Categories
SELVA NEGRA (SCHWARZWALD)

Dia 8: Llac Titisee + Llac Kirnbergsee + Wutachschlucht + Llac Schluchsee + Fàbrica de Cervesa Rothaus + Abadia de Sankt Blasien. Nit a Laufenburg

Comencem el vuitè dia de les nostres vacances visitant un dels llacs més famosos de la Selva Negra, el Llac Titisee. I de llac, a llac. Del Titisee anirem cap al Kirnbergsee, que diuen que és el llac que té les aigües més càlides del sud de la Selva Negra. Seguidament anirem a veure les gorges del riu Wutach (Wutachschlucht). Tornarem a visitar un altre llac, aquest cop també bastant famós, el Schluchsee, el llac més gran de la Selva Negra. Seguirem anant a visitar una fàbrica de cervesa, a Rothaus, i acabarem visitant l’Abadia de Sankt Blasien al petit poble de Sankt Blasien. La catedral de l’abadia té una enorme cúpula de 46 metres de diàmetre i 63 metres d’alçada. Passarem la nit a la ciutat de Laufenburg, tocant amb la frontera Suïssa.
Índex:
1. Llac Titisee
2. Del Llac Kirnbergsee a Wutachschlucht
3. Del Llac Schluchsee a la Fàbrica de Cervesa Rothaus
4. Abadia de Sankt Blasien

1. Llac Titisee

És el llac més famós i conegut de la Selva Negra. Aquest bonic llac situat en la zona sud de la Selva Negra està envoltat d’un entorn preciós que és perfecte si ets amant del senderisme i les caminades. El Titisee és un llac glaciar que sol ser el protagonista de totes les rutes de senderisme que es poden fer als voltants. Saps que a l’hivern inclús pots fer rutes d’esquí de fons sota la llum de les estrelles?

Llac Titisee

Encara que no esquiis ni vulguis fer llargs trails, el llac Titisee també és ideal per a una caminada curta, sobretot per la zona del Bruggers See Park, un parc a les ribes del llac que a l’estiu s’omple de hamaques i para-sols.

Llac Titisee

El Llac Titisee és un dels més populars en aquesta regió d’Alemanya i raons no li falten. Allí pots fer un fotimer de plans durant tot l’any, com rutes de senderisme, caminar al voltant del llac i provar algun plat típic en algun dels seus restaurants. A l’estiu hi ha gent banyant-se (ens comenten que l’aigua arriba als 18-24ºC en aquesta època). També pots donar un passeig en vaixell molt agradable i hi ha gent llogant barques a pedals i pujant a la nòria. Si busques un pla de relax, el balneari Badeparadies Schwarzwald pot ser una molt bona alternativa.

Llac Titisee

Amb quasi dos kilòmetres de llarg i un ample d’uns 750 metres, Titisee és sens dubte el llac més visitat i per tant el més famós de tota la Selva Negra. La seva ubicació i la seva perfecta connexió amb la ciutat de Friburg fan d’aquest lloc una espècie de “Benidorm” en alguns dies calorosos de cap de setmana a l’estiu. I és que en ell et podràs banyar, pujar a una barca a pedals i recórre’l d’una cantonada a l’altra, o simplement navegar en qualsevol dels dos vaixells que van d’una riba a l’altra del llac.

Llac Titisee

Però Titisee no només és un llac. És també un poble, d’origen agricultor, i que avui en dia es dedica de ple al turisme. És per això que en ell hi trobaràs moltes botigues de souvenirs on podràs comprar regals, hotels i restaurants.

Llac Titisee

No et quedis només en lo què és el poble, camina almenys fins a la riba sud del llac. Fins a la zona de campings. Hi ha un camí de terra que voreja el llac per una de les seves ribes. 2,1 kilòmetres de ruta. Per tornar, millor fer-ho pel mateix camí, ja que l’altra riba és carretera. I una altra cosa. Si ets amant de la bicicleta podràs llogar-la en el poble i recórrer els camins que arriben i surten del llac cap als boscos i muntanyes que l’envolten.

Llac Titisee

2. Del Llac Kirnbergsee a Wutachschlucht

Llac Kirnbergsee

Diuen d’aquest llac que té les aigües més càlides del sud de la Selva Negra, així que si et vé de gust capbussar-t’hi, ja saps on anar. Per arribar-hi has de recórrer uns 25 kilòmetres cap a l’est del Titisee, agafant la carretera B31 i trencant a mà esquerra a l’alçada de Löffingen. L’aparcament està tocant a la mateixa riba sud del llac.

Llac Kirnbergsee

Wutachschlucht

Desfarem una mica la carretera fins a Löffingen i anirem a buscar a uns 15,5 kilòmetres al sud del Kirnbergsee, l’aparcament de les gorges del riu Wutach, Wutachschlucht. La “Barranca” del Wutach és una de les rutes de senderisme imprescindibles en la Selva Negra (Wutachschlucht). És el canó (o congost) més gran d’Alemanya amb fins a 170 metres de profunditat i és el pla perfecte si et vé de gust gaudir de la naturalesa. Hi ha varies rutes de trekking per escollir, encara que per una primera vegada et recomano la “Ruta de les Tres Gargantes”. Passa per el congost de Wutach i per les gargantes Gauchach i Engschlucht entre cascades, passarel·les i un paisatge de pel·lícula.

Wutachschlucht

Wutachschlucht és conegut com el canó (o congost) de la Selva Negra, i encara que realment un canó doncs quasi que no és, sí que és un lloc dels més espectaculars. Si busques aquest lloc per passar una jornada de senderisme és que t’agrada molt això de la naturalesa. Ja que aquest lloc ho té tot. En ell, podràs gaudir d’un paisatge realment increïble, travessat per el riu Wutach i al que hi arriben molts afluents que engreixen aquest canó pels seus laterals. Petites cascades, tallants, miradors, passos complexos, ponts, cabanes,… Aquest lloc amaga moltíssimes meravelles que només podràs descobrir si el recórres a peu. I ull, que és bastant gran i no és fàcil escollir la ruta perfecta que s’avingui a

mb les teves necessitats. Depenent d’on vulguis iniciar la teva ruta, n’hi ha de circulars, només d’anada i la tornada la tindràs que fer en bus,…

Wutachschlucht
Recomanació de ruta
El primer que et recomano és que portis el millor calçat possible per caminar pel Wutachschlucht, i en la motxilla aigua suficient i també algo per a menjar. La millor ruta, o la més completa és la que neix en l’anomenat “Kiosk Wutachmühle” i acaba a “Schattenmühle”. En total, uns 15-16 kilòmetres. Això sí, la tornada l’hauràs de fer en el bus que uneix aquests dos punts. Nosaltres no vam poder destinar-hi tant de temps, vam anar a l’aparcament de “Wutanschlucht – Schattenmühle”, i vam caminar mig kilòmetre dins a la garganta (vam fer 1 kilòmetre anar i tornar).
Wutachschlucht

3. Del Llac Schluchsee a la Fàbrica de Cervesa Rothaus

Llac Schluchsee

Ens desplacem al llac Schluchsee, el llac més gran de la Selva Negra, així com també un dels més famosos. En la localitat del mateix nom, et trobaràs un fotimer d’activitats a l’aire lliure que fer si tens temps quan visitis aquesta zona. La nostra recomanació és que escullis alguna ruta de senderisme curta pels voltants del llac per descobrir el paisatge i gaudir del preciós entorn.

Llac Schluchsee

Això sí, tingues en compte que el temps en aquesta zona és bastant canviant.

Llac Schluchsee

El què vam fer nosaltres en aquest llac va ser llogar 1 hora de caiac a la “Boathouse Schluchsee Canoe-Hire”. Amb la tarja abonament “Schwarzwald Card 365” ens va sortir l’activitat gratuïta, sinó val 12€ el lloguer d’1 hora de caiac o canoa. Adjunto pàgina web.

Llac Schluchsee

Fàbrica de Cervesa Rothaus

I després d’anar amb caiac al llac Schluchsee toca refrescar-se en la cerveseria més famosa de la Selva Negra, la Fàbrica de Cervesa Rothaus. Allí podràs fer un genial tour per l’interior de les instal·lacions, així com provar bona cerves i perquè no emportar-te’n alguna a casa. La cerveseria es troba a 7,4 kilòmetres a l’est del llac. El tour per les seves instal·lacions costa 5€, i estan obertes de 11:00 a 19:00 hores. La fàbrica té a més una zona de restaurant, botiga i una enorme terrassa on es fan esdeveniments, tot això entorn a la cervesa. Adjunto la seva pàgina web.

Fàbrica de cervesa Rothaus

4. Abadia de Sankt Blasien

I per acabar la ruta del dia, ens acostarem al petit poble de Sankt Blasien que es troba a 15,6 kilòmetres al sud-oest de la fàbrica de cervesa. Allí hi trobarem la Catedral de Sainkt-Blasien, la qual té una de les cúpules més grans d’Europa. És un lloc de culte que sorprèn moltíssim per dins. I és que ningú s’espera lo què amaguen les portes de la catedral. Una espectacular sala circular de fins a vint columnes corínties que sostenen aquest tros de cúpula de 36 metres de diàmetre. Impressionant.

Catedral de Sankt Blasien

Aquesta abadia fou una de les més importants durant l’Edat Mitja en aquesta zona sud de la Selva Negra ja que era un punt intermig entre dos dels llocs de culte que movien tot en la regió: Friburg i el monastir de St. Gallen, en l’actual Suïssa. Fou reconstruïda per complet a finals del segle XVIII després d’un terrible incendi. Els horaris d’obertura per visitar la Catedral son tots els dies de 8:30 a 17:00h. Adjunto la pàgina web perquè disposis de més informació.

Interior de la Catedral de Sankt Blasien
Interior de la Catedral de Sankt Blasien

Només ens quedarà anar a buscar el nostre allotjament al poble de Laufenburg, tocant a la frontera amb Suïssa.

Adjuntem un mapa de google maps amb la previsió de la ruta del dia, i dels principals atractius del mateix (després de 142,00km i de 2 hores i 39 minuts):

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *