Categories
IRLANDA

2. Slane – Clifden: Clonmacnoise + Galway + Aughnanure Castle + Sky Road + Clifden

I comencem el primer dia sencer a Irlanda. Avui serà un dia autènticament de road-trip, ja que sortirem de Slane en direcció a l’oest de l’illa, més enllà de Galway, a Connemara, en concret a un poble anomenat Clifden. Pel camí ens anirem trobant atraccions i monuments i ens anirem aturant a les que ens interessi. El primer lloc on ens aturarem serà un dels llocs monàstics més famosos d’Irlanda, Clonmacnoise, al comptat de Offaly. Després arribarem a Galway, una ciutat de l’oest d’Irlanda, alegre de vida universitària i turística, on farem un pícnic a un dels seus millors espais urbans. Seguirem la ruta cap a Connemara aturant-nos al Aughnanure Castle, un castell del segle XVI ubicat prop del Lough Corrib. Un cop arribem a Clifden i ja estiguem assentats en el nostre allotjament, anirem a trobar-nos amb la carretera panoràmica Sky Road, un bucle de 16 kilòmetres que voreja la costa de Connemara i és l’escenari de postes de sol increïbles. Presenciarem la del dia en ella.
Índex
1. Clonmacnoise
2. Galway
3. Aughnanure Castle
4. Sky Road
5. Clifden

1. Clonmacnoise

Sortim de Slane en direcció a la ciutat de Trim, per la carretera N51 creuant Navan i enllaçant amb la carretera local R161. Dins del mateix comptat de Meath, al cap de 27,7 kilòmetres de sortir de Slane, arribem a Trim, on s’hi troba un impressionant castell normand. La intenció que tenim és veure’l per fora i continuar la nostra ruta. El Castell de Trim Castle fou construït a les ribes del riu Boyne. Ocupa una superfície total d’uns 30.000m², lo que el fa d’ell el major castell d’Irlanda, a la vegada que es tracta del major complexe arquitectònic de l’anomenada “arquitectura normanda” a tot Europa. Fou construït per Hugo de Lacy i al seu fill Walter de Lacy. Una altra característica és que s’hi va rodar la pel·lícula Braveheart al 1995. Té un Centre de Visitants ubicat a l’edifici històric de l’Ajuntament de Trim, al costat del castell.

Els horaris d’obertura del castell és de 10:00 a 17:00h, i els preus son de 5€ pels adults, 3€ pels estudiants i els nens, i 13€ per les famílies.

Trim Castle

A prop del Trim Castle, s’hi troba un altre monument icònic del país, anomenat Hill of Tara. Es tracta d’un jaciment arqueològic de l’Edat de Ferro, conegut per ser el lloc de residència del Gran Rei d’Irlanda. Té un Centre de Visitants. El Turó de Tara ha estat important des de finals de l’Edat de Pedra, quan allí es va construïr una tomba de pas. Tanmateix, el lloc es va tornar veritablement significatiu en l’Edat de Ferro (600a.C. a 400d.C.) i en el Període cristià primitiu quan va arribar una prominència suprema, com la seu dels grans reis d’Irlanda. Totes les velles carreteres irlandeses condueixen a aquest lloc crític.

Hill of Tara

El mateix Sant Patrici es diu que va anar a allí en el segle cinquè. A mesura que el cristianisme va aconseguir el domini durant els segles següents, la importància de Tara es va tornar simbòlica. Els seus salons i palaus ara han desaparegut i només queden moviments de terra. Tanmateix, encara hi ha llocs notables per veure. Només un exemple és el de Lia Fáil, la gran pedra de coronació i un dels quatre tresors llegendaris dels Thuatha Dé Danann, que s’alça amb orgull en el monument conegut com An Forradh. Les visites guiades al lloc t’ajudaran a comprendre la història real d’aquest lloc excepcional i imaginar el seu antic esplendor.

Al cap d’una hora de conducció des de Trim, i un cop ja haguem arribat a la carretera principal M6, passarem pel poble de Kilbeggan, on s’hi troba la destil·leria amb llicència més antiga del món, que data de 1757. Fan diferents tours i preus. En la Kilbeggan Distillery en el comptat de Westmeath, et permetran realitzar un viatge a aquesta coneguda atracció i et permetran descobrir la història de l’autèntic whisky irlandès artesanal i provar-lo vosaltres mateixos. Comença la teva visita guiada multilingüe en el 1757 i descobreix com s’elaborava el whisky irlandès en dècades passades. Descobreix a les famílies propietàries de la destil·leria i la importància que va tenir la comunitat local en la marca que veus avui. Els visitants de Kilbeggan Distillery Experience aprendreu sobre tots els mètodes tradicionals de maceració en cubes de maceració de roure, la fermentació en cubes de pi d’Oregón i veureu com el nou licor de malta Kilbeggan flueix d’antics alambins.

Kilbeggan Distillery

La roda hidràulica original que una vegada va impulsar tota la destil·leria encara s’exhibeix a dia d’avui. Un passeig per el pati et transporta a l’actualitat, on encara es produeix whisky amb tradicions ancestrals, transmeses de generació en generació. Val la pena visitar el Kilbeggan Whiskey Bar per explorar la gamma completa de whiskies, mentres que el restaurant Pantry té tot el que necessites per un dinar abundant. Situat al llarg del pintoresc riu Brosna, Kilbeggan Distillery Experience és una excel·lent aturada en qualsevol itinerari de vacances a Irlanda seguint la ruta de Dublín a Galway.

Per la mateixa carretera M6 arribaríem a la ciutat d’Athlone, una ciutat tranquil·la amb un port de navegació turístic. A Athlone, a 35 kilòmetres de Kilbeggan, hi ha un bona oficina d’informació turística (Athlone Tourist Information Centre), però el què més val la pena i és més atracció turística és l’Athlone Castle, un castell del segle XII.

Athlone

En un punt de creuament estratègic en el riu Shannon, el castell d’Athlone ha portat a terme un paper crucial en els esdeveniments que han donat forma a Irlanda. Explora els seus secrets i històries, relats de batalles i set de sang, destruccions i nous començaments. Si visites el castell d’Athlone, que comenci l’experiència…

Athlone Castle

I a prop d’Athlone, però accedint-hi des de la carretera local R444, arribarem, ara sí, a un dels llocs que realitzarem una aturada en el dia d’avui, l’emplaçament de Clonmacnoise.

Clonmacnoise

Sant Ciaràn va fundar el seu monastir a les ribes del riu Shannon en el segle VI. El monastir va florir i es va convertir en un gran centre d’aprenentatge, una Universitat del seu temps amb estudiants de tota Europa. Les ruïnes inclouen una catedral, dos torres rodones, tres creus altes, nou esglésies i més de 700 làpides paleocristianes. Les creus altes originals, inclosa la magnífica Creu de les Escriptures del segle X, s’exhibeixen en un centre de visitants construït especialment junt al recinte monàstic.

Creu a l’interior del centre de visitants de Clonmacnoise

Una presentació audiovisual et donarà una idea de la història d’aquest espai sagrat. El lloc monàstic de Clonmacnoise es troba en un lloc idíl·lic a les ribes del riu Shannon. Era un lloc estratègic on el riu, que era la principal ruta nord-sud, convergia amb Eischir Riada, la principal ruta terrestre est-oest a través del centre d’Irlanda. Submergeix-te en l’atmosfera d’aquest lloc tant pacífic mentres aprens més sobre la biodiversitat única del paisatge de Shannon Callows. Una visita a Clonmacnoise és una oportunitat d’experimentar un important centre de religió, aprenentatge, comerç, artesania i art en el cor de l’illa d’Irlanda.

Clonmacnoise des de les altures

Hi ha tres creus altes bellament decorades en el lloc. La Creu del Nord, creada al 800d.C. amb una iconografia similar a la del Llibre de Kells i el Llibre de Durrow i amb una imatge del déu celta Cernunnos, és el més antic d’aquests. La Creu del Sud representa la crucifixió amb la resta de la creu coberta amb entrellaçat celta. L’espectacular Creu de les Escriptures, que data de l’any 914d.C., representa escenes que inclouen l’últim dia del judici i Crist en la tomba; aquesta creu es considera una de les creus bíbliques més espectaculars de l’illa d’Irlanda. Els experts suggereixen que les creus fóren pintades originalment. Les creus originals ara s’exhibeixen en un museu especialment dissenyat en el lloc que es pot veure com part de la vostra visita amb rèpliques de creus en les ubicacions originals en l’exterior.

Clonmacnoise

Clonmacnoise és el lloc d’enterrament de molts dels grans reis d’Orient i Occident, reis de Tara i Connaught, i també és el lloc d’enterrament de Rory O’Connor, l’últim gran rei d’Irlanda, que està enterrat en la Catedral del segle X. En la teva visita has d’incloure el Temple Melaghlin (construït sobre l’any 1.200), és una de les nou esglésies en el lloc. Aquest edifici és també conegut com Temple Rí o església dels Reis ja que és el lloc d’enterrament de la família Melaghlin, reis de Meath.

Clonmacnoise

Durant segles, Clonmacnoise ha inspirat la major literatura d’Irlanda, des de Táin fins a Seamus Heaney. Es creu que el Temple Melaghlin albergava l’escriptorium, on es produïren alguns dels millors manuscrits il·luminats d’Irlanda, com el Leabhair na hUidre (Llibre de la vaca marró), que conté la versió més antiga del Táin Bó Cúailnge.

Clonmacnoise alberga la major col·lecció de lloses de tombes cristianes primitives de l’Europa occidental. Els que s’exhibeixen daten de principis del segle VIII al segle XII i representen només una petita proporció dels que es troben aquí. Les inscripcions de creus rectangulars emmarcades i creus anellades són d’un estil exclusiu de Clonmacnoise i proporcionen un vincle crucial amb les persones comuns que vivíen i treballaven aquí.

Clonmacnoise

L’Església de les Monges es troba entre els millors exemples d’arquitectura hiberno-romànica a Irlanda. Admira el bonic arc del presbiteri i l’entrada. Un altre element destacat a tenir en compte és la talla exhibicionista femenina en una dovella de l’arc del presbiteri. Molta gent creu que això és un Sheela-na-gig. L’església de les Monges està a pocs passos del lloc principal i, com el seu nom indica, fou la ubicació del convent de monges de Clonmacnoise.

Arc de l’Església de les Monges

Als nens els hi encantarà explicar els seus secrets en el Whispering Arch, un confessionari del segle XV en l’exterior de la Catedral.

Clonmacnoise

Els horaris de visita de Clonmacnoise son durant els dies d’estiu, cada dia de 9:00 a 18:30h, i els preus de l’entrada son de 8€ pels adults, 4€ pels nens i estudiants i 20€ per les famílies.

A prop de Clonmacnoise es troba el poble de Shannonbridge, en el qual s’hi troben les Shannonbridge Fortifications, unes fortificacions napoleòniques de 1810. Es descriuen com un dels edificis més emblemàtics al llarg del riu. Aquestes fortificacions napoleòniques fóren construïdes per l’exèrcit britànic i daten de 1810. L’estructura protegia el pont contra una invasió francesa des de l’oest. En termes militars, les fortificacions de Shannonbridge es coneixen com Tete de Pont, que significa Bridgehead Defense. Han estat descrits com un dels millors exemples de fortificacions napoleòniques en les illes britàniques. L’edifici principal de The Fort fou restaurat per Fergal i Linda Moran i és el lloc perfecte per aturar-se i visitar la zona. Visita l’exposició gratuïta en l’edifici principal de les Fortificacions. Això et donarà una idea de perquè es varen construïr aquestes fortificacions napoleòniques al llarg del riu Shannon.
Shannonbridge Fortifications
També pots seguir la caminada autoguiada al voltant del fort. Hi ha una cafeteria i una botiga de regals ubicada dins de les Fortificacions. The River Café està obert tots els dies des de les 10:00h des de Setmana Santa fins a l’Octubre amb una gran selecció d’entrepans lleugers, grans, dolços, pizzes i especialitats del dia. És una aturada perfecta per a grups petits i grans amb seients a l’aire lliure amb vistes al riu Shannon. La botiga de regals té una selecció d’artesania irlandesa, llibres i joies.

I ja a prop de Galway, s’hi troba la població de Loughrea, i en ella, la Loughrea Cathedral, la Catedral consagrada a Sant Brendan, amb una esplèndida decoració interior, que fan que la seva visita valgui la pena.

Loughrea Cathedral

La Catedral catòlica de St. Brendan es va completar en el 1902. Encara que les úniques característiques arquitectòniques inusuals de l’estructura son els transeptes dobles, l’esplèndida decoració del seu interior fan que com hem dit, valgui la pena la seva visita. La catedral conta amb vidrieres de l’influent estudi An Túr Glone, inclosa l’”Ascensió i el judici final” de Michael Healy de 1936-40. També hi ha una estàtua de la verge i el nen de John Hughes, àngels de bronze de Michael Shortall i treballs en metall de William Scott, que fou admirat per el poeta T.S.Eliot. A més, el petit museu en els terrenys conté una col·lecció fascinant. La col·lecció del Museu Diocesà de Clonfert inclou una sèrie de calzes que daten dels segles XV al XVIII, vestimentes de la mateixa època, figures medievals tallades en fusta i estandards o tapissos produïts per el gremi Dún Emer, alguns dels quals fóren dissenyats per Jack B. Yeats.

2. Galway

I al migdia arribem a Galway, una ciutat alegre de vida universitària i turística. Amb una barreja d’ambient bohemi i cultura tradicional, aquesta ciutat de l’oest situada a la vora de l’Atlàntic s’ha forjat una merescuda reputació com un dels destins més divertits d’Irlanda. Et presentem en aquest article, les 8 millors coses que pots fer a la ciutat de Galway:

  1. Degusta els sabors locals: L’escena gastronòmica de Galway inclou cafeteries increïbles, bistros i restaurants d’alta cuina amb un nivell culinari excepcional. Els millors ingredients locals es fónen amb tècniques innovadores per elaborar plats de gran popularitat en els restaurants Loam i Aniar, guardonats amb estrelles Michelin, mentres que els sabors increíbles de Kai atreuen a una clientela molt fidel. Prova la millor pizza d’estil irlandès a The Dough Bros, barreja una elegància rústica amb plats suculents a Ard Bia o decanta’t per el tradicional “fish and chips” a McDonagh’s, l’establiment preferit dels vil·latans i turistes. Inclús pots gaudir d’un recorregut culinari a peu amb Galway Food Tours en el que coneixeràs als productors, cervesers, xocolaters i empresaris apassionats que han convertit a aquesta ciutat en una autèntica joia gastronòmica.
Festival a Galway

2. Assisteix a un festival: Visita Galway durant els festivals i comprendràs la reputació de la ciutat pel seu gran ambient festiu. Cada estiu, aquesta joia de l’oest cobra vida amb festivals que atreuen als millors talents locals i internacionals. Déixa’t meravellar per la qualitat del Festival Internacional de les Arts de Galway (en el mes de juliol), mira algo únic en el Galway Film Fleadh (juliol) i descobreix perquè el Festival Internacional de la Ostra de Galway (setembre) es considera un dels esdeveniments més grandiosos que hi poden haver. Escullis el què escullis, prepara’t per a una gran festa.

Pub a galway

3. Prova la cultura de pub: En lo que respecta als pubs, Galway té una de les escenes més animades de l’illa. Entra en els càlids racons i raconets de fusta de Tigh Neachtain’s, a Cross Street, i et passaràs les hores tant content mirant els utensilis i records mentres prens una cervesa artesana Galway Hooker. Altres pubs fantàstics de la ciutat son Murphy’s i Garavan’s.

Museu de la ciutat de Galway

4.    Visita el Museu de la ciutat de Galway: Amb vistes a l’Arc Espanyol, aquest edifici modern i espaiós és el lloc ideal per a gaudir de tot el relacionat amb la història i el patrimoni de Galway. Admira les col·leccions del Galway prehistòric i medieval, i recorre diferents aspectes de la història social de Galway. Vols saber més sobre Galway i la seva condició de Ciutat del Cinema de la Unesco? T’agradaria saber com era la ciutat a finals del segle XIX? Llavors has arribat al lloc correcte. Acaba amb un cafè i un pastís en l’encantadora cafeteria de la planta baixa mentres contemples l’Arc Espanyol.

Mercats de Galway

5. Fes un cop d’ull a un mercat: L’ambient relaxat i divertit de Galway queda perfectament reflexat en el seu mercat dels caps de setmana. Un fotimer de gent xerrant al voltant dels animats posts i un sense fí de sabors increíbles, tot al costat de l’església medieval de Sant Nicolau. A més de formatges i carns locals, també es nota la influència internacional dels productes mediterranis, el curry o el sushi. Agafa un cistell i compra el necessari per a fer un pícnic.

Passejant pel costat de l’Atlàntic

6. Recorre el passeig marítim de Salthill: A l’estar just en l’oceà Atlàntic, Galway manté una relació íntima amb el mar. On més patent es fa aquesta relació és en el petit suburbi costaner de Salthill, on els vilatans solen aprofitar el dic de 2 kilòmetres per fer un passeig junt al mar. També pots banyar-te si t’atreveixes! Segons la tradició has de donar-li una patada al mur que hi ha al final del dic per tenir bona sort, però si no tens ganes de fer-ho, simplement demana’t un “fish and chips”, asseu-te a la platja i contempla com canvia la llum sobre l’Atlàntic. Acaba amb una o dues pintes en el bar O’Connor’s, que està ple de menuderies.

El Centre de Galway

7. Explora el Galway medieval: Admirant el vast oceà Atlàntic des de l’Arc Espanyol de finals del segle XVI, no et costarà imaginar Galway durant el seu esplendor medieval. Lo què en el seu dia fou un petit poble pesquer s’havia convertit ja en el segle XIII en una pròspera ciutat emmurallada regida per 14 famílies de mercaders, conegudes com les “Tribus de Galway”. Avui en dia, les velles muralles de la ciutat estan incorporades dins del modern centre comercial de Eyre Square. A Kirwan’s Lane pots gaudir de l’animat ambient de la ciutat i en l’església de Sant Nicolau, acabada en 1320, pots visitar el lloc on es diu que Cristòfol Colón va resar en 1477.

Cases del Galway tradicional
Centre històric de Galway

8. Gaudeix d’una sessió de música tradicional: Galway és probablement un dels millors llocs de l’illa per a gaudir de la música tradicional. Aquesta és una ciutat que viu i respira música: des dels seus animats músics de carrer fins a una llista infinita de sessions de música tradicional per a tots els racons. Entra en un pub amb música tradicional i gaudiràs d’una nit inoblidable. No et perdis les fantàstiques sessions de música tradicional de pubs com Taaffes, The Crane Bar, Tigh Cóilí i An Púcan.

Música tradicional als pubs de Galway

3. Aughnanure Castle

Sortim de Galway conduïnt cap al nord, i apreciem veritablement que el paisatge està començant a canviar. Pugem per la carretera nacional N59 que ja no deixarem fins arribar al nostre allotjament a Clifden, Connemara. Al cap de 26km de Galway, ja arribem a una altra de les atraccions per les que ens aturarem. Es tracta del castell de Aughnanure Castle. El castell de Aughnanure és un castell del segle XVI que està ubicat prop del Lough Corrib i prop de la ciutat pesquera de Oughterard. Es tracta de runes amb una torre quadrada de 6 plantes en peu.

Els horaris d’obertura del castell son de les 9:30 a les 18h, i els preus son de 5€ pels adults, i 3€ pels nens i estudiants.

Aughnanure Castle

El castell de Aughnanure fou construït en el segle XVI com a bastió del clan O’Flaherty i és famós per la seva inusual doble “Bawn”. Es troba en un entorn pintoresc prop de la riba del Lough Corrib. En el 1546, el lema de O’Flaherty “La fortuna afavoreix als forts” i el lema del poderós Mayo O’Malley “Poderós per terra i mar”, es van unir en el matrimoni de Donal an Chugaidh O’Flaherty i Grainuaile, o Grace O’Malley. Situat en lo què és pràcticament una illa rocosa, el castell és un exemple particularment ben conservat d’una casa-torre irlandesa. A més, els visitants hi trobaran les restes d’un saló de banquets, una torre de vigilància, baluards i un port sec. L’accés és restringit als terrenys del castell per a visitants amb discapacitats.

Com hem dit abans, estem molt a prop del Lough Corrib, que és el segon llac d’aigua dolça més gran d’Irlanda. Conté més de 300 illes, i hi ha empreses que fan excursions amb vaixell o barca.

Lough Corrib

L’empresa Lough Corrib Adventures és una empresa d’esports d’aventura pel Lough Corrib. Fan tours de 2 i 3 hores de durada pel llac, fent navegació i/o caiac. Si us interessa, aquesta és la seva pàgina web.

4. Sky Road

I al cap de 50 minuts de conducció cap a l’oest, arribarem al poble de Clifden, animada localitat de Connemara que combina cultura tradicional amb frescor contemporània. Envoltada de paisatges espectaculars. Es tracta del poble més important de Connemara. Un cop ens haguem assentat en el nostre allotjament, la intenció que tenim és gaudir en els entorns del mateix i de Clifden, anant a fer la carretera panoràmica “Sky Road”, que és un bucle de 16 kilòmetres que voreja la costa de Connemara i és l’escenari de postes de sol increïbles.

Sky Road

Des de l’Sky Road obtindràs excel·lents vistes al llarg de la costa de Connemara, mentres que l’empinat ascens al llarg de la costa brinda meravellosos punts de vista per a vistes panoràmiques de Clifden Bay i la seva col·lecció d’illes.

Sky Road
Capvespre a la carretera Sky Road, a Connemara

5. Clifden

Havent gaudit de la carretera panoràmica circular Sky Road, ens acostarem a Clifden. Tanmateix, si vols conèixer Clifden a fons, lo millor que pots fer és anar-te’n. Sembla contradictori, però fes una excursió d’un dia pels entorns i podràs apreciar plenament la impressionant ubicació d’aquesta petita localitat. Envoltada d’uns extraordinaris paisatges de turbera, escarpats pics muntanyosos i l’oceà Atlàntic, i envoltada en una paleta de colors que van des del marró fosc fins al verd més intens, és fàcil entendre perquè Clifden és un dels llocs més populars de la Ruta Costanera de l’Atlàntic.

Clifden

John D’Arcy, que va viure en el Castell de Clifden, ara en ruïnes, va fundar Clifden en el 1812, i avui en dia els seus carrers estan plens de pubs de música tradicional, cafeteries acollidores i botigues de jerseis tipus Aran. És una localitat tranquil·la durant l’hivern amb tot tipus de condicions meteorològiques típiques de l’Atlàntic, cada una sorprenent a la seva manera, des de dies freds amb cels blaus fins a períodes de boira baixa, núvols densos i tempestes espectaculars. A l’estiu, Clifden és un bullici d’activitat. Això es deu en part als increïbles i propers llocs d’interès, com la bellesa sublim de l’abadia de Kylemore, la majestuositat de la carretera Sky Road i els paisatges inquietants del Parc Nacional de Connemara, però també es deu a que Clifden és una localitat molt agradable. “És difícil no enamorar-se de Clifden”, afirma Stephen Doherty, de Real Adventures Connemara, especialistes en activitats a l’aire lliure en la zona. “Conta amb una ubicació idíl·lica, ja que es troba al peu de la muntanya i envoltada de platges increïbles”.

Port de Clifden

Clifden no conta amb grans museus ni llocs de visita obligada. La sensació de calma que aquí es respira prové del seu ritme pausat i el seu ambient relaxat. Encara es poden sentir els ecos de lo què va atraure als hippies que varen arribar en la dècada de 1960 en busca d’un estil de vida bohemi i alternatiu. Pots passar un dia perfecte recorrent els seus carrers i visitant la diminuta llibreria de Clifden, la Galeria de Whitehorn i la Galeria d’Art de Lavelle, així com fent un cop d’ull en les nombroses botigues de regals. Si el temps ho permet, Stephen considera que “prendre el sol i assaborir una deliciosa crèpe de Le Crepe Wagon en el mercat dels divendres és una experiència única i deliciosa.

Carrer principal de Clifden

Segur que trobaràs el teu pub preferit a Clifden, ja que no escassegen, però no pots perdre’t el Lowry’s Bar. Amb música en directe i una magnífica selecció de whiskey, conta amb un personal fantàstic, personatges extraordinaris i un entorn tradicional. O visita Vaughan’s per a gaudir de música en directe, begudes i marisc. En quan a la gastronomia, també estàs de sort, ja que aquesta localitat conta amb clàssics consolidats que es codegen amb restaurants nous i animats. Visita Guys Bar per a degustar un magnífic menjar estil pub, assaboreix els vins de qualitat i tapes de The Lamplight, i delecta’t amb el cafè i els pastissos de la Cafeteria 12 Pins. Tampoc pots perdre’t els posts temporals de The Sea Hare, que es centra en el menjar local inspirat en la riquesa de la zona.

Carrer principal de Clifden

Surt de la ciutat i endinsa’t en un dels paisatges més bells i espectaculars de tota Irlanda. La regió de Connemara és tant fascinant que Oscar Wilde la va qualificar de “bellesa salvatge”. Navega per les ondulants onades de l’Atlàntic fins la illa de Inishbofin, un lloc amb cultura antiga, platges verges i un escarpat castell en ruïnes; galopa per les sorres blanques de la platja de Cleggan o la Illa de Omey en una aventura a cavall o recórre els temperamentals pantans fins la cima rocosa de Diamond Hill. “Connemara és un paradís d’aventures”, assenyala Stephen. “Té molt que oferir: onades excel·lents per a la pràctica del surf, penya-segats imponents, coves màgiques i platges desertes, a més de excursions èpiques en caiac per rius, llacs i mar. Té molt que oferir i tot està molt a prop”.

Ambient i música en directe en un pub de Clifden

Després d’haver voltat i visitat el petit poble de Clifden, ens acostarem al nostre allotjament per acabar de passar el dia, i gaudir del mateix, ja que les vistes que es tenen son força impactants. Jutgeu vosaltres mateixos per les fotografies si no és espectacular.

Bed and Breakfast Bay View, a la Westport Road, als afores de Clifden
Bed and Breakfast Bay View, a la Westport Road, als afores de Clifden

Adjuntem en un mapa de google maps, l’itinerari en cotxe que hem seguit en el dia d’avui, amb el marcatge de les atraccions i els principals monuments, així com del kilometratge i del temps destinat per això (302,00 kilòmetres / 4 hores i 39 minuts):

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *