Categories
VIETNAM

Dia 7: Hoi An i Hue: Excursió al Pont Daurat de Da Nang + Viatge cap a Hue passant per Hai Van Pass

Avui per la tarda ens desplaçarem de Hoi An a Hue amb autobús. Durant el matí i migdia aprofitarem per fer una excursió des de Hoi An al famós Pont Daurat de les muntanyes de Da Nang. A més del pont, explorarem els turons de Ba Na, creuarem el pont daurat, visitarem French Village i passarem pels Jardins de l’Amor i Fantasy Park.
Índex:
1. Excursió al Pont Daurat de Da Nang
2. Viatge cap a Hue passant per Hai Van Pass

1. Excursió al Pont Daurat de Da Nang

En el dia d’avui farem una de les excursions més espectaculars que es poden fer des del Centre de Vietnam. Anirem a veure el Pont Daurat, o dit també, el Pont de les Mans de Da Nang.

Pont de les Mans

Des de la seva inauguració en el mes de juny de 2018 tots hem vist dotzenes de fotografies a Instagram del que ja se’l coneix com el “Pont de les Mans de Da Nang” o el “Golden Bridge de Vietnam”, una enorme passarel·la de 150 metres sostinguda per dues enormes mans, que s’eleva a 1.400 metres sobre el nivell del mar, obtenint-se des d’ella unes impressionants vistes. El nom oficial és “Pont Cau Vang”. Ideat per “TA Landscape Architecture”, el “Pont de les mans de Da Nang” evoca la imatge de les mans de Déu arrancant una tira daurada de la terra.

Imatge del Pont de les Mans
Imatge del Pont de les Mans

On es troba el Pont de les Mans de Da Nang (Golden Bridge Vietnam)

El pont de les mans es troba a Da Nang, concretament a Ba Na Hills, un lloc descobert en el 1901 per el Governador General d’Indoxina Paul Doumer i que va atreure a molts colonitzadors francesos que arribaren a construïr aquí el resort més luxós de Vietnam de principis del segle XX. En la guerra el complexe fou destruït i Ba Na Hills fou oblidat durant dècades fins que en el 2007 la corporació “Sun Group” el va restaurar i revitalitzar convertint-lo en el parc temàtic “Sun World Ba Na Hills”, avui en dia el major atractiu turístic de Da Nang. Aquest enorme parc inclou a més del “Pont de les Mans”, hotels de 4 estrelles, centres comercials, un complexe especial espiritual, un parc d’atraccions, una zona temàtica que representa a la França de l’Edat Mitjana, diversos jardins de fantasia i un sens fí d’entreteniment de carrer i performance.

Pont daurat de les mans

Com arribar a Sun World Ba Na Hills i excursió al Pont de les Mans de Da Nang

El complexe “Sun World Ba Na Hills” es troba a 25 kilòmetres de Da Nang per lo què per arribar haureu o bé d’agafar un taxi, el cost del qual podria ser d’uns 15 o 20 dòlars per trajecte, o bé un tour per un cost d’entre 40 i 60 dòlars, que inclou el transport, menjar de buffet i la pujada al complexe. Nosaltres ens allotjàvem a Hoi An i vam decidir contractar el paquet de l’excursió des de la mateixa ciutat de Hoi An. Si hi decidiu anar-hi pel vostre compte ja sigui en taxi o concertant amb l’hospedatge, abans d’arribar al complexe uns nois en la carretera us podràn vendre les entrades per evitar d’aquesta forma esperar a les cues. Jo aconsello anar-hi ben d’hora i adquirir els tickets en la guixeta ja que accepten pagament per tarjeta, a més la venda en la carretera no em resulta molt fiable.

El preu de l’entrada a “Sun World Ba Na Hills” son 825.000 VND pels adults (31,31€ aproximadament), i 679.000 VND pels nens (25,77€ aproximadament). Per a més informació, podeu visitar la web de “Sun World Ba Na Hills”. Si no us voleu complicar la vida, us recomano que feu com nosaltres és a dir, contractar l’excursió al pont de les mans. Nosaltres ho vàrem fer en una agència local de Hoi An, però aquí us deixo a varis enllaços similars:
Excursió privada Pont de les Mans de Da Nang
Excursió al Turó de Ba Na
Excursió privada Pont de les Mans de Da Nang des de Hoi An
Excursió al Turó de Ba Na des de Hoi An
Sun World Ba Na Hills

Visita a Sun World Ba Na Hills

Com ja us he comentat “Sun World Ba Na Hills” posseeix, a més del “Pont de les Mans de Da Nang”, moltíssimes altres atraccions.

Pont de les Mans de Da Nang

Pujada en telefèric cap al Pont de les Mans

Per a pujar al complexe “Sun World Ba Na Hills” s’ha d’agafar un telefèric que segons la CNN és un dels  més impressionants del planeta. Us ho puc confirmar! La pujada és realment espectacular! El primer telefèric arriba fins a la “Marseille Station”, l’estació que es troba just al costat del “Pont de les Mans”. Recorre una distància de 5.262 metres i té una capacitat de 3.000 turistes a l’hora. Des de “Bordeux Station” es pot agafar un altre transport fins a “Louvre Station” per arribar a French Village, el centre del complexe “Sun World Ba Na Hills”. Aquest altre telefèric recorre 673 metres i té capacitat per a 4.000 turistes a l’hora.

Telefèric de Sunworld Ba Na Hills

El Pont de les Mans (Golden Bridge de Vietnam) en Paradise Garden

A l’arribar a “Marseille Station” tothom es dirigeix cap al mateix lloc, l’impressionant i fotografiadíssim Pont de les Mans de Da Nang, Golden Bridge o com vulgueu anomenar-lo.

Pont de les Mans o Golden Bridge

Des d’aquest punt les vistes de Da Nang amb el mar de fons son formidables, inclús es divisa Hoi An! Tanmateix, poca gent presta atenció a aquesta meravellosa panoràmica. Tothom es dedica a fotografiar el Pont de les Mans!, entre ells desenes i desenes de turistes xinesos que faran que fer una foto mig en condicions resulti quasi missió impossible. El “Pont de les Mans de Da Nang” condueix al visitant a “Paradise Garden”, uns jardins inspirats en la pel·lícula Avatar on s’hi ubiquen diverses escultures gegants molt maques.

Pont de les Mans o Golden Bridge

Com veieu, el “Pont de les Mans de Da Nang” us permetrà fer fotos molt top per el vostre instagram.

Pont de les Mans o Golden Bridge

Le Jardin d’Amour Garden

Caminant des del “Pont de les Mans”, arribem a la zona de “Le Jardin d’Amour Garden”, uns preciosos jardins dividits en 9 parts amb escultures d’art clàssic i de fantasia.

Le Jardin d’Amour Garden
Le Jardin d’Amour Garden

Gran Buda Blanc

Prop de “Le Jardin d’Amour Garden” es troba la “Linh Ung Pagoda”, un temple amb un petit buda en el seu interior, i el Gran Buda blanc de 27 metres d’alçada.

El Gran Buda blanc
El Gran Buda blanc

French Village

Prenent el telefèric a “Bordeaux Station” o en “Debay Station” arribem a French Village, la zona més gran de “Sun World Ba Na Hills”, inspirada en l’edat mitjana francesa i en la que hi trobareu una gran plaça, una església, pobles i inclús un gran hotel, un món de fantasia que traslladarà al visitant al passat i les construccions de les quals us faran creure que esteu en ciutats com París. En aquesta zona també hi trobareu multitud de performance i espectacles, entre ells un musical inspirat en Lluis IX, el Rei Sol.

French Village
French Village
French Village
French Village

A French Village també s’hi ubica “Fantasy Park”, el lloc preferit per els més petits. Aquest lloc es troba distribuït en tres plantes i inspirat en les famoses novel·les “Viatge al centre de la Terra” i “20.000 llegües de viatge submarí”. Aquí hi trobareu una exposició de Jurassic Park, una caiguda lliure o cinemes en 4D i 5D, entre moltes altres atraccions.

Fantasy Park
 Fantasy Park

Dins de “Fantasy Park” s’hi troba el “Wax Museum”, una espècie de Madame Tussaud vietnamita en el que hi trobareu figures de cera de personatges tant coneguts com Lady Gaga, Lobezno, Obama o Angelina Jolie, entre altres. Per accedir al Wax Museum haureu de pagar una entrada a part, que per mi no val molt la pena si ja coneixeu altres museus de cera.

Wax Museum

Zona Espiritual

En aquesta zona s’hi troba la “Linh Phong Thien Tu” una pagoda amb la típica arquitectura del nord i la Gran Campana de bronze de 4 tonelades. Aquest lloc quan nosaltres vàrem visitar el parc, a l’igual que en altres moltes zones, es troben en construcció.

Linh Phong Thien Tu
En definitiva, si viatgeu a Da Nang, voleu conèixer el “Pont de les Mans” o el “Golden Bridge” i passar una estona divertida (sobretot si viatgeu amb nens), us recomano visitar el “Sun World Ba Na Hills”.

2. Viatge cap a Hue passant per Hai Van Pass

Vàrem tornar a Hoi An ben just per anar a buscar el nostre transport privat que ens havia de portar fins a la ciutat de Hue. El trajecte és d’unes 3 hores i mitja, i també el vàrem contractar en el dia anterior a Hoi An, ja que vàrem veure una oferta i que el transport privat passava per un port de muntanya anomenat Hai Van Pass i això per nosaltres era un imprescindible. Vàrem buscar un taxi a partir de la pàgina web “Hue Friendly Cars”. Ens va costar uns 50€ (potser una mica car però valia la pena perquè no se sol passar pel port de muntanya en qüestió). Es tracta d’un pas de muntanya d’uns 30km de llarg i 500m d’altitud respecte al nivell del mar, que uneix la ciutat de Da Nang amb la de Lang Co, en la província de Hue. Passar per aquí, ofereix unes vistes espectaculars. El nostre xofer ens va parar fins a tres vegades, en els punts que ell considerava que podríem tenir millors vistes, i així fou.

Hai Van Pass
Hai Van Pass
Hai Van Pass

Després del port de muntanya vàrem parar en la platja de Lang Co, la qual és molt bonica i es tenen unes grans vistes.

Lang Co

Finalment vàrem arribar a la ciutat de Hue, i vàrem anar a buscar el nostre allotjament, el Festival Hue Hotel, de 3 estrelles.

Festival Hue Hotel

Adjunto un mapa de google maps amb l’itinerari concorregut en el dia d’avui i amb el marcatge de les atraccions i monuments més importants que hem vist o visitat:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *