mercat i continuarem la nostra ruta dirigint-nos a Primrose Hill, que és on païrem el dinar. El millor lloc d’aquest parc és la zona més alta, des d’on tens unes vistes precioses a l’horitzó de Londres. Pren-te el teu temps per assaborir aquest moment de vistes panoràmiques.

Primrose Hill

5. Regent’s Park

També tenim previst fer una escapadeta a Regent’s Park, que és un altre dels grans parcs de la ciutat. Entre els seus atractius hi trobaràs un llac, milers de roses i vil·les neoclàssiques.

Es tracta d’un parc situat al costat de Marylebone i del famós Museu de cera Madame Tussauds. És un dels parcs més decorats de la capital britànica, i encara que es parla menys d’ell en les guíes que de Hyde Park en la meva opinió aquest parc també val la pena visitar-lo si véns a Londres quan fa bon temps o passes per la zona. Aquí també hi trobarem el Zoo de Londres i el Regent’s Canal, que a nosaltres ens ha permès fer una bonica ruta des de Little Venice fins a Camden Town. En el parc hi ha un teatre a l’exterior on és possible anar a veure una obra de teatre a l’aire lliure a l’estiu, i combinar-lo amb un típic pícnic anglès, sent una de les meves coses preferides de Londres a l’estiu.

Regent’s Park

Com hem dit, al costat de Regent’s Park s’hi troba el famós Museu de Cera Madame Tussauds. Si t’interessen aquest tipus de museus i disposes de temps, t’ho recomanem.

En el Museu de Cera de Londres podràs veure a centenars de figures de cera dels personatges més importants del cinema, la televisió, la música i la cultura internacional tant del present com de quan érem petits. Des de tots els membres de la família Reial Britànica fins als personatges més interessants de Star Wars, els herois de Marvel, els actors i actrius més famosos de Hollywood i esportistes com Rafa Nadal, David Beckham, Usain Bolt i molts més.

Què veure en el Museu de cera de londres

En el Museu de cera de Londres podràs veure a més de 400 figures de cera en el seu interior. Està organitzat en diferents sales segons la temàtica i lo millor és que no es tracta del típic museu on hi ha figures a cada cantó i poc més. Conta amb varies zones d’”experiències immersives” que amb jocs de llums, sons i miralls ho fan tot molt més espectacular.

Herois Marvel: Experiència 4D

Es tracta d’una experiència cinematogràfica 360º en 4D que podràs experimentar durant la visita a Madame Tussauds. Efectes especials que et faran creure que et rodegen els Super Herois com Spiderman, Wolverine, Iron Man o el mateix Hulk mentres lluiten amb alguns dels pitjors malvats de la factoria Marvel. En aquesta experiència podràs veure un episodi en el que els personatges de Marvel estan a Londres i tota l’acció transcorre pels carrers de la ciutat. Tot ha estat creat amb animacions hiper-realistes en col·laboració amb Marvel, per lo què el resultat està a l’alçada dels seus personatges.

Star Wars

Aquí podràs veure les figures de cera de Star Wars dels personatges més importants i coneguts de la saga. Tots han estat creats en col·laboració amb Disney i els equips de Lucasfilm perquè el realisme de les reproduccions fos lo millor possible. Hi ha personatges de tots els episodis de La Guerra de les Galaxies, així que segur que estarà el teu personatge preferit.

Sherlock Holmes Experience

Segurament al veure els dos punts anteriors pensaràs que son sens dubte els millors, però personalment la part de Sherlock Holmes em va semblar una passada i és una de les nostres preferides. Si has visitat el Museu de Sherlock Holmes a Londres, veuràs que està molt ben fet tot, l’experiència és molt realista. Et semblarà que t’has traslladat al 221 de Baker St. Hi ha actors que converteixen la visita en una experiència teatral que de veritat val la pena.

Museu de Cera Madame Tussauds, a Londres

Les figures més famoses per veure en el Museu de Cera de Londres

Música

  • Michael Jackson
  • One Direction
  • Madonna
  • Lady Gaga
  • Will.i.am
  • Miley Cyrus
  • Adele
  • Britney Spears
  • Rihanna
  • Bob Marley
  • Freddie Mercury
  • The Beatles
  • Dua Lipa

Cine i Televisió

  • Terminator
  • Katniss Everdeen
  • ET
  • Darth Vader
  • Spider-Man
  • Audrey Hepburn
  • Steven Spielberg
  • Alien
  • King Kong
  • Iron Man
  • Michael Caine
  • The Incredible Hulk
  • Alfred Hitchcock

Esports

  • Muhammad Ali
  • Usain Bolt
  • David Beckham
  • Mo Farah
  • Tom Daley
  • Rafael Nadal
  • Sachin Tendulkar
  • Virat Kohli
  • Cristiano Ronaldo
Figura de Beyoncée en el Museu de Cera de Londres

Spirit of London Ride

Una altra zona interessant del museu de cera per a visitar, és la que es coneix com “Spirit of London ride”. És una petita atracció dins del museu en la que pujaràs a un “London Taxi”. A partir d’aquí recorreràs varis escenaris on podràs conèixer un xic més sobre com ha evolucionat i com s’ha anat formant la ciutat de Londres tal i com la coneixem avui en dia.

Entrades i horaris Museu de Cera de Londres

El preu de les entrades és de £33,50 pels adults, i £29,50 pels nens de 3 a 15 anys. És necessari seleccionar l’hora a la que vols fer la visita (et dónen uns 15 minuts de marge per entrar, així no hi ha aglomeracions). La nostra recomanació és que agafis les primeres hores del matí o bé sobre les 3 de la tarda perquè hi hagi menys gent. Si compres les entrades en la taquilla el dia de la visita et sortiran més cares i sol haver-hi molta cua, per això et recomanem comprar-les online amb antelació.

Museu de Cera de Londres

Al ser una atracció tant famosa i visitada, sempre hi ha atraccions que ofereixen tickets combinats que inclouen l’entrada al Museu de Cera i et pots estalviar fins el 36% amb respecte a comprar els tickets per separat.

Els horaris del museu son de dilluns a divendres de 9:30 a 17:30h, i els caps de setmana de 9:00 a 18:00h. La durada aproximada de la visita és d’unes 2 hores.

6. Warren Mews

A 10 minuts a l’est del Museu de Cera, ens trobarem a un racó encantador amb cases antigues i ben conservades, anomenat Warren Mews. Warren Mews, situat relativament a prop del British Museum i del nostre allotjament, en el carrer Warren, és particularment conegut per la seva peculiar entrada coberta. Aquesta imponent entrada dóna accés a un paradís de la tranquil·litat en el centre mateix de Londres.

Warren Mews

7. Regent’s Canal Towpath

Retornant un altre cop a Camden Town, ens acostarem fins a prendre el camí peatonal “Regent’s Canal Towpath”, el qual ens durà fins al Canopy Market, pel costat mateix del Regent’s Canal. El trajecte que farem pel Regent’s Canal Towpath serà d’uns 15 minuts aproximadament (1 kilòmetre de longitud).

Regent’s Canal Towpath

8. Canopy Market

Arribats a Canopy Market, observarem aquest mercat gastronòmic on podrem provar plats de qualsevol part del món. A Canopy Market es menja bé i hi ha menys gent que a Camden Market. Es tracta d’un mercat setmanal cobert, ubicat al barri de King’s Cross. Es troba sota un sostre victorià d’acer i vidre en el cor de King’s Cross. Canopy Market que obté, selecciona i recolza individualment a productors independents, reuneix productes frescs, aliments artesanals, dissenyadors i artistes junt amb menjar del carrer, begudes artesanals i música tots els divendres, dissabtes i diumenges.

Canopy Market

9. Coal Drops Yard

Es troba al costat de Canopy Market. Es tracta d’una antiga fàbrica de carbó que va obrir les seves portes fa pocs anys per convertir-se en el centre comercial de moda de Londres. Al seu voltant i per Granary Square hi ha posts de menjar, hamaques, fonts,… La zona està equipada per a passar una estona relaxada i poder gaudir dels dies sense pluja a l’aire lliure.

Coal Drops Yard

Trobareu el recent inaugurat Coal Drops Yard a solament 5 minuts a peu des de les famoses estacions de King’s Cross o St. Pancras, en el nord de Londres. Aquesta zona d’oci construïda en un antic magatzem de carbó inclou botigues, restaurants i un fotimer d’activitats interessants que ja han situat a Kings Cross com la nova zona de moda de Londres. Inaugurat en el maig de 2019, el Coal Drops Yard és sens dubte un dels punts que visitar si esteu per aquesta zona.

De magatzem de carbó a referent de l’oci a Londres – Coal Drops Yard

En el segle XIX gran part de les mercaderies que arribaven a la ciutat varen deixar d’arribar-hi en vaixell i passaren a ésser transportades amb tren. Aquest fou el moment en que la Coal Drops Yard, situada en un punt estratègic del trànsit ferroviari de la ciutat, va adquirir una gran importància com a magatzem. Alguns dels béns més importants de l’economia britànica passaven per aquí: tabac, mobles, menjar i per suposat el preuat or negre, el carbó.

Coal Drops Yard

Abans de convertir-se en lo què és avui en dia, aquesta zona va estar semi-abandonada i fou durant més de 10 anys l’escenari d’una de les Raves més grans de Londres. També es va utilitzar en múltiples ocasions com escenari de rodatge en pel·lícules i sèries i com a espai per exposicions alternatives i esdeveniments especials. Encara que està clar que a partir d’ara el seu ús principal canviarà, s’espera que segueixin celebrant-se concerts i encontres de tot tipus en aquestes instal·lacions.

Coal Drops Yard

Finalment i després d’un dur procés de renovació que ha durat anys, els londinencs gaudeixen ara d’un bonic espai d’estil industrial. El Coal Drops Yard és un antic magatzem Victorià reconvertit en centre comercial i zona d’oci amb botigues, cafeteries, zones per asseure’s i descansar a l’aire lliure i un fotimer de restaurants interessants.

Què hi trobem en el nou Coal Drops Yard?

Coal Drops Yard és un espai actiu i en continu desenvolupament que ofereix desenes de botigues i restaurants únics que faran les delícies de tots els visitants, siguin quins siguin els seus gustos. A més de les botigues i locals que detallem a continuació, aquesta zona conta també amb espais a l’aire lliure per asseure’s i gaudir tranquil·lament dels dies de bon temps a Londres. Si voleu veure la llista completa de botigues i esdeveniments que trobareu a Coal Drops Yard us recomano que feu una mirada a la seva web (Coal Drops Yard | Shopping and dining hotspot at King’s Cross (kingscross.co.uk)).

Coal Drops Yard
Coal Drops Yard

Moda

Encara que s’espera l’obertura de més botigues al llarg de l’any, Coal Drops Yard conta ja amb nombroses marques de moda que van des dels grans retailers internacionals a petites boutiques i botigues de disseny. Alguns dels noms son Wolf&Badger, Rains, COS, BA&SH, Fred Perry, American Vintage, Cissy Wears, Diesel, Superga, Emin & Paul, Outsiders Store o Paul Smith.

Accessoris i calçat

Junt a la categoria de moda cal destacar l’extraordinària oferta en accessoris i complements. En el Coal Drops Yard hi trobareu opcions tant originals com els bolsos de Boutique By Shelter, les ulleres de Cubitts, les boniques joies de Maya Magal i els bolsos i motxilles artesanals de Lpol (Lost Property of London) entre altres.

Mobles i decoració

Ala que gaudiu tant com jo descobrint noves idees per el disseny d’interiors i la decoració aquesta zona comercial us encantarà. Aquí trobareu botigues de mobles i accessoris per la casa com Caravane, Earl of East, IYOUALL, Tom Dixon o Kitchen Provisions. Especial menció a la botiga de Botanical Boys els quals dónen una volta genial a la decoració amb plantes, 100% recomanable!

Cosmètica

Òbviament, com en tota zona comercial que es preï, en el Coal Drops Yard trobem una gran oferta de cosmètica i cures personals. En aquest camp hi trobareu marques tant reputades com AESOP, Facegym o Miller Harris.

Gastronomia

En qualsevol cas, un dels motius pels que aquesta nova àrea comercial atreu tants visitants és la seva àmplia i interessant oferta gastronòmica. Aquí trobareu una Vermuteria, el mexicà Plaza Castor, la vinoteca The Drop o la cuina de vanguarda de Coal Office. Per a un Snack ràpid i saludable us recomano la Kiosk Corner o Morty & Bobs i per un cafè sens dubte Redemption Roasters. Si esteu buscant sorprendre a algú, en el Parrilla podreu fer-vos el vostre propi menjar a la brasa. I per acabar, els qui els agradi el menjar i vi espanyols sens dubte gaudiran amb les tapes del Barrafina.

Coal Drops Yard

Altres

A més de tots els anteriors, també hi trobareu aquí altres negocis molt interessants com els tatuatges únics de Sacred Gold, l’innovador sistema de depilació en Sugaring London o la genial botiga de vinils de Honest Jon’s.

Esdeveniments

La genial ubicació del Coal Drops Yard el fa molt popular com a seu de diversos esdeveniments i mostres. Així, és habitual que aquí s’organitzin activitats de tot tipus i per a tots els gustos com tallers, presentacions de nous productes, concerts, festes o exposicions d’art. Òbviament aquests esdeveniments van variant, així que us recomano que consulteu la pàgina web de Coal Drops Yard (Coal Drops Yard | Shopping and dining hotspot at King’s Cross (kingscross.co.uk)) per assabentar-vos de les últimes novetats.

El meu lloc preferit a Coal Drops Yard
En la meva opinió, l’aturada imprescindible en una visita a aquest centre comercial és la botiga de Wolf&Badger. Aquí hi trobareu pràcticament de tot: moda (homes i dones), joies, accessoris, llar, bellesa, papereria, bicicletes, flors i inclús un bar de sucs frescos. Ja veus, una selecció immillorable condensada en aquesta petita botiga. Donar una volta per aquí és com una petita aventura de shopping amb detalls inesperats en cada cantonada.
Wolf & Badger, a Coal Drops Yard

Prop del Coal Drops Yard: Granary Square i King’s Cross

El Coal Drops Yard està situat en una de les zones preferides de Londres i encara que tot el barri de King’s Cross és molt interessant, a apenes uns metres d’aquesta zona comercial hi trobareu 3 coses que sens dubte valen una visita:

1. Granary Square

Directament junt al Coal Drops Yard hi trobareu aquesta bonica i original plaça. Situada directament junt al Regent’s Canal, aquest és el lloc ideal per descansar durant els dies de bon temps a Londres. Una bona opció és agafar un cafè per emportar en una de les cafeteries del Coal Drops Yard o algo per menjar en el Kerb Market i asseure’s a llegir o veure el paisatge en les escales d’herba artificial de la plaça. A l’estiu l’ambient aquí és immillorable, sobretot quan fa tanta calor que la plaça s’omple de nens que es refresquen en les seves fonts.

Granary Square

2. Kerb Market Kings Cross

Aquest mercat de Kings Cross és un dels molts mercats de Street Food que Kerb té en la ciutat i està considerat un dels millors. Obre els dimecres, dijous i divendres de 2 a 4 del migdia i ofereix posts de menjar de tot tipus. Aquí hi trobareu de tot, des de menjar de Xipre, fins a Street Food tailandès, passant per el millor Pastrami novaiorquès.

3. L’Estació de King’s Cross i l’andana 9 i ¾

Per últim, el motiu per el que la majoria de turistes visiten aquesta zona: aquí es troba l’estació de King’s Cross i, en el seu interior, la famosa andana 9 i ¾ des del que Harry Potter accedia al Hogwarts Express.

Com arribar al Coal Drops Yard a Londres

Aquesta zona de Londres no podria estar millor comunicada. Hi trobareu el Coal Drops Yard a 5 minuts caminant de dos de les principals estacions de Londres: King’s Cross i St. Pancras. Aquesta zona està també molt ben comunicada amb alguns dels aeroports de Londres per lo que és la zona escollida per molts turistes per allotjar-se i més ara amb l’obertura d’aquest centre comercial.

En general, la millor forma d’arribar-hi és amb metro: línies Circle, Metropolitan, Hammersmith & City, Northern, Piccadilly i Victoria fins la parada de King’s Cross St. Pancras.

10. King’s Cross

Tal i com hem dit amb anterioritat, a 5 minuts de Coal Drops yard es troba la parada de metro de l’estació de tren de King’s Cross, que s’ha fet famosa a causa de la saga de Harry Potter. Et pots fer una foto en l’andana 9 i ¾. Segur que tindràs que fer cua, però si t’agrada Harry Potter, és parada obligatòria.

Estació de tren de King’s Cross

Si ets fan de Harry Potter i vas a visitar Londres, no pots anar-te’n de la capital britànica sense visitar el lloc de la famosa andana 9 i ¾ a Londres, un lloc ocult als muggles (gent sense poders màgics). Des d’aquesta andana surt el Hogwarts Express, el tren que porta als estudiants a Hogwarts, i per arribar a l’andana han de creuar un mur sense cridar l’atenció dels muggles…

On està l’andana 9 i ¾ a Londres

La veritable andana 9 i ¾ està situada dins de l’estació de King’s Cross a Londres. Fins fa uns anys estava localitzada on era d’esperar, en un lloc situat entre les andanes 9 i 10 de l’estació. Degut a una gran remodelació de l’estació avui en dia, en aquesta zona només es pot accedir si tens bitllet de tren, per lo que varen decidir reubicar l’andana 9 i ¾ a un lloc on no és necessari tenir bitllet de tren, ja que és un lloc freqüentat per fans de les pel·lícules de Harry Potter, al que acudeixen per a fer-se fotos.

Per trobar l’andana 9 i ¾ en l’estació de King’s Cross, simplement teniu que saber que està situada just al costat de l’entrada que hi ha per accedir a les andanes 9 a 11, així que no és necessari tenir bitllet de tren.

Recorda que molts dels Tours Guiats de Harry Potter a Londres visiten l’andana 9 i ¾ a més d’altres llocs interessants.

Andana 9 i 3/4

Què veure en l’andana 9 i ¾ de Londres

A l’arribar us trobareu amb una senyal que posa “Platform 9 ¾”. Sota d’aquest cartell hi ha un carretó amb maletes i una gàbia creuant la paret. Es tracta d’un muntatge perfecte per fer-se una fotografia. Al costat de l’andana 9 i ¾ de King’s Cross hi trobareu la botiga de Harry Potter a Londres. Aquí trobareu nombrosos articles de regal i souvenirs relacionats amb el món màgic de Harry Potter.

Horaris i preus per fer-se una foto en l’andana 9 i ¾ de Harry Potter a King’s Cross

Es pot accedir de forma gratuïta a l’andana 9 i ¾ de King’s Cross sempre i quan estigui oberta l’estació de King’s Cross, que sol ser quasi les 24 hores del dia. Fer-te la foto a l’andana 9 i ¾ és gratis. Durant el dia quan està oberta la botiga de Harry Potter que està al costat de l’andana 9 i ¾ sol haver-hi una persona que et posa la bufanda i l’agafa en alt perquè sembli que estàs corrent per creuar el mur mentres et fas la foto. En aquest cas encara que també pots fer-te la foto gratis, hi ha un fotògraf professional fent fotos. Podràs comprar una foto professional per £9,50 si vols (un pél caret!).

11. British Library

I finalment, acabarem la ruta del dia a la British Library, la biblioteca que guarda algunes relíquies com les partitures dels Beatles o algunes obres originals de Shakespeare. Aprofita que la part antiga de la biblioteca i la col·lecció permanent son visitables per entrar en aquest lloc històric.

The British Library
The British Library

Es tracta de la Biblioteca en què s’exposa, entre d’altres, la Carta Magna i lletres dels Beatles escrites a mà, en un total de 643 kilòmetres de prestatges. La biblioteca també disposa d’exposicions literàries i 14 milions de llibres.

Els horaris d’obertura de la biblioteca son de les 9:30 a les 20:00h, i l’entrada és gratuïta. Aquesta serà la última visita que realitzarem en el dia d’avui.

Visitada la Biblioteca anirem a buscar la parada de metro de “King’s Cross St. Pancras”, on podem agafar qualsevol de les tres línies que hi passen (Circle, Hammersmith & City, i Metropolitan) i baixar a “Great Portland Street” des de la qual anirem passejant fins al nostre allotjament (una passejada de 5 minuts). El trajecte en total és d’uns 16 minuts.

Adjuntem un mapa de google maps amb la incorporació de les atraccions i monuments visitats i el recorregut peatonal que hem fet en el dia d’avui:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *