Categories
NOVA ZELANDA

DIA 4: DE CAMÍ A LA PENÍNSULA DE COROMANDEL: BAYLY’S BEACH + MURIWAI + WAITAKERE RANGES REGIONAL PARK (PIHA BEACH + KAREKARE FALLS) + THAMES. Nit a Te Mata

Aquesta pot ser considerada com una etapa de transició, per arribar a la famosa Península de Coromandel. Passarem per la Bayly’s Beach, una altra platja que també és carretera, i tornarem a entrar a la regió d’Auckland per visitar varis llocs. Primer les platges de Muriwai, de sorra negra volcànica, després passarem per Piha Beach on per arribar-hi farem la carretera panoràmica Piha Road, que ens portarà també a una platja de sorra negra. Sortirem de Piha Beach passant per les Karekare Falls i pel Arataki Visitor Center, per ja anar enfilant l’últim tram de la ruta on ja arribarem a la Península de Coromandel, concretament a la població de Thames.
Índex:
1. Bayly’s Beach
2. Muriwai
3. Waitakere Ranges Regional Park
4. Thames

1. Bayly’s Beach

Anar a la Península de Coromandel, un dels llocs que veure a Nova Zelanda imprescindibles, és el nostre objectiu d’avui, després de que el dia d’ahir l’allarguéssim un xic més de lo habitual finalitzant la ruta pels llocs que veure a Northland que ens havíem marcat per aquesta jornada del viatge a Nova Zelanda. Sabent que avui tenim aparentment un dia un xic més tranquil, decidim prendre’ns les coses amb algo més de calma, si és possible. El dia d’avui serà pràcticament en la seva totalitat de carretera, però per fer-lo una mica més interessant, malgrat que els paisatges a Nova Zelanda son impressionants i només per això ja tens justificat qualsevol viatge que facis en carretera, per kilòmetres que siguin, hem decidit fer algunes parades, éssent la primera d’elles Bayly’s Beach, a només 30 kilòmetres i 30 minuts de conducció del nostre allotjament aquesta passada nit, Kauri Coast Top 10 Holiday Park. Tingues en compte que en aquesta etapa d’avui, si ho creus interessant, podries incloure perfectament la visita a Trounson Kauri Park, que nosaltres ahir no vàrem fer per falta de temps, ja que es troba a pocs kilòmetres del càmping en el que ens hem allotjat.

Bayly’s Beach

Aquesta platja de Bayly’s Beach, coneguda també per ser carretera, està ubicada en una franja de 100 kilòmetres de costa, just al costat d’una petita localitat, i encara que no creiem que sigui un imprescindible de Nova Zelanda, sí que és una bona opció per estirar les cames i passejar una mica per una platja carretera, molt menys concorreguda que la famosa Platja de les 90 Milles que varem visitar ahir.

Bayly’s Beach

A l’igual que passava amb l’anterior, també pots accedir a aquesta platja a través de varis accessos, encara que nosaltres et recomanem fer-ho a través de Ocean View Terrace, que és un dels punts més atractius i també de més fàcil accés amb autocaravana. De seguida, després de la visita, tornem a agafar l’autocaravana i enfilem camí de les platges de Muriwai, ja a la Regió d’Auckland, abandonant la Regió de Northland.

2. Muriwai

De Bayly’s Beach a les platges de Muriwai hi ha uns 188 kilòmetres (son unes 2 hores i 45 minuts de conducció), que ens apropen molt a Auckland. De fet per arribar-hi, hem d’agafar alguna carretera de les importants que ens durien a la gran ciutat (SH 12 i SH 16). Finalment arribem a Muriwai, que és una zona costanera molt popular entre els locals, bàsicament per a la pràctica del surf. Les seves platges de sorra negra volcàniques son màgiques. Una altra cosa que no us hem dit, és que en un punt de les platges de Muriwai, hi ha una colònia d’alcatraços molt espectacular.

L’emplaçament és increïble, superespectacular en un dia de fort onatge i de vent. Les vistes dels penyasegats i els entrants d’aigua son una passada. Muriwai és una costa impressionant amb senders des de lo més alt dels penyasegats fins a una enorme colònia d’alcatraços, amb fàcil accés i plataformes d’observació que et permeten apropar-te.

Muriwai

La colònia d’alcatraços resideix d’agost a març. Una costa escarpada i assotada pel vent que s’extén al llarg de 60 kilòmetres, i interrompuda només per rierols i rius, fan de Muriwai una de les platges de sorra negra per a practicar surf més espectaculars de Nova Zelanda. Pots llogar blokarts, bicicletes i cometes o simplement, que és el que vam fer nosaltres, fer un passeig per el passeig marítim que voreja la costa i respirar aire fresc de l’oceà.

Muriwai Beach en direcció nord

3. Waitakere Ranges Regional Park

De Muriwai al proper punt de la ruta que és Piha Beach (dins del Waitakere Ranges Regional Park), hi ha uns 55 kilòmetres (que es recorren en un xic més d’1 hora). Sortint de Muriwai, anirem a buscar la Waitakere Road que ens endinsa en el Parc Regional anomenat Waitakere Ranges Regional Park. Després, a l’alçada del llogaret de Swanson la carretera es converteix en Scenic Road i és completament panoràmica. L’últim tros de la mateixa, és en baixada fins a la platja de Piha Beach. Les vistes son espectaculars. Aquest últim tros s’anomena Piha Road, i transcorre per la serralada Waitakere.

Paisatges per l’Scenic Drive de Waitakere
Baixem per la Piha Road, i veiem altres platges de sorra negre

Piha és una pintoresca platja de sorra negra per practicar surf en l’escarpada costa a l’oest d’Auckland. Es realitzen també varis passejos per bosc nadiu en turons del voltant. Piha, un tranquil poble costaner a 45 minuts a l’oest de la ciutat d’Auckland, és popular entre els kiwis locals, especialment a l’estiu. L’espectacular platja, marcada en cada extrem per escarpats penyasegats, és un lloc popular per a practicar surf. L’aigua té corrents fortes i a vegades perilloses. Tanmateix, a l’estiu, els salvavides del surf patrullen un àrea clarament senyalitzada per els nedadors. Pots fer classes de surf o intentar fer ràpel per el Congost de Piha. Porta un pícnic o visita el club de surf junt a la platja per menjar algo.

Piha Beach, amb la Lion Rock al mig

En quan a l’allotjament, es poden llogar cases rurals i caravanes, un càmping i un B&B. També és possible llogar cases de platja privades. Recorda reservar amb antelació, especialment durant l’època d’estiu que és temporada alta.

Piha Beach
Piha Beach

Visitada la platja impressionant i els no menys impressionants penyasegats de l’entorn, tornem a agafar l’autocaravana i ens dirigim un altre cop a la carretera panoràmica de la qual hem arribat (Piha Road), on a un trencall amb menys d’un quart d’hora, farà que ens desviem a buscar una de les millors cascades, o millor dit, una de les cascades imprescindibles no solament de la regió, sinó també de tot Nova Zelanda, Karekare Falls.

Karekare Falls

Karekare Falls es troba en la part occidental del Parc Regional Waitakere Ranges, prop del poble de Karekare, el lloc de rodatge de “The Piano”. Bonics paisatges i fàcil accés fan d’aquesta cascada, com hem dit, una de les cascades imprescindibles de Nova Zelanda. A l’arribar a Karekare tens dues opcions si hi arribes des del trencall de Piha Road: girar a la dreta en l’aparcament de la platja de Karekare, que conta amb banys i una bonica zona de pícnic, o seguir recte i aparcar al cantó esquerre de la carretera tant aviat com vegis la cima de la cascada. Allí comença el camí fins al fons de les cascades. Un sender fàcil condueix al mirador de les cascades. Es necessiten 5 minuts per arribar-hi. Et trobaràs la bonica cascada Opal Pool Stream al començament de la pista. La caminata és bastant fàcil. Desafortunadament, té algunes escales al principi, per lo què no és adequada per cadira de rodes o cotxets de bebè. Però inclús si en tens un, la vista des de l’inici de la pista val la pena conduïr fins allí.

L’espectacular Karekare Falls

Si tens un nivell raonable de condició física, pots optar per pujar a la cima de la cascada a través d’una pista de senderisme d’anada de Taraire de 30 minuts. Hi ha un bon lloc per nedar, on pots decidir descansar i nedar. No t’oblidis de la tovallola.

Tornem a agafar l’autocaravana i ara pujarem per la Piha Road fent-la tota i arribant a l’encreuament de la Scenic Road, en el poble de Waiatarua. Aquí seguirem la Scenic Road cap a l’est en direcció Auckland, i en qüestió d’uns 10 minuts per aquesta nova carretera panoràmica, ens trobarem al Arataki Visitor Center, el qual visitarem. De Piha Beach al Centre de Visitants hi ha uns 30 minuts mal comptats.

Arataki Visitor Center

El Centre de Visitants d’Arataki és la porta d’entrada al Parc Regional Waitakere Ranges i a la xarxa més ampla de parcs regionals d’Auckland. Has de visitar el Centre d’Arataki per les següents raons:

  • Descobrir noves rutes de senderisme del Parc
  • Aprendre sobre paisatges culturals i ecològics
  • Gaudir d’activitats en la naturalesa i exposicions d’art
Arataki Visitor Center

El Centre de Visitants està obert tots els dies de 9:00 a 17:00 hores i la seva entrada és gratuïta. Un kauri pou (post) de 11m et dóna la benvinguda a la teva arribada a Arataki. Tallat per membres tribals, el pou representa als avantpassats de iwi Te Kawerau a Maki. Això reafirma el seu manà i tutela del “Gran Bosc de Tiriwá (Waitatere Ranges)”. El pou és un dels més grans del seu tipus a Nova Zelanda.

4. Thames

Continuem amb la nostra ruta i ara sense fer cap més parada abans d’arribar a la Península de Coromandel. Del Centre de Visitants a Thames, que és el primer poble que ens trobarem a la península, hi ha 127 kilòmetres, un xic menys de 2 hores de trajecte, tornant a les carreteres principals SH 1 i SH2.

Considerada per molts com la porta d’entrada a la Península de Coromandel, si estàs fent com nosaltres la ruta des del nord de l’illa, és la zona perfecta en la que allotjar-te per fer nit, ja que tenen vàries zones gratuïtes així com unes vistes impressionants. Com la resta de localitats de Nova Zelanda, Thames s’ubica al voltant de la carretera principal, en la que es poden veure alguns dels edificis del segle XIX que es varen construïr durant la febre de l’or.

Thames

Com hem dit, Thames és el primer poble de la península de Coromandel si estàs fent com nosaltres una ruta des del nord. La nostra intenció és visitar-lo i després a anar-nos-en a buscar el nostre allotjament proper, a la localitat de Te Mata. Thames és conegut per ser un dels enclavaments més coneguts de la febre de l’or de finals de segle XIX. No hi ha molt a veure en el poble més enllà de “Goldmine Experience”, una antiga mina d’or reconvertida al turisme que es pot visitar per dins. Podràs recórrer el túnel de la mina, conèixer un xic més sobre com era la vida dels miners o inclús provar sort tú mateix/a amb la búsqueda d’or. Els horaris de l’atracció son de 10:00 a 16:00h, i els preus son de 20$ pels adults i 5$ pels nens.

Goldmine Experience

Després d’aquesta parada a Thames, en la qual podem aprofitar per posar gasolina i anar al supermercat, i tenint en compte que com dèiem anteriorment en aquest tros de costa es troben alguns dels càmpings gratuïts més escènics de Nova Zelanda, comencem el nostre especial periple en busca d’algun en el que encara quedin places lliures. I sí, trobem càmping a la població de Te Mata, ubicada a 20 kilòmetres al nord de Thames. El lloc es diu “Te Mata Drive”. Les vistes a l’estuari de Thames son molt boniques i tenim la sort de poder gaudir d’un nou capvespre i un sopar inoblidables des d’aquí. I així acaba una altra jornada a Nova Zelanda, gaudint d’un espectacle de la naturalesa increïble en forma de cel estrellat que ens manté durant hores fora de l’autocaravana, esperant que passin les hores per demà, recórrer un nou destí, la Península de Coromandel.

Adjuntem el recorregut que hem realitzat en el dia, així com les principals atraccions visitades, en un mapa de google maps (hi hem destinat un total de 7h i 8min, en un trajecte final de 456,00 kilòmetres):

I per finalitzar, anunciem el càmping on ens allotjem la nit d’aquest dia, en aquest cas es tracta, com hem dit abans, del Te Mata Drive, que es troba de ple a la Península de Coromandel.

Una resposta a “DIA 4: DE CAMÍ A LA PENÍNSULA DE COROMANDEL: BAYLY’S BEACH + MURIWAI + WAITAKERE RANGES REGIONAL PARK (PIHA BEACH + KAREKARE FALLS) + THAMES. Nit a Te Mata”

Hi,

How would you like to get page 1 rankings for your videos or niche sites: slowtravelfamily.com in under 48 hours?

How much more traffic and sales would you get if you had that kinda firepower in your arsenal?

Well, today is your lucky day

A genius marketer, Josh, has just released a brand new software that will allow you to do just that.

Over the few years, he and his “ranking army” have been fine-tuning his ExchangeSEO strategy and it’s been getting amazing results.

The method of ‘ExchangeSEO’ combines the power of social syndication with an amazing “Buddy system” to shoot your videos or niche sites to page 1 of Google or YouTube.

The principle behind it is fairly simple.

1. You gather a group of people who also want to get rankings and traffic from Google and YouTube

2. Everyone agrees to socially share, like and view each other’s content to give Google what it WANTS which is REAL and NATURAL social interaction.

years ago, Josh (and MANY other marketers) did this manually for MONTHS! And it worked like crazy: https://www.moregold.xyz/syndbuddy !!!

The only problem they ALL faced was the ability to scale this model to a bigger and more automated level.

Since the results from this manual testing was working so well, he decided to create a platform that automated this process.

That’s where his software, SyndBuddy comes in

SyndBuddy is a NEW Web-Based, Social Exchange Platform That Opens The Floodgates Of FREE, Targeted, Buyer-Traffic To Your Videos AND websites In 3 Simple Steps…

Step 1 – Login To The Web-Based Portal

Step 2 is to submit ANY Url you’d like to the “sharing pool” so members can start syndicating your content for you.

And step 3 is to just Hit “Start” and watch your rankings, traffic and Profit skyrocket by leveraging the power of their “ranking army”

Yup, That’s IT!

=> Watch the full demo video here : https://www.moregold.xyz/syndbuddy

SyndBuddy:

– Gets you REAL social bookmarks from REAL people from different locations around the world on different IP addresses. (this supercharges your rankings like CRAZY)

– Gets you REAL web 2.0 syndications. Imagine having hundreds of people posting on web 2.0 sites for you. It’s like leveraging a HUGE private web 2.0 blog network

– Gets you REAL Video Embeds which is some of the MOST powerful and MOST natural kind of backlinks you can get for your videos. It’s like having your videos go VIRAL by being embedded by an ARMY of REAL people.

– Gets you REAL Facebook “Likes” and Shares to your websites and videos leaving Google salivating over the social power you’re getting!

– Gets you REAL Twitter tweets to your content from hundreds of different profiles which equates to a TON of powerful social backlinks

– and much much more..

This army of REAL people sharing your content ALL over the internet leaves Google BEGGING you to put more content up so they can shoot them to the first page of Google and YouTube.

Just imagine having an ARMY of people just waiting to share your videos and niche sites ALL over the internet..

The best part is, that right now, you can get access to SyndBuddy during their AI GRAND-opening!

=> Watch the full demo video here: https://www.moregold.xyz/syndbuddy

Robert Buck

P.S. ‘ExchangeSEO’ is the new player in town.

And doing it correctly with SyndBuddy is your ticket to massive traffic for your videos and websites.

The SyndBuddy army is waiting to rank your content for you

=> Check out the demo video here: https://www.moregold.xyz/syndbuddy

UNSUBSCRIBE: https://www.moregold.xyz/unsubscribe
Address: 3822 Buck Drive
Kearns, UT 84118

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *