Categories
ALPS FRANCESOS

B. Les 3 Vallées

Les 3 Vallées son un dels grans dominis esquiables en els Alps, durant l’hivern, en el Departament de Savoie. Més ben dit, és el domini esquiable més gran del món que està connectat únicament per remuntadors i pistes. Es troba, en part, al Parc Nacional de Vanoise. Com el seu nom indica, l’àrea originalment consistia en 3 valls: Saint-Bon, Allues i Belleville. Des de llavors, l’àrea d’esquí s’ha ampliat a una quarta vall, la vall Maurienne. A l’estiu, la major part de la infraestructura més important de remuntadors mecànics es destina també al turisme, i és aquí on nosaltres disposarem d’1 setmana per recórrer tot aquest domini descobrint grans espais naturals.

Dins els 7 dies que pernoctarem a Méribel Centre, es poden desglossar els mateixos en les 3 valls principals i les estacions associades a les mateixes (la quarta vall no disposa de remuntadors en funcionament durant l’estiu, per tant, la desestimarem):

  1. Vall de Saint-Bon: Estació de Courchevel; Estació de La Tania
  2. Vall des Allues: Estació de Méribel; Estació de Núvies-les-Bains
  3. Vall de Belleville: Estació de Val Thorens; Estació de Les Menuires; Estació de Saint-Martin-de-Belleville

A l’estiu, aquest paquet d’estacions, es composa de 15 remuntadors i 1 tobogan. Cal dir que obren en la primera setmana de Juliol i tanquen a la última setmana d’Agost. Ens sortirà a compte agafar un abonament setmanal pels 4, el qual ens costarà 174€, i el comprarem per la web, és a dir, on-line. Amb aquest abonament de vianants es pot accedir a la totalitat dels remuntadors oberts, i a altres experiències com la via ferrada des Verdons entre Méribel i Courchevel per als més aventurers, caminar fins al Col de la Loze per als novells, o senderisme per la Creta de Tougnète per els amants de belles panoràmiques… Hi ha moltes oportunitats per passar moments meravellosos al cor de les 3 Valls durant l’estiu.

Aquí adjuntem el croquis dels remuntadors i preus de l’abonament comprat:

En principi, cadascuna de les 3 valls seran visitades i es dedicaran els dies que s’indiquen en el seu programa. Tot des del “camp base” de Méribel Centre, ja que les zones es consideren suficientment a prop com per desestimar un canvi de localització d’allotjament.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *