Categories
EGIPTE

Dia 8: Abu Simbel i El Caire: Tornada d’Abu Simbel a Assuàn + Vol Assuàn – El Caire + Espectacle de llum i sò a les Piràmides de Giza

En el nostre segon dia a Abu Simbel, encara tenim les espectaculars imatges dels temples a dins de la nostra retina… i per molts anys. A primera hora ens reserven una sorpresa: ens porten al Centre de Visitants dels Temples perquè puguem observar com surt el sol i il·lumina els temples. Llavors tornem a l’Hotel a menjar un reconfortant esmorzar, i després s’iniciarà la tornada cap a Assuàn, on hi arribarem sobre les 12:00 o 13:00 hores. Ens n’anirem a l’aeroport internacional d’Assuàn, per agafar un vol amb destinació al Caire, i primer de tot, anirem a buscar el nostre hotel del Caire, ubicat a la zona de les Piràmides. Aquí i avui, també, serem espectadors d’un espectacle de llum i sò que es farà en la zona de les Piràmides de Giza. Tot molt espectacular.
Índex:
1. Tornada d’Abu Simbel a Assuàn
2. Vol Assuàn – El Caire
3. Espectacle de llum i sò a les Piràmides de Giza

1. Tornada d’Abu Simbel a Assuàn

A primera hora, abans d’esmorzar, el guia ens proposa acostar-nos un altre cop als Temples d’Abu Simbel abans de que surti el sol, i veure les façanes mentres l’astre rei està sortint. I així ho vam fer. Abans de les 7:00h ens vam presentar al Centre de Visitants i ens van deixar passar fins a tenir una perspectiva molt bona dels dos temples. Encara era fosc però una mica ja estava clarejant…

Llac Nasser

La sortida del sol des del Llac Nasser va ser quasi de lo més espactacular que hi pot haver.

Abu Simbel

La sortida del sol sobre els Temples d’Abu Simbel va valdre molt la pena. Vam observar com la roca i els temples canviaven de color i s’anàven il·luminant mica en mica fins a la seva totalitat. Va valdre la pena fer aquest esforç.

Després ens en vàrem anar a l’hotel a menjar un reconfortant esmorzar, perquè havíem d’emprendre el retorn cap a Assuàn. El guia tenia la intenció d’arribar a Assuan sobre les 12:00 i les 13:00 hores. El viatge de tornada va ser molt especial. Teníem una sensació molt bona després d’haver estat dos dies en aquesta meravella que es diu Abu Simbel.

2. Vol Assuàn – El Caire

Un cop vàrem arribar a Assuàn, vam anar a l’hotel de la nit anterior a buscar la resta de les maletes que no ens havíem emportat a Abu Simbel. Era qüestió d’anarnos-en a l’aeroport Internacional d’Assuàn a buscar el nostre vol que havia de sortir cap al Caire. Com sempre, els trasllats de l’hotel a l’aeroport els vàrem contractar amb Civitatis. Vam volar amb la companyia Air Cairo i la durada del vol va ser de 1 hora i 20 minuts. Allí també vam contractar els trasllats de l’aeroport fins al nostre hotel a la zona de les Piràmides de Giza. L’hotel era el Pyramids Park Resort Hotel, un complexe de 5 estrelles que ens va fascinar d’entrada. L’hotel el teníem a 10 minuts en cotxe de les Piràmides, a tocar del Gran Museu Egipci. Quan avançàvem amb el trasllat privat cap a l’Hotel, vam travessar Giza per l’Avinguda anomenada Al Haram (Cairo Mall). No m’oblidaré mai, un cop vam arribar al fons de l’avinguda, de les vistes i sensacions que vam tenir quan vam veure per primer cop les Piràmides a davant nostre. Estàvem dins el cotxe, però tant era.

3. Espectacle de llum i sò a les Piràmides de Giza

Vam anar a l’Hotel a descansar una miqueta i preparar-nos per la sortida que havíem de fer per anar a veure l’Espectacle de Llum i So que es feia cada nit a davant de les Piràmides de Giza. L’espectacle de llums i sò en les Piràmides es celebra cada nit en l’esplanada junt a la gran Esfinx. En ell s’explica la història de les piràmides i la seva construcció a través de veu, música i projeccions en la pròpia esfinx i el temple contigu. Té una durada de aproximadament una hora i cada passi es fa en un idioma, segons el predominant dels visitants. No et preocupis, si no es realitza en castellà, et donaràn un auricular perquè ho puguis entendre tot. L’espectacle es fa cada dia dues vegades, però l’horari és diferent segons el moment de l’any. Lo normal és que sigui a les 19:00 o les 19:30h i a les 20:00 o 20:30h. En període de Ramadà, acostuma a ser més tard.

Comença l’espectacle de llum i sò a les piràmides
Espectacle de llum i so a les piràmides

Pots comprar la teva entrada directament en la guixeta junt a l’Esfinx o reservar el teu sopar i entrada a l’espectacle nocturn en les piràmides. Aquesta excursió inclou el trasllat des de i fins al teu hotel. Molts viatgers opten per veure l’espectacle “gratuït” des d’algun restaurant proper o des del seu propi hotel. Dos bons exemples son el Great Pyramid Inn i el Cleopatra Pyramids View. Nosaltres vam agafar un taxi per anar a les guixetes de l’esfinx a comprar les entrades, i més tard en hi varem acostar amb un altre taxi per presenciar l’espectacle.

Espectacle de llum i so a les piràmides
Espectacle de llum i so a les piràmides

Adjunto un mapa de google maps amb el marcatge del recorregut realitzat en el dia d’avui i també amb la ubicació dels principals atractius i monuments que hem visitat:

10 respostes a “Dia 8: Abu Simbel i El Caire: Tornada d’Abu Simbel a Assuàn + Vol Assuàn – El Caire + Espectacle de llum i sò a les Piràmides de Giza”

Hi,

We run an explainer video service where we create videos that can explain/promote a business, a product or an event. They can explain a process (how to), a service, software, or explain something such as a tutorial or a set of instructions. We can also produce videos for social media.

You can view more of our work here: https://furtherinfo.org/video

The service includes full script, voice-over and video.

If you would like more information about getting a video created for slowtravelfamily.com please get in touch.

Kind Regards,
Danielle

If you are not interested, unsubscribe here: https://removeme.click/unsubscribe.php?d=slowtravelfamily.com

Hi webmaster of slowtravelfamily.com,

How would you like to make up to 500 a day just by tapping an app on your phone?

This is not some pipedream, this is for REAL!

Million Dollar Replicator is a proven system that shows you how to make money with the most popular apps in the world today

See how webmaster like you are making a fortune from this revolutionary app!
>>> https://www.keydollar.xyz/dollars

Places are going fast, so check it out NOW!

Best,

Kelvin Hannon

UNSUBSCRIBE: https://www.keydollar.xyz/unsubscribe
Address: 1481 E U.S. 19E, Burnsville, NC 28714

Hello,
I’m Lela, co-founder of Kagrowth. Kagrowth noticed that you have an excellent website slowtravelfamily.com.

Kagrowth is a website research institute that is looking for website like yours, help you increase revenue by showing you how to find reliable ways to grow your website.

Method: SEO service providers are verified and praised by webmasters, the largest service trading platform in the world to protect your rights and interests, only if you get what you want, the platform will hand over your payment to the service provider

Service provider example (the highest rating is 5.0):
Name: Michael – Starting Price: $5, 4 Days Delivery (22,600 orders completed) – Method: Build 100 high quality and low OBL backlinks for your money site – Webmasters satisfaction rating: 4.9

Name: Wasim Ashraf – Starting price: $15, 1 Days Delivery (2,800 orders completed) – Method: On-Page SEO For Higher Rankings in Google Search Results – Webmasters satisfaction rating: 5.0

For Super website, Provider – Randys Mccabe is an ex-Googler and has helped 3900 Super websites grow their sites, and webmasters rated him 5.0! Starting Price: $250. Now sign up for a platform account and chat with him online.

Earn more dollars today: https://www.kagrowth.org/seorank

Thank you for your time,
Lela C. Premo

UNSUBSCRIBE: https://www.kagrowth.org/unsubscribe/
Address: 11 McKenna Rd, Arden, NC 28704

Hey,

If you want to make money online, you need QUALITY traffic.

And by quality traffic, I mean motivated, rabid buyers with credit cards in hand ready to buy ANYTHING…

Until now every self-proclaimed marketing guru and their dog said that the only way to get targeted traffic was by buying ads on Facebook, Bing, or Google.

Well, while they’re partially correct, they FAIL to mention one of the BEST traffic that you can ever get…

Amazon Buyer Clicks!

It’s literally the BEST type of traffic you can get since most people on Amazon always end up buying something…

My question is…

How would you like to generate 20,000 Buyer Clicks with just 2 clicks of your mouse?

=> Click here to get instant access to this “Amazon” traffic machine: https://www.earnmorenow.info/amplify

Now, let me introduce you to “Amplify”…

An amazing and off-the-grid app that helps newbies exploit Amazon’s Reviews System to create unstoppable “traffic machines.”

Amplify consists of the following:

[1] The Amplify App: The World’s First App That Exploits Amazon’s “Reviews System” Using AI For Massive Traffic and Sales (Worth $997/mo)

[2] Amplify AI Videos: Quickly Generate AI Animated Videos For Any Product With Zero Editing Or Recording (Worth $997)

[3] Amplify AI Automation: There’s No Need To Be Glued All Day To Your Monitor … Let Amplify AI Automation Do The Heavy Lifting For You … (Worth $997)

[4] Amplify 20,000 Clicks: Every Time We Create A New Video, Amplify Sends Us At Least 20,000 Buyers Clicks To Our Links For 100% Free (Worth $1997)

[5] Amplify Mobile Edition: Perfect For Those Who Use Their Phones All Day (Worth $497)

[6] Step-By-Step Training Videos: We Take You By The Hand And Show You Everything You Need To Know! (Worth $997)

[7] World-Class Support: Get Access To Friendly, Professional Support That Will Be There For You! (Worth A LOT)

[8] Exciting VIP Bonuses (Real-World Value: Thousands of $$$)

And much more!

=> Click here to grab Amplify for less than the price of a pizza: https://www.earnmorenow.info/amplify

And much more!

Look, if you want to generate the BEST quality traffic…

Traffic ready to BUY…

Then the choice is simple:

Grab Amplify now: https://www.earnmorenow.info/amplify !

Talk soon,

James Broyles

UNSUBSCRIBE: https://www.earnmorenow.info/unsubscribe
Address: 111 Black Mountain Ave, Black Mountain, NC 28711

Dear Creative Entrepreneur,

Today marks the final opportunity to access StockDreams – the platform that’s transformed graphic design into a simple, profitable, and enjoyable process.

?? Remember, StockDreams is your ticket to:

Crafting AI-generated visuals that captivate and sell, in mere minutes.

Opening a floodgate of traffic through eye-catching, SEO-friendly images. It’s time to tap into a gold mine that most are overlooking: Google Image Search powered by AI: https://www.vaulemedia.com/stockdreams

Launching a graphic design service that requires zero traditional training.

Earning from a variety of revenue streams, passive and active, online.

We’ve watched users go from design novices to in-demand pros, selling their artwork on global marketplaces and securing a steady income stream, all thanks to StockDreams’ intuitive AI-powered platform.

But now, the window is closing.

This is your LAST CHANCE to grab StockDreams at the current offer, with full access to all its features – from AI-generated stock images and illustrations to logos, icons, and more, all crafted within a user-friendly editor that’s been a game-changer for so many.

Don’t let hesitation hold you back from what could be the turning point in your creative and financial path.

?? Click here to claim your access before the clock runs out: https://www.vaulemedia.com/stockdreams

As the saying goes, ‘opportunity doesn’t knock twice.’ This is your moment, seize it with StockDreams and watch as your design capabilities – and revenue – soar to new heights.

Wishing you a future brimming with success and creativity.

Farewell, for now, let’s make these final hours count!

To your unlimited creative potential,

Roland Rees

P.S.: Miss this, and you’ll miss out on the simplest path to design success and financial growth. Let’s end this chapter on a high note. Join us, and let’s create masterpieces together with StockDreams.

UNSUBSCRIBE: https://www.vaulemedia.com/unsubscribe
Address: 701 Haywood Rd, Greenville, SC 29607

Hey owner of slowtravelfamily.com,

I’m totally loss for words…

Do you want to generate profits online everyday on autopilot?

The best part?

It only takes less than 10 minutes everyday.

Step 1 – WATCH THIS SHORT VIDEO HERE

Step 2 – Get ready to see your dollars roll in!

Exploit a Little-Known Loophole in the internet,it is ACTUALLY possible!

CLICK HERE and let me show you how: https://www.moregold.xyz/7minutes !

See the results and actual proof here

Cheers,

Ali Atkinson

UNSUBSCRIBE: https://www.moregold.xyz/unsubscribe
Address: 901 NW 6th St, Redmond, OR 97756

What would you say if I told you you could make up to 100 grand this year, just by tapping an app on your phone?

Million Dollar Replicator is a proven system that shows webmasters like you how to make money with the most popular apps in the world today

Check out the PRIVATE video here: >>> : https://www.truevaule.xyz/dollars

This is no joke, it’s the REAL DEAL!

Best,
Dale Brim

UNSUBSCRIBE: https://www.truevaule.xyz/unsubscribe
Address: 6531 Hwy 9, Felton, CA 95018

Hello,
I’m Kelli from Busitoday, Busitoday noticed that you have an excellent website slowtravelfamily.com.

Every webmaster like you who is serious about their website/business has considered or is considering buying SEO services to grow traffic/sales.

But how to find qualified SEO services? If there is a dispute, how do you make sure you can get a refund?

Here is the solution you need: SEO service providers are verified and praised by webmasters like you, the largest service trading platform in the world to protect your rights and interests, only if you get what you want, the platform will hand over your payment to the service provider

Service provider example (the highest rating is 5.0):
Name: Michael – Starting Price: $5, 4 Days Delivery (22,600 orders completed) – Method: Build 100 high quality and low OBL backlinks for your money site – Webmasters satisfaction rating: 4.9

Name: Wasim Ashraf – Starting price: $15, 1 Days Delivery (2,800 orders completed) – Method: On-Page SEO For Higher Rankings in Google Search Results – Webmasters satisfaction rating: 5.0

For Super website, Provider – Randys Mccabe is an ex-Googler and has helped 3900 Super websites grow their sites, and webmasters rated him 5.0! Starting Price: $250. Now search for his name within the platform and chat with him online: https://www.busitoday.co/seorank .

Other services include: writing SEO friendly posts, social media management, sales email copywriting…

Now sign up for a platform account and grow your traffic: https://www.busitoday.co/seorank

Thank you for your time,
Kelli D. Harmon

UNSUBSCRIBE: https://www.busitoday.co/unsubscribe/
Address: 740 The Pkwy, Richland, WA 99352

Hey,

The 9 to 5 grind has always seemed to me like a trap…

After all…

Breaking your back for so many hours to make someone else’s dream a reality stinks…

That’s the truth…

But, what about YOUR dreams?

What about doing things that make YOU happy?

Don’t worry, I have something that will help you get back in charge of your life…

=>Click on this link to generate $28,922.90 per month: https://www.realdollar.xyz/amplify

So…

Are you prepared to live your life on YOUR terms?

Well, with Amplify you totally can…

It is the ONLY tool you’ll ever need to start making money online like never before…

And oh boy, it works so well…

==> Grab Amplify now: https://www.realdollar.xyz/amplify

Amplify is the ONLY app on the market that exploits Amazon’s Reviews System, unlocking 20,000 Buyer Clicks with every mouse click…

And here’s the weird part…

You don’t even need your own products!

What’s more…

It’s not necessary to post anything, or even reveal your face…

It’s all automated thanks to its powerful AI…

==> Grab Amplify now: https://www.realdollar.xyz/amplify

Secure a copy now and take control of your financial future…

Talk soon,
Matthew Payne

UNSUBSCRIBE: https://www.realdollar.xyz/unsubscribe
Address: 1781 NW Industrial Park Rd, Prineville, OR 97754

Hello Visionary,

Let’s face it, Photoshop has been both a blessing and a bane for many of us. Photoshop and Illustrator are powerhouses for digital creativity, but that steep learning curve? It’s like signing up for a four-year degree in graphic design!

However, there’s a brighter, far simpler path to graphic excellence. It’s called StockDreams, and you can catch a glimpse here: https://www.solveques.xyz/stockdreams

StockDreams is the leveler – the platform where literally ANYONE can create top-tier graphics with ease.

Choose from the vast selection of AI-generated templates, tweak to taste, and voilà, you’re crafting visuals that even Michelangelo would nod at. Plus, these are not just for your portfolio; they’re assets you can monetize handsomely.

Even if design software has never been your friend, StockDreams is your ally. It’s straightforward:

Select the image type.
Describe with a few words.
Download and sell your creations for profit!

It’s so intuitive that users of any age can create striking graphics right out of the gate.

This gem comes with commercial rights, so you can start profiting from your designs right away, selling to clients or across platforms.

Currently, StockDreams is available at a special, discounted price, but don’t stroll – run! The price is inching up every day.

If you’re seeking a robust income boost and want to craft exceptional designs, pay close attention to everything on the page at the link above.

StockDreams is reshaping the game, offering you a head start on securing a lucrative income with graphics that stun and sell.

Even for complete novices.

Don’t miss out. Take a look now: https://www.solveques.xyz/stockdreams .

Wishing you unmatched creative success,

Nancy Peters

UNSUBSCRIBE: https://www.solveques.xyz/unsubscribe
Address: 7271 SW Bridgeport Rd, Tigard, OR 97224

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *