Categories
NOVA ZELANDA

DIA 1: AUCKLAND: 18 COSES A FER A AUCKLAND. Nit a Auckland

Un cop arribem a l’Aeroport Internacional d’Auckland (AKL), anirem a buscar l’autocaravana en el mateix aeroport, i començarà la nostra “road-trip”. I així, podem dir que per fi comença el nostre viatge a Nova Zelanda amb una ruta pels llocs més imprescindibles que veure a Auckland en 1 dia, entre els que s’inclouen com no podia ser d’una altra forma, el Mont Edèn a 14 kilòmetres de l’aeroport, on aparcarem per primera vegada l’autocaravana en un dels seus aparcaments gratuïts.

El primer dia farem la corresponent visita turística a la ciutat més gran de Nova Zelanda, Auckland. Començarem visitant el Mount Edèn, el qual és el millor mirador de la ciutat. Seguidament anirem a aparcar l’autocaravana i continuarem visitant els barris més cèntrics i interessants, com el Wynyard Quarter amb la seva Llotja de Peix, o el Viaduct Harbour i el Britomart. Ens acostarem i pujarem al mirador de la Sky Tower, el qual és l’edifici més alt de tot l’hemisferi sud, i gaudirem de les seves vistes. Seguirem la visita apropant-nos a un dels grans pulmons de la ciutat, l’Auckland Domain, i també a uns dels parcs més bonics, l’Albert Park, i després ja ens submergirem en una de les principals artèries de la ciutat, Queen Street, així com en altres carrers i places com Princess Street, Karthoum Place, Aotea Square i Vulcan Lane. Veurem l’edifici més bonic de la ciutat, la Cathedral de St. Patrick’s, i creuarem el Viaduct Basin que uneix 2 barris amb unes imponents vistes de la ciutat.
Índex:
1. Del Mount Eden al Wynyard Quarter
2. De la Sky Tower a Princess Street
3. De Karthoum Place a St. Patrick’s Cathedral
4. De Britomart a creuar el Viaduct Basin

1. Del Mount Eden al Wynyard Quarter

Coneguda per ser la porta d’entrada a molts dels llocs que veure a Nova Zelanda imprescindibles, Auckland és probablement el lloc que et rebi en les teves primeres hores en el País del Núvol Blanc. Coneguda pels seus atractius i també per ésser el lloc en el que el Mar de Tasmània i l’Oceà Pacífic quasi es toquen, Auckland és la ciutat més cosmopolita de Nova Zelanda a més d’ésser anomenada “ciutat de volcans”, algo que podràs advertir des del primer mirador, quan vegis com la ciutat i els seus voltants es veuen esquitxats per nombrosos cons volcànics. Tenint en compte que la majoria de viatgers passem una jornada o unes hores en la ciutat, volem deixar-te una relació dels llocs a visitar a Auckland més interessants.

Mount Eden i Auckland

Sense cap mena de dubte, el Mount Eden és el millor mirador de la ciutat sobretot si el dia és clar i pots gaudir de les increïbles vistes que ofereix el con volcànic més alt de la ciutat. Amb un cràter perfectament simètric de 50 metres de profunditat i una altura de quasi 200, el Mount Eden és un dels llocs més sagrats de Nova Zelanda, per lo què el primer que has de tenir en compte és que pots passejar per la zona i veure les zones en les que queden restes de bancals i inclús un petit “pa”(poble fortificat), però en cap cas accedir al cràter.

Mount Eden, Auckland

El primer que has de tenir en compte és que encara que el Mount Eden és un dels llocs turístics d’Auckland més visitats, és important contar amb un dia clar per a poder gaudir-lo al màxim. L’horari d’accés de la carretera que porta cap a la cima és de 7h a 23h. L’entrada al Mount Eden és gratuïta i la visita dura apriximadament de 45 minuts a 1 hora. Una altra de les coses que has de tenir en compte és que hi ha varies zones d’aparcament i en totes elles es pot aparcar durant les hores indicades en els rètols. El problema és que si tens una autocaravana molt gran, no està permès aparcar en la zona, per lo què hauràs d’arribar-hi en transport públic o caminant.

Mount Eden i Auckland
Després de la visita al Mount Eden, on calculem estar-hi pràcticament 1 hora, decidim que lo millor és anar fins al lloc en el que ens quedarem a dormir amb l’autocaravana i així començar la ruta per la zona més cèntrica d’Auckland, i des d’allí, ja aquesta vegada caminant. Volem explicar-te que trobar un lloc en el que dormir en la ciutat amb l’autocaravana no és precisament feina fàcil. A diferència de la majoria de zones del país, on hi ha moltíssims llocs en els que pots passar-hi la nit amb la teva autocaravana, ja sigui de pagament o gratuïts, a Auckland, si vols allotjar-te en una zona cèntrica, la cosa està més complicada. Després de revisar minuciosament l’aplicació “Campermate”, que com vam dir és com la “biblia de Nova Zelanda” per aquests temes, ens hem decantat per el primer dels aparcaments gratuïts en els que pots pernoctar amb l’autocaravana. Aquest és el Z-Pier, ubicat molt a prop de Wynyard Quarter, on podràs passar la nit per 20NZD. Tingues en compte que únicament pots deixar el vehicle en les línies marcades de blanc i amb senyals per a pernoctar, que el teu vehicle ha de ser self-contained i que el màxim son 4 nits. Tenen servei públic de banys i dutxes per 2NZD (10 minuts) i dump station, però no connexió elèctrica ni aigua per carregar el dipòsit. Encara que tenen bastantes places dedicades a pernoctar, t’aconsellem no venir molt tard en temporada alta. A més, des d’aquí al tenir una ubicació molt cèntrica, podràs començar la teva ruta pels llocs que veure a Auckland en un dia.
Z-Pier a Auckland

Un cop aparcats a Z-Pier, seguim amb la ruta pels llocs que veure a Auckland apropant-nos a Wynyard Quarter, molt a prop del pàrking, on a més de ser un dels llocs de moda de la ciutat, hi ha una llotja de peix que volem visitar a més d’aprofitar per menjar en alguns dels locals de sushi, que hem vist, estan molt recomanats.

Connectat a Viaduct Harbour a través d’un pont, Wynyard Quarter es va posar de moda en el moment de la seva inauguració amb motiu del Campionat Mundial de Rugby del 2011. Conegut pels seus restaurants i zones d’oci, a més de la llotja de peix, aquesta és una zona tranquila molt recomanable per fer-hi una volta i fugir del molt poques vegades bulliciós tràfic de la ciutat.

Wynyard Quarter
Wynyard Quarter

Oberta des de les 6h del matí (millor moment per anar si vols veure les subhastes de peix), la llotja de peix és un altre dels llocs a veure a Auckland en 1 dia. Després de la subhasta, aquest local destaca per la seva escola de cuina, cafeteries i restaurants, que son el lloc perfecte per fer una aturada si estàs en la zona i provar alguna de les gastronomies presents.

Llotja de peix

I des d’aquí seguirem amb la ruta dirigint-nos a la zona més cèntrica de la ciutat, recorrent part de Wynyard Quarter i Viaduct Harbour, on podem veure part de la ciutat i començar a fer-nos una idea de com és i com es viu en aquesta ciutat.

2. De la Sky Tower a Princess Street

Amb 328 metres d’alçada la Sky Tower és, a més de l’edifici més alt de l’hemisferi sud, el símbol més visible d’Auckland. Encara que l’entrada no és precisament barata, et recomanem fer-hi la visita per a poder gaudir d’una de les millors vistes de la ciutat juntament amb la del Mount Eden. Un cop arribats a l’edifici, hauràs de pujar a l’ascensor amb terra de vidre que en 40 segons et portarà al primer dels miradors inclosos en l’entrada, des d’on ja es tenen unes vistes espectaculars. Inclòs en el preu també està el mirador de la cafeteria i el tercer mirador, ubicat a 220 metres, que és el més alt. Pots comprar l’entrada a la Sky Tower aquí. També pots veure els horaris i característiques que t’interessin.

Sky Tower, Auckland

L’horari de la Sky Tower és de les 8:30h a les 22:30h, i el preu és de 37NZD per adult (18NZD pels nens). Un dels millors moments del dia per a pujar-hi és per la tarda, moment perfecte per gaudir de la tarda i del capvespre de la ciutat.

Capvespre a la Sky Tower i a la ciutat d’Auckland

Gaudim de la Sky Tower i les vistes pràcticament durant una hora. L’edifici té forma d’agulla i és especialment bonic per la nit, quan l’il·luminen. La Sky Tower d’Auckland és en realitat un mini parc d’atraccions, perquè a més de pujar a gaudir de les vistes, hi ha altres activitats interessants que allí podràs fer-hi:

  • Flipar durant la pujada en el seu ascensor amb el terra de vidre
  • Prendre algo en el Sky Lounge Café mentres gaudeixes de les vistes.
  • Tirar-te al buit des de lo més alt de la torre amb el SkyJump.
  • Passejar per la vora del buit amb el SkyWalk, només apte pels més valents
  • Jugar-te uns dòlars en el seu casino.
Des de dalt de la Sky Tower

Sortim de la Sky Tower i anem en direcció a un dels grans pulmons de la ciutat, al sud-est del centre de la mateixa. Es tracta de l’enorme parc Auckland Domain. A més de les coses típiques que es poden fer en un parc, com fer esport o muntar un pícnic, en el Auckland Domain podràs visitar els preciosos Wintergardens, el Museu d’Auckland o el War Memorial Museum. També molt a prop del parc es troba la Catedral de la Santíssima Trinitat, una església neogòtica construïda a finals del segle XIX.

Auckland Domain

I és el moment de conèixer Queen Street, una de les principals artèries comercials d’Auckland i és una de les zones amb més vida de la ciutat. Si estàs pensant en una divertida tarda de compres no se m’acut millor lloc que aquest carrer.

Queen Street

Pots aprofitar la teva visita a Queen Street per comprar els regals que necessitis o el què vulguis, ja que trobaràs tot tipus de botigues, incloses les marques europees i americanes més típiques.

Queen Street

Per aquí a prop, també podràs provar els que diuen que són els millors pancakes d’Auckland. Hem escoltat i llegit molt sobre el local “No.1 Pancake” abans de viatjar a Nova Zelanda, així que teníem clar que sí o sí teníem que provar-los durant la nostra visita a Auckland. Hi ha 2 locals a Auckland i es troben a barris perifèrics, per si ho voleu provar i teniu més temps que nosaltres, ja que s’ha d’agafar transport públic:

No cal dir que no varem tenir temps per acostar-nos-hi, i sí que vam continuar la nostra ruta, ara per la visita i un passeig per Albert Park. Si tinguéssim de quedar-nos amb una sola zona verda d’Auckland seria sens dubte Albert Park. És un parc preciós en el què a més de fer mil fotografies als curiosos arbres que t’aniràs trobant pel camí, podràs gaudir de les vistes dels edificis dels voltants.

Passejar per Albert Park

El parc es troba sobre un petit turó, i és habitual trobar-lo ple d’estudiants, ja que està molt a prop del campus de la universitat de la ciutat.

Passejar per Albert Park
Passejar per Albert Park

Molt a prop d’Albert Park es troben també la Old Government House i l’University Clock Tower (la torre del rellotge de la universitat). Ambdos edificis històrics formen part en l’actualitat de la Universitat d’Auckland, però es poden visitar des de fora.

Old Government House
University Clock Tower

A l’altre banda del parc s’hi troba la Art Gallery d’Auckland. I al costat mateix del Parc s’hi troba una altra de les vies públiques d’interès, la Princess Street, la qual és una via amb moltes cases victorianes.

Princess Street

3. De Karthoum Place a St. Patrick’s Cathedral

Ens acostem ara a Karthoum Place. Aquesta acolorida i acollidora plaça situada en el centre de la ciutat i que conta amb una curiosa escala decorada amb varis murals. En l’any 2003, quan es varen cumplir 100 anys des de que es va aprovar el sufragi femení a Nova Zelanda (fou el primer país del món en fer-ho), i per això es va decorar part de l’escala amb un mural commemoratiu de 2.000 rajoles.

Admirar els murals de Karthoum Place

Ens arribem ara a Aotea Square, que és el cor del centre d’Auckland. La plaça que alberga l’ajuntament i algunes escultures super curioses sempre està plena de gent.

Aotea Square

La nostra recomanació és que t’asseguis una estona en algun dels bancs i vegis la vida passar. Si quan estàs per la zona tens un xic de gana, en els voltants de la zona hi ha un fotimer de llocs que serveixen menjar per emportar i dolços, per lo què pots asseure’t a la plaça a menjar-t’ho.

Aotea Square

I com ens agraden aquests carrers! Ara ens dirigim a Vulcan Lane, que és un encantador carrer que surt des de Queen Street cap a Albert Park i a més de ser bonic, està ple de cafès en els que dónen ganes de passar-t’hi hores i hores.

Vulcan Lane
Vulcan Lane

I tot passejant pels carrers del centre d’Auckland, ens arribem a la Catedral de Sant Patrick. Les catedrals de les grans ciutats solen ésser sempre una parada obligatòria perquè per norma general son edificis impressionants. Vam llegir en les guies que era un dels edificis més bonics de la ciutat. I efectivament, sense cap mena de dubte, la Catedral de St. Patrick és l’edifici més bonic de la ciutat. Aquesta catedral catòlica es va construïr en l’any 1907 i d’ella en destaca la seva relluent fusta polida a més dels detalls neogòtics del seu interior. El seu horari de visites és de les 7h a les 19h.

Catedral de St Patrick

4. De Britomart a creuar el Viaduct Basin

A l’est del Wynyard Quarter i Viaduct Harbour, una de les nostres zones preferides d’Auckland per prendre algo amb un ambient inmillorable, s’hi troba el modern barri de Britomart. No deixis de passejar pels seus carrers i empapar-te del dia a dia dels habitants d’Auckland. En aquesta zona es troben “The Cloud”, un dels edificis més curiosos d’Auckland i “The Lighthouse”, una suposada obra d’art urbana que a nosaltres ens va resultar un xic extravagant.

The Lighthouse
Als afores d’Auckland, i just davant del Harbour, es troba Davenport. A més d’un petit poble victorià, allí hi trobaràs el Mont Victòria, des del que s’obtenen unes vistes precioses de tota la ciutat. Si prefereixes anar-hi en el teu propi vehicle, pots fer-ho sense problema, però tardaràs una mica més que amb el ferry. La pujada des de l’embarcador de Davenport al cim del Mount Victoria son uns 15 o 20 minuts a peu.
Vistes d’Auckland des del Mount Victòria

El Viaduct Harbour és sens dubte un dels llocs més animats d’Auckland quan cau la nit. Els bars i les terrasses s’omplen de gent i el soroll i la música s’escolten des de lluny. Si et va la marxa, aquest és el lloc perfecte. I la veritat és que no se’ns ocorre un lloc millor per prendre’ns una copa en la ciutat, la veritat, per l’ambient i per l’entorn.

Viaduct Harbour

Coneguda per ser una de les zones més de moda en la ciutat, aquest barri d’Auckland fou abans un port comercial per després, anar sofrint diferents processos de canvi, en vistes de les dues Copa Amèrica disputades en la ciutat, que el varen portar a convertir-se en una zona d’elegants restaurants i locals que es barregen amb els velers en l’horitzó. Encara que els locals de la zona no són especialment econòmics, sí que creiem que fer una volta per la zona és recomanable per veure aquesta part de la ciutat.

Viaduct Harbour

Les zones portuàries que han estat renovades i modernitzades sempre ens solen agradar molt, i aquí especialment el pont del Viaduct Basin, on quan el creues, gaudeixes de les vistes del port i de part de la ciutat. Tots els voltants d’aquest pont, que uneix Wynyard Quarter amb Viaduct Harbour son una opció genial si vols fer un passeig tranquil gaudint de les vistes amb la Sky Tower de fons.

Vistes des del Viaduct Basin

I així finalitzem la ruta pels llocs més atractius i imprescindibles de la ciutat d’Auckland. També, adjuntem aquí, altres coses interesants que fer a Auckland, i que a nosaltres no ens va donar temps per fer-les:

Auckland Art Gallery
Civic Theatre a Queen Street
Si disposéssiu de més dies a la regió d’Auckland, i volguéssiu fer una escapada més relaxada, val la pena visitar la Waiheke Island. És una zona de vacances amb platges molt boniques, bodegues de vi i moltíssims restaurants per gaudir d’una escapada perfecta d’1 dia.
Waiheke Island

Després de la visita per Auckland en un dia, tenim que dir que encara que la ciutat no ens ha decepcionat en cap moment, no creiem que sigui un imprescindible a Nova Zelanda, poguent-se conèixer lo més important de la mateixa en una jornada o inclús amb mig dia. Tenint això en conte, pensem que si tens pocs dies, lo millor seria dedicar les hores que tinguis disponibles en la ciutat com entrada o sortida de l’aeroport, però no treure temps a altres visites per conèixer Auckland.

Adjuntem el recorregut que hem realitzat en el dia, així com les principals atraccions visitades, en un mapa de google maps:

També adjuntem el recorregut fet amb l’autocaravana, de l’aeroport a l’aparcament gratuït del centre, en un mapa de google maps:

I per finalitzar, anunciem el càmping on ens allotjem la nit del primer dia, en aquest cas es tracta d’un aparcament gratuït a prop del centre, anomenat Z-Pier, ubicat molt a prop de Wynyard Quarter, on podràs passar la nit per 20NZD.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *