Categories
SELVA NEGRA (SCHWARZWALD)

Dia 6: Rottweil + Hohenzollern Castle + Donaueschingen + Villingen-Schwenningen. Nit a Triberg

I ja som al sisè dia de les nostres vacances. Avui serà una jornada d’autèntica road-trip. Tenim poques atraccions, però estan a major distància que habitualment. Començarem visitant la ciutat de Rottweil, un imprescindible que es troba fora dels límits de la Selva Negra. Continuarem pel Castell de Hohenzollern, probablement el castell més bonic que vegem a les nostres vacances. Seguirem pel poble de Donaueschingen, buscant el naixement del riu Danubi. Finalitzarem amb la ruta visitant Villingen-Schwenningen, un poble als límits de la Selva Negra on la seva Catedral i la seva Plaça principal bé que valen una visita. Ens acostarem al poble de Triberg que és on tindrem l’allotjament per aquesta nit.
Índex:
1. Rottweil
2. Hohenzollern Castle
3. Donaueschingen
4. Villingen-Schwenningen

1. Rottweil

Havent dormit a Rottweil, pel matí començarem a visitar aquesta ciutat. Com hem dit abans, es tracta per nosaltres d’un imprescindible que no està dins dels límits de la Selva Negra.

Rottweil

Què t’explico de Rottweil si és un poble en el que no podràs parar de fer-hi fotos, sobretot al seu carrer principal amb la torre del rellotge. És veritat que, com et deia, aquest poble està fora dels límits de la Selva Negra, però està bastant a prop d’altres punts d’interès i val molt la pena.

Rottweil

Podría explicar-te moltes curiositats sobre Rottweil, com que és la ciutat més antiga de la regió alemanya de Baden-Wurttemberg o que la raça de gossos rottweiler se’ls anomena així per aquest poble (bona fe d’això dóna l’estàtua d’aquesta raça que hi ha en el carrer principal), però prefereixo recomanar-te que et perdis per els seus preciosos carrers i ho descobreixis tú mateix/a.

Rottweil

A Rottweil també hi ha la curiosa torre de proves de l’empresa d’ascensors Thyssenkrupp. Quasi no fa falta que la marquem en el mapa, perquè és tant alta que es veu des de molt lluny. I això la converteix en un mirador brutal d’aquesta zona. L’entrada costa 5 euros i es pot comprar des de la seva pàgina web, que aquí adjunto. Els horaris d’obertura de l’atracció son tots els dies de 10:00 a 18:00 hores (excepte els dilluns que tanquen).

Mirador-Torre de proves de Thyssenkrupp a Rottweil

2. Hohenzollern Castle

El Castell de Hohenzollern no està tècnicament dins de la Selva Negra, però sí molt a prop d’aquesta regió alemanya. Es troba a 1 hora en cotxe de Freudenstadt, Schiltach i Triberg, i a 33 minuts de Rottweil, per la carretera B27. Aquest castell del segle XIX fou la seu dels reis de Prussia i els prínceps de Hohenzollern. Té una ubicació immillorable en lo alt d’una muntanya i conta amb la friolera de 140 habitacions. Les habitacions del Rei i de la Reina, la Biblioteca i el Saló Blau son espectaculars.

Castell de Hohenzollern

Quasi 900 metres per sobre del Alba Suabia, fortificat amb torretes i merlets, hi ha el Castell de Hohenzollern, seu ancestral de la família reial prussiana i dels prínceps de Hohenzollern. Frederic Guillem IV, Rei de Prússia, era considerat un aficionat a les belles arts i un “romàntic en el trò”; el seu cor estava poètica i sentimentalment unit a l’Edat Mitjana. Probablement per això va encarregar a l’arquitecte estrella Friedrich August Stüler de Berlin que reconstruís un edifici deteriorat, el castell dels seus avantpassats. Stüler va crear l’ideal d’un castell medieval de cavallers, un xic antiquat, però encara així fantàstic i abrumadorament bonic.

Castell de Hohenzollern

En el 1852 es va col·locar la primera pedra, i en el 1867 es va completar la reconstrucció. Com hem dit abans, el castell conta amb 140 habitacions, entre les que hi destaquen la biblioteca amb importants pintures murals, l’habitació del Rei, una habitació de l’arbre genealògic i el “Saló Blau”, la habitació de la Reina. Té un anteixinat daurat, un preciós paviment de marqueteria i retrats de regents prussians. Pels esperits menys monàrquics la cerveseria interna també ofereix algo a la venda: una Pilsener de la marca “Preussens”.

Interior del recinte del Castell de Hohenzollern

L’horari d’obertura del castell son tots els dies de 10:00 a 18:00 hores, el preu per entrar son 23€ pels adults, 11€ pels nens de 12 a 17 anys, i hi ha tarifes familiars. Adjunto la seva pàgina web per a més informació. Ah, heu de saber que per pujar al recinte del castell s’ha d’agafar un “shuttle bus” que va des del parking on tindreu el cotxe fins a l’entrada del castell (Eagle’s Gate), que ja està inclòs en l’entrada.

3. Donaueschingen

Visitat l’impressionant castell de Hohenzollern, la nostra roadtrip continua, i ara fins al municipi de Donaueschingen. Es troba, aquest sí, dins dels límits de la Selva Negra, a 72 kilòmetres al sud del castell (uns 55 minuts de conducció). Però, què hi anem a buscar a Donaueschingen? Doncs el naixement del riu Danubi. Sí, com ho llegeixes. I és que el riu europeu més llarg neix a la Selva Negra, encara que segons a qui ho preguntis, et dirà un o un altre lloc.

Donaueschingen

Hi ha varies teories sobre el naixement del riu Danubi. Anem a exposar-les totes:

Naixement del Danubi en el poble de Donaueschingen

Entre l’església de Sankt Johann i el Palau es troba una font d’aspecte quasi místic. Just en aquest punt brota una font d’aigua que fou descoberta en el segle XV, encara que es creu que els romans, que ja s’establiren en el poble, tenien coneixement d’aquest lloc. Aquesta forma circular que té en l’actualitat, amb estàtues i escultures, la va agafar a finals del segle XIX, després de l’incendi que va assolar el palau. El naixement del Danubi doncs, es simbolitza amb la Donauquelle, la Font del Danubi.

Naixement del riu Danubi, a la “Font del Danubi”, a Donaueschingen

Naixement del Danubi a les afores del poble de Donaueschingen

I és que kilòmetre i mig més endavant de l’anterior font, es troba la unió de dos rius. Son el Brigach i el Breg. És en aquesta confluència on molts diuen que aquest és el veritable naixement del riu Danubi.

Confluència dels rius Brigach i Breg

Bregquelle

Dels dos rius mencionats anteriorment, el Breg és el més llarg, el que neix a més alçada i el que més aigua porta. És per això que molts situen en el naixement del riu Breg el també naixement del Danubi. Avui en dia si visites aquest lloc veuràs que just per sobre de la font hi ha la figura del “Déu Danubius”. Altres també apunten a que el naixement del riu Brigach podria ser el del Danubi, però no els hi fan molt cas…

Bregquelle, naixement del riu Danubi?

Nosaltres, ens quedarem amb la primera teoria i solament visitarem la Font del Danubi a Donaueschingen, ja que no tenim més temps i hem de continuar amb la nostra ruta d’avui. Ara en serio, la nostra intenció era visitar la font que hem dit a la població de Donaueschingen, i passejar-hi una mica per ella.

4. Villingen-Schwenningen

L’últim atractiu que visitarem avui és un poble anomenat Villingen-Schwenningen, ubicat en el límit de la Selva Negra, a 17,5 kilòmetres al nord de Donaueschingen. Villingen-Schwenningen presenta una barreja única de profunditat històrica, vitalitat cultural i tranquil·litat natural, molt semblant a la de Munich, però amb el seu propi encant. Aquesta ciutat, formada per la unió de Villingen i Schwenningen, ofereix a visitants i vilatans per igual, la oportunitat d’endinsar-se en tresors menys coneguts que revelen el veritable esperit de la regió. En aquesta exploració de Villingen-Schwenningen descobrirem joies ocultes que van des de pintorescs barris i serens parcs fins a commovedors llocs històrics i singulars recintes culturals. En el cor de la Selva Negra, descobrirem l’ànima d’una ciutat en la que conflueixen tradició i modernitat.

Villingen-Schwenningen

El casc històric de Villingen

El casc antic de Villingen, enclavat en la ciutat bessona de Villingen-Schwenningen, és un magnífic testimoni del ric passat de la regió, de la mateixa manera que el castell de Blutenburg és un serè oasis històric a Munich. Aquest cor medieval de Villingen està envoltat de muralles i torres defensives ben conservades, i ofereix una vívida finestra a l’Edat Mitjana amb la seva singular barreja de bellesa arquitectònica i profunditat històrica. Passejant per els estrets carrers adoquinats del casc antic de Villingen, els visitants poden admirar els edificis bellament conservats i les restes de les fortificacions de la ciutat, incloses les emblemàtiques portes i torres de la ciutat. El Monastir de Nostra Senyora (Münster Unserer Lieben Frau), un dels principals monuments de Villingen, mostra una impressionant arquitectura romànica i gòtica. La seva història i importància espiritual la converteixen en una visita obligada per qui explori el casc antic.

Monastir de Nostra Senyora

El ric patrimoni cultural de Villingen es mostra també en els seus museus, com el Museu Franciscà i el Museu de la Indústria Rellotgera, que ofereixen una visió de l’evolució històrica i industrial de la ciutat. El casc antic és el cor de la vida cultural de Villingen, on es celebren diversos actes i festivals tradicionals, com el Carnestoltes de Fasnacht, que anima els carrers amb vibrants disfresses i desfilades.

Casc històric de Villingen

Schwenninger Moos

Schwenninger Moos, a Villingen-Schwenningen, és una captivadora reserva natural, una joia oculta que ofereix una serena escapada lluny del ritme urbà. Aquest pàram no és només un lloc d’importància ecològica, sinó també un lloc ric en significat cultural i històric, que es fa eco de les tradicions i la bellesa natural de la zona. Aquesta reserva natural és cèlebre pel seu ecosistema únic, format per pàrams que serveixen de font al riu Neckar. Els seus esforços de conservació l’han convertit en un refugi de flora i fauna diverses, reflex del compromís de mantenir el patrimoni natural de la regió.

Schwenninger Moos

Schwenninger Moos ofereix senders que serpentegen per aquest antic paisatge. Els panells informatius que hi ha al llarg dels senders ofereixen informació sobre la formació del pàram, de la seva fauna i les mesures de conservació. Adjunto la seva pàgina web per a donar més informació.

El Museu Internacional de l’Avió (Internationales Luftfahrtmuseum)

El Internationales Luftfahrtmuseum de Villingen-Schwenningen és una joia oculta que captiva als visitants amb la seva àmplia col·lecció d’història i artefactes de l’aviació. Aquest museu és un homenatge a l’evolució del vol i és apreciat tant pels vilatans com pels entusiastes de l’aviació. El museu presenta una exploració exhaustiva de la història de l’aviació, des dels primers experiments de vol fins a la tecnologia aeroespacial moderna, permetent als visitants ser testimonis dels increíbles avenços de l’aviació.

Museu Internacional de l’Avió

Amb una impressionant col·lecció d’avions, maquetes i artefactes, el museu mostra el desenvolupament de l’aviació a través de peces tangibles de la història, inclosos avions militars i civils de diverses èpoques. Amb exposicions i activitats dissenyades per atraure a visitants de totes les edats, el museu proporciona una excursió fascinant i educativa per a famílies, oferint algo d’interès per a tots. Ofereix una oportunitat única de submergir-se en el món de l’aviació, per lo que és una visita obligada per qualsevol persona interessada en el passat, el present i el futur del vol. El museu es troba a 14,4 kilòmetres a l’est del centre històric de Villingen-Schwenningen. Els horaris d’obertura son de dimarts a diumenge de 10:00 a 17:00 hores. Adjunto la pàgina web per donar més informació.

Carnaval de Fasnacht

El Carnaval Fasnacht de Villingen-Schwenningen és una celebració vibrant i històrica que submergeix a la ciutat en un mar de colors, sons i festes tradicionals. Profundament arrelat a la cultura local, aquest esdeveniment constitueix un testimoni del ric patrimoni de la ciutat, donant vida a les costums i tradicions que s’han transmès de generació en generació. Submergeix-te en el cor del Carnaval de Fasnacht, on els carrers cobren vida amb desfilades, música i dança, mostrant les costums úniques de la regió de la Selva Negra. Contempla als vilatans amb elaborats vestits i màscares fetes a mà, cadascun dels quals explica la seva pròpia història i representa diferents aspectes del folclore del carnaval.

Carnaval de Fasnacht

El carnaval de Fasnacht és una forma profunda d’experimentar la cultura local, les tradicions i la història de Villingen-Schwenningen, oferint una visió autèntica de l’ànima de la ciutat. El Carnaval de Fasnacht és més que una celebració. És un patrimoni viu que encarna l’esperit i les tradicions de la regió.

Museu de la Indústria Rellotgera

El Museu de la Indústria Rellotgera de Villingen-Schwenningen és un fascinant homenatge al patrimoni industrial de la ciutat, en particular al seu paper fonamental en la indústria rellotgera. Situat en la part de Schwenningen de la ciutat agermanada, aquest museu ofereix una visió en profunditat de la història i l’evolució de la fabricació de rellotges, que en el seu dia va prosperar en la zona. És un testimoni de l’enginy i l’artesania que varen definir la contribució de Schwenningen a la industria rellotgera mundial. Els visitants poden admirar una àmplia col·lecció de rellotges, des dels primers guardatemps mecànics fins als moderns instruments de precisió, que posen de relleu els avenços tecnològics al llarg dels segles.

Museu de la Indústria Rellotgera a Villingen-Schwenningen

El museu és un lloc clau per a comprendre la història industrial de Villingen-Schwenningen i la seva importància en la indústria rellotgera mundial. Amb les seves exposicions pràctiques i tallers el museu involucra als visitants en els aspectes tangibles de la fabricació de rellotges, fent que la visita sigui a la vegada informativa i interactiva. Els horaris d’obertura del museu son tots els dies de 13:00 a 17:00 hores (excepte els dilluns que està tancat). El preu és de 3€ pels adults. Adjunto la seva pàgina web.

Visitat Villingen-Schwenningen només ens quedarà conduïr fins al poble on tenim l’allotjament d’aquesta nit, concretament fins al famós poble de Triberg, a 23,9 kilòmetres cap a l’oest (es triga uns 28 minuts a arribar-hi).

Adjuntem un mapa de google maps amb la previsió de la ruta del dia, i dels principals atractius del mateix (després de 151,00km i de 2 hores i 19 minuts):

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *