Categories
BRETANYA FRANCESA

1. Dinan

Un cop allotjats a Dinan, vam anar directament a passejar pel seu casc històric, i d’aquesta manera, conèixer-lo.

Amb els seus quasi tres kilòmetres de muralla, Dinan i el seu Castell del segle XIV es drecen amb orgull sobre el riu Rance. Del port esportiu, situat en la part baixa de la ciutat, surten bonics passejos cap a l’estuari. En canvi, en la part alta, les cases medievals en voladís completen la visita d’aquesta localitat amb un marcat caràcter medieval.

L’escarpada carrer de Jerzual ens submergeix en plena Edat Mitjana. Les cases medievals de fusta acabades en forma de triangle punxegut son un testimoni de riquesa que va viure aquesta ciutat. Entre els segles XIV i XVIII el carrer estava ple de teixidors, adobers,… En l’actualitat és una visita imprescindible que permet viatjar en el temps davant els tallers-botiga d’artesans vidriers i de la fusta.

Carrer de Jerzual
Carrer de Jerzual

Si prosseguim la visita per la plaça dels Corders i dels Mercers veurem com es barregen els estils de les cases de fusta típiques de Dinan dels segles XV, XVI i XVIII.

Place des Merciers

I a dues passes d’allí, s’alça la basílica de Saint-Sauveur, del segle XII, amb influències bizantines, perses i romanes, la particularitat de la qual és la seva asimetria i el fet de que mai va ésser completada.

Durant la Guerra dels Cent Anys, Du Guesclin va dedicar la seva vida a alliberar primer a Normandia, i després a Bretanya. El seu cor reposa en la basílica de Saint-Sauveur. Però si hi va haver un personatge que feu famosa aquesta ciutat fou la reina Ana de Bretanya, que en el segle XV va decidir retirar-se a ella després de la mort del seu espòs, el rei Carlos VIII.

Des del port de Dinan, les ribes del riu Rance conformen un lloc extraordinari per passejar que et conduiran a l’estuari seguint en direcció a Taden. El passeig segueix l’antic camí de sirga.

El Port de Dinan
El Port de Dinan

Les visites imprescindibles a Dinan son:

  • Les muralles del segle XIII amb les seves catorze torres i quatre portes monumentals
Esquerra: Porte de Saint-Malo / Dreta: Porte du Jerzual
  • Les cases d’entramat de fusta dels segles XV i XVII
Carrers de Dinan
Carrers de Dinan
  • El Castell de Dinan del segle XIV
Castell de Dinan
Castell de Dinan
  • La torre del rellotge (campanar del segle XV)
La Torre del Rellotge
  • La basílica Saint-Sauveur dels segles XII, XV i XVIII, amb diferents estils arquitectònics: romànic, gòtic, clàssic i barroc
Basílica Saint-Sauveur
  • L’església Saint-Malo, segles XV i XIX
  • El convent des Cordeliers del segle XIII
  • La Maison de la Harpe, casa típica rehabilitada amb exposició de les arpes celtes del món. Per entrar a veure-la cap pagar uns 2,00€ pels adults i 1,00€ pels nens de 10 a 18 anys. Fan tallers i concerts sobre tot lo relacionat amb les arpes.
Maison de la Harpe
Maison de la Harpe
  • El famós carrer de Jerzual que connecta el port amb la ciutat
Carrer Jerzual

El poble de Dinan el vam visitar en varis dies consecutius. Això és pel fet d’estar allotjats aquí i a prop del centre. La veritat és que no s’explica amb paraules lo meravellós que pot ésser aquest poblet, del qual vam acabar solcant tots els racons i sense ànim de deixar-nos cap cosa per visitar.

Adjuntem la documentació gràfica de Dinan que ens va servir per orientar-nos entre els carrerons i places del poble:

https://es.calameo.com/read/0011732857117c10f797b

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *