Categories
EGIPTE

Dia 1: Luxor: Vol Barcelona – Luxor + Museu de Luxor + Museu de la Momificació + Zoco de Luxor + Passejar per la Corniche

El vol Barcelona – Luxor el tenim pel matí, i a vora migdia arribem a l’Aeroport Internacional de Luxor, on començarà el nostre primer dia del viatge. Amb la contractació dels trasllats privats arribem al nostre Hotel de Luxor (Iberotel Luxor), situat en plena Corniche. D’allí iniciarem la visita a la ciutat de Luxor, començant pels seus principals museus. Primer visitarem el petit Museu de Luxor, i després el Museu de la Momificació. Seguidament després ens passarem pel Zoco de Luxor per veure si trobem alguna ganga o algo que ens interessi, i finalitzarem el dia passejant per l’Avinguda de la Corniche a la riba est del Nil.
Índex:
1. Vol Barcelona – Luxor
2. Museu de Luxor
3. Museu de la Momificació
4. Zoco de Luxor
5. Passejar per la Corniche

1. Vol Barcelona – Luxor

Sortim de bon mati dalt d’un l’avió a l’Aeroport del Prat de Barcelona, de la companyia Egypt Air que en qüestió d’unes 4 hores i quart arriba a l’Aeroport Internacional de Luxor, a uns 6 kilòmetres del centre de Luxor, on es troba el nostre Hotel “Iberotel Luxor”. La millor forma per arribar-hi és amb un trasllat privat. El xofer ens està esperant a la nostra arribada i ens deixarà a la porta del nostre hotel. Aquesta opció és la que hem escollit per fer en aquesta ciutat, ja que no volíem fer cues ni posar-nos a regatejar amb els taxistes. Podeu reservar-ho aquí.

Aeroport Internacional de Luxor

Coneguda per ser durant més de 1500 anys la capital de l’Antic Egipte, Luxor és un d’aquests llocs que no deixen indiferent a ningú i és que no podem oblidar que aquí es concentren molts dels principals temples del país. Encara que la majoria de visites es poden realitzar per lliure, recorda que la història del país és complexa per lo que realitzar aquestes de forma guiada és un punt afegit al teu viatge. Coneguda en l’època dels faraons com a Tebas i situada a més de 500 kilòmetres al sud del Caire, Luxor fou la capital de l’Antic Egipte durant més de 1500 anys i té alguns dels principals monuments i temples del país, algo que la converteix en un d’aquests destins que no pots perdre’t. És important saber que encara que la ciutat es pot visitar per lliure, per conèixer i entendre la història de totes les seves meravelles, et recomanem invertir una mitjana de 2-3 dies i anar acompanyat d’un guia, preferiblement expert en egiptologia, perquè pugui desxifrar-te els famosos jeroglífics i per suposat, apropar-te a una de les civilitzacions més fascinants del món.

Durant els 3 dies (2 dies i mig) que passem a Luxor, farem algunes excursions contractades per tal d’anar amb un guia de parla espanyola. Seran les principals excursions a Luxor, com la visita als Temples de Karnak i Luxor, i la Visita a la Vall dels Reis i Reines, al Temple de Hatshepsut i als Colossos de Memnon. Per la resta de monuments i atraccions anirem per lliure completament.
Temple de Luxor

2. Museu de Luxor

Sortirem del nostre hotel per la Corniche de Luxor i ens acostarem al seu Museu, caminant per la mateixa avinguda. Es troba a uns 20 o 25 minuts caminant per la riba est del riu Nil. Ubicat a la riba del Nil es troba el petit Museu de Luxor, un dels més visitats d’Egipte, només per darrere del Museu Egipci del Caire, que alberga una important col·lecció de peces trobades en els temples dels voltants i la necròpolis tebana. Durant el recorregut per l’interior hi veuràs estàtues, fragments de relleus, armes, pintures, sarcòfags, joies, esteles i tot tipus d’objectes de medicina i medició, entre els que destaquen varies peces de la tomba de Tutankamon, l’estàtua de Tutmosis III i la reconstrucció d’un mural del Temple de Karnak.

Museu de Luxor
Per conèixer millor la història de les peces més importants et recomano reservar aquesta visita guiada en la que aniràs acompanyat d’un guia egiptòleg de parla espanyola, i podràs combinar el Museu de Luxor amb el Museu de la Momificació, que visitarem seguidament.
Museu de Luxor

El Museu de Luxor és petit però és d’una gran importància. Alberga una gran col·lecció de peces trobades en els temples de la ciutat, com hem dit abans, inclús alguns objectes de la tomba de Tutankamon. L’entrada al museu de Luxor costa 160EGP, i l’horari de visites del museu és de 9:00 a 16:00h i de 17:00 a 22:00h. Adjunto la seva pàgina web per a més informació.

3. Museu de la Momificació

Visitat el museu de Luxor, ens acostarem al de la Momificació, que es troba a la mateixa avinguda de la Corniche a uns 10 minuts caminant en direcció a l’Hotel. El Museu de la Momificació està protegit per el déu Anubis amb el cap de xacal. Inaugurat en el 1997, aquest museu explica a la perfecció els 70 dies que duraba el procés de la momificació. Al llarg de la visita anireu descobrint moltes curiositats sobre el ritus, com l’orígen estelar dels instruments, o l’exclusió social que sofrien els treballadors. El museu també et permet observar a vàries mòmies de prop.

Museu de la Momificació

El cost de l’entrada és de 140EGP, i l’horari de visites és de les 9:00 a 14:00h i de 17:00 a 22:00h.

La idea que teníem pensada per aquesta tarda és que la visita als 2 museus fos com un “tastet” per tot el què vindrà en els pròxims dos dies a Luxor.

4. Zoco de Luxor

Visitats els museus, només ens queda conèixer una mica millor la ciutat de Luxor. Per això, anirem fins al seu Zoco (Mercat) on podrem comprar algun record per a la família o amics. És més petit i autèntic que el turístic Khan El-Khalili de El Caire. En aquest acolorit mercat hi trobaràs tot tipus de souvenirs i antiguitats en el que és una obligació regatejar per emportar-te un preu just. En els voltants també s’hi troba el mercat de fruites i verdures on pots observar la vida local. Com que encara no estem esgotats de tantes visites, també és un bon pla nocturn que fer a Lúxor, el passejar per el Zoco. Allí podreu trobar-hi botigues d’espècies, sabons, artesanies, souvenirs,… A més és més barat que els basars del Caire.

Vam passejar pel Zoco de Luxor quan s’estava fent fosc

5. Passejar per la Corniche

I finalment, un altre dels llocs interessants que veure a Luxor és la Corniche o passeig que voreja el riu Nil. Es tracta d’una de les zones més agradables de la ciutat, sobretot per caminar una mica, gaudir del paisatge i veure com és el dia a dia de la gent local. Durant la tarda per anar a veure els dos museus hi hem estat passejant, però és de nit o al capvespre quan hi ha més ambient i és més maco de veure.

Corniche de Luxor

Una de les millors coses a fer a Luxor per la nit és caminar per la Corniche i veure el conjunt de motonaus il·luminades. Però per nosaltres, la millor hora per visitar-lo és per la tarda, quan baixa el sol, ja que no farà tanta calor i podrem veure la seva posta. No us heu de preocupar ja que és molt segur. Lo únic que és molt incòmode és que la gent se t’apropa a oferir-te els passejos en calesa, i encara que us negueu, us segueixen insistint. Com veureu, al llarg de la Corniche, a part dels 2 museus visitats, ens trobem varis dels temples de Luxor que visitarem en el dia segúent. Aquí atraquen tots els vaixells que fan el creuer pel Nil, per lo què els podreu veure de molt a prop.

Capvespre a la Corniche de Luxor

Després de la visita al zoco i fer un passeig per la riba del Nil pots gaudir del menjar egipci en alguns dels restaurants més recomanats de Luxor com Aisha, El Tarboush o Al-Sahaby Lane.

Adjunto un mapa de google maps amb el marcatge del recorregut realitzat en el dia d’avui i també amb la ubicació dels principals atractius i monuments que hem visitat:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *