Categories
OCCITÀNIA

32. Château de Peyrepertuse

El castell de Peyrepertuse està a 17km del poble de Cubières (28 minuts amb cotxe). Hem d’arribar al poble de Dulhac-Jos-Peyrepertuse que està als peus de la muntanya del castell.

Peyrepertuse, ocupada des de l’antiguitat, acull un petit conjunt fortificat. La fortalesa es mencionà per primera vegada en 1020 en el testament de Bernard Taillefer, compte de Besalú, territori català. A partir de 1162 pertany a la línia de defensa del Regne d’Aragó enfront als senyors occitans.

La construcció del recinte baix de forma triangular data de mitjans del segle XIII. Però, durant la creuada albigense no exerceix un gran paper fins que el seu destí s’inverteix. En 1240 va passar en mans del rei de França que el va convertir en una peça mestra de la seva línia de defensa enfront a l’Aragó. Louis IX i els seus successors volgueren afirmar aquí tot el seu poder. Les “obres d’art del rei” el converteixen en una obra d’innovació i adaptació: una joia de l’arquitectura militar medieval que, a finals del segle XIII, desafia amb orgull al Regne d’Aragó.

El seu interès estratègic desapareix en 1659 amb el tractat dels Pirineus, però fins la Revolució Francesa alguns homes seguien velant per aquesta preciosa nau convertida en un lloc fantasma…

Els horaris d’obertura durant el juliol i l’agost son de 9h a les 20h. Els preus son de 7,00€ pels adults i 4,00€ pels nens de 6 a 12 anys.

Château de Peyrepertuse
Vistes de la vall

Per arribar al castell hi ha una pujada d’uns 15-20 minuts des de la recepció, ubicada als peus del promontori. Un cop comprada l’entrada et donaran fulletons amb el teu idioma, i sinó vols, es pot llogar una audioguia (4 idiomes, entre ells el castellà). També es poden fer visites guiades al castell. L’aparcament és gratuït i des de l’edifici de la recepció surt una estructura metàl·lica que és un mirador pels entorns, ja que queda penjada al buit. Nosaltres ens hi vam acostar i es veuen unes grans vistes de l’entorn. Inclús es veu el proper castell on anirem, el de Queribús.

Vistes des del Château de Peyrepertuse, amb el Château de Queribús al fons

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *