Aquesta d’avui és una etapa de transició. De transició per la mateixa West Coast fins a la zona de les glaceres. Començarem per un punt fort, les Hokitika Gorge. El paisatge fins arribar allí ja solament val la pena. Seguirem per la SH 6, passant pel mirador del Llac Mahinapua. Continuarem passant per atraccions i atractius prop de la carretera SH 6: Ross Historic Goldfields, Whataroa, Waitangi Taona River Bridge, i el poble d’Okarito. Passarem la nit al poble de Franz Josef, als peus del primer del glaciar que ens trobem. |
Índex: 1. Hokitika Gorge 2. Llac Mahinapua 3. Ross Historic Goldfields 4. Waitangi Taona River Bridge |
1. Hokitika Gorge
Sortim ben d’hora d’Arthur’s Pass National Park en direcció a la costa oest, per la carretera SH 73. Hem d’arribar a Hokitika que està en la mateixa costa. Des de Kumara fins a Hokitika hi ha 20 kilòmetres de distància (son uns 15 minuts de trajecte). A Hokitika agafarem el trencall a l’esquerra que ens durà fins a l’aparcament de la garganta en uns 30 minuts aproximadament.
Coneguda per ser una de les parades obligatòries en la Costa Oest de Nova Zelanda, ja només el trajecte per arribar a la Garganta Hokitika és un espectacle que t’endinsa per paisatges poc comuns en aquesta zona del país. Després dels 35 kilòmetres que et separen de la carretera principal, arribaràs a un parking en el que pots deixar la teva autocaravana i des d’on hauràs de recórrer un curt sender de no més de 15 minuts, que transcorre entre un bosc i inclús en el que hauràs de travessar un pont penjant per gaudir d’unes aigües turquesa, que provenen d’un glaciar i son realment espectaculars.
La Hokitika Gorge o garganta de Hokitika és un d’aquests llocs que veus en fotografies, videos o en Instagram i penses: no pot ser real, té que portar-hi un filtre. Doncs, res de filtres. En aquest cas és tal qual com t’ho ensenyem. Encara que com sempre, malgrat d’haver-la vist en fotos, sorprèn molt més en persona.
En aquest punt del riu Hokitika podràs fer un petit trail d’uns 15 minuts, però tingues en compte que és una zona preciosa en la que voldràs parar a gaudir del lloc i a fer fotos tota l’estona, així que reserva almenys 1 hora per a fer la visita completa.
Durant el trail passaràs per un viewpoint amb molt bones vistes del bosc, del riu turquesa i de les roques que l’envolten, creuaràs un pont de corda, i podràs apropar-te a l’aigua i baixar a les roques per gaudir d’aquest preciós lloc molt més a prop i fer-hi unes fotos fantàstiques.
Aquesta zona és un lloc super important geològicament ja que està just en l’Alpine Fault o falla Alpina, que separa les plaques tectòniques Australiana i Pacífica. No som geòlegs, però per lo què vam poder llegir, el color de l’aigua és fruit d’una activitat geològica bastant intensa i es deu a que en l’aigua del riu a més hi ha pols de roca i gel de glacera desfeta.
I aquesta barreja fa que l’aigua es vegi d’aquest blau turquesa tant impressionant.
2. Llac Mahinapua
Després de la visita a la garganta Hokitika desfem el camí amb l’autocaravana fins a Hokitika i fins a retrobar-nos amb la carretera de la costa SH 6. Al cap de 11,1 kilòmetres del poble de Hokitika ens trobem amb el Llac Mahinapua. A més de per el llac en sí (i les vistes) aquest lloc és interessant perquè té un campsite del DOC que està genial si vols quedar-t’hi a passar la nit per aquí.
És un lloc preciós i té banys i dutxes solars.
3. Ross Historic Goldfields
A 15 kilòmetres del llac Mahinapua ens trobem al petit poble de Ross, amb el Ross Historic Goldfields. Es tracta del Centre d’Informació i Patrimoni Ross Goldfields, ubicat en l’extrem sud de Aylmer Street i és un lloc únic per conèixer la història de la mineria de l’or i informació regional. Pots llogar o comprar una safata d’or i dirigir-te a l’àrea de búsqueda d’or del DOC a Jones Creek, on es va descobrir or per primera vegada en el 1865, i encara es descobreixen algunes “motes” estranyes en l’actualitat. Adjunto l’enllaç.
El centre compta amb un petit museu on es troba una rèplica de la “pepita d’or” més gran de Nova Zelanda, Hon Roddy. Aquesta fou descoberta a Ross en el 1909. També hi ha el DVD guardonat “Ross Gold Town”, que reprodueix contínuament nombrosos models, artefactes, fotografies i articles de diaris antics. També hi ha innumerables documents d’investigació disponibles que es relacionen amb l’extens passat de Ross, inclosos registres de mineria i cementiris. També es poden comprar souvenirs.
Whataroa
El poblet de Whataroa es troba a 77,3 kilòmetres del Ross Historic Goldfields (un poc més d’1 hora de trajecte). Es tracta d’un petit municipi en el sud de Westland. Està ubicat en planícies al·luvials a l’oest del riu Whataroa. La carretera SH 6 passa pel mig de Whataroa en la seva ruta de Ross a Franz Josef. És un poble ideal per fer-hi una parada tècnica.
Les vistes i l’emplaçament del poble és molt bonic. En la intersecció del riu Whataroa amb la carretera SH 6 apareixen alguns ponts i miradors força espectaculars, com el de la foto (Whataroa River Lookout).
4. Waitangi Taona River Bridge
A 5 minuts del centre del poble de Whataroa en direcció a la mateixa carretera SH 6, ens trobem amb Waitangi Taona River Bridge. Es tracta d’un pont sobre el riu de la reserva Waitangi. Les vistes del riu, del poble i de les muntanyes son excel·lents. Val la pena aturar-s’hi.
Okarito
A 18,3 kilòmetres del pont anterior, ens trobem ja a la costa i en un poblet anomenat Okarito. Envoltat de fenòmens naturals i una llacuna costanera molt bonica, el poble està en un molt bon emplaçament i val la pena arribar-s’hi ja que també és un bon lloc per a fer una parada tècnica abans d’arribar a Franz Josef. Les vistes dels entorns son espectaculars.
Adjuntem el recorregut que hem realitzat en el dia, així com les principals atraccions visitades, en un mapa de google maps (hi hem destinat un total de 4 hores i 30 min, en un trajecte final de 326,00 kilòmetres):
I per finalitzar, anunciem el càmping on ens allotjem la nit d’aquest dia, en aquest cas es tracta, del Franz Josef Top 10 Holiday Park, al poble del primer glaciar que ens trobarem, Franz Josef.