Categories
IRLANDA

4. Clifden – Doolin: Lough Corrib + Cong + Dunguaire Castle + Cliffs of Moher + Doolin

Sortirem de Connemara en direcció al tranquil i idíl·lic poble de Cong, passant per tota mena de miradors naturals amb el Lough Corrib com a teló de fons. Un cop a Cong, visitarem la seva abadia i el The Quiet Man Museum, així com ens presentarem a davant del Ashford Castle per veure’l amb els nostres propis ulls. Continuarem la nostra ruta cap al The Burren i pel camí ens aturarem al poble de Kinvara per veure el Dunguaire Castle. Finalment, arribarem al nostre allotjament als voltants del poble de Doolin, i un cop assentats ens acostarem a una de les atraccions més icòniques, importants i espectaculars que hi ha a Irlanda, els penya-segats de Cliffs of Moher. Serà la millor manera d’acabar el dia.
Índex:
1. Cong
2. Dunguaire Castle
3. Cliffs of Moher
4. Doolin

1. Cong

Partim del nostre increïble allotjament de Connemara, amb les vistes a la badia de Clifden, i anirem a buscar el camí de tornada per la carretera nacional N59. A l’alçada de Maam Cross ens desviarem per la carretera local que ens farà vorejar el Lough Corrib (R336 i R345). Al cap d’1 hora d’haver sortit de Clifden arribarem a Cong, però abans, ens haurem aturat un fotimer de vegades a la mateixa carretera local per gaudir de les vistes del paisatge amb el Lough Corrib.

Paisatge típic irlandès amb el Lough Corrib

Les vistes que es tenen del Lough Corrib i del paisatge irlandès son súper espectaculars i realment val la pena que ens aturem cada dos per tres a fer alguna fotografia.

Instantània amb el Lough Corrib

I arribem a Cong. El poble presenta un ambient idíl·lic i tranquil, així com els seus entorns. El monument més destacat de Cong és la seva antiga abadia. Es tracta de les ruïnes d’una abadia del segle XII, ubicades al centre del poble.

Cong Abbey

En el poble de Cong, comptat de Mayo, els visitants poden veure les ruïnes d’una abadia agustina del segle XII establerts per Turlough O’Connor, rei suprem d’Irlanda. El terreny havia albergat anteriorment una església del segle VI associada amb Sant Feichin. En un moment, l’abadia tenia 3.000 habitants, que eren excel·lents erudits i hàbils artesans. També és el lloc on va morir Rory O’Connor, l’últim Gran Rei d’Irlanda.

Al costat mateix de l’abadia ens trobem, també en ple centre del poble, amb el famós museu “The Quiet Man Museum”, on hi ha una reproducció de la casa de la pel·lícula homònima, amb visites per les seves dependències i botiga de records. L’horari del museu és de 10:00 a 16:00h, i els preus son de 5€ pels adults, 4,5€ pels estudiants, 4€ pels nens i joves de 12 a 18 anys, i 3€ pels nens menors de 12 anys.

The Quiet Man House

El Museu Quiet Man és una visita obligada per els entusiastes de la pel·lícula The Quiet Man. És una rèplica exacta de la cabana White O’Morn de la pel·lícula. Els galardonats recorreguts a peu i amb xofer per els llocs de rodatge de The Quiet Man surten tots els dies des de The Quiet Man Museum. El Museu Quiet Man ofereix una experiència en el set amb rèpliques exactes de tots els mobles, artefactes i disfrassos clau. El llit amb dosell, les taules i cadires que tant apreciava Mary Kate, el sostre de palla, la mitja porta verd maragda i el front encalat es combinen per encantar a tots els que el visiten. El Museu Quiet Man exhibeix la col·lecció més gran d’articles de diaris irlandesos des del moment en que es va filmar la pel·lícula. Aquest relat de primera mà permet als entusiastes llegir exactament com era quan Hollywood es féu càrrec del poble de Cong allà en el 1951.

The Quiet Man Museum

El Museu Quiet Man també alberga la canya de pescar original utilitzada en la pel·lícula, les notes de producció originals, el cavall de Michaeleen Og i l’arnés original de Napoleón, i rètols promocionals de pel·lícules. Els recorreguts a peu per els llocs de rodatge inclouen tots els llocs originals de les pel·lícules filmades en el poble. Els recorreguts a peu de Quiet Man duren una hora i consisteixen en un passeig fàcil i accessible per el poble de Cong. Els entusiastes escolten com eren les estrelles de cinema, com interactuaven amb els vilatants i la participació dels vilatans en la realització d’aquest clàssic de Hollywood. Els entusiastes de Quiet Man també tenen la oportunitat de disfrassar-se com els diversos personatges de la pel·lícula i recrear algunes de les escenes icòniques per el delit de tothom. Els tours amb xofer son tours privats que van des de 90 minuts fins a un dia complet amb l’opció de visitar tots els llocs de rodatge de The Quiet Man.

The Quiet Man Museum

Vist el museu, l’abadia i el centre del poble, ens desplacem a les afores del mateix per veure “in situ” a l’imponent Ashford Castle. Es troba a 2 kilòmetres del centre de Cong. És un castell neogòtic que actualment és un hotel. Està ubicat també en un gran emplaçament, a la vora del Lough Corrib.

Ashford Castle

Aquest sofisticat hotel, amb vistes al Lough Corrib i que ocupa un majestuós castell del segle XIII, es troba en un terreny de 140 hectàrees de zona verda, a 9 minuts a peu de l’abadia gòtica de Cong. Les habitacions son opulentes i tenen mobles antics de palissandre, roba de llit de luxe, WiFi gratis, minibar, televisió de pantalla plana, i en alguns casos, llit amb dosell. Les suites inclouen menjador i zona de descans independents. Hi ha servei d’habitacions.

Ashford Castle

L’hotel serveix el tè de la tarda en un saló de l’època victoriana i disposa d’un restaurant palatí, bistró, un bar amb parets revestides de fusta de roure, un pub d’estil medieval, piscina coberta, spa de servei complet, cine, camp de golf de 9 forats i escola de falconeria.

Ashford Castle en el Lough Corrib

Continuem la nostra ruta cap al sud, ara en direcció a la ciutat de Galway. Passarem per el poble de Headford, on s’hi troba la Ross Errilly Friary (Abbey), ubicat a 16 kilòmetres de Cong, en un poblet entre boscos. Es tracta d’un convent de 1351 amb església i claustre.

Ross Errilly Friary

L’abadia de Ross Errilly és la fundació franciscana medieval millor conservada del país. Fou construïda per Sir Raymond de Burgo en el segle XIV, i la major part del teixit supervivent data dels segles XV i XVI. Les restes inclouen una nau, presbiteri, sagristia, molí, cerveseria i una àmplia àrea de cuina. També hi ha una peixera, un dormitori, refectori i dos claustres, un dels quals té una arcada claustral. Hi ha una casa d’hostes, apartaments anteriors i varis altres edificis d’ús incert. Una estreta torre del segle XV es troba en el creuament de la nau i el presbiteri i és de cinc pisos. També es troben un creuer nord i una capella lateral posterior. El convent fou abandonat pels monjos en el 1753, però encara roman pràcticament intacte i bé mereix una visita.

Ross Errilly Friary

2. Dunguaire Castle

Continuarem la nostra ruta creuant la ciutat de Galway i continuant per la costa oest del país, anant en direcció sud. A uns 48 kilòmetres de Headford ens trobem amb el poble de Kinvara, on hi ha un dels castells més fotografiats del país, el Dunguaire Castle. A dins hi ha un museum que es troba en el castell del segle XVI restaurat junt a una badia, amb història literària i banquets nocturns.

Els horaris d’obertura del castell son de 10:00 a 17:00h, i els preus son de 7,5€ pels adults, 5€ pels nens de 5 a 16 anys, i 21,5€ per les famílies.

Dunguaire Castle

Un recorregut per el castell de Dunguaire a Kinvara, comptat de Galway, explica la seva fascinant història. Construït en el segle XVI per el clan O’Hynes, el nom del castell deriva del “Dun del rei Guaire”, el llegendari rei de Connacht. El  castell consta d’una torre de 75 peus, un mur defensiu, un mur cortina exterior que envolta un pati, una torre i un saló de banquets. A principis del segle XX, el cirurgià, poeta i dramaturg Oliver St. John Gogarty va comprar el castell i va començar a reparar i restaurar el lloc. Aquest fou el moment del gran renaixement celta en la literatura irlandesa, exemplificat per les obres d’escriptors com Synge, Yeats, Shaw i O’Casey. Durant aquest temps, el castell es va convertir en el lloc d’encontre de revivalistes literaris com W.B. Yeats, el seu mecenes Lady Gregory, George Bernard Shaw i J.M. Synge. En el 1954, el castell fou adquirit per Christobel Lady Amptill, qui va completar la restauració originalment iniciada per St. John Gogarty.

Davant del castell, al poble de Kinvara

Prop de Kinvara, també hi ha el poble de Coole Demesne, on s’hi troba el Coole Park, un parc famós entre llacs i boscos. En ell també s’hi troba el Coole Park Visitor Centre & Gardens. Els seus horaris d’obertura son de 10:00 a 17:00h.

3. Cliffs of Moher

I continuem per la carretera de la costa oest, en aquest cas per la nacional N67, que de Kinvara ens durà fins al Burren i d’allí a Doolin mateix. Des de Kinvara hi ha uns 41 kilòmetres fins a Doolin.

Sortint de Kinvara per la N67 ja divisem el Burren al fons. Canviem de comptat, passem de Galway a Clare

El primer que farem un cop assentats a l’allotjament dels afores de Doolin, serà anar a visitar un dels highlights del viatge, els Cliffs of Moher. Es tracta d’una de les atraccions naturals més visitades d’Irlanda. Els Cliffs (penya-segats) s’estenen al llarg de 8 kilòmetres de la costa irlandesa. Per veure’ls s’ha de pagar una entrada, i els preus oscil·len segons l’hora del dia. L’horari d’obertura dels Cliffs és de 8:00 a 21:00h.

Cliffs of Moher

L’entrada a l’experiència dels penya-segats de Moher inclou l’accés a totes les instal·lacions del lloc, com son:

  • El Centre de Visitants, totalment accessible amb una exposició autoguiada sobre els penya-segats i una sala de cinema on viure una emocionant aventura de realitat virtual en les parets del penya-segat.
  • 800 metres de camins pavimentats segurs i sorprenents àrees d’observació, inclòs l’accés a la O’Brien’s Tower i vista des de la terrassa on es poden veure 5 comptats en un dia clar.
  • Audioguia i aplicació, de descàrrega gratuïta amb pistes d’àudio de persones que viuen en la zona, informació sobre tots els aspectes dels penya-segats, mapes i tota la informació perquè el teu viatge als penya-segats de Moher resulti memorable
  • Banys/Serveis i WiFi
  • Estacionament segur il·limitat
  • Accessibilitat per a tothom, etc…
Cliffs of Moher

Preus de les entrades per els penya-segats de Moher: Només és vàlida la reserva online. Per rebre les millors tarifes, reserva en línia. Visita fora de les hores punta, que son entre les 11:00 i les 16:00, per gaudir d’una experiència més plaent i tranquil·la. Les visites al sortir el sol i a la posta de sol son molt especials i memorables. Nosaltres varem visitar els Cliffs of Moher sobre les 18:00h de la tarda, quan vàrem arribar al Burren. Hi ha 3 tarifes per les entrades:

  • Fora de les hores punta (matí): 8:00 a 10:59h
  • Hores de major afluència: 11:00 a 16:00h
  • Fora de les hores punta (tarda): 16:00 al Tancament (estiu: sobre les 21:00h)

Els nens menors de 12 anys entren gratuïtament quan vénen acompanyats per un pare/mare/tutor fins a un màxim de 4. L’entrada familiar inclou 2 adults i 2 nens menors de 12 anys. Els preus de les entrades varien i oscil·len entre 7 i 10€ aproximadament.

Cliffs of Moher

Experimenta els sorprenents penya-segats de Moher, l’atracció natural més visitada d’Irlanda. S’extenen per 8 kilòmetres (5 milles) i arriben fins als 214 metres sobre el nivell del mar (702 peus) en el seu punt més alt al nord de la torre O’Brien’s Tower (torre de 1853 amb una vista espectacular), on pots gaudir de vistes inigualables de l’Oceà Atlàntic.

Cliffs of Moher, amb vistes de la torre O’Brien’s Tower

Troba Hags Head, un promontori rocós natural que s’assembla a una dona asseguda quan es veu des del nord. Els penya-segats de Moher signifiquen els penya-segats del fort en ruïnes, i encara que el fort ja no existeixi, la impressionant meravella natural porta el seu nom. Passeja per l’experiència per a visitants dels penya-segats de Moher a meitat de camí al llarg dels sensacionals penya-segats per explorar el Centre de Visitants respectuós amb el medi ambient i els 800 metres de camins protegits junt al penya-segat i àrees d’observació. Queda’t quiet i meravella’t amb les imponents alçades dels altíssims penya-segats, la seva gran escala i el seu increíble impacte sorprenen a tots els que els visiten.

Cliffs of Moher
Cliffs of Moher

Vistos els espectaculars “exteriors”, anirem a visitar els “interiors”, és a dir, el Centre de Visitants dels Cliffs of Moher, el qual és un edifici subterrani, integrat amb els entorns. Va ser inaugurat al 2.007. Es tracta d’un centre d’interpretació amb exposicions sobre l’oceà, la geologia, la naturalesa i l’ésser humà.

Cliffs of Moher Visitor Centre

El passeig costaner dels penya-segats de Moher (Cliffs of Moher Coastal Walk) connecta l’animada Liscannor i Doolin, a través del Centre de Visitants dels penya-segats de Moher. Una ruta linial, que es tarda entre 4 i 5 hores en completar-la. Amb un camí exposat en lo més alt d’un penya-segat, aquesta extenuant caminada requereix un alt nivell de condició física i desafia als caminants amb ascensos i descensos estrets i empinats, graons de lloses, camins agrícoles, camins locals i regionals. Existeix risc d’esfondraments i es demana als caminants que romanguin en l’àrea pavimentada, evitant el camí costaner. Les àrees de risc poden canviar amb el temps, per lo què és possible que no sempre estiguin senyalitzades. Aquest sender d’aire salat comença i finalitza en els pobles de Liscannor i Doolin, abans de passar a senders protegits en el Centre de Visitants dels penya-segats de Moher. Llavors, puja de nivell, a mesura que el sender es torna més aïllat i exigent, sense barreres, passamans o tanques cap al mar. És un sender ideal per el caminant avesat, els paisatges marins de l’Atlàntic i els increïbles penya-segats aviat recompensaran el teu esforç. Després, descansa i relaxa’t en un dels acollidors cafès propers.

Cliffs of Moher Coastal Walk

4. Doolin

Visitats els penya-segats més famosos de l’illa, només ens quedava anar a visitar el poble de Doolin. Abans, però, tornàvem a passar per el nostre allotjament, anomenat semblant al de Connemara, Harbour View, amb unes grans vistes de la badia de Doolin.

Harbour View, Bed & Breakfast de Doolin

Doolin és un poble típic tradicional irlandès, on a prop hi ha l’embarcador Doolin Pier, per agafar un vaixell que et porta a les illes Aran. Això és el què farem demà. Ara passegem per Doolin i descobrim cada una de les casetes de colors que conté.

Doolin

A Doolin hi ha el famós pub O’Connor’s Pub, que serveixen cerveses artesanals i fan música en directe.

Pub O’Connor’s
Pub O’Connor’s

A 3,7 kilòmetres del poble s’hi troben les Doolin Cave, unes coves de pedra calcària, amb visites guiades i una estalagtita de rècord (7,3 metres de llarg). Les coves disposen de Centre de Visitants. Els tours surten a cada hora i tenen una durada d’uns 45 a 60 minuts.

Els horaris d’obertura de les coves son de les 10:00 a les 18:00h, i els preus son de 17,5€ pels adults, 15€ pels estudiants i 8,5€ pels nens de 3 a 16 anys.

Doolin Cave

Sobre el terra, el Burren és un dels paisatges més atractius d’Europa. Sota terra és igualment impressionant com revela el temps dedicat a explorar la cova Doolin. Descoberta al 1952, la cova baixa més de 70 metres i alberga una de les meravelles naturals d’Irlanda, la Gran Estalagtita. Amb més de 23 peus de llarg, la Gran Estalagtita fa honor al seu nom com una de les estalagtites penjants més llargues del món. De tornada a la llum del dia, també pots agafar-te un temps per gaudir del sender natural Farmland de 1 kilòmetre, que ofereix un passeig en bucle per els voltants de la cova i l’oportunitat de tenir una millor idea de la flora i la fauna autòctones de la zona. El centre de visitants de Doolin Cave ha estat dissenyat per barrejar-se amb el medi ambient i ésser reclamat per l’entorn natural amb el temps. Des d’aquí, també pots emportar-te un record del temps que has passat en la cova Doolin, una peça de ceràmica feta per l’artista Caireann Browne a partir de l’abundant argila glacial que es troba en les profunditats de la cova, que està a la venda en la botiga de souvenirs del centre de visitants.

A prop de Dollin, i tal com hem dit, també s’hi troba l’embarcador Doolin Pier, des d’on salpen els vaixells que t’han de portar a les Aran Islands o fer una volta per sota dels Cliffs of Moher.

Vista dels Cliffs of Moher des del Doolin Pier

I finalment, una altra activitat que recomanem per si disposes de més dies a Doolin, és el “Doolin Cliff Walk Guided Tour”. Es tracta d’una caminada guiada que comença al O’Connor’s Pub, amb el granger local Pat Sweeney. Té uns 5 kilòmetres i dura unes 3 hores, i et porta per la costa fins als Cliffs of Moher. Pel camí, t’eplica força històries locals. Té pàgina web i tot. La caminada comença tots els dies sobre les 10:00h.

Doolin Cliff Walk Guided Tour

Doolin Cliff Walk ofereix una caminada guiada des de Fisherstreet a Doolin Village del comptat de Clare, al llarg dels penya-segats marins que condueixen als penya-segats de Moher. La caminada serà guiada per l’historiador i agricultor local Pat Sweeney, qui seguirà una ruta al llarg de la costa fins als penya-segats de Moher. L’espectacular passeig et porta a través de la pròpia granja de Pat, que dura aproximadament unes 3 hores. Recorre aquesta ruta espectacular amb Pat, qui t’explicarà històries locals i la història darrera de la seva visió per a fer possible aquesta caminada. La ruta, al llarg d’un camí pavimentat, és una caminada fàcil amb el so de l’oceà en les teves orelles, durant aproximadament 5km al llarg de la costa. El visitant tindrà el privilegi de veure la bellesa natural de l’àrea i escoltar la interpretació de la vida passada i present des de la perspectiva d’un guia que té entusiasme i passió per l’àrea local. Adjuntem la seva pàgina web, aquí.

Adjuntem en un mapa de google maps, l’itinerari en cotxe que hem seguit en el dia d’avui, amb el marcatge de les atraccions i els principals monuments, així com del kilometratge i del temps destinat per això (183,00 kilòmetres / 3 hores i 6 minuts):

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *