Categories
OCCITÀNIA

17. Bruniquel

Dominada per la silueta dels seus dos imponents castells, la vil·la medieval de Bruniquel, inclosa entre els pobles més bonics de França, és una autèntica joia arquitectònica. Aquesta antiga plaça forta és un lloc propici per passejar. El comerç del cànem, lli i el safrà va portar l’esplendor en aquesta ciutat, i encara conserva testimonis del seu esplendorós passat. Un passeig pels seus carrerons empedrats plens d’encant ens trasllada a l’ambient fastuós de l’Edat Mitjana, mostrant-nos un gran nombre de mansions de pedra dels segles XIV, XV i XVI, algunes d’elles decorades amb boniques finestres amb mainells.

Carrers de Bruniquel
Carrers de Bruniquel
Carrers de Bruniquel

La casa Payrol, antiga mansió dels governadors de Bruniquel, és un esplèndid exemple de l’arquitectura civil medieval. Alberga pintures murals del segle XIII, un sostre renaixentista i un museu en el que s’exposa una col·lecció d’objectes relacionats amb la història local.

Arquitectura gòtica a Bruniquel
Carrers de Bruniquel

Un cop finalitzada la visita, el passeig prossegueix en direcció a lo més alt del poble, on s’alcen els dos castells de Bruniquel, el Castell vell (segles XIII-XIX), i el Castell nou (segles XV-XVII). La seva visita ens permetrà admirar la torre de la Reina Brunehaut, la sala dels cavallers, amb les seves finestres geminades, o la galeria renaixentista, amb la seva esplèndida panoràmica de la vall de l’Aveyron. Una exposició permanent sobre la prehistòria i sobre la pel·lícula “El Viejo Fusil”, de Robert Enrico, que es va rodar en part en aquest lloc, així com alguna exposició temporal, completen el descobriment d’aquest lloc.

Per entrar als castells durant els mesos estivals s’hi ha d’anar de 10h a 19h. Els preus de l’entrada son de 3,50€ pels adults i 3,00€ pels nens.

Els castells de Bruniquel, amb les seves vistes al riu Aveyron
Els castells de Bruniquel, amb les seves vistes al riu Aveyron

Cada any, a finals de juliol principis d’agost, el festival líric consagrat a Jacques Offenbach (Festival dels Castells de Bruniquel) constitueix el punt culminant del calendari festiu de la vil·la.

Adjuntem la documentació gràfica que disposàvem per fer una visita pel poble:

https://www.bruniquel.fr/wp-content/uploads/2020/08/D%c3%a9pliant-BNL-2020-verso-d%c3%a9f.png

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *