Categories
SELVA NEGRA (SCHWARZWALD)

Dia 7: Triberg (Cascades + Botigues Rellotges de Cucut) + Cascades Zweribach + Monastir de Sankt Märgen + Monastir de Sankt Peter en la Selva Negra + Ravennaschlucht. Nit a Titisee

I passem per l’equador de les nostres vacances a la Selva Negra. Avui tornarà a ser un dia força intens visitant alguns dels llocs més famosos i coneguts de la regió. Començarem per Triberg, el seu poble i les seves cascades. També visitarem el Museu de la Selva Negra de Triberg, i algunes botigues de rellotges de cucut. La nostra ruta seguirà cap al sud, fins a les cascades del Sweribach on per arribar-hi farem una ruta per un bosc preciós. Seguidament visitarem el Monastir de Sankt Märgen, i després el poble encantador de Sankt Peter en la Selva Negra on també veurem el seu Monastir. Per acabar amb les visites del dia anirem a trobar l’espectacular congost de Ravennaschlucht, amb un preciós pont de 225 metres de longitud. Només ens faltarà conduïr fins a Titisee per anar a trobar el nostre allotjament.
Índex:
1. Triberg (Poble + Schwarzwald Museum + Cascades + Botigues Rellotges de Cucut)
2. Cascades Zweribach
3. Monastir de Sankt Märgen
4. Monastir de Sankt Peter en la Selva Negra
5. Ravennaschlucht

1. Triberg (Poble + Schwarzwald Museum + Cascades + Botigues Rellotges de Cucut)

Triberg és un poble ubicat en ple cor de la Selva Negra. Un lloc molt visitat bàsicament per dos atractius turístics: les cascades de Triberg i els rellotges de cucut més grans del món. Triberg és un imprescindible en la ruta pels pobles més bonics de la Selva Negra ja que està en un entorn natural únic.

Cascades de Triberg

Triberg està envoltada de boscos d’avets i protegida per les muntanyes de la Selva Negra. Com a punt d’interès, la creua el riu Gutach formant cascades de més de 160 metres de caiguda. Les famoses cascades de Triberg, el seu gran atractiu turístic, de les que us parlarem més endavant.

Aparcar a Triberg
Si tornés a Triberg escolliria el mateix pàrking ja que està en ple centre i a tant sols 10 minuts caminant del principal atractiu turístic, les cascades de Triberg. Aquest pàrking costa 1,5€ l’hora i es paga en una màquina en la que hi poses la teva matrícula i et surt el rebut per col·locar en el vehicle. Ubicació del parking: 17 Kreuzstraße.
Parking a Triberg

Les cascades de Triberg

Triberg és un dels pobles més turístics de la Selva Negra, i sincerament no és per ser el més bonic, sinó per albergar dos llocs de gran afluència turística com son les famoses cascades de Triberg i els rellotges de cucut.

Les cascades de Triberg, un imprescindible que veure a Triberg

Les cascades de Triberg son molt famoses en la ruta per la Selva Negra i és que tenen una altura de més de 160 metres.

Les Cascades de Triberg

Se les coneix com “les cascades més altes de tota Alemanya”. Però hi ha molta controvèrsia amb aquest tema doncs sembla ser que en Alemanya n’hi ha d’altres de més altes. La cascada Röthbach, és realment la cascada més alta d’Alemanya amb una caiguda de quasi 470 metres. Tot i així, aquestes cascades son un pur espectacle i un imprescindible a veure a Triberg. El primer que vam visitar a l’arribar a Triberg van ser les seves cascades. Des del parking a la caseta on es compren les entrades hi ha apenes 10 minuts caminant per un bonic sender en plena naturalesa.

Sender per anar a veure les Cascades de Triberg

Un cop arribis a la caseta de fusta tindràs que comprar les entrades per a veure les cascades de Triberg i us donaran un mapa en el que us indiquen varies rutes a peu.

Bosc de camí a les cascades de Triberg
En el bosc on s’ubiquen les cascades de Triberg son molt famosos els esquirols. Aquests animalons els veureu per totes les zones, saltant de branca en branca i menjant-se algun que altre cacauet. Perquè, sabeu què? Al comprar les entrades, ofereixen la possibilitat de comprar una bossa de cacauets per alimentar als esquirols i així poden veure’ls més de prop.

Les rutes de les cascades de Triberg es distingeixen per colors:

  • Color groc: sender cascada. En ell es veuen totes les cascades i és el més fàcil i adequat per a realitzar-lo amb nens. Dura aproximadament 45 minuts.
  • Color vermell: sender cultural. És el més complet ja que es veuen les cascades i una ruta pel poble. Dura aproximadament 60 minuts.
  • Color verd: sender natural. És una ruta en la que no es veuen les set caigudes de les cascades, sinó més bé un recorregut pel bosc per endinsar-se en plena naturalesa. Dura aproximadament 90 minuts.
Rutes a escollir

Aquestes rutes podeu seguir-les gràcies a unes senyals de color, segons la ruta que escullis, que us guiaran durant tot el recorregut. Nosaltres vam escollir la ruta de color groc, perquè el què ens interessava era veure les cascades de Triberg, encara que un cop et fiques a l’interior del bosc t’entren ganes de fer-les totes.

Els horaris d’obertura de les visites a les cascades de Triberg son tots els dies de 9:00 a 22:00 hores. El preu de l’entrada és de 8€, excepte els menors de 7 anys que els hi surt gratuïta. Si tens l’abonament “Schwarzwald 365” et surt l’entrada gratuïta. Adjunto la seva web perquè tingueu més informació.

Passejar per Triberg i visitar les famoses botigues de rellotges de cucut

En el carrer principal del poble, pot veure’s a través de les botigues i els seus aparadors la gran publicitat dels rellotges de cucut. I és que hi ha botigues completament plenes d’aquest tipus de rellotges. I no és per a menys, es diu que Triberg és la capital dels rellotges de cucut.

Triberg i els rellotges de cucut

Visitem algunes de les botigues i hi ha autèntiques meravelles, des de rellotges de cucut miniatures fins alguns d’enormes dimensions. I és que és molt típic visitar Triberg i comprar algun rellotge d’aquests. Si t’agrada aquesta obra artesanal us animo a que us n’emporteu algun de record. La botiga més famosa de Triberg és la Haus der Uhren, la botiga dels 1000 rellotges. Ja en la seva façana crida molt l’atenció, però el seu interior encara més. I és que diuen que alberga més de 1000 rellotges de cucut i jo diria que molts més. Això sí, aquestes joies artesanals no son gens econòmiques.

Botiga a Triberg de Haus der Uhren

Schwarzwaldmuseum. El museu de la Selva Negra que veure a Triberg

A menys de 5 minuts a peu del parking que us he recomanat anteriorment es troba el museu de la Selva Negra. És un lloc en el que podeu conèixer com vivien fa més de cent anys en la Selva Negra. Hi ha una exposició amb vestits típics de la zona, rellotges de cucut antics, i altres elements que ajuden a conèixer més sobre la història.

L’entrada al Museu de la Selva Negra és gratuïta si disposes de l’entrada a les Cascades de Triberg. Sinó, l’entrada val el mateix que les cascades, 8€. No cal dir que amb l’abonament “Schwarzwald Card 365” l’entrada et surt gratuïta.
Schwarzwald Museum a Triberg

L’horari d’obertura del museu és tots els dies de 11:00 a 17:00 hores. Com hem dit abans, l’entrada és gratuïta si tens la de les cascades o l’abonament “Schwarzwald Card 365”. Adjunto la seva pàgina web perquè disposis de més informació.

Rellotges de cucut més grans del món: el rellotge de Schonach i el rellotge de cucut Eble Uhren-Park

A Triberg hi ha varies fàbriques de rellotges de cucut. Es podria dir que Triberg és la capital dels rellotges de cucut. Però hi ha dos rellotges que hi destaquen per ser els més grans del món. Com que teníem molta curiositat per veure’ls, ens vam dirigir a visitar ambdos rellotges que estan molt a prop de Triberg. Cada rellotge es troba a un extrem de Triberg però per visitar-los hem d’anar-hi amb cotxe.

Rellotge de cucut de Schonach

Des de Triberg fins al rellotge de cucut de Schonach hi ha apenes 5 minuts en cotxe. El paisatge que et trobes durant el camí fins arribar a aquesta localitat és preciós. Encara que tinc que admetre que tots els camins que hem recorregut en cotxe per la Selva Negra han estat espectaculars, plens de prats, granges i envoltats de bosc. A l’arribar a Schonach i buscar el rellotge de cucut més gran del món vam poder veure de lluny lo què a simple vista semblava una casa, però no, estàvem davant del rellotge de cucut de Schonach.

Rellotge de cucut d’Schonach

Aparquen just al costat del rellotge i ens vam anar a visitar a l’interior del mateix. Allí hi havia una senyora molt amable que ens va fer de guia i ens va explicar com era el mecanisme del rellotge que fou construït per el seu pare Josef Dold. Té un jardí molt bonic i cuidat i pots veure sortir el cucut cada mitja hora. Val molt la pena.

Mecanisme del rellotge de cucut de Schonach
Es pot visitar el Rellotge de Cucut de Schonach: L’horari d’entrada és de 10:00 a 12:00 hores i de 13:00 a 17:00 hores. El preu és de 2€ pels adults i 1€ pels nens de 7 a 16 anys. Com hem dit, val la pena entrar i veure el mecansime.

Rellotge de cucut Eble Uhren-Park

A continuació, ens dirigim a veure l’altre rellotge de cucut més gran del món, el de Eble Uhren Park. Des de Triberg fins al rellotge de cucut de Eble Uhren Park hi ha 5 minuts en cotxe. Aquest rellotge és també de grans dimensions, però personalment m’agrada més l’anterior, potser per l’entorn en el que està ubicat. Això sí, el cucut que surt en aquest rellotge em dóna més impressió.

Rellotge de cucut Eble Uhren-Park

Accedim a l’interior, on hi ha un museu que mostra el funcionament del rellotge de cucut, el seu mecanisme i obtindre així més informació sobre aquest tipus de rellotges.

Rellotge de cucut Eble Uhren-Park

L’horari per veure el funcionament del rellotge son tots els dies de 9:00 a 18:00 hores. El preu de l’entrada és de 2€. Adjunto la pàgina web perquè tinguis més informació.

2. Cascades Zweribach

Després de visitar Triberg ens arribarem a les cascades Zweribach, on el seu aparcament es troba a 40 minuts en cotxe de Triberg, cap al sud-oest. Les cascades del Zweribach son un dels punts d’interès més importants de qualsevol ruta que busqui visitar els llocs més imprescindibles de la Selva Negra. Per arribar-hi tindràs que fer una ruta a peu d’aproximadament 1 kilòmetre per un preciós bosc, i amb una mica de desnivell. El camí és fàcil però algo escarpat, així que no t’oblidis de portar calçat adequat. I no ho dubtis, el passeig val completament la pena. Si ets amant del senderisme i els trails, en aquesta zona podràs explaiar-te quan vulguis, perquè hi ha un fotimer de rutes per a tots els gustos i dificultats. En aquesta mateixa zona, pots visitar també les cascades de Hirschbach i les de Teichschlucht.

Cascades del Zweribach
Cascades del Zweribach

3. Monastir de Sankt Märgen

Continuem la nostra ruta cap al sud, en direcció al Monastir de Sankt Märgen. De l’aparcament de les cascades Sweribach a Sankt Märgen hi ha 6,9 kilòmetres (uns 17 minuts en cotxe conduïnt per una pista anomenada Landfeldweg). Està molt a prop del Monastir de Sankt Peter, el qual visitarem més tard. Els dos monastirs han arribat a rivalitzar al llarg de la història. El Monastir de Sankt Märgen fou construït a principis del segle XII, encara que va tenir que ser reconstruït varies vegades en els seus cents d’anys degut a molts incendis. Visitarem el Monastir de Sankt Märgen.

Monastir de Sankt Märgen

Els horaris de visita del Monastir de Sankt Märgen son bastant singulars. Dimecres i dijous de 10:00 a 13:00 hores, divendres de 14:00 a 17:00 hores i diumenge de 10:00 a 16:00 hores. La resta de dies, roman tancat (dilluns, dimarts i dissabte). El preu de l’entrada és de 6€ pels adults, i si tens la tarja “Schwarzwald Card 365” entres gratis. Adjunto la seva pàgina web.

4. Monastir de Sankt Peter en la Selva Negra

I continuem la ruta fins al poble del costat, Sankt Peter en la Selva Negra. És una parada interessant si et trobes pels seus voltants. Es tracta d’un petit poble encantador.

Monastir de St. Peter en la Selva Negra

El punt d’interès més important de Sankt Peter és el monastir que porta el mateix nom. Crida l’atenció el color rogenc i les seves dues torres, que son fruit de les renovacions que ha necessitat l’abadia al llarg de la seva història (fou fundat a l’any 1903). A les afores del poble de Sant Peter també pots visitar el petit llac Badweiher.

Monastir de Sankt Peter

El Monastir de Sankt Peter fou fundat a mitjans del segle XI i lligat posteriorment als fundadors de la ciutat de Friburg. Destaca l’espectacular interior de l’església, la seva façana i com no, la seva biblioteca barroca. Els horaris de visita del Monastir son tots els dies de 8:00 a 18:00 hores i el divendres de 11:00 a 18:00 hores. El preu per entrar-hi és de 6€. Adjunto la seva pàgina web per tenir més informació.

5. Ravennaschlucht

I finalment anem a l’últim dels atractius de la ruta del dia, que no és res més que una espectacular garganta amb camins i un pintoresc pont arquejat on per dates de Nadal s’hi monta un Mercat Nadalenc. Es tracta de Ravennaschlucht. La garganta del riu Ravenna. Salts d’aigua, un bosc típic de Selva Negra i un antic poble amb el rellotge de cucut més bell d’aquesta zona d’Alemanya.

Ravennaschlucht

El trobaràs en l’anomenat “Vall de l’Infern”, que està entre Titisee i la ciutat de Friburg. I és que malgrat de l’intens tràfic que suporta la carretera que travessa la vall, aquest lloc és un recés de pau. Però per conèixer la garganta, abans hauràs de coneixer el petit i antic poble de Selva Negra, que fou destruït durant la II Guerra Mundial i que avui en dia es dedica de ple al turisme. En el “poble” tens una posada històrica on una tal Maria Antonieta es va allotjar durant el seu trajecte a París, una casa d’exposicions en honor al filòsof alemany Goethe, una botiga on podràs conèixer com es treballa el vidre fa centenars d’anys, una altra botiga en aquest cas de regals en general de Selva Negra, una capella, un molí d’aigua i un viaducte. Un enorme viaducte per on passa el tren que uneix Friburg i Titisee.

Ravennaschlucht

Justament quan passis per sota del Viaducte arribaràs al camí que et porta de ple en la garganta i on podràs gaudir d’un paisatge espectacular. Puja en calma i amb precaució mínim fins a l’únic edifici que hi ha en la garganta, un antic molí d’aigua. La ruta és d’anada i tornada per el mateix camí. Senzilleta i ideal per a nens.

Ravennaschlucht
Ravennaschlucht

L’aparcament es troba a 20,3 kilòmetres del poble de Sankt Peter en la Selva Negra, al costat de la carretera B31, a 3,6 kilòmetres abans de l’encreuament entre la B31 i la B500. De l’aparcament en la B31 fins a sota del viaducte hi ha aproximadament 1 kilòmetre a peu. Lo què caminis després ja dependrà de les teves ganes i temps.

Només ens quedarà anar a buscar el nostre allotjament al poble de Titisee, ubicat a 7,7 kilòmetres del lloc.

Adjuntem un mapa de google maps amb la previsió de la ruta del dia, i dels principals atractius del mateix (després de 89,70km i de 2 hores i 11 minuts):

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *