Categories
VIETNAM

Dia 8: Hue: Ciutadella Imperial de Hue + Coses diferents a fer a Hue en una tarda

Ens vàrem llevar a l’Hotel a Hue amb ganes de visitar aquesta ciutat, i sobretot la Ciutadella Imperial de Hue, ja que aquesta ciutat va ser Capital Imperial de Vietnam del 1802 al 1945. Teníem clar que també, a part de visitar la Ciutadella, volíem fer un creuer pel riu perfum i visitar algunes tombes d’emperadors, però això ho faríem el dia següent. O sigui, que després de visitar la Ciutadella ens van quedar unes hores que en principi estaven pensades per descansar després de tants dies de viatge.
Índex:
1. Ciutadella Imperial de Hue
2. Coses diferents a fer a Hue en una tarda

1. Ciutadella Imperial de Hue

La Ciutat Imperial de Hue va suposar la llar i el centre de control dels emperadors de Vietnam. Dins de la Ciutat Imperial es va construïr la Ciutat Porpra Prohibida, a la que només podien accedir els membres de la família reial. Tristament en l’actualitat no té molt que veure amb lo què un dia va ésser, ja que ha sofert un gran deteriorament degut als enfrontaments amb francesos i estadounidencs. El recinte està en procés de restauració. Tot i així, val la pena visitar aquest lloc, ja que dins dels seus murs conta amb portes, temples, passadissos i pavellons preciosos. L’horari de visita de la Ciutat Imperial de Hue és de 8:00 a 17:30h, i l’entrada val 200.000 VND (7,60€ aproximadament). També hi ha una entrada combinada amb la visita a 3 de les tombes dels emperadors de Hue. L’entrada combinada Ciutadella + 3 Tombes val 530.000 VND (20,11€) i és la que ens vàrem quedar pensant també amb el dia següent.

Caminant cap a la Ciutadella de Hue

Des del nostre hotel a la Ciutadella hi teníem una mica de camí a fer. La ciutadella es trobava a 2 kilòmetres de l’Hotel (a una mitja hora a peu), però com que era un dia que no estava tot compactat, vàrem decidir de fer-los a peu i així conèixer altres parts de la ciutat de Hue. La veritat és que el trajecte no va valdre gaire la pena, i vàrem observar que la major part del casc urbà de Hue no té gaire atractiu turístic.

Arribant a la Ciutadella de Hue

Enclavada en un bonic paratge natural en el centre de Vietnam, la Ciutat Imperial de Hue, connectada des del segle XVII amb la dinastia dels emperadors Nguyen, és com una vella dama que exhibeix orgullosa al viatger el seu ric passat històric de glorioses i decadents joies monumentals disperses entre grandioses muralles. Et donaré tots els consells pràctics per visitar la Ciutat Imperial de Hue:

  • La ciutat de Hue va ser capital de Vietnam fins al 1945 i és una bonica ciutat emplaçada entre arrossars, junt a l’evocador riu dels Perfums.
  • A l’abandonar la ciutat de Hue, un sentirà que ha conegut una de les ciutats històriques més belles de Vietnam. No en va, la Ciutat Imperial de Hue fou declarada, de forma molt merescuda, Patrimoni de la Humanitat per la Unesco en el 1993.
Entrant a la ciutadella de Hue

Però la ciutat de Hue té també una història tràgica recent a les seves espatlles: fou una de les ciutats més castigades per la comptessa nordamericana en la guerra de Vietnam: Assetjada i bombardejada durant setmanes en la ofensiva del Tet de 1968, tant sols un 10 per cent dels seus magnífics edificis varen quedar en peu després de l’assalt. Els recintes més danyats fóren la vella Ciutadella de Hue i la mítica Ciutat Porpra Prohibida, antiga Residència dels Emperadors. Encara que poc a poc i gràcies a la Unesco, molts edificis i monuments estan sent restaurats, encara queda molt per a fer. Altres no vàren córrer tanta sort i desgraciadament, s’han perdut per sempre.

Lo més destacat a nivell arquitectònic i històric és la Ciutat Imperial i les grandioses Tombes dels Emperadors, els anomenats “Fills del Cel” de Vietnam. La Ciutadella de Hue acollia en el seu interior a la mítica “Ciutat Porpra Prohibida”, de la que només queden unes poques ruïnes. Les Tombes Imperials, situades en les afores de la ciutat de Hue, varen córrer millor sort i es troben molt ben conservades.

Els dracs que vàrem veure en la Ciutadella Imperial de Hue

T’animem a visitar la Ciutat Imperial de Hue amb nosaltres, per a descobrir els seus tresors culturals i arquitectònics més destacats. Aquí et deixo també un enllaç a la millor visita guiada de Hue en espanyol

La Ciutadella de Hue i la Ciutat Porpra Prohibida

Construïda entre 1804 i 1833 i amb un perímetre de 10 kilòmetres (sí, és grandiosa), està construïda segons el model dels palaus imperials xinesos.

Ngo Mon (Porta Sud) del recinte groc de la ciutat Imperial
Ngo Mon (Porta Sud) del recinte groc de la ciutat Imperial

Aquest bonic lloc fou declarat Patrimoni de la Humanitat en el 1993. La Ciutadella de Hue comprèn, a la seva vegada, tres recintes: La Ciutat Imperial, la Ciutat Reial i la Ciutat Prohibida, a imatge i semblança de la Ciutat Prohibida de Pequín, però de dimensions més reduïdes. L’entrada a la Ciutadella de la ciutat de Hue et dóna la benvinguda amb 9 canons. Es diu que son sagrats, i estan realitzats en bronze i protegeixen la Ciutat Vella de Hue: 4 d’ells representen les 4 estacions de l’any, i els restants, els 5 elements de la naturalesa: foc, aigua, terra, metall i fusta.

Ngo Mon (Porta Sud) del recinte groc de la ciutat Imperial

Els temples i palaus més destacats que visitar en la Ciutadella de Hue

Els més destacats i imprescindibles per a visitar son:

  • La Porta Sud, que era l’entrada principal de la ciutat imperial, reservada a l’emperador i la seva família.
  • El Palau del Trò, l’únic que es va lliurar dels bombardejos estadounidencs
  • L’encantador Palau de la Reina Mare, de boniques estances
  • El Temple de Culte dels Emperadors, de preciosos altars
  • I la Ciutat Porpra Prohibida (1802), en ruïnes a causa de les bombes,  excepte un parell d’edificis laterals, que són l’excepció.
Avinguda principal
Avinguda principal
Avinguda principal

La Ciutat Porpra Prohibida rebia aquest nom perquè, qualsevol persona que gosés traspassar les seves portes, era condemnada a mort. Les úniques persones autoritzades a creuar els seus llindars eren l’emperador i la seva família, les serventes reials, les concubines, els mandarins i els eunucs de la cort.

Pavelló de l’Esplendor (Hien Lam Cam)

Quan es tarda en visitar la Ciutat Imperial de Hue? Per a gaudir de la Ciutadella de Hue s’ha de caminar, i molt: dependrà de la nostra ambició cultural el dedicar-li al recinte palauenc i als seus racons tot un matí o potser, un dia complet de visita. Nosaltres ho vàrem fer amb un matí.

Plaça de les Cuu Dinh, les 9 urnes dinàstiques
Plaça de les Cuu Dinh, les 9 urnes dinàstiques
Plaça de les Cuu Dinh, les 9 urnes dinàstiques
Plaça de les Cuu Dinh, les 9 urnes dinàstiques
Altres pavellons de la Ciutadella de Hue
Altres pavellons de la Ciutadella de Hue
Altres pavellons de la Ciutadella de Hue
Altres pavellons de la Ciutadella de Hue
Teatre Imperial
Teatre Imperial
Coberta de la Biblioteca de la Ciutat Imperial
Altres pavellons de la Ciutadella de Hue
Altres pavellons de la Ciutadella de Hue

2. Coses diferents a fer a Hue en una tarda

Un cop hem visitat la Ciutadella Imperial de Hue, teníem previst agafar-nos unes hores per descansar, però a última hora, ens ho hem repensat i creiem que volem continuar visitant atraccions i monuments de la ciutat de Hue. Això sí, hem buscat que siguin alternatius o diferents.

En primer lloc, ja que ens trobem a prop de la Ciutadella Imperial, hem pensat de visitar el pont Truong Tien. El Riu Perfum (Song Huong) creua la ciutat de Hue dividint-la en dues parts. Varis ponts comuniquen un costat amb l’altre. Entre ells, hi destaca el pont Trang Tien, dissenyat per Gustave Eiffel. La construcció d’aquest pont va acabar en el 1899. No te’n vagis de Hue sense creuar el pont, ja sigui a peu, bicicleta o moto. També és possible fer un tour per el riu en barca, que és el que farem en el dia següent.

Pont Truong Tien

Continuem per la mateixa riba que la Ciutat Imperial, per anar a trobar un mercat molt especial, el Mercat Dong Ba. Si t’agrada visitar els mercats locals quan viatges a altres països, et recomano anar al mercat Dong Ba, situat just al costat del pont Truong Tien, al mateix costat que la ciutadella. És un mercat enorme i molt bulliciós. Els posts estan tots enganxats els uns amb els altres i a vegades és fins i tot complicat caminar pels passadissos. Podràs trobar diferent menjar (prepara’t per algunes olors fortes), souvenirs, roba i altres classes de productes. Si vas a comprar algo, et recomano regatejar ja que al ser turista et diran un preu algo més elevat.

Mercat de Dong Ba, a Hue

I continuem la visita ara a les afores de Hue. Ens farà falta agafar un taxi o llogar una bicicleta o moto, però és possible arribar-hi. L’atracció es troba a 8 kilòmetres al sud de Hue, a prop del Mausoleu de Khai Dinh. Es tracta d’un Parc Aqüàtic abandonat. No és algo usual que vagis a veure al visitar una ciutat, tanmateix, ens vàrem assabentar que a Hue hi havia un parc aqüàtic abandonat i no vàrem volguer perdre’ns-ho. Parlo de Ho Thuy Tien. Finalment, varem llogar una bicicleta i vàrem arribar-hi amb ella seguint les direccions de la app maps.me (si poses “abandoned waterpark”, et sortirà). Al ser un lloc abandonat, l’atmosfera del lloc és bastant estranya. A mí personalment em va agradar visitar-lo ja que em va semblar algo diferent que fer a Hue i té llocs molt estranys, com el drac de la foto (es pot accedir dins i pujar fins a la boca). Si passeu més d’un dia a Hue o simplement voleu visitar un lloc curiós, us el recomano molt.

Parc aqüàtic abandonat de Ho Thuy Tien
Parc aqüàtic abandonat de Ho Thuy Tien

Aquesta visita del Parc Aqüàtic abandonat, ens va despertar les ganes de conèixer coses diferents, i heu de saber, que a uns 30 kilòmetres al sud-est de Hue, es troba el Cementiri An Bang (Ciutat de Fantasmes). Lo ideal és anar-hi des del mateix Hue amb una moto llogada. O si voleu, també es podria arribar amb taxi. Parlo del cementiri An Bang, també conegut com la Ciutat de Fantasmes. És el cementiri més acolorit i viu que veuràs en la teva vida. Aquest cementiri es va originar en el 1995 i des de llavors cada vegada son més les tombes en forma de torre i decorades al màxim detall que apareixen en ell. Per trobar-lo, posa “An Bang Cemetery” en el mapa.

Cementiri An Bang
Cementiri An Bang
Una altra manera d’arribar al Cementiri An Bang és el dia que vàrem fer el trajecte amb taxi de Hoy An a Hue. El podeu incloure en una aturada més en direcció a Hue. Això és lo què haguéssim hagut de fer nosaltres i no hi vàrem caure…

I finalment, una altra de les activitats que podem fer a Hue és assistir a la Hue Night Walking Street. Un dels millors plans a Hue és passejar pels carrers del centre històric durant la nit. Dirigeix-te al carrer conegut com a Hue Night Walking Street i gaudeix de l’increïble ambient que hi ha en aquesta zona de la ciutat quan la nit cau. Et trobaràs a molta gent al carrer i una gran varietat de bars, restaurants i llocs per a sortir. L’atmosfera és increïble!

Hue Night Walking Street
Hue Night Walking Street

Adjunto un mapa de google maps amb l’itinerari concorregut en el dia d’avui i amb el marcatge de les atraccions i monuments més importants que hem vist o visitat:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *