Categories
NOVA ZELANDA

DIA 6: ROTORUA: WAI-O-TAPU THERMAL WONDERLAND + WAIMANGU VOLCANIC VALLEY + REDWOODS TREEWALK + MAORÍ VILLAGE + ROTORUA (8 COSES A FER A ROTORUA). Nit a Matamata

L’objectiu del dia d’avui és una ruta pels llocs que es poden veure a Rotorua. Començarem per visitar dues zones geotermals, la primera i més important anomenada Wai-O-Tapu Thermal Wonderland, i la segona Waimangu Volcànic Valley. Seguidament visitarem Redwoods Treewalk, un parc amb més de 50.000 hectàrees de secuoies i passarel·les, i anirem a visitar una vil·la maorí, on ens mostraran i aprendrem les costums i l’estil de vida tradicional maorí. Durant el dia, podem anar descobrint parts del poble de Rotorua, que també ens pot oferir altres atractius.
Índex:
1. Wai-O-Tapu Thermal Wonderland
2. Waimangu Volcanic Valley
3. Redwoods Treewalk
4. Maorí Village
5. Rotorua (8 coses a fer a Rotorua)

1. Wai-O-Tapu Thermal Wonderland

Una ruta pels llocs que veure a Rotorua és l’objectiu del dia d’avui, després de que ahir gaudíssim d’una jornada inoblidable coneixent alguns dels llocs a veure en la Península de Coromandel imprescindibles, com Cathedral Cove. Posarem rumb a Wai O Tapu que serà el primer camp geotermal que coneixerem en aquest viatge a Nova Zelanda. Rotorua és coneguda per ser la zona geotermal més activa del país. Rotorua és un dels llocs que veure a Nova Zelanda imprescindibles, algo que podem intuir si tenim en compte que és visitada cada any per més de 3 milions de viatgers. Aquest relativament petit tros de terra, fou ocupat per primera vegada al llarg del segle XIV, quan la canoa Te Arawa, de la que més tard va rebre el nom, toqués terra a Plenty amb un grup de maorís que varen viure en relativa pau fins que en el 1823 vàries tribus de Northland els varen envaïr. Després de diferents conflictes, més o menys delicats, Rotorua va començar a convertir-se en un lloc famós, degut al poder curatiu de les seves aigües i a les increïbles terrasses roses i blanques de Waimangu, que lamentablement varen desaparèixer després de l’erupció en el 1886 del volcà Tarawera.

Rotorua

El primer que has de tenir en compte quan arribis a la ciutat és decidir què visitar a Rotorua ja que existeixen diferents camps geotermals, amb diferents fenòmens geològics i inclús, en alguns, atraccions turístiques, enfocades a conèixer més la increïble cultura maorí. La major part d’elles son de pagament, encara que si tens un pressupost ajustat o no t’interessa el tema, en la mateixa ciutat de Rotorua pots anar a Kuirau Park, on pots entrar de manera gratuïta i veure alguns fenòmens geotermals com piscines de fang i dolls de vapor. Malgrat a que tens aquesta opció, et recomanem moltíssim fer un esforç i visitar mínim un dels camps geotermals de pagament. T’assegurem que l’experiència val molt la pena i estem segurs que no te’n penediràs. En el nostre cas, al tenir una única jornada en la ciutat i tenir previst un itinerari per conèixer lo millor de Rotorua en 1 dia, ens hem decantat per dos camps geotermals molt diferents entre sí, que ens permetran conèixer lo millor i a la vegada lo més turístic, d’aquesta impressionant zona de Nova Zelanda.

Llac de Rotorua

Wai-O-Tapu, un dels llocs que veure a Rotorua imprescindibles

Ubicat a 26 kilòmetres de Rotorua, visitar Wai-O-Tapu, el seu nom significa “aigua sagrada” en maorí, és una de les coses que fer a Rotorua imprescindibles. A més d’increïbles fenòmens, l’estar aquests ubicats en una petita zona, et permetrà fer la visita en menys d’un matí, algo perfecte per combinar aquesta visita a Rotorua amb alguna altra com Waimangu, amb la que es complementa perfectament. Una de les curiositats de Wai-O-Tapu és que per visitar-lo, hauràs d’accedir a 3 zones diferenciades, a les que has de traslladar-te en el teu vehicle, ja que estan separades per varis kilòmetres:

  • Wai-O-Tapu: Aquesta és la zona més important i en la que es troben els principals atractius. Dins d’aquesta hi ha 3 senders que es poden recórrer i et porten a través d’unes passarel·les per els diferents fenòmens geològics.
  • Géiser Ldy Knox: A quasi 2 kilòmetres de Wai-O-Tapu, aquest gèiser erupciona cada dia a les 10:15h del matí. El problema? S’activa amb sabó que introdueix el personal del camp. Encara que pot resultar interessant si mai has vist un gèiser, si ja n’has vist algun, arriba a ser una visita totalment prescindible i més si tenim en compte que si estàs ja en la zona de Wai-O-Tapu, hauràs d’interrompre aquesta durant una estona per veure-hi l’erupció.
  • Mud Pool o piscina de fang: Aquesta és la zona més allunyada de l’entrada principal. Per nosaltres un imprescindible junt a la zona de Wai-O-Tapu ja que és un exemple perfecte de piscina de fang.
Wai-O-Tapu Thermal Wonderland

Què veure a Wai-O-Tapu Thermal Wonderland

Encara que abans hem fet un breu resum, creiem que val la pena conèixer una mica més sobre cadascun dels llocs que veure a Rotorua més impressionants perquè la teva visita sigui lo més completa possible:

Plànol de la zona geotermal de Wai-O-Tapu Thermal Wonderland

Wai-O-Tapu

Podríem dir que aquesta és la zona més important de Wai-O-Tapu Thermal Wonderland i on es concentren els fenòmens més interessants i impactants. Aquesta a la seva vegada es divideix en 3 camins circulars, de diferents colors, que es poden recórrer un a continuació de l’altre a través de passarel·les. Encara que la primera (vermella) és la més impressionant, et recomanem fer les tres, ja que en tot el recorregut no tardaràs més de 1 hora, un xic més si et pares a fer fotos i és per a nosaltres un dels llocs que veure a Rotorua més fascinants.

Wai-O-Tapu

Sender vermell

Aquest és el primer dels senders als que s’accedeix després de passar per les guixetes de Wai-O-Tapu. Com comentava anteriorment, és el més interessant, té 1,5 kilòmetres i es recorre en uns 30 minuts aproximadament. És aquí on es troba la famosa “Champagne Pool” o Piscina de Xampany, un impressionant gorg amb uns colors increïbles, que et faran sentir-te en un documental. Un altre dels punts destacables d’aquest sender és Devil’s Bath, un llac d’un color verd tant surrealista que estem segurs, hauràs de mirar vàries vegades per assimilar que l’estàs veient.

Champagne Pool
Devil’s Bath

Sender Taronja

A continuació del sender vermell, molt a prop de la Champagne Pool, comença el sender taronja, en el que podràs veure diferents fenòmens geològics, menys cridaners que els anteriors, però que resulten totalment increïbles, tenint en compte la ubicació i formació dels mateixos. Aquest sender circular té 0,5 kilòmetres i es recorre en uns 10 minuts.

Sender Taronja

Sender Groc

L’últim dels senders que pots recórrer a Wai-O-Tapu és el sender groc, que travessa paisatges més amplis a través d’unes passarel·les fins arribar al famós Llac Verd, un dels llocs més bells de Rotorua, que estem segurs, t’entusiasmarà. Aquest sender és circular en uns de les seves parts, té 1 kilòmetre i es recorre en uns 30 minuts aproximadament.

Llac Verd

Com pots veure, el recorregut dels tres senders de Wai-O-Tapu son 3 kilòmetres que es recorren en uns 75 minuts aproximadament. Això sí, tingues en compte que si t’agraden les fotos, probablement necessitis el doble per a recórre’ls.

Sender Groc de Wai-O-Tapu

Pots recórrer els senders com et convingui ja que hi ha pàrkings gratuïts en les 3 zones i et segellen perquè puguis accedir les vegades que vulguis al llarg del dia.

Gèiser Lady Knox

Com comentàvem anteriorment, malgrat ser una de les atraccions principals de Wai-O-Tapu i un dels llocs que veure a Rotorua més recomanats, pot ser que decepcioni una mica. Aquest gèiser, que erupciona cada dia puntualment a les 10:15h després de que l’activin amb sabó ecològic, és un dels llocs més visitats de Rotorua, per lo que és aconsellable arribar-hi 15 minuts abans de l’erupció (dura uns 60 minuts aproximadament), per a poder agafar lloc en les grades que l’envolten.

Gèiser Lady Knox

Si ja has vist algun gèiser de veritat, creiem que és una experiència totalment prescindible. Tingues en compte a més que necessites haver comprat el bitllet en les guixetes principals de Wai-O-Tapu Thermal Wonderland, per lo que no pots venir directament aquí a les 10:15h i després fer els 3 senders de Wai-O-Tapu. Crec que amb 30 minuts d’estada serà suficient, contant amb el temps que hi has de ser abans de l’erupció controlada i el temps per veure els 4 dolls, i així pots tornar ràpidament amb la visita dels senders que et quedin pendents a Wai-O-Tapu.

Geiser Lady Knox

Mud Pool o piscina de fang

En contra de lo què hem comentat de Lady Knox, la Mud Pool o Piscina de Fang, creiem que és un dels llocs que no et pots perdre a Rotorua ja que en cap dels senders de la zona principal es pot veure un fenòmen com aquest. A l’igual que en les anteriors zones pots deixar el vehicle en el parking i després de caminar uns metres, arribaràs a la piscina de fang, que pots veure des de diversos miradors.

Mud Pool o piscina de fang

Tingues en compte que Mud Pool està en la carretera d’accés i sortida de Wai-O-Tapu Thermal Wonderland, per lo que pots fer la parada a la sortida, ja que aquesta no et portarà més de 15-20 minuts.

Mud Pool o piscina de fang

El preu de l’entrada a Wai-O-Tapu Thermal Wonderland és de 45,00NZD per persona (15,00NZD per nen) i inclou l’accés a Wai-O-Tapu, Gèiser Lady Knox i Mud Pool. Et deixo l’enllaç aquí perquè puguis comprovar horaris i preus, a més de reservar-ho també, si vols. Els horaris d’accés son tots els dies de 8:30h a 16:30h. En l’entrada et segellaran perquè puguis anar d’una zona a una altra i tornar a entrar en la principal sense tenir que tornar a pagar. El temps total de visita de les 3 àrees (inclosos els 3 senders de la zona de Wai-O-Tapu) és de més o menys unes 3 hores. En el cas que t’agradi la fotografia, calcula una o dues hores més.

En resum, et recomanaríem entrar a les 8:30h del matí, que és l’hora d’obertura, recórrer els 3 senders de Wai-O-Tapu, a les 9:45 o 10h anar al Gèiser Lady Knox i després a Mud Pool. D’aquesta forma evitaràs tenir que estar entrant i sortint de la zona principal i estalviaràs en temps.
Wai-O-Tapu

Després de la visita de 3 hores a Wai-O-Tapu decidim que ha arribat el moment d’anàr-nos-en cap a Waimangu Volcanic Valley, el següent camp geotermal que visitarem a Rotorua, en el que també hi ha un petit restaurant.

2. Waimangu Volcanic Valley

Ubicat a 8 kilòmetres de Wai-O-Tapu Thermal Wonderland, la visita a Waimangu o “aigua negra”, nom amb el que se’l coneix a la zona per el color de les seves aigües, és una altra de les coses que fer a Rotorua que no et pots perdre. Encara que podríem dir que la zona és bastant jove, geològicament parlant, ja que aquesta va sorgir després de l’erupció del Tarawea en l’any 1886, aquesta alberga fenòmens geològics únics en el món a més d’estar ubicada en una zona envoltada de vegetació, que la fa una visita imprescindible a Rotorua, que a més complementa perfectament a la seva veïna Wai-O-Tapu.

Waimangu Volcanic Valley

Què veure a Waimangu Volcanic Valley

A l’igual que a Wai-O-Tapu Thermal Wonderland, Waimangu Volcanic Valley també té diferents zones diferenciades, que es poden recórrer a peu o en un autobús, que s’inclou en el preu de l’entrada. Amb una àrea molt més extensa que l’anterior camp geotermal que hem visitat, al llarg del recorregut podràs veure cràters, fumaroles, llacs i gèisers, envoltats de vegetació, algo que fa a aquest lloc, una visita increíblement recomanada, encara que ja hagis estat en una altra de les zones de Rotorua. Com comentàvem anteriorment, Waimangu es pot recórrer a peu o en un autobús que té 3 parades establertes, amb horaris fixos que pots consultar en les guixetes o en el plànol informatiu que et donaràn junt amb el ticket d’entrada. Tenint en compte que el camí d’anada és pràcticament en la seva totalitat de baixada, et recomanem fer tot el recorregut fins a la parada 2 de l’autobús caminant, per després, tornar a l’inici en bus. Com veus, la parada 3 de l’autobús ens la saltem i és que el tram de la parada 2 a la 3 és poc “interessant”, a més de portar al llac des del que surten els creuers que passen per les famoses terrasses blanques i roses, a dia d’avui desaparegudes després de l’erupció del Tarawera. Això et permetrà estalviar-te el camí de tornada, que té una pendent bastant pronunciada de pujada.

Waimangu Volcanic Valley

Centre de Visitants – Parada 1

Aquest és el primer tram que recorreràs a Waimangu i el que té una pendent més pronunciada, que en aquest cas, al ser de baixada, notaràs moltíssim menys. S’ha de dir que encara que els fenòmens geològics son els autèntics protagonistes, veuràs com t’oblides d’ells per moments i és que els paisatges de Waimangu, sobretot en aquesta primera etapa, son tant increïbles que ens atrevim a dir, inclús fan ombra als cràters que es comencen a veure a la llunyania.

Waimangu Volcanic Valley

Dins dels fenòmens que podràs veure, hi destaquen:

  • Southern Crater: Amb el seu característic color marró, actualment està inactiu.
Southern Crater
  • Echo Crater o Frying Pan Lake: Encara que inicialment destaca per el seu color blau, és impressionant conèixer a través de les explicacions del tríptic que et dónen a l’entrada i els rètols, com aquest és un cràter i no un llac, com pot semblar a simple vista per la seva forma i ostenta el títol de major font termal del món.
Echo Crater o Frying Pan Lake
  • Cràter del Infern: Aquest és un dels llocs més famosos de Waimangu i no sense raó. Amb un color blau increíble, aquest cràter sofreix un fenòmen increïble i és que les seves aigües vessen al llarg de varis dies pel cràter, per després, tornar a retraure’s.
Cràter de l’Infern

Parada 1 – Parada 2

Encara que en aquesta zona els fenòmens geotermals son menys, si tens temps, et recomanem recórrer la zona a peu, ja que a més de seguir éssent a nivell de paisatges espectacular, et permetrà passar per varis cràters i llacs més, que estem segurs, et sorprendran.

Waimangu

Parada 2

Uns metres abans d’arribar a la Parada 2 de l’autobús es troben les increïbles Terrasses de Marbre, un dels llocs més fascinants de Waimangu, en el que els colors blancs i marrons de les terrasses, semblen estar pintats a través de les mans d’un pintor.

Terrasses de Marbre

Parada 2 – Parada 3

Com comentava anteriorment, aquesta és la part de Waimangu que et recomano no fer, ja que a més de no ésser un sender en el que hi puguis veure cap fenòmen geotermal, el final d’aquest és el Llac Rotohana, on pots fer un creuer que passa pel lloc en el que abans de l’any 1886 i l’erupció del volcà Tarawera, es trobaven les impressionants terrasses blanques i roses. En el nostre cas, després de buscar informació i veure que lo únic que veuríem seria el llac, vam decidir saltar aquesta part i des de la parada 2 agafar l’autobús per tornar a l’entrada.

Creuer pel Llac Rotohana

Consells per visitar Waimangu

El preu de l’entrada és de 46NZD per persona i 94NZD si vols fer la visita més el creuer per el llac Rotohana que inclou la visita a lo què queda, que no és pràcticament res, de les terrasses volcàniques blanques i roses. Pots reservar la teva entrada anticipada a Waimangu, mirar preus i consultar els horaris, aquí. L’horari és de 8:30 a 17h i 18h en el mes de gener. La última entrada permesa és a les 15:30 i 16:30 al gener. La visita et durarà unes 2 hores i mitja, fent tot el recorregut d’anada caminant i la tornada en autobús. És aquest temps sense fer el creuer. A l’igual que en les altres zones geotermals de Rotorua, a Waimangu pots deixar-hi el teu vehicle, incloses autocaravanes en el parking gratuït. A més de banys en l’entrada, també els tenen en la zona de la Parada 2 de l’autobús, i servei de cafeteria/restaurant i botiga en el Centre de Visitants.

Waimangu

3. Redwoods Treewalk

Visitats els 2 parcs geotermals més importants de Rotorua, decidim anar a visitar a aquest passeig pels arbres a través d’una infinitat de ponts de fusta que és Redwoods Treewalk. T’aconsellem que ho visitis al capvespre, ja que és un dels moments més màgics del dia per visitar-lo, ja que pots gaudir-lo mentres és de dia i veure com es van encenent les llums mentres cau la nit. L’entrada per visitar aquest preciós lloc i fer el passeig per els ponts penjats dels arbres i les seves plataformes costa 40NZD per persona, però també pots comprar una entrada combo amb la que pots fer dues visites: una pel matí i una altra per la nit amb il·luminació. Aquesta segona opció costa 65NZD.

Redwoods Treewalk

Adjunto l’enllaç perquè veieu horaris i preus, aquí. És una activitat super recomanable i a la gent li sol encantar. La nostra recomanació és que hi vagis al capvespre, perquè quan es fa de nit del tot hi ha moltíssima cua per entrar. A més, així pots veure’l també de dia i apreciar l’alçada dels arbres, que son enormes.

També us voldríem explicar que molt a prop de Rotorua, concretament a 27,3 kilòmetres (a 6,2 kilòmetres de Wai-O-Tapu) ens trobem amb Kerosene Creek, una zona d’aigües termals naturals amb una cascada, envoltada d’un dens bosc i senders primitius. Per arribar-hi s’ha de creuar una carretera de graveta d’uns dos kilòmetres i llavors, des de l’aparcament, caminar alguns metres fins a un lloc amb vàries piscines naturals d’aigua termal i cascades. No és que sigui un lloc especialment maco, però si et vé de gust fer-te una capbussada o un bany, aquest pot ser un bon lloc. Sobretot perquè és completament gratuït i l’aigua està calenteta.
Kerosene Creek, Rotorua

4. Maorí Village

Visitar un poblat maorí era una de les coses que més curiositat ens despertava des de que vam escollir Nova Zelanda com a destinació. Havíem llegit moltíssim sobre això i sobre lo poc que queda de la forma de vida original d’aquesta cultura. I és que en l’actualitat els maorís que viuen a Nova Zelanda han adoptat les costums anglosaxones i, si omitim els seus trets o els seus cridaners tatuatges, son com “un més”. Així que la realitat és que tots els llogarets o poblats maorís que existeixen en l’actualitat en el país no són més que “decorats” preparats per atraure als turistes. Però no ens enganyem, malgrat això, ens venia molt de gust conèixer una mica més sobre la cultura maorí, encara que fos a través d’una turistada.

Una mica sobre la cultura maorí
Els maorís son la cultura indígena de Nova Zelanda, és a dir, els pobladors d’aquestes illes abans de que arribéssin els anglesos en el segle XVIII. Aquest poble, originari de Hawaiki, en la Polinesia Oriental, va arribar a lo que avui coneixem com Nova Zelanda fa més de 1.000 anys (entre els anys 800 i 1300). De fet, no hi ha evidència antropològica de que aquestes illes estiguéssin poblades abans de que arribéssin els maorís.
Poblat maorí a Nova Zelanda

Segons les llegendes dels maorís, varen migrar des de Hawaiki fins a Aotearoa (com es coneix a Nova Zelanda en maorí), en set vaixells i varen fundar les set tribus originàries. Després de nombrosos contactes amb els europeus (inclús es creu que hi va haver contacte amb mariners espanyols a principis del segle XVI) finalment en l’any 1840, després d’alguna que altra guerra entre les tribus maorís i els britànics, es va firmar el Tractat de Waitangi per el qual Nova Zelanda va passar a se una colònia britànica. En l’actualitat, el 14% del total de la població de Nova Zelanda son maorís i la seva cultura, el seu idioma i les seves costums atreuen a tots els visitants, inclosos nosaltres. I et resultarà inevitable aprendre algunes paraules en maorí durant la teva estança en el país, perquè, com és llògic, la majoria de rètols estan en ambdós idiomes (anglès i maorí). De fet, no pots deixar Nova Zelanda sense dir “Kia Ora” (una expressió que utilitzen per a moltes coses, però principalment per dir hola) un milió de vegades. “Hakas”, menjar “hangi”(cuinat sota terra), balls, càntics, tatuatges, tallats, teixits,… Són solament alguns dels exemples que mantenen viva aquesta cultura tant característica de Nova Zelanda.

Ritual de benvinguda de la visita a un poblat maorí

Així que, després d’haver llegit i vist un fotimer d’informació sobre els maorís, teníem molt clar que no voldríem anar-nos-en del país sense endinsar-nos una mica més en la seva cultura i en les seves costums encara que fos d’una manera un tant artificial.

Visitar un poblat maorí: Tamaki Maori Village

Rotorua és un dels llocs de Nova Zelanda en els que més opcions per visitar un llogaret maorí hi ha, així que després de molt investigar vam trobar “Tamaki Maorí Village”, una de les millors puntuades. L’activitat comença a les 18:30h en el centre de Rotorua, en el punt de trobada. És una enorme cabana que simula le sales de reunions originals dels maorís. Allí es visiona un video introductori sobre la història dels maorís, les seves llegendes i la seva arribada a Nova Zelanda. No és molt llarg i és bastant entretingut, així que no crec que se’t faci pesat. Quan acaba, un autobús recull el grup (unes 50-60 persones) per portar-te al llogaret, que està a les afores de Rotorua. Ja durant el camí comences a fer-te una idea de lo que aniràs a viure. A l’arribar al llogaret es respira un clima molt curiós. Et demanen esperar en silenci a l’arribada dels maorís (que apareixen en canoa per un petit rierol) per començar després amb el ritual de benvinguda.

Ritual de benvinguda

I no et vull descobrir coses importants, perquè crec que lo millor és que ho visquis tú, però a nosaltres ens va impressionar molt. Per a bé. I aquí ja vas coneixent un xic més sobre les costums maorís, sobretot sobre aquelles relacionades amb la salutació. Un cop finalitzat el ritual de benvinguda, toca endinsar-se en el poblat maorí i descobrir un xic més sobre la seva forma de vida (o la forma de vida que portaven quan encara eren la població majoritària a Nova Zelanda): com preparen el menjar, com fan les seves armes, com teixeixen, els seus balls, els “hakes”, els jocs,…

Coneixent una mica més sobre la seva forma de vida

L’últim pas és parlar sobre la seva forma de cuinar en un “forn” que està sota terra i et mostren tots els aliments que podràs degustar més tard. Abans de sopar, toca gaudir de lo què a nosaltres més ens va agradar de visitar Tamaki Maori Village: els balls i les hakes. I després… a sopar! I és veritat que, malgrat de què és curiós saber que estàs sopant menjar que s’ha cuinat sota terra, aquesta ens va semblar la pitjor part, perquè el “banquet” es celebra en un saló enorme que poc o res té de maorí. El menú, que és de tipus buffet, es composa de boniato, patates, batata, “migues maorí” (o així vam voler anomenar-les nosaltres), amanida, blat de moro, gambes, musclos, peix en salsa, xai i pollastre amb diferents salses, totes molt bones.

El sopar

De postre hi havia “merengue maorí”, pudding, natilles, fruita, tès i cafès. No tenim cap queixa sobre el sopar, però com et deia fa un moment, ens va semblar la part menys autèntica excepte perquè al final toquen i canten tots junts a modo d’acomiadament. Tingues en compte que si beus qualsevol cosa que no sigui aigua, com vi o cervesa, tindràs que pagar-la a part.

És recomanable visitar el poblat maorí de Tamaki Maori Village? La veritat és que per nosaltres fou una experiència molt divertida, sempre que la facis amb la ment molt oberta. Les persones que ho gestionen i que et van ensenyant la seva cultura en les diferents fases de l’activitat son com una família de veritat. Tant és així que el sopar és com el banquet d’un casament.
Balls i càntics

A més tots els maorís son súper amables i estan molt disposats a explicar-vos-ho tot, a fer-se fotos amb tu, etc… Nosaltres vam començar una mica escèptics i vam acabar amb un sabor de boca boníssim. No t’enganyarem, però visitar un poblat maorí a Nova Zelanda no és una activitat econòmica, però en la nostra opinió la inversió mereix molt la pena. Costa 260 NZD per persona i inclou el sopar hangi, és a dir, cuinat en la terra, i el transport d’anada i tornada des de Rotorua (la visita dura un total d’unes 4 hores).

Així és el forn en el que es cuina el sopar

Pots reservar de forma segura des d’aquí la visita al poblat maorí. El nostre consell és que ho facis amb antelació per evitar quedar-te sense plaça. A Rotorua hi ha una zona, Ohinemutu, en la que hi viuen bastants maorís. Pots visitar l’església del barri i passejar pels seus carrers, però òbviament això no té res a veure amb descobrir més sobre les costums i la cultura d’aquest poble. No pots fer aquesta visita per lliure, principalment perquè ja no queda cap poblat maorí original que visitar.

Coneixent una mica més sobre els maorís a Tamaki Maori Village

Consells per visitar el poblat maorí Tamaki Maori Village:

  • Quan facis aquesta activitat has de tenir la ment molt oberta i assumir que aniràs a entrar en un “petit circ”. Si ho aconsegueixes, gaudiràs moltíssim més.
  • Reserva aquesta activitat amb antelació per evitar quedar-te sense plaça.
  • Llegeix tot el què puguis sobre els maorís abans d’anar-te’n a Nova Zelanda per comprendre molt millor tot lo què aniràs a veure.
  • L’activitat es desenvolupa per complet en anglès, així que si no l’entens una mica potser et sigui complicat entendre les explicacions. En qualsevol cas, és una activitat bastant interactiva, així que també pots gaudir-la molt encara que no ho entenguis tot.

Altres poblats maorís que pots visitar també a Rotorua (es tracta d’altres tours amb altres propostes diferents de visita i preus):

  • Te Puia: Entraràs a la cultura maorí a més de veure el famós gèiser “Pohutu” i més fenòmens geològics. Centre cultural maorí en una reserva geotèrmica amb un espectacular gèiser i un institut d’artesania.
  • Whakarewarewa Maori Village
  • Mitai Village

5. Rotorua (8 coses a fer a Rotorua)

Rotorua és, sense dubte, la capital geotermal i dels maorís de Nova Zelanda. Aquesta ciutat que sempre fa olor a ou podrit i que té la major població de maorís es troba en el centre de l’illa nord i és un imàn per a viatgers degut a que alberga algunes de les atraccions més importants del país. I és que a Rotorua i als sevs voltants hi ha un fotimer de coses per fer. No és que Rotorua sigui una d’aquestes ciutats plenes de monuments o museus. Rotorua és més una ciutat de “fer” que de “veure”. Així que la realitat és que li puguis dedicar tot el temps que vulguis, perquè els plans son quasi infinits.

Government Gardens

Dit això, un dia ens sembla temps suficient per a descobrir les coses més importants de Rotorua: passejar pel centre de la ciutat i conèixer els seus parcs, flipar amb la seva activitat geotermal, visitar un dels llocs més impressionants del planeta: Wai-O-Tapu, o descobrir més sobre els maorís visitant un llogaret maorí (hem de dir que aquestes últimes dues coses ja les hem fet i explicat anteriorment). A Rotorua hi ha un milió de plans per fer, la majoria d’ells relacionats sobretot amb l’activitat geotermal i la cultura maorí. Rotorua, que és una de les localitats més visitades de l’illa nord de Nova Zelanda, és un poble bastant gran, així que pot ser una bona base d’operacions per explorar la zona. Aquestes son les 8 coses que fer a Rotorua:

1. Centre de Visitants:

El primer que proposem fer a Rotorua és visitar el seu Centre de Visitants, que es diu Rotorua Isite Visitor Information Centre, ubicat al 1167 de Fenton Street.

Centre de Visitants de Rotorua

2. Visitar Kuirau Park i posar els peus en les seves aigües termals:

Kuirau Park

Si quan visites Rotorua no tens molt pressupost per anar a Wai-O-Tapu o a Te Puia, pots gaudir de l’activitat geotermal de la zona de forma gratuïta en un dels parcs més bonics que hem visitat a Nova Zelanda: el Kuirau Park. En aquest parc, a més de llacs fumejants, les aigües dels quals estan tremendament calentes, hi trobaràs preciosos jardins plens de flors, una zona de bany per els peus i alguna que altra piscina de fang bombollejant. I tot això sense pagar ni un sol dòlar.

Kuirau Park

3. Pujar al seu telefèric (Skyline Rotorua):

Molt a l’estil de la góndola de Queenstown, a Rotorua també podràs gaudir de les vistes de la ciutat i del llac i d’alguna esports d’aventura super divertits. També hi ha “luge”, així que no t’explico més.

Skyline Rotorua

Durant la pujada al mont Ngongotaha (i mentres gaudeixes amb el paisatge) podràs anar preparant-te per tot el què t’espera un cop a dalt: tres pistes de “luge”, varies rutes per fer amb bicicletes de muntanya, sessions d’observacions d’estrelles, senderisme, impressionants tirolines o el Sky Swing, una atracció no apta per als que tenen por a les altures. La realitat és que si et vé de gust i tens temps, pots passar allí un dia complet. La pujada en el telefèric (anada i tornada) costa 43NZD i llavors tindràs que anar sumant-li totes les activitats que vulguis fer un cop estiguis a dalt. Pots reservar les teves entrades amb antelació des d’aquí. L’horari de la góndola tots els dies és de 9:00 a 21:00h.

4. Visitar els preciosos Government gardens i fer-hi un milió de fotos:

Ja t’hem parlat fa un moment de Kuirau Park, però és que els Government Gardens no es queden enrere. Amb el Museu de Rotorua presidint, aquests son sens dubte uns altres dels jardins més bonics de Rotorua. L’edifici, que es va inaugurar en l’any 1908, va començar sent un spa i ara alberga el museu de la ciutat i una galeria d’art. Val la pena fer un passeig pels voltants i per la resta del parc.

Governments Gardens
Governments Gardens

Dins d’aquesta enorme extensió de verd et trobaràs un camp de cróquet, preciosos jardins d’estil anglès, unes vistes precioses del llac Rotorua i alguna que altra zona en la que gaudir de l’activitat geotermal com Sulphur Point. Si estàs buscant un bon capvespre, no et perdis el Hatupatu Scenic Point (és allà on tenim el parking de l’allotjament per passar la nit).

5. Passejar i menjar algo a Eat Street

Quasi tots els restaurants que et recomanaría a Rotorua per menjar, estan al mateix lloc: Eat Street. Per alguna cosa serà.

Eat Street

Si estàs buscant un lloc en el que recarregar piles després d’un apassionant dia entre aigües termals i cultura maorí aquesta és la millor zona per fer-ho. A més és un carrer peatonal per el que dóna gust passejar-hi.

6. Blue Lake & Green Lake

Si encara no t’has quedat impressionat/a amb tot el què es pot veure i fer a Rotorua, pots acostar-te a aquests dos llacs i gaudir d’alguna de les rutes de senderisme que es poden fer en els seus voltants.

Green Lake

T’avisem de que no podràs parar de fer fotos, si els visites.

7. Zona maorí de Ohinemutu

Si et vé de gust passejar per un barri en el que hi viuen maorís sense tenir que pagar per assistir a un espectacle teatralitzat, pots passejar-te per el barri de Ohinemutu i visitar l’església de Saint Faith. No t’esperis una zona diferent a la resta de Rotorua, perquè al final és un barri residencial (en el que hi viuen uns 260 maorís), però en aquesta part de la ciutat hi ha molt bones vistes del llac i la visita a l’església val la pena.

Barri de Ohinemutu, Rotorua

8. Polynesian Spa:

Ja us n’adonareu, però amb tant volcà a Nova Zelanda hi ha moltíssims llocs amb aigües termals i segur que al final caus en la temptació i t’apropes a fer-te un bany en algun d’aquests spa. El més famós de l’illa nord és el Polynesian Spa, que es troba a Rotorua. Tenen piscines amb aigües termals amb minerals naturals àcids i alcalins, i les vistes des de les piscines son molt boniques. Pots reservar una piscina privada i gaudir d’un bany súper relaxant amb vistes al llac de Rotorua. Adjunto el link aquí.

Polynesian Spa, Rotorua
En el cas que contis amb més temps en la ciutat, et recomanem valorar visitar alguns dels atractius explicats en aquests 8 punts de Rotorua, ja que amb un sol dia, si visites Wai-O-Tapu, Waimangu, Redwoods Treewalk i un poblat maorí, ja no et queda temps per a res més. Després de la nostra experiència, si tornéssim, deixaríem dos dies per gaudir d’aquesta zona de Nova Zelanda, sempre que tinguis com a mínim 1 més de viatge. El primer dia per visitar un parell de camps geotermals, i el segon per conèixer la ciutat i visitar Redwoods, un bosc impactant.

I després d’haver gaudir al màxim de les visites a Wai-O-Tapu, Waimangu, Redwoods i el poblat maorí, posem camí a Matamata, la localitat en la que es troba Hobbiton, el lloc que visitarem demà pel matí, que es troba a 60 kilòmetres de Rotorua i a 1 hora de trajecte més o menys.

Adjuntem el recorregut que hem realitzat en el dia, així com les principals atraccions visitades, en un mapa de google maps (hi hem destinat un total de 2h i 13min, en un trajecte final de 141,00 kilòmetres):

També adjuntem les principals atraccions visitades de la ciutat de Rotorua, en un altre mapa de google maps (no oblideu que també teniu el mapa en la pàgina principal del viatge a Nova Zelanda, on es mostren totes les atraccions del mateix):

I per finalitzar, anunciem el càmping on ens allotjem la nit d’aquest dia, en aquest cas es tracta, de Brock’s Place, una granja a tant sols 2,5 kilòmetres del set de rodatge de Hobbiton. Son 8NZD per persona i on gaudeixes d’unes vistes úniques, enfront als turons ondulants tant coneguts de “La Comarca”, que serveixen com a acomiadament perfecte d’un dia increïble recorrent alguns dels llocs més importants a veure a Rotorua.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *