Categories
NAVARRA

14. Irurita

Vam fer una ruta per el poble de Irurita i pels seus voltants i barris perifèrics, seguint les indicacions dels plànols de l’oficina de turisme. Vam fer un recorregut marcat amb traces de color vermell en el plànol:

Ubicació dins la vall
  1. Iglesia de San Salvador: De grans dimensions, fou construïda en el segle XVIII. Destaca en el seu interior el ric retaule i la talla de la Verge del Rosari.
  2. Palacio Jauregia: A l’antiga torre medieval se li va afegir en el segle XVIII una construcció barroca: aquesta joia arquitectònica ha sigut recentment restaurada i pot ser visitada.
  3. Plaza del Rebote: Rodejada de poderosos caserius en aquesta plaça es practica el joc de “laxoa”, o guant, la modalitat més antiga de la pilota basca.
  4. Plaça: És un bon exemple d’arquitectura popular i palatina. Destaquen el Palacio Gastón Iriarte i el Jauregia, també anomenat Palacio del Marqués de Casa Torre en estil gòtic.
  5. Casa-torre Dorrea: És un dels dotze palaus més antics del Reino de Navarra. El seu aspecte és clarament defensiu. És especialment cridanera l’escala d’accés del segle XVII.
  6. Barrio de Apote: Després de l’ascensió, descansarem en un banc oportú, on podrem admirar la bonica vista del barri de Apote i els seus enormes caserius.

Adjuntem la ruta que vam seguir:

https://guiailustradadenavarra.com/wp-content/uploads/GUIA-ILUSTRADA-IRURITA.pdf
Nº2: Palacio Jauregia
Nº3: Plaza del Rebote
Al centre del poble hi ha un establiment que vam freqüentar sobretot pels dinars. Es tracta del Restaurante Olari, un restaurant familiar amb menjar casolà i productes de la zona. Relació qualitat preu molt bona. El recomanem totalment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *