Categories
NOVA ZELANDA

DIA 2: ARRIBAR AL CAPE REINGA: WHANGAREI FALLS + KAWAKAWA + BAY OF ISLANDS + CAPE REINGA. Nit a Cape Reinga

Som al nostre segon dia sencer a Nova Zelanda, i la intenció que tenim en el dia d’avui és començar la road-trip amb l’autocaravana i anar a buscar el punt més al nord de l’illa Nord de Nova Zelanda. Es tracta del Cape Reinga, un dels llocs més sagrats de la cultura maorí. De camí ens aturarem a varis llocs, com les Whangarei Falls, unes cascades enmig del bosc, el poble de Kawakawa, on visitarem un dels element més singulars d’aquestes vacances (uns lavabos públics), passarem per les carreteres costaneres de la Bay of Islands, aturant-nos a Paihia, i ja d’aquí enfilarem fins al Cape Reinga i el seu far.
Índex:
1. Whangarei Falls
2. Kawakawa
3. Bay of Islands
4. Cape Reinga

1. Whangarei Falls

Sortim de la regió d’Auckland en direcció nord agafant la State Highway 1 (SH 1). Farem uns 167 kilòmetres per arribar a la primera de les parades del dia (unes 2 hores i 25 minuts de trajecte). Visitar Cap Reinga és el nostre objectiu d’avui, amb el que ja podem dir també que comencem la ruta per la Illa Nord de Nova Zelanda. Cap Reinga serà la destinació final del dia, un lloc màgic i mític per la cultura maorí, que es troba a més de 400 kilòmetres d’Auckland i unes 6 hores de trajecte totals, encara que abans farem algunes parades en la nostra ruta.

Camí a Cape Reinga

Poc podem explicar de la primera part del dia, en la que la conducció i els primers moments de relació amb la nostra casa sobre rodes han estat una constant, però que al mateix temps, ens han servit per donar-nos compte de coses que ni així ens haguéssim plantejat en el moment de llogar l’autocaravana a Nova Zelanda. Una d’elles és com d’important és prendre’t la conducció amb tranquil·litat i ser conscient de que encara que ja hagis conduït per l’esquerra en altres ocasions, en cada país és diferent, per lo què val la pena anar a poc a poc fins que vegis que tens dominada la situació. Aquest procés no et portarà més d’unes hores, però si és el teu primer dia a Nova Zelanda, val la pena valorar-lo. És per aquesta raó que si decideixes fer aquest trajecte d’Auckland a Cap Reinga en un dia contis amb un parell d’hores de més a lo marcat en el teu GPS ja que probablement les primeres hores no vagis a la velocitat normal i necessitis aquest extra de temps fins a adaptar-te a la nova situació. Portem ja força minuts de conducció i estem passant per uns paisatges d’infart, que ens fan aguantar la respiració al pensar que només estem a uns kilòmetres d’Auckland i son senyals de lo que ens espera.

Les Whangarei Falls son unes de les cascades més famoses i fotogèniques de l’illa nord de Nova Zelanda i es troben enmig del bosc. Pots arribar fins a elles a través d’un camí d’un kilòmetre d’anada i tornada.

Whangarei Falls
Whangarei Falls

2. Kawakawa

Seguint la mateixa SH 1 arribem al cap de 40 minuts (50 kilòmetres) a Kawakawa, per aparcar de forma gratuïta l’autocaravana en la carretera principal, algo que a mesura que avanci el viatge veurem que és una constant, ja que el 99% de localitats de Nova Zelanda creixen en els marges de la carretera principal per plantar-nos en dos segons enfront a la que serà la segona visita del dia d’avui. Aquesta petita localitat podríem dir que no rebria cap visita si no fos per algo molt especial que la fa única a Nova Zelanda: els seus lavabos públics, ubicats a 60 Gilles Street. Dissenyats per el famós arquitecte austríac Friedensreich Hundertwasser, autor de la Casa Hundertwasser (en la ciutat de Viena), aquests lavabos son un exemple de la seva obra en els que destaca els mosaics de colors vius i les formes ondulants que tant el caracteritzen. Hundertwassen va viure a Kawakawa varis anys fins a la seva mort en el 2000 i va construïr aquests lavabos amb material reciclat, traslladant inclús els arbres talats per l’obra al sostre de la mateixa. Algo que a dia d’avui es pot veure en la teulada, on conviuen en autèntica armonia l’herba i les plantes.

Lavabos públics Hunderwasser
Lavabos públics Hunderwasser

Encara que no hi ha molt més que veure a Kawakawa, aquesta és una parada recomanable per a més de veure els curiosos lavabos, estirar les cames i menjar de camí a Cap Reinga. A més, tingues en compte que 2 kilòmetres abans d’arribar a Kawakawa ens trobarem les coves Kawiti, on també es poden veure cucs lluminosos en visites guiades. Per a aquesta experiència es recomana moltíssim més a Waitomo, on nosaltres anirem en uns dies, però aquesta opció és algo més econòmica, per lo que si no vols anar a Waitomo, aquesta pot ser una bona alternativa.

A les Kawiti Caves hi surten tours tots els dies cada 30 minuts (les visites guiades duren entre 45 i 60 minuts). Adjuntem aquí l’enllaç. Els horaris d’obertura son de 9:00 a 16:00h, i els preus son de NZ $40 pels adults, i NZ $20 pels nens de 5 a 15 anys (hi ha un passi familiar a NZ $100).

Kawiti Caves

Aprofitant el moment, després de la visita als lavabos de Kawakawa i fer un passeig per el carrer principal, seguirem amb la ruta del dia. Tingueu en compte que des d’aquesta zona o la propera en què anem (Badia de les Illes) fins al Cap Reinga, no hi ha moltes gasolineres, per lo què pot ser interessant omplir aquí el dipòsit i així no emportar-te cap ensurt o pagar més en la zona més al nord del país on els preus solen ser algo més elevats.

Carrer principal de Kawakawa

3. Bay of Islands

En qüestió d’uns 15 minuts, per la carretera SH 11, arribem a l’àrea de Bay of Islands (la Badia de les Illes). La Badia de les Illes és una microregió subtropical coneguda per la seva impressionant bellesa i història. Pels amants de les platges i les activitats aqüàtiques, és el paradís. Avui no tenim pensat, però, de fer-ne cap, només de recórrer les principals carreteres, pobles i com a molt miradors. La Badia de les Illes abarca 144 illes entre Cape Brett i la península de Purerua i inclou les ciutats boutique de Opua, Paihia, Russell i Kerikeri. Una varietat d’operadors turístics de la regió ofereixen excel·lents viatges per mar o aire a l’espectacular Cap Brett i al “Hole in the Rock” en la illa Piercy. Un servei de ferry de passatgers circula entre Paihia i Russell, mentres que un ferry de vehicles proporciona un enllaç entre Opua i Russell. A terra, gaudeix de bonics camins per caminar pel riu i el mar o troba el poderós arbre Kauri en la prístina selva tropical subtropical.

Badia de les Illes

Embarca’t en un viatge de descobriment i gaudeix de la bellesa d’aquesta zona unint-te a un creuer diari, llogant un iot o llogant un caiac de mar. Un cop que estiguis al voltant de Tapeka Point, just al nord de Russell, ingressaràs a una àrea de jocs d’aventures marítimes amb abundant vida silvestre, que inclouen pingüins, dofins, balenes, alcatraços i més. Moltes de les illes aquí tenen senders per a caminar i hi ha una zona per acampar en la illa Urupukapuka (administrada pel Departament de Conservació).

Bay of Islands

Paihia és una base excel·lent des de la que explorar la Badia de les Illes. Aquí hi farem una aturada. Té una àmplia oferta d’allotjament, delicioses opcions gastronòmiques i un centre urbà de bon tamany. Des del moll, es pot organitzar un viatge a les illes exteriors, participar en una expedició de pesca o agafar el ferry a Russell. Les principals aventures locals inclouen navegar fins al “forat en la roca” en la punta de Cape Brett i recorreguts en caiac de mar. Paihia també està a prop de la històrica Casa del Tractat a Waitangi Tratado Grounds, que marca l’inici de Nova Zelanda com a nació. Just a l’oest de Paihia es troba Haruru, on hi trobaràs una impressionant cascada i un passeig marítim. Aquells que busquin activitats aqüàtiques tenen moltes opcions per escollir, amb bots ràpids al “Hole in the Rock”, pesca, caiacs de mar, vela, busseig i més. Lloga els teus propis caiacs, taules de rem, bicicletes i més amb Bay Beach Hire. Per gaudir d’una vista panoràmica, prova el parasailing, un vol panoràmic en helicòpter o, per la opció més aventurera, el paracaigudisme!

Paihia

A prop de Paihia es troba Russell (des de Paihia s’hi pot arribar en ferry). És un bonic poble de costa on els edificis històrics i un entorn costaner ple de cafeteries, restaurants i galeries d’art li dónen a la població una qualitat veritablement romàntica.

Russell

A Waitangi, a 5 minuts de Paihia en cotxe, ens hi trobem el “Waitangi Treaty Grounds”, un lloc protegit on es va firmar el primer acord entre la Corona Britànica i el poble maorí.

Waitangi Treaty Grounds
I per últim hem de dir, que si disposeu de més temps o d’algun dia sencer per passar en aquesta zona de Bay of Islands, us recomanem que realitzeu el trekking de Cape Brett, un dels millors trekkings de la zona. El Cape Brett Track creua un terreny accidentat durant 16 kilòmetres a través d’arbusts natius i en regeneració. Espera vistes espectaculars de la costa. Els penyasegats escarpats i els desnivells al costat del camí en són una característica.
Cape Brett Track
Cape Brett Track
Cape Brett Track

4. Cape Reinga

I conduïm fins a Cap Reinga, que es troba a 213 kilòmetres de Paihia (un trajecte d’unes 2 hores i 52 minuts aproximadament). Cap Reinga o Cape Reinga és conegut per ser el punt més al nord de la Illa Nord de Nova Zelanda. Encara que si tenim que ésser totalment estrictes això no és així, ja que hi ha un altre punt ubicat geogràficament més al nord, la màgia d’aquest lloc és en part deguda a aquesta creença que el fa un dels llocs més sagrats per a la cultura maorí. Segons aquesta tradició, és aquest el lloc en el que les ànimes dels morts abandonen la terra camí del inframón. Aquest pas el fan a través d’un pohutukawa, un arbre de més de 800 anys, ubicat en un promontori rocós, per el qual les ànimes recorren aquest camí a través de les seves arrels, passant enfront a les Illes dels Tres Reis, per al final, passar a l’altra vida.

Cape Reinga

Com et comentava, aquest lloc és molt especial i sagrat pels maorís per lo que és imprescindible mostrar respecte i no apropar-vos a l’arbre (encara que això no seria precisament fàcil per la seva ubicació), ni menjar o beure en els voltants. A més de la càrrega espiritual del lloc i la màgia de la zona si pensem on estem i lo què significa, visitar Cap Reinga també implica visitar el seu far, un altre dels llocs més importants d’aquesta zona de Nova Zelanda que et recomanem que no et perdis.

Far de Cape Reinga

Per arribar al far de Cap Reinga has de seguir un sender d’1 kilòmetre des del parking, a través del que podràs anar llegint en els diferents rètols la història del lloc. A mesura que et vagis acostant al far podràs veure el punt exacte en el que s’uneixen el Mar de Tasmània amb l’oceà Pacífic, algo tant impressionant com fàcil de veure, ja que en aquest punt es pot observar perfectament el canvi de color i com els dies de tempestes s’aixequen unes onades de més de 15 metres.

Cap Reinga, unió del Mar de Tasmània amb l’Oceà Pacífic

Quasi en el punt final del sender, abans d’arribar al far, has de mirar a mà dreta per veure el pohutukawa, l’arbre de més de 800 anys del que et parlava anteriorment i per el que, segons la tradició maorí, creuen les ànimes a l’altre món.

Pohutukawa

Una altra de les coses que no et pots perdre en el Cap Reinga és recórrer, encara que sigui una part, del sender Te Werahi Beach, que et porta a través d’un parell de kilòmetres per la costa, amb unes vistes realment increïbles. L’inici d’aquest sender pots trobar-lo abans d’arribar al far, a mà esquerra.

Sender Te Werahi Beach
Sender Te Werahi Beach

Com podeu observar les vistes i l’entorn son impactants, molt espectaculars. Pots aparcar el cotxe o l’autocaravana en la zona del parking habilitada per això. En l’entrada pots trobar-hi un petit Centre de Visitants i banys. L’entrada és gratuïta i no hi ha horaris. Com et comentava anteriorment, degut a lo sagrat del lloc, no es permet menjar ni beure en la zona. Encara que qualsevol moment del dia és bò per visitar el Cap Reinga, si pots intenta que la teva visita coincideixi amb el capvespre. T’assegurem que el moment és increïblement màgic. Al tenir una hora diferent en cada època de l’any, t’aconsellem consultar abans d’anar-hi els horaris a Google. Aquesta zona sol ésser molt ventosa i en alguns moments freda, per lo què és important anar abrigat. El sender des de la zona del parking al Far de Cap Reinga és d’1 kilòmetre i encara en alguns trams fa pendent, és totalment accessible. La visita, si no et quedes per veure el capvespre, no et portarà més d’1 hora. Nosaltres n’hi vam estar prop de 3, perquè ens va coincidir amb el capvespre i a més vam fer una part del camí Te Werahi Beach. Si t’allotjaràs en la zona, et recomanem fer-ho a “Tapotupotu Campsite”, un càmping low-cost, en el que podràs passar la nit enfront a la platja i gaudir d’una de les vistes més increïbles de Nova Zelanda. El preu és de 13NZD per persona i has de registrar-te en la caravana de l’entrada on està el ranger.

Cap Reinga

Després d’aquestes hores de trajecte, tenim que dir que visitar Cap Reinga ha estat el millor regal que ens podia donar Nova Zelanda aquest primer dia de ruta. Un lloc màgic en el que hem pogut viure un primer capvespre inoblidable enfront a un dels llocs més espirituals del país. Sense cap mena de dubte un començament molt Top que únicament ens fa pensar que si això ha estat el principi i suposadament la part més light del país, com podrà ésser la resta…

Capvespre al Cape Reinga

I així, després de gaudir d’un capvespre inoblidable, ens n’anem cap a Tapotupotu Campsite, un càmping low-cost enfront a la platja, ubicat a 2 kilòmetres de Cap Reinga, que està considerat com un dels llocs més escènics on dormir a Nova Zelanda i que a més, era un altre dels motius pels que venir en aquest increïble enclavament de Nova Zelanda. I aquí, en aquest meravellós lloc, passem la nit enfront a la platja començant a ésser conscients de que aquest viatge serà un gran viatge en majúscules.

Camping Tapotupotu Campsite
Si el teu viatge és d’únicament de 15 dies o similar, encara que visitar Cap Reinga per nosaltres ha estat una experiència insuperable, creiem que per la distància, hauríes de descartar-lo. Hi ha altres llocs impressionants en la Illa Nord que creiem mereixen també moltíssim la pena i son molt més assequibles en qüestió de kilòmetres. Una altra de les coses importants a tenir en compte, si vols fer el trajecte de Auckland a Cap Reinga en un dia, és la quantitat de kilòmetres que separen ambdós llocs. Si ja fa varis dies que estàs a Nova Zelanda no son molts, però si és el teu primer dia en el país, el jet lag pot jugar-te una mala passada. Lo millor és estar molt atent al teu cos i davant de qualsevol senyal de cansament, parar-te a descansar per evitar qualsevol contratemps. En cas de tenir dies extra, una bona alternativa seria cobrir aquesta distància en un parell de dies, fent nit a Paihia, en la Badia de les Illes, que és una altra de les zones més conegudes de l’Illa Nord de Nova Zelanda.
Cape Reinga

Adjuntem el recorregut que hem realitzat en el dia, així com les principals atraccions visitades, en un mapa de google maps (hi hem destinat un total de 6h i 42min, en un trajecte final de 455,00 kilòmetres):

I per finalitzar, anunciem el càmping on ens allotjem la nit del segon dia, en aquest cas es tracta, com hem dit abans, del Tapotupotu Campsite, un càmping low-cost enfront a la platja, ubicat a 2 kilòmetres de Cap Reinga. El preu és de 13NZD per persona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *