Categories
OCCITÀNIA

34. Perpignan

Perpignan va ésser l’últim lloc que vam visitar en el nostre viatge per l’Occitànie. Durant el matí vam visitar els castells de Peyrepertuse i Quéribus i les Gorges de Galamús, i al migdia ja estàvem aparcats a Perpinyà. Hi vàrem estar un parell d’hores com a molt, i la nostra intenció era passejar per el seu casc històric, el qual està pràcticament tot per a vianants. Anàvem passejant sense cap tipus de rumb, ens vàrem deixar anar i vàrem anar gaudint de totes les coses que ens aniríem trobant. Ja era al final del viatge i també estàvem cansats de planificar i marcar-nos rutes a complir…

Perpignan en sí és una ciutat petita. Els llocs que per nosaltres s’han de veure de Perpignan (imprescindibles) son 2: el Castillet, antiga porta del centre històric; i la Catedral de Saint Jean Baptiste. Si pots, també no evitis donar un passeig per la riba del riu Têt, i si t’agraden les compres en aquesta petita ciutat trobaràs totes les botigues que necessitis.

Le Castillet

Així doncs, vàrem anar a visitar el Castillet, que és força impressionant. Le Castillet, emblema de la ciutat de Perpignan, és l’antiga porta principal del recinte de Perpignan. El cos principal de l’edifici, el gran Castillet, construït en maó i marbre es remunta a l’època aragonesa. Va ser construït a partir del 1368 i transformat sota Lluís XI, que va afegir la seva actual terrassa i la seva torreta de maó coronada amb una cúpula. La segona porta, la Porta de Notre-Dame, es va construir al mateix temps. Als segles XVII i XVIII l’edifici es transformà en presó. Actualment acull el Museu Casa Pairal d’Història i Etnografia Locals. S’han de pujar 142 graons per arribar al cim del monument. Vàrem decidir que no calia entrar a visitar el museu.

Le Castillet

La Catedral de Saint Jean Baptiste

Com que l’església romànica de Saint-Jean le Vieux s’havia fet petita, Sanç de Mallorca va iniciar la construcció d’un nou edifici el 1324. L’esfondrament del regne de Mallorca va posar fi a la feina que es va reprendre al segle XV. Es va abandonar el pla inicial de tres naus: el mallorquí Guillem Sagrera, un dels grans arquitectes del seu temps, autor de la Catedral de Mallorca, va optar per una sola nau gran, d’estil gòtic. L’obra es va acabar el 1509. L’església es va construir com a catedral el 1602. La façana es va decorar amb un porxo al segle XVII i un campanar de ferro forjat al segle XVIII. Tots dos llocs estan oberts a visites: la catedral i l’antiga església de Saint-Jean le Vieux.

Els horaris per entrar a la catedral durant els mesos d’estiu son de 9h a 18h, i la visita és gratuïta.

La Catedral de Perpinyà

I amb els passejos pel centre històric vàrem acabar amb la visita a Perpignan. D’aquí, agafant el cotxe, ens vàrem plantar a Catalunya i a Manresa.

Adjuntem els documents gràfics que ens varen servir per fer la visita a Perpignan:

https://ontheworldmap.com/france/city/perpignan/perpignan-tourist-map.jpg

Només resta dir que espero que hagueu gaudit del viatge i que en pugueu fer molts més com aquest i de millors i tot.

Salut, i ens veiem de ruta…

Per últim, adjuntarem la planificació del dia a dia, que consolidarà a la previsió que vàrem fer en el quadre de les regions i els departaments, és a dir, ajudarà a completar la planificació de les vacances a Occitànie:  

A) ALLOTJAMENT A FOIX
1. FOIX + CHÂTEAU DES COMPTES DE FOIX
2. GROTTE DE NIAUX + PARC DE LA PRÉHISTOIRE + MIREPOIX
3. CHÂTEAU DE ROQUEFIXADE + CHÂTEAU DE MONTSÉGUR + MUSÉE HISTORIC ET ARQUEOLÒGIC DE MONTSÉGUR + RUTES DE LES GORGES
4. FORGES DE PYRENE + RIU SUBTERRANI DE LABOUICHE + ALBI

B) ALLOTJAMENT A ALBI
5. ALBI + CORDES-SUR-CIEL
6. GORGES DEL RIU AVEYRON (KAYAK + CTRA. PANORÀMIQUES + MIRADORS)
7. BRUNIQUEL + PUYCELSI
8. ROCAMADOUR + SAINT-CIRQ LAPOPIE
9. CONQUES + BELCASTEL
10. CASTELNAU-DE-MONTMIRALH + BASE DE LOISIRS VÈRE GRÉSIGNE + NAJAC
11. CAVES FORMATGE ROQUEFORT + VIADUCTE DE MILLAU + LA COUVERTOIRADE

C) ALLOTJAMENT A CARCASSONNE
12. CARCASSONNE
13. RESERVE AFRICAINE DE SIGEAN
14. CHÂTEAUX DE LASTOURS + CASCADES DE CUBSERVIÉS + GOUFFRE GÉANT DE CABRESPINE
15. GORGES DE GALAMÚS + CHÂTEAU DE PEYREPERTUSE + CHÂTEAU DE QUERIBÚS + PERPIGNAN  

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *