Categories
NOVA ZELANDA

DIA 5: PENÍNSULA DE COROMANDEL: SH 25 + COROMANDEL + 309 ROAD + CATHEDRAL COVE + HOT WATER BEACH + WHANGAMATA. Nit a Rotorua

En aquest cinquè dia, recorrerem la Península de Coromandel, inicialment per la carretera SH 25 fins a la població de Coromandel. D’allí, agafarem una carretera panoràmica no asfaltada que ens durà pels paisatges més increïbles de l’Illa Nord. Dins de la carretera 309 ens aturarem a dues atraccions: les Waiau Falls i el Waiau Kauri Grove. El següent punt de la visita és la famosa i espectacular platja de Cathedral Cove, una de les platges més boniques de Nova Zelanda. Quan ens recuperem de la visita anterior, anirem a una nova platja, que es diu Hot Water Beach, i està ubicada en una zona de gran activitat volcànica. Com veurem presenta unes característiques força especials. Per acomiadar-nos de la Península de Coromandel ens aturarem a un poblet molt singular, Whangamata, que també té una de les millors platges. Després la nostra ruta continuarà fins a Rotorua, on passarem la nit i on passarem la jornada de demà.
Índex:
1. State Highway 25
2. Coromandel
3. 309 Road
4. Cathedral Cove
5. Hot Water Beach
6. Whangamata

1. State Highway 25

Avui comença la ruta pels llocs a veure en la Península de Coromandel, visitant la població de Coromandel, recorrent la carretera panoràmica 309, visitant Cathedral Cove i Hot Water Beach, als que dedicarem tot el dia per després, anar fins a Rotorua, que serà la següent etapa d’aquest viatge a Nova Zelanda. Per entendre una mica la història d’aquest lloc, tenim que traslladar-nos varis anys enrere, quan aquesta era coneguda com Hauraki pels maorís, que segons diferents troballes, s’estima que van ocupar la zona durant més de 1000 anys de manera continuada. En aquell moment i degut a la proximitat amb Auckland, les diferents tribus varen començar a fer negocis amb comerciants europeus, entre els que destacava especialment l’explotació forestal del kauri, que poc a poc i degut a la mala gestió i sobreexplotació, varen acabar per escassejar i acabar amb el negoci allà sobre el 1940. A més dels kauris, la Península de Coromandel també és coneguda per ser la zona en la que es va descobrir or per primera vegada, especialment en la zona de Thames.

Paisatge de la Península de Coromandel

Encara que hi ha molts llocs a veure en la Península de Coromandel, si disposes d’una única jornada en aquesta zona, et recomanem optar per fer la visita als llocs més recomanats i turístics, per tenir així una visió àmplia d’aquest preciós lloc, ubicat a solament uns kilòmetres d’Auckland. Algo a tenir en compte quan comencis a preparar la teva ruta pels llocs que visitar a la Península de Coromandel son les marees, ja que en dos dels llocs més turístics, com Cathedral Cove i Hot Water Beach, aquestes son imprescindibles per a poder gaudir al màxim de la visita. Pots consultar l’estat de les marees en la pàgina “Metservice” que a més és perfecta per a la consulta del temps a Nova Zelanda.

Península de Coromandel
Com et comentava ahir, recorda que si vas a fer una ruta per les coses que fer en la Península de Coromandel i vols allotjar-te en la zona, una opció super recomanable és fer-ho en els voltants de Thames, en els que al llarg d’uns 12-15 kilòmetres de costa, hi ha 5 zones de parking gratuït en els que pots pernoctar si tens un vehicle self-contained. Tots ells tenen unes vistes espectaculars a l’Estuari de Thames.

Encara que la ruta que et proposem per conèixer els llocs a veure en la Península de Coromandel imprescindibles comença a Thames, nosaltres et recomanem per anar una mica més tranquils, fer una parada en el dia anterior com vam fer nosaltres. En el cas de que això no hagi estat possible, en aquesta jornada pots matinar i aprofitar per esmorzar allí i al mateix temps conèixer la seva zona més cèntrica.

Tot i així, ara ens trobem a la Carretera 25 (SH 25) de la Península de Coromandel. Per nosaltres aquest és un dels llocs a veure en la Península de Coromandel imprescindibles. Vorejant la costa, la carretera que uneix Thames amb Coromandel en un tram d’uns 50 kilòmetres, és un espectacle pels sentits i sens dubte, un dels grans motius per els que venir fins aquí. Encara que no hi ha molts llocs en els que aturar-nos, tingues en compte que la carretera és bastant estreta i hi ha moltes corbes, et recomanem recórre-la amb tranquil·litat, per a poder gaudir del paisatge i fer parades en tots els miradors o àrees de descans en les que tinguis possibilitat.

Carretera 25 de la Península de Coromandel

2. Coromandel

Ubicada en la zona de la Costa Oest de la Península de Coromandel, aquesta petita localitat és perfecta per a fer una parada i a més de gaudir d’un ambient que sembla traslladar-te varis segles enrere, estirar les cames, passejar entre edificis històrics i prendre un cafè en alguna de les seves precioses cafeteries.

Coromandel Town

Nosaltres, després d’una hora recorrent la carretera 25, vam arribar a Coromandel al matí ben d’hora, aprofitant per a fer un passeig pel seu carrer principal i prendre un cafè en una coqueta cafeteria per al cap d’una estona, poder reprendre la ruta.

Si disposes de més temps per passar a la Península de Coromandel, aquí et proposaríem que ampliéssis l’itinerari circular que portem a terme, per anar-te’n més al nord de la península. En el cas que ho puguis fer, et recomanem que vagis al nord de la península i facis un dels trekkings més famosos de Nova Zelanda, el “Coromandel Coastal Walkway”. És un trekking molt popular pel nord de la Península de Coromandel, amb inici a Stony Bay i final a Fletchers Bay, amb una durada de 3h. És segurament el sender més bonic de la península de Coromandel. És una caminata d’unes tres hores i mitja, de dificultat moderada i que discorre enganxada a la costa on pots gaudir d’unes vistes espectaculars.

Si t’interessa aquest trekking i realment el pots fer, has de saber algunes coses que poden afectar a la teva logística per preparar-lo: per una banda, l’accés. Aquest, a partir del poble de Colville, ja no és una carretera asfaltada sinó un camí de grava, en principi, en bones condicions. Per tant, per arribar a Fletchers Bay des del poble de Coromandel has de comptar amb unes 2 hores aproximadament (per recórrer els 62 kilòmetres que hi ha). El mateix passaria si volguéssis accedir per Stony Bay Campsite. El recorregut fins allí és de un xic més d’1 hora i mitja (uns 52 kilòmetres de trajecte). Recorda que la carretera és asfaltada fins al poble de Colville i d’allí, tot és amb pista de grava. També hi ha la opció de contractar un transport de taxi des del mateix poble de Coromandel. Això és lo que crec que faríem nosaltres per arribar-hi, i el mateix per quan finalitzéssim el trekking, perquè ens vinguéssin a buscar.

3. 309 Road

Hem inclòs la carretera 309 entre els llocs que veure en la península de Coromandel, ja que és una experiència que creiem és una autèntica meravella. El primer a tenir en compte és que si investigues una mica, probablement llegeixis que aquesta carretera sense asfaltar no és adequada per autocaravanes. Segons l’experiència de varia gent que ho ha fet, creiem que és totalment factible recórre-la en autocaravana, a més d’estar en condicions òptimes per fer-ho. Sí que és cert que hauràs de circular durant uns 20 kilòmetres a 40 kilòmetres hora, però també és cert, que durant aquest recorregut et sentiràs dins de la pel·lícula Jurassic Park, ja que es recorren alguns dels paisatges més increïbles de la Illa Nord de Nova Zelanda.

Carretera 309 de la Península de Coromandel

La carretera l’hauràs d’agafar a uns 3 kilòmetres abans d’arribar al poble de Coromandel, i està perfectament senyalitzada, i aquesta torna a unir-se amb la SH 25, a uns 5 kilòmetres al sud de Whitianga. Al llarg del recorregut et recomanem que facis com a mínim, dues parades: Waiau Falls i Waiau Kauri Forest.

Waiau Falls

Seguint un sender d’apenes 100 metres, arribes a Waiau Falls, unes cascades de 10 metres d’alçada, que encara que són realment espectaculars, es troben en un entorn enormement atractiu que les converteixen en una de les visites recomanades per fer en el recorregut de la carretera 309 de la Península de Coromandel.

Waiau Falls

La visita no et portarà més de 15-30 minuts i està al costat del bosc de kauris.

Waiau Kauri Forest

A menys d’1 kilòmetre de Waiau Falls es troba Waiau Kauri Forest, un petit bosc de kauris, que és una altra de les parades que pots fer en la Península de Coromandel. Encara que dins d’aquest bosc hi ha varis senders que es poden fer, el més recomanable d’ells és el que recorre uns 500 metres, un bosc de kauris de 600 anys que miraculosament es salvaren de la tala indiscriminada.

Passarel·les del Waiau Kauri Forest

S’ha de tenir en compte que aquests kauris no tenen la protecció que els que vam veure en la famosa Kauri Coast, per lo què s’ha de ser molt respectuós i mantenir-se sempre a distància a més de no deixar cap tipus de residu que pugui alterar-los. Un altre dels senders que et recomanem fer és el que et porta al kauri dels dos troncs, similar a les Four Sisters que varem veure també l’altre dia, al que s’hi arriba després de recórrer un curt sender de varis minuts.

Waiau Kauri Forest

Tant en la cascada com en el bosc de kauris pots deixar la caravana o el cotxe en un petit aparcament que hi ha just enfront. La visita a ambdós llocs no et portarà més d’1 hora i és molt recomanable si a més et coincideix que el moment de la marea baixa no encaixa amb la ruta que vols fer pels llocs a veure en la Península de Coromandel.

Waiau Kauri Forest

Aquests kauris tenen més de 600 anys i serveixen com a record de les barbaritats que es féren en aquesta zona en les èpoques més besties de tala (finals del segle XIX i principis del segle XX). En aquest petit bosc hi ha arbres amb troncs de fins a 6 metres de diàmetre.

Després d’aquestes visites i recórrer la carretera 309, tenim 40 kilòmetres fins arribar a Cathedral Cove, una de les visites imprescindibles en la Península de Coromandel, on preveiem arribar-hi als volts del migdia.

4. Cathedral Cove

Coneguda per ser una de les platges més boniques de Nova Zelanda i ser a més un dels escenaris de la pel·lícula “Les Cròniques de Narnia”, conèixer Cathedral Cove és sense cap mena de dubte una de les coses que fer en la Península de Coromandel. A més dels impressionants paisatges que l’envolten, el seu arc de pedra natural i una cascada que brota després de la pluja, la fan una parada molt recomanable en aquesta zona de l’Illa Nord de Nova Zelanda.

Cathedral Cove

El primer que has de tenir en compte per visitar Cathedral Cove son les marees. Encara que la pots visitar durant la marea alta, únicament podràs creuar l’arc de pedra natural durant la marea baixa o dues hores abans i després de la mateixa. Pots consultar l’estat de les marees en la pàgina “Metservice” que a més és perfecta per a la consulta del temps a Nova Zelanda. Per arribar a Cathedral Cove, hauràs de recórrer un sender d’uns 45 minuts, en el que hi ha varies pujades i baixades bastant pronunciades, que comporten un esforç físic bastant important. Una altra de les opcions és agafar un water taxi desde Hahei, que et portarà a la platja per 15NZD per trajecte. En temporada baixa o mitja, si arribes en cotxe o autocaravana a Hahei, que és la localitat en la que es troba Cathedral Cove, hauràs de deixar el teu vehicle en el parking habilitat per això, de forma gratuïta, que es troba a 2 kilòmetres del sender que et porta a la platja. Aquests dos kilòmetres son de carretera amb una forta pendent, en els que a més no tindràs cap tipus de vistes, per lo que et recomanem recórre’ls en els autobusos que fan aquest recorregut cada 20 minuts per 5NZD per persona anada i tornada i que et porten fins a l’inici del sender. Aquest pots pagar-ho en efectiu o tarjeta de crèdit.

Cathedral Cove

Una altra de les opcions és intentar arribar a dalt i aparcar en els aparcaments de les cases particulars que han habilitat zones amb aquest propòsit. Has de deixar entre 10 i 15NZD per deixar el teu vehicle, encara que has de tenir en compte que aquests no estan al final de la pujada, per lo què encara que t’estalviïs un tram, hauràs de fer l’últim caminant. En temporada alta, s’habilita un altre parking just a l’inici del sender, encara que aquest és bastant petit, per lo que si arribes tard, és probable que ja no trobis lloc. Si és aquest el teu cas, sempre pots optar per deixar-lo en el del poble i pujar fins allí en autobús. Tingues en compte que ni tot el sender ni en la platja no hi ha cap tipus de local on comprar aigua o algo de menjar. Qualsevol cosa que necessitis hauràs de portar-la des de la zona de la localitat o comprar-ho en algun dels posts que hi ha en la zona del parking de l’inici de la caminata. La visita completa, que inclou el sender d’anada i tornada i la visita a la platja, et portarà al voltant de 2 hores, sempre que no vulguis fer-te un bany o quedar-te en la zona més temps. Sempre que t’encaixi amb l’horari de les marees, és recomanable fer la visita a primera hora del matí o a última de la tarda, moment en els que hi ha molt menys turisme.

Cathedral Cove

Creiem que la visita a Cathedral Cove és una visita imprescindible, sobretot si estàs fent una ruta per la Península de Coromandel i disposes d’aquestes dues hores per visitar-la, ja que a més de la platja, fer el sender et regala unes vistes meravelloses de la costa.

Cathedral Cove

Després de la visita a Cathedral Cove, tornem a fer els 45 minuts de recorregut pel sender, que tenim que confessar, a aquesta hora de la tarda ja se’ns fa un xic difícil, per un cop en el punt de trobada agafar un altre cop l’autobús i arribar al parking on tenim la nostra autocaravana. Veient que el temps se’ns està tirant a sobre, decidim que és el moment d’apropar-nos fins a un dels últims punts de la ruta per la Península de Coromandel, la Hot Water Beach, que encara que sabem és molt turística, no ens la volem perdre.

Sender Cathedral Cove

Si després de la visita a Cathedral Cove et vé de gust banyar-te, pots fer-ho a Hahei Beach, la platja de Hahei, que a més de ser enorme i tenir una sorra fina i blanquíssima, és molt bonica.

Hahei Beach

5. Hot Water Beach

Ubicada a 8 kilòmetres de Cathedral Cove, aquesta platja és un dels punts més coneguts de la Península de Coromandel per una característica molt especial i és que durant la marea baixa i dues hores abans i després, si realitzes un forat en la sorra, amb la teva pala o una que pots llogar allí, en la part més propera a la riba, del forat brota aigua calenta, producte de la ubicació de la platja en una zona de gran activitat volcànica.

Hot Water Beach

Tingues en compte que com diem, si vols tenir la experiència ha de coincidir la teva visita amb les marees, encara que al ser aquestes les mateixes que a Cathedral Cove, son visites perfectament complementàries, poguent fer una darrera l’altra. En el cas de que no vulguis banyar-te, la visita no et portarà més de 30 minuts, inclòs el temps de búsqueda d’aparcament, ja que l’existent és bastant reduït.

Hot Water Beach

Tenint en compte l’experiència, encara que per nosaltres no ha estat ni molt menys un lloc imprescindible, sí que pot ésser curiós de veure, sobretot tenint en compte la proximitat amb Cathedral Cove i que la visita no et portarà més de 30 minuts. Després d’aquesta visita decidim continuar amb la nostra ruta, ja que la mateixa l’allargarem fins a Rotorua.

A més de tots els punts d’interès que hem mencionat en aquesta etapa, en el cor de la península de Coromandel s’hi troba el Coromandel Forest Park, un lloc perfecte si ets amant del senderisme perquè està ple d’opcions. La ruta més coneguda (i també la més dura), és la que puja als Pinnacles, les precioses muntanyes que es troben en el cor del parc i des de les que s’obtenen unes vistes brutals. Això sí, s’ha de pujar a quasi 800 metres d’alçada en una ruta d’anada i tornada que tardaràs en completar entre 6 i 8 hores. Com també hem explicat abans a Coromandel, també és molt popular la Coromandel Coastal Walkway, que està en la zona més al nord de la península (per si voleu allargar algun dia més a la península).
Península de Coromandel
Península de Coromandel

6. Whangamata

De camí a Rotorua i sortint de la península de Coromandel ens anirem trobant alguns poblets i atractius, però tingue-ho clar, cap d’imprescindible. A més, també has de veure com vas de temps, ja que segurament no en disposaràs de gaire. Pensa que de la platja Hot Water Beach fins a Rotorua hi ha uns 213 kilòmetres que es fan amb unes 3 hores.

Primer de tot, arribem a un poble costaner anomenat Whangamata. És un poble costaner molt famós perquè en ell pots trobar platja i bosc. La seva platja ha estat catalogada varies vegades com la platja més bonica de Nova Zelanda. L’atractiva combinació de sorra, surf i bosc nadiu fan de Whangamata un destí popular per a les vacances d’estiu. És fàcil trobar el teu propi espai en la platja de l’oceà de quatre kilòmetres, surfejar en les onades o nedar en les tranquil·les aigües del port. Hi ha dos camps de golf en la zona i molts vaixells de lloguer esperant per a portar-te a bussejar o a pescar. En alta mar, es pot arribar a la illa Hauturu en caiac o durant la marea baixa. Just darrera de la ciutat, el parc Forestal Coromandel és un lloc per practicar senderisme, ciclisme de muntanya i caça. El passeig per les cascades Wentworth és especialment bonic. La platja Onemana, està a tant sols sis kilòmetres al nord de Whangamata i és el lloc perfecte per a nedar i fer snorkel. Whangamata és una base ideal per explorar Coromandel, amb nombrosos cafès, restaurants i opcions d’allotjament. Les botigues d’artesania ofereixen una interessant visita i les botigues de surf s’agrupen al llarg de la carretera principal amb taules de lloguer.

Whangamata

Continuem la nostra ruta ja sortint completament de la Península de Coromandel, i al cap de 45 minuts d’haver sortit de Whangamata, arribem a Karangahake Gorge. Es tracta d’un antic poble miner en el que poden visitar-se els antics túnels, l’assentament i la vella maquinària oblidada.

Karangahake Gorge

Continuem el camí a Rotorua, i si tenim temps, podem aturar-nos a Tauranga, un poble costaner molt popular, el qual té un mont (Mount Maunganui) en el que pots fer un parell de caminades. Una molt senzilla, que recorre la base del mont (uns 45 minuts) i una altra que puja a lo més alt del mont.

Mount Maunganui, Tauranga

I finalment arribem a Rotorua, segurament a prop del capvespre, i notarem un cop ens hi endinsem, el característic olor que ens recorda que ens estem apropant a alguns dels camps geotermals més importants de Nova Zelanda. El fet d’haver-nos apropat a Rotorua et permetrà estar al dia següent en el lloc per poder començar la jornada fent les visites.

Adjuntem el recorregut que hem realitzat en el dia, així com les principals atraccions visitades, en un mapa de google maps (hi hem destinat un total de 5h i 26min, en un trajecte final de 305,00 kilòmetres):

I per finalitzar, anunciem el càmping on ens allotjem la nit d’aquest dia, en aquest cas es tracta, del Hatupatu Car Park, un parking gratuït a Rotorua. El lloc té banys i bones vistes del llac.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *