Categories
MONTENEGRO

14. BADIA DE KOTOR: EXCURSIÓ A LA BLUE CAVE + PLATGES DE LA BADIA DE KOTOR

I aquest és l’últim dia sencer que ens passarem a Montenegro. La intenció del dia d’avui és acabar de visitar el què ens falta de la badia de Kotor, fer una excursió a la Blue Cave, una cova impressionant a la península de Lustica, i capbussar-nos en alguna de les platges amb les aigües més cristallines que hem vist per la badia de Kotor o per la península de Lustica. També fer una aturada a la ciutat de Tivat i al seu port ple de iots de luxe. Així finalitzarem la nostra jornada del dia i la de les vacances.

Ens hem llevat amb moltes ganes perquè el dia d’ahir va ésser espectacular i volem que el dia d’avui ho segueixi sent. El primer que farem en el dia d’avui serà anar a visitar i banyar-nos a la Blue Cave. Es tracta d’una cova impressionant ubicada a la península de Lustica, on hi penetra la llum de forma que tota la cova es veu amb una llum blava molt especial.

La Blue Cave és un dels principals atractius turístics de Montenegro. Es tracta d’una cova en l’entrada de la Badia de Kotor, que s’ha fet famosa no solament pels seus colors blaus sinó per lo impressionant que resulta banyar-s’hi.

Com hem dit abans, la cova s’ubica a la península de Lustica enfront del Mar Adriàtic. Aquí adjuntem la ubicació. No s’hi arriba per terra, només per mar:

Ubicació de la Blue Cave

Hi ha dues formes bàsicament per arribar a la cova de la Blue Cave:

  1. Contractar una excursió des de Kotor (o Budva): Realitzar una excursió en grup des de Kotor (o Budva). Tour d’unes 3 hores aproximadament. Preus d’uns 45€ per persona, i visites amb altres atraccions entremig (com les illes de Perast, Mamula,…). Adjuntem link: Blue Cave & Our Lady of the Rocks Boat Tour, Kotor (civitatis.com)
  2. Llogar la barca al poble de Mirista i anar pel nostre compte a la Blue Cave: El poble més proper a la cova és Mirista. Anar-hi en cotxe, son 35 minuts des de Kotor, i aconseguir llogar una barca per uns 30€ aproximadament. Aquesta segona opció és la que recomanem nosaltres.

1) Excursió des de Kotor: Un parell de les empreses que ho fan son Civitatis i Viator. Descobreix els tresors naturals i històrics de la Badia de Kotor en aquest recorregut en vaixell per la Cova Blava, l’Església de Nostra Senyora de les Roques i la Illa de Mamula (es tracta d’una illa que està ubicada en el cantó oest de la península de Lustica. També forma part de varis tours).

Vistes de Perast des del vaixell

Després de reunir-nos a l’hora seleccionada en el Port de Kotor, abordarem el nostre vaixell i salparem cap a la Badia de Kotor. Navegarem per bonics paisatges muntanyosos en direcció a la Cova Blava, una de les meravelles naturals de Montenegro.

Arribant a la Blue Cave
A dins de la Blue Cave

Arribant a la península de Lustica, entrarem en la famosa Cova Blava i ens detindrem aquí durant 30 minuts per gaudir d’un refrescant bany en les seves aigües turqueses. Llavors, continuarem el nostre recorregut en bot fins l’illa de Mamula, llar d’una antiga fortalesa que fou utilitzada com a presó durant la Segona Guerra Mundial.

Mamula Island
Fortalesa en la Mamula Island

Des de l’illa de Mamula, navegarem cap a una característica intrigant: un túnel submarí construït en la costa! Descobrirem perquè es va construir mentres donem un cop d’ull a l’interior des del vaixell.

Túnel submarí

Llavors navegarem cap a la Nostra Senyora de les Roques, una petita església ubicada en una illa artificial enfront de la costa de Perast. Al desembarcar en l’illot, passarem uns 20 minuts explorant aquesta basílica catòlica i admirant les vistes de la ciutat històrica de Perast. Recordeu que en el dia anterior vàrem fer la visita. Si ho deixem per el dia d’avui en aquesta excursió organitzada ho hem de tenir en compte pel dia anterior.

El nostre recorregut de tres hores arribarà a la seva fi en el punt de partida original a Kotor.

Hi ha 3 sortides previstes cada dia en els mesos estivals: a les 9h, a les 12h i a les 15h. Els preus son de 45€ pels adults, 25€ pels nens entre 3 i 9 anys, i gratuït pels menors de 3 anys. L’activitat es realitza amb un guia de parla anglesa. És millor reservar-ho amb antelació perquè els vaixells es poden omplir. Hi ha cancel·lació gratuïta fins 48 hores abans de partir el vaixell. No estan incloses les entrades ni a la Cova Blava (son uns 5€ per persona) ni a l’església de Nostra Senyora de les Roques (son uns 2€ per persona). El punt de trobada és al Port de Kotor.

2) Llogar la barca al poble de Mirista i anar pel nostre compte a la Blue Cave: Sortirem de Kotor en cotxe i ens arribarem al poble de Mirista, ubicat a l’oest de la península de Lustica, a 37 minuts en cotxe des de kotor (uns 24,7 kilòmetres). Aquesta és la forma que utilitzen els locals per fer aquesta excursió.

Aparcarem a l’aparcament habilitat de Mirista Parking, i anirem cap al poble a contractar una barca i regatejar fins el màxim que puguem. Alguns turistes ens expliquen que han aconseguit una barca per uns 30€, o sigui que ja tenim una referència…

A Mirista hi ha dues platges (la platja principal del poble), i una mica més allunyada del mateix, una altra platja, la platja Arza, la qual és com una platja paradisíaca, colors cristal·lins i turqueses, i àmplia zona de sorra i còdols. És una platja molt tranquil·la. Ja ho sabeu, doncs, per la tornada també ens podem banyar a la població en una de les seves platges tranquil·les.

Platja Arza, a Mirista

I naveguem amb la nostra barca fins a arribar a la Blue Cave. No us podeu imaginar les sensacions. La cova totalment blava, el silenci i l’aigua esperant-nos. No es pot descriure per molt que ho intentem, i les fotografies no son capaces de fer-li justícia. Foren escassos minuts, però suficients per viure una de les millors experiències de la nostra vida viatgera.

De veritat, seria un crim estar a Montenegro i no fer aquesta excursió. Per cert, encara que es tarda més en anar i tornar que el temps que s’està en la cova, les vistes de la costa son tant impressionants que valdrien la pena inclús sense entrar en la Blue Cave.

Arribant a la Blue Cave

En resum, és una autèntica passada, la Blue Cave no solament no decep, sinó que s’ha convertit en un dels nostres millors records recorrent el món. Montenegro potser és el lloc que més destins tingui que oferir, però aquest és realment Top.

Entrant a la Blue Cave
A dins de la Blue Cave

Un cop retornem a Mirista i havent-nos banyat en la Blue Cave i potser també en les platges de Mirista anunciades, continuarem la nostra ruta cap al poble de Tivat, el qual està a 26,6 kilòmetres (uns 40 minuts en cotxe) des de Mirista. La nostra intenció és visitar el famós port esportiu de Tivat, i fer una passejada pel mateix, el qual està ple de iots de luxe al més pur estil croat.

Amb aquesta obra, Montenegro ha pujat al carro dels nous temps amb una gran inversió que ha atret principalment a un turisme de luxe, amb grans iots que formen part de l’itinerari de l’Adriàtic, i inclús sent un dels ports Top del Mediterrani, lloc d’ancoratge dels vaixells de milionaris i famosos.

La marina ofereix serveis de World Class, amb un port d’atracament completament equipat amb les millors instal·lacions, hotels, restaurants, empreses d’activitats nàutiques, o vil·les de luxe enfront al mar.

El port rep embarcacions de 12 a superiots de 250 metres d’eslora, amb 450 punts d’atracament que poden estar ancorades des d’un dia fins a 30 anys.

El personal de la marina és multilingüe, i ofereix serveis de reparació o manteniment de les embarcacions, amb vigilància 24 hores.

Un dels atractius especials és l’àrea lounge anomenada “Puro Beach”, la qual està suspesa en una terrassa artificial que mira a la costa de la Badia de Kotor, i amb una piscina de 64 metres d’estil minimalista. L’àrea lounge amb bars, spa, ioga al capvespre, i serveis de DJ, serveix per relaxar-se. A més és el lloc ideal per a celebrar festes de fins a 1.200 persones.

Puro Beach, al costat del port esportiu de Tivat

I havent vist aquesta modernitat i luxe per tot el port de Tivat, volem finalitzar el dia i les vacances a Montenegro, completament de relax i acabar amb una capbussada en alguna de les platges que hem vist aquests últims dos dies.

Finalment doncs, deixem absoluta llibertat per tothom per escollir la platja que es vulgui i acabar de passar la jornada del dia d’avui. Nosaltres continuarem explorant la zona est de la península de Lustica i ens quedarem en alguna platja d’aquesta zona. Volem acabar el dia en algun lloc que encara no haguem vist ni estat. Les escollides han estat dues platges de la zona est de la península de Lustica:

  • Velja Spila Beach: Ubicada a 17,3 kilòmetres del port de Tivat (i a 3 kilòmetres del poble més proper anomenat Radovici). És una platja amb sorra i còdols, aigües cristallines, i molt familiar i tranquil·la. Té unes grans vistes a les muntanyes del municipi de Kotor.
Velja Spila Beach
  • Plavi Horizonti Plaza: Ubicada a 15,1 kilòmetres del port de Tivat (i a 1,5 kilòmetres del poble més proper, que també és Radovici). És una platja més gran que la primera, també de sorra i còdols i aigües cristallines, i també molt familiar, per descansar.

I així finalitza la nostra jornada. La tornada fins a Kotor no és gaire llarga, son uns 15 kilòmetres en cotxe (uns 25 minuts aprox.).

Adjuntem el recorregut que hem realitzat en el dia, així com les atraccions visitades (adjuntem les dues platges proposades), en un mapa de google maps (hem realitzat un total de 55km en un temps de 1h 30min):

[googlemaps https://www.google.com/maps/embed?pb=!1m48!1m12!1m3!1d94280.17049111624!2d18.6021503682855!3d42.40100773330528!2m3!1f0!2f0!3f0!3m2!1i1024!2i768!4f13.1!4m33!3e0!4m5!1s0x134c33063d70c91b%3A0x7a73f15e212e9306!2zS290b3Ig0JrQvtGC0L7RgA!3m2!1d42.424662!2d18.771234!4m4!1s0x134c2505238472b1%3A0xbec111bdf0f7635d!3m2!1d42.395692499999996!2d18.5791257!4m4!1s0x134c251e60299c57%3A0xff25524ac0c6ef59!3m2!1d42.3919674!2d18.5730214!4m4!1s0x134c2fba1c685bed%3A0x802b4a26a1a2e0c6!3m2!1d42.3773961!2d18.652209199999998!4m4!1s0x134c2e3ca74dc6d1%3A0xa3d2ba183457716d!3m2!1d42.385891199999996!2d18.6834406!4m5!1s0x134c33063d70c91b%3A0x7a73f15e212e9306!2sKotor%2C%20Montenegro!3m2!1d42.424662!2d18.771234!5e0!3m2!1sca!2ses!4v1650639701095!5m2!1sca!2ses&w=600&h=450]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *