Ja estàvem al municipi de Cee, al Lugar de Pereiriña (se’n deuen dir Barrios) que és un petit nucli rural a dins mateix del municipi de Cee. Vam escollir aquest emplaçament per estar més o menys al mig i a prop de la Costa da Morte.
La Costa da Morte és el nom donat a una part de la Costa Atlàntica de Galícia. S’estén des de Malpica de Bergantiños fins a Muros, a la Província de A Coruña. Rep el nom degut al nombre important de naufragis que s’han produït a la zona al llarg de la història. Hi ha versions, però, que escurcen l’extensió de la Costa da Morte i en diuen que arriba només fins a Finisterre. En el fons, a nosaltres tant ens fa, ja que ho visitarem igualment tot, perquè ho trobem bonic i interessant. |
A l’hora de planificar les rutes i els dies, vàrem plantejar una zonificació de la Costa da Morte en diverses fases o zones i així vàrem trobar petites rutes d’1 dia per anar fent, on les sumaves totes i et quadraven en un total de dies, en funció dels atractius turístics, llocs a visitar, pobles, platges, i sobretot quilometratge (havia de ser molt suportable per les nenes i tothom), etc…
Vam determinar que visitaríem la Costa da Morte amb un total de 5 dies, necessaris al nostre entendre per a veure-la bé, a fons. Per tant, aquestes son les etapes que ens van sortir:
- De Muros a Ézaro
- De Fisterra a Muxía
- De Camariñas a Camelle
- De Laxe a Malpica (2 dies)
Vam estructurar cadascun dels dies i vàrem buscar l’allotjament tenint en compte aquesta repartició, és a dir, l’allotjament havia d’estar a prop de tots els punts, o sigui que vam trobar un lloc “central” i que no hi hagués més d’1 hora de cotxe amb cap dels llocs de la ruta, i ho vam aconseguir amb l’Hostal Pereiriña. Del punt de més al sud, Muros, hi ha menys d’1 hora fins a Cee. I del punt de més al nord, Malpica, hi ha com a molt 1 hora.