Categories
BRETANYA FRANCESA

12. Parc de Branféré

Era el nostre primer dia sencer al Morbihan, i vam haver de posar una mica el peu al fre, ja que la Júlia no s’acabava de trobar bé del tot, per tant, vam decidir d’anar a passar tot el dia al Parc de Branféré, sense cap tipus de pressió de res. Quan ens canséssim ens n’aniríem a l’allotjament.

El Parc de Branféré es troba a 53,80km de l’allotjament, que els vam recórrer en 41 minuts. Es troba cap al sud-est passada la ciutat de Vannes, i recorrent el gruix de kilòmetres per la nacional N165. Es troba al municipi de Le Guerno.

Es tracta d’un parc zoològic i jardí botànic de 35 hectàrees situat a Le Guerno. Els visitants poden veure els animals itinerant lliurement en un jardí botànic centenari.

Parc de Branféré
Parc de Branféré

Una visita al Parc de Branféré és una oportunitat per a descobrir més de 150 espècies d’animals dels 5 continents, en llibertat. A l’oferir una notable col·lecció d’aus, Branféré es considera un parc ornitològic amb prop de 500 aus de tot el mon. Et sorprendran les acrobàcies dels primats. Experimentaràs un moment màgic observant els lèmurs de Madagascar en perill d’extinció.

Parc de Branféré
Parc de Branféré

Visitar el Parc de Branferé també és una gran oportunitat per observar espècies entranyables com el panda vermell o el ualabí o inclús acostar-se a certs animals domèstics en la granja educativa.

En el Parc hi ha  prop de 1.200 animals que viuen en condicions properes als seus hàbitats naturals. Aquests animals evolucionen en un entorn paisatgístic i botànic excepcional. El Parc de Branferé ofereix un viatge al cor del món animal.

Parc de Branféré
Parc de Branféré

El més destacat de la visita a Branféré, per un nen, son les animacions i espectacles. Durant tot l’any, el Parc de Branféré ofereix un programa a la vegada espectacular i festiu, sempre impulsat per una ambició educativa i cultural. Fidel a les seves missions de sensibilització, l’Escola Nicolas Hulot dissenya esdeveniments a la naturalesa per el major nombre possible de persones al llarg de cada temporada. El context animal es presta a nombroses activitats divertides que energitzen i enriqueixen la visita.

Parc de Branféré
Parc de Branféré

L’espectacle d’aus: Per a sorprendre’t millor i renovar una actuació aèria que ha sigut el centre d’atracció des de maig de 2002, Branféré ha enriquit la seva col·lecció d’aus al llarg dels anys. Les cigonyes, pelicans, voltors, flamencs, lloros,…: la tropa està formada per un centenar d’ocells. Durant uns trenta minuts, es deixen anar al seu comportament natural i el seu bonic vincle amb els falconers en el terra. La fugida d’uns, unint-se a les paraules dels altres, es valora cada espècie (estil de vida, hàbitat, dieta, etc…). Davant del castell, el ballet aixeca un remolí d’ales a gran escala, que freguen el virtuosisme als espectadors abans d’improvisar un final vertiginós.

Parc de Branféré
Parc de Branféré

Presentacions d’animals: Què menja un panda vermell, una llúdria asiàtica, un rinoceront indi, un pelicà,…? Mentre serveixen menjar, els entrenadors presenten al públic el comportament dels animals i les amenaces a les espècies i el medi ambient.

Events de la naturalesa: Al llarg de la visita i sempre de forma amistosa, els animadors forgen un fort vincle amb el seu públic abordant temes que ens concerneixen a tots: entre els més actuals, els serveis ecològics (prestats pels pol·linitzadors, en particular), el canvi climàtic i altres amenaces que pesen sobre determinades espècies i en conseqüència sobre tota la biodiversitat, mesures de conservació, classificació del món viu, etc…

Parc de Branféré
Parc de Branféré

Parcabout, un concepte innovador de rutes aèries

El Parc de Branféré ha optat per enriquir la seva gamma d’atraccions i activitats d’oci a Morbihan. La creació d’un parc evolutiu en els arbres aporta una dimensió lúdica, innovadora i coherent als visitants del parc animal i botànic.

El principi d’un Parcabout és tensar les xarxes en una àrea boscosa, per a permetre que els practicants es moguin lliurement amb total seguretat en un espai alt, sense les restriccions d’aprofitament pròpies de l’escalada als arbres o dels parcs d’aventures. El parc d’atraccions Parcabout ofereix un moment de relaxació, emoció i sensació en total llibertat per a tota la família en absolut respecte per la naturalesa i els arbres…

Parcabout
Parcabout

En resum, a dins del Parc de Branféré hi ha 7 zones definides: Espectacle d’ocells; espais marins; vall indi; illes de primats; granja pedagògica; plana africana; i el parcabout.

Els horaris del parc durant els mesos d’estiu son de  9:30h a 19:30h. Els preus son de 23,50€ pels adults, i de 22,00€ els nens de 13 a 17 anys, i de 17,00€ els nens de 4 a 12 anys. Barat no és, per tant el vam aprofitar molt bé durant tot el dia.

Adjuntem la documentació gràfica (plànol del parc) perquè ens serveixi de guia:

https://parc.branfere.com/wp-content/uploads/sites/2/2018/06/Plan-de-Branfere-legende.pdf
Per altra banda, dir-vos que si avui hagués estat un dia normal, segurament haguéssim fet una altra planificació, i ens n’haguéssim anat a passar el dia a Belle-île-en-Mer, la qual és una illa que està a 1 hora en vaixell de la península de Quiberon. No podria dir-se amb un altre nom que la descrivís millor: illa bonica, Belle-île. És un destí de vacances que bé mereix alguns dies i tot: platges tranquil·les, penya-segats espectaculars, ports acolorits i camps verds… La illa és un bell mosaic de paisatges. A 14km de la punta de Quiberon es troba la major de les illes bretones. Començarà a impactar-te en quant desembarquis en l’encantador port de Palais on podràs llogar una bicicleta o un cotxe i recórrer Belle-île de punta a punta. La visita comença amb un passeig pels molls amb les seves boniques cases acolorides. La segueix la visita al port i els carrers del casc antic de Palais, abans d’anar a conèixer la ciutadella Vauban a la que s’accedeix per la porta de la torre mestra. Aquesta construcció, que té unes magnífiques vistes al port, és impressionant, sobre tot contemplada des del camí de ronda. Ens dirigim cap al Nord-oest en direcció a Sauzon, un port pintoresc i una parada imprescindible de la illa, sobre tot per la nit. El moll està ple de cafès i restaurants amb terrassa. Des d’aquí, la punta de los Poulains es troba només a tres quilòmetres. Aquest cap salvatge es va fer famós gràcies a l’actriu Sarah Bernhardt, que va venir a viure aquí a finals del segle XIX. La seva propietat està oberta al públic des de 2007. Penya-segats escarpats i un mar desenfrenat… és un paisatge de la costa salvatge que conquereix per la seva feresa i les seves esplèndides vistes panoràmiques al gran far, a les roques de la gruta del Apothicaire, a Port-Coton i a Port-Boulphar… Aquests paisatges contrasten amb la calma de les fantàstiques platges de Bordadoué i Grands-Sables, ideal per a famílies, especialment quan la temporada d’estiu acaba.
Belle-île-en-Mer
Belle-île-en-Mer
Us deixem les principals fites del dia marcades en un plànol de google maps on s’observen cadascun dels atractius visitats i el total de kilòmetres recorreguts amb el temps invertit a la carretera (108,00km amb 1h 22min) .
[googlemaps https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m31!1m12!1m3!1d172007.2653047826!2d-2.814028718545285!3d47.653076676982245!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!4m16!3e0!4m4!1s0x4810167db44e2be5%3A0x12f8d4934aab662c!3m2!1d47.6892323!2d-2.9616485999999997!4m5!1s0x480fed9ae7c5ef0b%3A0x48f3ba43aede3806!2sParc%20animalier%20et%20botanique%20%26%20Parcabout%20de%20Branf%C3%A9r%C3%A9%2C%20Le%20Guerno%2C%20Fran%C3%A7a!3m2!1d47.5916205!2d-2.4022505!4m3!3m2!1d47.6891975!2d-2.9617193!5e0!3m2!1sca!2ses!4v1636639832743!5m2!1sca!2ses&w=600&h=450]

Una resposta a “12. Parc de Branféré”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *