Categories
IRLANDA

3. Circuït Connemara: The Connemara Loop + Kylemore Abbey + Killary Harbour + Roundstone + Dog’s Bay + Errislannan + Clifden

Avui farem una ruta per Connemara. L’hem titulat així: circuït Connemara. Es tracta d’una ruta enllaçant diferents carreteres panoràmiques i descobrint la regió de Connemara revolt a revolt. Farem un tros de la ruta “The Connemara Loop”, seguirem visitant l’atractiva abadia de Kylemore Abbey, continuarem fins a l’únic fiord d’Irlanda, el Killary Harbour, seguirem conduïnt fins a la costa sud de Connemara, descobrint pobles com Roundstone i platges com la Dog’s Bay, i finalment acabarem la ruta passant per Errislannan i arribant a Clifden de nou.
Índex:
1. The Connemara Loop
2. Kylemore Abbey
3. Killary Harbour
4. Roundstone
5. Dog’s Bay
6. Errislannan

1. The Connemara Loop

Sortim amb el cotxe de l’allotjament de Clifden encara força impactats i bocabadats de les increïbles vistes que es tenen des del lloc. Avui serà un dia de gaudir i apreciar el famós paisatge de la regió. La nostra intenció és seguir una part de la ruta anomenada “The Connemara Loop”. La Connemara Loop, que és part de la Wild Atlantic Way, és una ruta escènica que et portarà en un circuït al voltant del bonic nord-oest de Connemara. Des de vistes, activitats i esdeveniments durant tot l’any fins a entreteniment, cultura i arts culinàries. Connemara té algo per a totes les edats i personalitats.

Mapa del Connemara Loop

Partim de Clifden en direcció a Letterfrack, que es troba a uns 14 kilòmetres del mateix. Letterfrack és un poble que està a prop del mar, està envoltat d’arbres i dominat per la majestuosa Diamond Mountain i el Parc Nacional de Connemara. De camí a Letterfrack, passem el trencall que ens duría a l’embarcador de Cleggan, el qual és l’embarcador que has d’anar si vols arribar a l’illa de Inishbofin. Inishbofin és una illa bonica a 7 milles de la costa de Galway. Per arribar-hi, s’ha d’agafar un ferry des de Cleggan Pier. Les petjades de la llarga història de l’illa esquitxen el paisatge. Els forts promontoris de l’Edat de Ferro s’assenten al llarg dels penya-segats, mentres que les restes de les fortaleses del segle XVI son recordatoris dels pirates que anaven i tornaven, inclosos Don Bosco i Granuaile. En un altre lloc, hi trobaràs les ruïnes d’un quarter del segle XVII que una vegada va albergar a sacerdots rebels. La illa avui es tracta menys de pirates fugitius i molt més d’activitats a l’aire lliure. El senderisme i el ciclisme son molt populars, a l’igual que els passatemps aqüàtics, com el caiac i la vela. També hi ha grans oportunitats per a la pesca amb canya i l’observació de foques. Per la nit, el cantó creatiu de Inishbofin cobra vida, amb molts músics locals i visitants que es reuneixen per algunes de les millors sessions de música que et trobaràs a qualsevol lloc.

Inishbofin

Descobreix les delícies de l’illa de Inishbofin en el ferry de Inishbofin, anomenat “Island Discovery”. L’”Island Discovery” és propietat i està operat per una família de mariners tradicionals de l’illa. Un viatge a l’illa és algo especial per a tota la família, començant amb l’emoció de la travessia en ferry des de Cleggan i lliscant entre les onades fins a Inishbofin. Adjuntem la informació extreta de la pàgina web per veure l’horari de navegació:

Horari del ferry a l’estiu 2023

Com podeu observar, hi ha 3 sortides al dia des de Cleggan i 3 sortides des de Inishbofin. Els preus del ferry son de 25€ pels adults, 10€ pels nens de 5 a 18 anys, i 5€ pels nens de 3 a 5 anys.

Passat el trencall a Cleggan, i arribant a les primeres cases de Letterfrack, hi ha un trencall a mà dreta que ens portarà fins al Centre de Visitants del Parc Nacional de Connemara.

El Parc Nacional de Connemara cobreix unes 2.000 hectàrees de pintoresques muntanyes, extensions de pantans, bruguerars, praderies i boscos en el comptat de Galway. Algunes de les muntanyes del Parc Nacional, a saber, Benbaun, Bencullagh, Benbrack i Muckanaght, son part de la famosa serralada Twelve Bens o Breanna Beola. Obert al públic en el 1980, el Parc Nacional inclou terres que alguna vegada varen formar part de Kylemore Abbey Estate, l’Escola Industrial Letterfrack i la propietat privada de Richard “Humanity Dick” Martin, qui va ajudar a formar la Societat per a la Prevenció de la Crueltat, als animals. Obtingues més informació sobre els senders per caminar, hàbitats únics i la bonica flora i fauna del Parc Nacional de Connemara, en aquest enllaç.
Connemara National Park

El Centre de Visitants del Parc Nacional de Connemara disposa d’informació i de documentació del Parc, i està ubicat a les afores del poble de Letterfrack, en la ruta de la carretera N59. Pots entrar-hi i aparcar-hi de forma gratuïta.

Connemara National Park Visitor Centre

Un dels trekkings més populars dins del Parc Nacional de Connemara és el de Diamond Hill Loop Walk. Comença i acaba en el mateix centre de visitants (recorregut circular) i té una longitud de 7 kilòmetres, havent pujat a la cima a 400 metres.

Diamond Hill Loop Walk

És una caminada circular de dues hores a Connemara, aquesta ruta segueix camins de grava, passarel·les de fusta i graons per les vessants de la magnífica muntanya de Diamond Hill. Extenuant però satisfactori, el sender a través del Parc Nacional de Connemara puja fins a la cima de Diamond Hill (400m) i mostra l’amplitud de la costa de Connemara, incloses les idíl·liques illes de Inishturk i Inishark i el bonic port de Ballynakill. Les vistes panoràmiques des de la cima també s’extenen fins a les majestuoses muntanyes Twelve Bens, Mweelrea i Tully. Recompenseu-vos després del recorregut amb un cafè i un obsequi en la cafeteria i els salons de tè del parc o visita el proper poble de Letterfrack per a gaudir de més opcions gastronòmiques delicioses.

El Centre de Visitants del Parc Nacional de Connemara alberga tallers per a nens al juliol i l’agost, i també conta amb un centre interactiu d’exposicions i audiovisuals, així com també acull passejos guiats a experimentar aquest paisatge mil·lenari de primera mà.

Diamond Hill Loop Walk

Creuarem el petit poble de Letterfrack sabent que en ell s’hi troba també el “Letterfrack Sea Safari Boat Tours”. Salpa des del moll de Letterfrack en l’únic vaixell amb fons de cristall d’Irlanda. El recorregut d’una hora et porta al llarg dels boscos i els turons del Parc Nacional de Connemara en les aigües serenes i tranquil·les de la badia de Letterfrack, coneguda per a les seves vistes a les muntanyes i la seva costa escarpada. El vaixell és conduït per un guia local que també et brindarà un recorregut informatiu i una visió local de tot el que necessites saber sobre l’àrea. Hi ha una gran quantitat de vida silvestre per a ser vista, que inclou aus marines salvatges com la gran gavina de llom negre i el “charrán” que cria a les seves cries en una petita illa abans de retornar a Àfrica per a passar l’hivern, junt amb moltes més aus. Letterfrack Bay és també la llar de l’esquiva nútria i en ocasions és visitada per la foca gris. Letterfrack Sea Safari t’ofereix viatges de pesca amb canya de mar de dues hores a les 18:00h totes les nits a bord del seu vaixell amb fons de vidre. Es subministren totes les canyes, carrets i arts de pesca. El vaixell surt del moll de Letterfrack. Et porta al llarg de Letterfrack Bay/Ballinakil Harbor, on pots pescar peixos com la ratlla espinosa, el “cazón” i el “bullhus”. La caballa, la macarela i el “abadejo” també es poden pescar quan estan en temporada.

Letterfrack Pier

El viatge et brinda la oportunitat de gaudir del paisatge de l’escarpada costa de Connemara i les vistes muntanyoses que envolten la badia de Letterfrack. És una oportunitat per treure el teu termo de tè i la teva cistella de pícnic mentres el vaixell ancla, apaga el motor i flota en silenci mentres les canyes es preparen per a pescar. L’expedició es desenvolupa en aigües tranquil·les i és conduïda per un guia local. Assegúra’t de portar la teva càmara. Els bitllets estan disponibles a Oceans Alive Visitor Center, Avoca Craftshop Letterfrack i es poden comprar en el vaixell abans de salpar. És recomanable reservar les places amb antelació per no perdre la oportunitat de realitzar aquesta experiència ja que les places son limitades. El vaixell amb fons de cristall està equipat amb els més alts estàndards de seguretat i certificat per el Departament de Transport. El vaixell està totalment equipat amb tot l’equip de seguretat adequat, inclosos armilles salvavides, bengales, radios VHF, etc…

Continuarem el nostre Connemara Loop agafant a Letterfrack la carretera local L1101 que ens durà a Renvyle. Aquest tram de Letterfrack fins a Renvyle se n’anomena Renvyle Scenic Coastal Drive, i descobreixes paisatges super-espectaculars. Val la pena acostar-nos a Renvyle.

Entorns de Renvyle

Quan passem per el poble de Tullycross, observarem les Renvyle Thatched Cottages, que es tracta de nou cabanes tradicionals amb el sostre de palla.

Renvyle Thatched Cottages

Les Renvyle Thatched Cottages, situades en la localitat de Tullycross (comptat de Galway), consta de nou cabanes tradicionals irlandeses. Una barreja de rústic i ultramodern, aquestes propietats combinen el disseny tradicional de l’autèntica cabana amb sostre de palla irlandès i les comoditats de la llar, com una cuina moderna i calefacció central. La zona té una varietat de bones botigues, pubs i restaurants. Ubicades en la vora de l’Atlàntic i just al costat del Parc Nacional de Connemara, la zona és un paradís per a la família, els amants de l’esport, els botànics, els geòlegs i els amants de la música tradicional irlandesa. Altres atraccions locals inclouen caminades per turons al llarg de kilòmetres de camins rurals verges, desafiants caminades per la muntanya i senzills passejos per la riba del mar. La zona també és rica en vida salvatge gràcies a la proximitat del Parc Nacional de Connemara en les vessants dels Twelve Bens. I ha arribat l’hora de dirigir-nos cap a la imponent i mística Abadia de Kylemore.

Prop de Letterfrack

Farem la ruta Connemara Loop a l’inversa per arribar-hi. Recordeu que el Connemara Loop està situat en l’impressionant Nord-Oest de Connemara, Comptat de Galway, Irlanda i part de la Ruta Costanera de l’Atlàntic. Seguirem el Loop i emprendrem un viatge a través d’un paisatge en constant canvi de majestuoses muntanyes, platges espectaculars, el salvatge Atlàntic, llacs coberts de boira, pantans prehistòrics i canyades ombrejades. Un paisatge esquitxat de pobles pintorescos però animats on totes les comoditats de l’actualitat estan disponibles junt amb l’oportunitat de retrocedir en el temps a una era més relaxada i amigable. Connemara Loop és el destí de vacances perfecte durant tot l’any per a una setmana, un cap de setmana o un més per a famílies, parelles, i motxillers de totes les edats.

2. Kylemore Abbey

I a 4km de Letterfrack arribem a l’aparcament de la Kylemore Abbey. Es tracta d’una abadia gòtica benedictina ubicada a la riba d’un llac, amb estances victorianes restaurades i un jardí. És una de les imatges més icòniques d’Irlanda i en concret de la seva increïble costa oest.

Els horaris d’obertura son de 10:00 a 18:00h, i els preus son de 16€ pels adults, 13,5€ pels estudiants, 8€ pels nens de 13 a 16 anys, entrada gratuïta pels menors a 12 anys, i 40€ l’entrada familiar. Amb l’entrada a l’abadia també està inclosa l’entrada als jardins, església i tots els entorns.

Kylemore Abbey

Durant més d’un segle, Kylemore ha estat el castell irlandès romàntic per excel·lència del segle XIX amb vistes a un llac en l’oest d’Irlanda. La seva història de conte de fades va començar apropiadament amb una lluna de mel en 1849, quan Mitchell Henry, fill d’un ric comerciant de cotó de Manchester, es va casar amb Margaret Vaughan i va visitar una Connemara que tot just començava a recuperar-se dels devastadors efectes de la fam. Va quedar captivat per el paisatge i va prometre construïr allí a la seva esposa, un castell gòtic, el què va fer en els anys 1867-71. Els dies feliços que va passar aquí amb la seva esposa i fills varen acabar abruptament amb la seva mort en el 1874.

Interior de la Kylemore Abbey

De generació en generació, una experiència per a visitants meravellosa i interactiva va obrir les seves portes en el 2019 i explica les històries de moltes generacions de persones que han viscut, treballat, estudiat i resat dins de les sòlides parets de granit de Kylemore Abbey. El “The Visitor Experience” dóna vida a aquestes històries de forma sorprenent amb l’ús de fotografies històriques, presentacions audiovisuals, exhibicions d’artefactes de l’arxiu Kylemore, vestits històrics i sales d’època bellament restaurades. Els nous visitants i vells amics de Kylemore estaran encantats amb aquesta fascinant experiència que dóna vida a la història de Kylemore per aquesta generació i moltes per venir.

Kylemore Abbey

El Victorian Walled Garden de Kylemore Abbey és un oasis d’ordenat esplendor en la salvatge campinya de Connemara. Desenvolupat junt amb el Castell a finals del segle XIX, una vegada va contar amb 21 hivernacles amb calefacció i una força laboral de 40 jardiners. Un dels últims jardins emmurallats construïts durant el període victorià a Irlanda, era tant avançat per a l’època que es comparava en magnificiència amb els Kew Gardens de Londres. Avui, Kylemore és un Heritage Garden que mostra només varietats de plantes de l’època victoriana. No deixeu de visitar el jardí que segurament és la joia de la corona de Connemara.

Mapa dels jardins

A només cinc minuts a peu de l’Abadia, al llarg de le ribes de Lough Pollucapal, es troba l’encantadora església neogòtica de Kylemore. Descrita com una “Catedral en miniatura”, aquest elegant edifici d’estil del segle XIV és un testament durador de l’amor de Mitchell Henry per la seva esposa Margaret. En la teva visita pot ser que tinguis la sort de gaudir d’alguna de les moltes actuacions musicals que aquí hi tenen lloc al llarg de l’any.

Església Neogòtica

Visitada l’Abadia, continuarem la nostra ruta Connemara Loop cap al Lough Inagh, a uns 15 kilòmetres des de Kylemore Abbey. Aquest tram és dels més bonics de tota la ruta. El farem d’anada i tornada, ja que la nostra intenció és anar a dinar a Leenaun havent vist el fiord prèviament.

Vistes des del Lough Inagh

3. Killary Harbour

I ens dirigim a Killary Harbour, un fiord espectacular de 16 kilòmetres. Dirigeix-te al port de Killary, un impressionant fiord en l’oest d’Irlanda i en el cor de Connemara. Aquest bonic lloc forma una frontera natural entre els comptats de Galway i Mayo. Visitarem el poble de Killary que es troba en el fiord. És un dels tres fiords glaciars que existeixen a Irlanda, els altres son Lough Swilly i Carlingford Lough.

Killary Harbour

A prop hi ha el Killary Fjord Boat Tours, en el qual es pot fer un viatge de 90 minuts en vaixell pel fjord. Fan 4 sortides per dia (10:30h/12:30h/14:30h/16:00h). Els preus del creuer son de 25,5€ pels adults, 21,5€ pels estudiants, 13,5€ pels nens de 11 a 17 anys, i entrada gratuïta als menors d’11 anys.

Killary Fjord Boat Tours

A part del creuer de 90 minuts, també us recomanem una de les empreses més importants del país d’esports d’aventura. Es diu Killary Adventure Company, i fan més de 20 activitats d’aventura. Pots navegar en caiac en un dels fiords d’Irlanda o aprendre les habilitats de supervivència del bushcraft enmig de les muntanyes de Connemara que s’eleven al seu entorn. Enfronta’t al seu famós Turf Challenge o prova els teus nervis en les copes dels arbres en el seu circuït de cordes altes i la torre d’escalada Skyfall. Accelera al llarg de la costa del fiord per un viatge de pesca al capvespre o simplement fes un trasllat en llanxa ràpida al començament de la teva caminada al llarg de Famine Trail. Experimenta les activitats d’aventura més emocionants. Vine per un campament d’estiu ple d’acció, un recorregut escolar èpic, un fantàstic descans familiar o una escapada per adults, un retir corporatiu o d’equip, o un cap de setmana de comiat de solter realment memorable. Killary és una base ideal per a la teva aventura en l’oest d’Irlanda.

Killary Adventure Company

A prop també hi ha la Killary Sheep Farm, una granja tradicional per a visitar. Fan varis tours per la granja. Killary Sheep Farm és una granja tradicional en funcionament prop de Leenane. Adjuntem la pàgina web per si us interessa.

I un cop a Leenane dinarem mitjançant un pícnic. Volíem visitar el Leenane Cultural Centre, però ens diuen que ja l’han tancat i en el seu lloc hi ha el Connemara Sheep and Wool Centre, un centre interactiu basat en l’indústria local de la llana d’ovella i manualitats. Observa com es practiquen aquestes antigues habilitats en “filets” i telers de principis del segle passat. Una introducció a l’àrea local està disponible en anglès, francès, alemany, espanyol o italià, mentres que hi ha una mostra pictòrica de la història de les artesanies d’ovelles i llana. La demostració és un viatge interactiu, convertint el velló cru d’ovella en fil de teixir que inclou el cardat, filat i teixit. Aprèn sobre els mètodes de cultiu tradicionals, el tenyit natural i el teixit, i obtingues una resposta a totes les teves preguntes sobre la llana i les ovelles. La botiga de regals té una gran varietat de productes, inclosos petits records, bufandes fetes a mà en l’àrea de demostració, fils de teixir, llanes i pells d’ovella.

Connemara Sheep and Wool Centre, a Leenane

De Leenane continuarem la nostra ruta ja per l’interior de Connemara, dirigint-nos cap a Maam i Maam Cross, per després continuar fins a la costa sud de Connemara. El pròxim lloc on pararem és Rossaveel, a 44 kilòmetres de Leenane. Aquí ens interessa aturar-nos per veure el Rossaveel Harbour (a 23 kilòmetres al sud de Maam Cross). El port es troba entre el poble i el port principal en funcionament. És el punt d’embarc dels transbordadors que van a les illes Aran. Al costat de l’embarcador hi ha el poble típic pesquer de Rossaveel.

Rossaveel Harbour

Continuem la nostra ruta fins al poble de Ros Muc, on hi ha el Pearse Cottage, a 20 kilòmetres de Rossaveel, seguint la costa de Connemara. El Pearse Cottage és un Centre de Visitants de Patrick Pearse, on se submergeix als visitants a un viatge de descobriment a través de la llengua, la cultura i el paisatge de Connemara. Fou aquí on Patrick Pearse, escriptor, educador i líder de l’Alçament de 1916, va construïr una cabana per ell mateix a les ribes del llac Oiriúlach en el 1909. El Centre de Visitants alberga una fascinant exposició interactiva que tracta sobre el llegat de Pearse i explora les coses que varen atreure a Pearse a Connemara, el paisatge i la història únics de la zona, i la cultura i l’idioma gaèlics antics que encara estan vius en la zona en l’actualitat. També es celebra la Connemara del segle XXI, que manté les tradicions del passat, mentres mira cap al futur. Els visitants poden donar un curt passeig des del Centre a través del pantà fins a la cabana de Pearse, que va quedar tal com estava quan va sortir per última vegada en el 1915, i conèixer als guies locals que estan immersos en la vibrant cultura de Connemara. Els visitants també poden provar les delícies locals en un cafè i prendre un descans de la carretera, que dóna als llacs i muntanyes de Connemara.

Pearse Cottage

4. Roundstone

Seguim amb la carretera R340 que voreja la costa sud de Connemara, en direcció a les agulles d’un rellotge. Des del Pearse Cottage fem uns 49 kilòmetres més i arribem al poble de Roundstone, i a la seva Roundstone Bay. Es tracta d’un paisatge impressionant de costa, amb platges increíbles i un poblet típic de pescadors. Es poden fer tours de barques i vaixells. A Roundstone parem per visitar el poble i fer el got en un pub típic.

Roundstone

Al mateix poble hi ha la fàbrica d’elaboració de Bodhráns, un instrument típic irlandès. Es diu “Roundstone Music & Crafts”, i es fan tours i visites. Roundstone Music and Crafts està dirigit per el mestre artesà Malachy Kearns, més conegut com Malachy Bodhrán entre els músics folclòrics, que elabora bodhráns (pronunciat “bow-rawn”) en la seva base de Roundstone en el comptat de Galway. Malachy és respectat com un bon fabricant de bodhrán i és un dels únics fabricants de bodhráns dedicats a temps complet en el món. Un bodhrán és un tambor d’una cara de 18 polzades fet de pell de cabra, que té propietats elàstiques úniques tractades mitjançant un procés tradicional. El nom d’aquest instrument musical deriva de la paraula irlandesa “bodhán” que significa sord o inquietant i produeix música que commou l’esperit. Roundstone Music and Crafts és una excel·lent botiga d’artesanies que també ven música, moda i té una cafeteria adjacent. Es fan xerrades i demostracions periòdiques sobre el bodhrán. També disposa d’un gran aparcament privat per els visitants.

Roundstone Music & Crafts

5. Dog’s Bay

I molt a prop del poble, a uns 4 kilòmetres de distància, hi ha una de les millors platges d’Irlanda, la Dog’s Bay. Té una platja veïna anomenada Gurteen Beach. Son platges formades per milers de cloïses.

Platja Dog’s Bay

Gurteen Beach i Dog’s Bay es troben espatlla amb espatlla formant un tómbol que s’endinsa en l’Oceà Atlàntic. Son dues de les millors platges del país. Dog’s Bay té una espectacular forma de ferradura amb més d’una milla de llarg de platja de sorra blanca. A l’igual que en la badia de Gurteen, la sorra no es composa de pedra calcària tradicional, sino que està feta de fragments de cloïses marines que li dónen un color blanc pur. Ambdues platges estan ben protegides de les corrents amb aigües cristallines i es consideren segures per a la natació i altres activitats aqüàtiques com el windsurf i el kitesurf. La platja està naturalment protegida per el promontori que mira cap al sud i és un destí molt popular per els estiuejants a l’estiu.

Platja Dog’s Bay

Les platges estaven formades per una llengua de sorra i un tómbol que ara separa les dues badies i les seves platges. L’àrea té importància internacional per les seves estranyes i interessants característiques ecològiques, geològiques i arqueològiques.

Platja Dog’s Bay

6. Errislannan

I de les platges ens dirigim cap a Clifden passant per la península d’Errislannan. Allí ens aturarem a l’Errislannan Manor Gardens, una casa amb impressionants jardins i unes vistes increïbles a un llac. La casa i els jardins es poden visitar. Errislannan Manor es troba en la costa oest d’Irlanda, a només 6,5 kilòmetres al sud de Clifden. Protegida per un bosc circumdant, la mansió domina el llac de truites i està delimitada per els pàrams i les muntanyes de Connemara. Alberga el centre d’equitació i semental de ponis Errislannan Manor Connemara i és la llar de la sucursal de Connemara del Irish Pony Club. El jardí està obert al públic. En abril els boscos estan plens de narcisos, mentres que maig porta boniques campanetes i a l’agost és el torn de la mombretia taronja. La primavera porta camèlies, “azaleas”, “rododèndrons” i altres arbusts amb flor. A l’estiu la cenefa herbòria està en el seu millor moment i en la tardor la varietat i el colorit de les hortènsies és espectacular.

Errislannan Manor Gardens

A prop també hi ha l’Errislannan Riding Centre & Connemara Pony Stud. És una escola d’equitació, en la qual ofereixen caminades pintoresques i històriques.

Finalment, als voltants del poble de Lettershea, arribarem al Connemara Heritage & History Centre. És la casa-museu de Dan O’Hara del segle XIX, amb exposicions vivents d’història. Té cafeteria i botiga de souvenirs. Es troba a 7 kilòmetres de Clifden.

Els horaris d’obertura son de 10:00 a 18:00h i els preus de l’entrada son de 9€ pels adults, 4,5€ pels nens, 8,5€ pels estudiants i 25€ per les famílies.

Connemara Heritage & History Centre

El Dan O’Hara Homestead és un centre patrimonial guardonat que ofereix una visió única de la història i el patrimoni de Connemara. La història de Dan O’Hara il·lustra la vida d’un agricultor arrendatari típic de Connemara del segle XIX. La presentació audiovisual i d’història en varis idiomes explica els dos relats de Dan O’Hara, des del seu desallotjament fins a la seva posterior emigració a Nova York. El centre també mostra la història de Connemara a través dels temps, des de la prehistòria fins a l’actualitat. Unes altres característiques del centre del patrimoni inclouen reconstruccions d’un crannóg (una vivenda prehistòrica del llac), un fort circular i un clochaun (un oratori paleocristià). Des de la cima del turó sobre la granja, hi ha una vista espectacular de Roundstone Bog mentres s’extén cap a l’Oceà Atlàntic. Un carruatge d’estil antic porta els visitants en una visita guiada per el centre amb cita prèvia. Aquest recorregut animat i entretingut pot incloure demostracions de tallar gespa, pasturatge d’ovelles i altres activitats sota petició. El centre recentment renovat inclou una gran botiga d’artesania i un restaurant. Hi ha un aparcament gratuït disponible amb àmpli espai per a autocars.

Connemara Heritage & History Centre

I finalment, arribarem a Clifden i al nostre allotjament, amb moltes ganes de descansar degut al gran dia que acabem de passar.

Adjuntem en un mapa de google maps, l’itinerari en cotxe que hem seguit en el dia d’avui, amb el marcatge de les atraccions i els principals monuments, així com del kilometratge i del temps destinat per això (205,00 kilòmetres / 3 hores i 44 minuts):

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *