Categories
QUEBEC

1. Viatge: Vol Barcelona-Montréal

Montréal serà la nostra porta d’entrada al Québec, una de les províncies més curioses de Canadà. Aquí es parla francès i mentres camines pels seus carrers és difícil creure que segueixes a Nord-America. Chinatown es transforma en “Le Quartier Chinois” i els carrers empedrats del Vieux Port semblen els de qualsevol ciutat europea.

Es tracta de la capital cultural del Canadà. Aquest calidoscopi de cases, carrers i barris mal amalgamats, bé mereixen una visita.

Com hem vist abans en l’article, la forma més ràpida i còmoda d’arribar a Montréal des de Catalunya, és amb els vols directes de la companyia canadenca Air Transat.

En la simulació realitzada en la plataforma Skyscanner, el vol d’anada és a les 13:15h a l’Aeroport del Prat (BCN) i arribada a les 15:40h a l’Aeroport Internacional Pierre Elliott Trudeau (YUL). La durada del vol (tenint en compte el canvi horari) és de 8h i 25min. Com podeu veure, doncs, a Montréal van 6 hores enrere respecte a Catalunya i Espanya.

Aeroport Internacional Pierre Elliott Trudeau (YUL)

Un cop hem arribat a l’aeroport de Montréal (es troba a uns 20 kilòmetres a l’oest del centre de la ciutat de Montréal), la nostra intenció serà anar a buscar el nostre allotjament per dues nits.

L’allotjament el tindrem en el Casc Històric de la ciutat, el barri de Vieux Montréal. Com hem dit abans, no anirem a buscar el cotxe de lloguer perquè ho farem a les oficines de la companyia en el centre de la ciutat de Montréal, el dia que marxem.

En el cas que no pugui ésser, també hi ha l’opció d’anar a buscar el cotxe de lloguer en el mateix aeroport i aparcar-lo en el nostre allotjament. A l’hora de la reserva de l’allotjament, ho haurem d’haver tingut en compte i fer la reserva incloent una plaça d’aparcament.

En fi, en el cas que no haguem d’anar a buscar el cotxe de lloguer, per arribar al centre de Montréal ho farem mitjançant la xarxa de busos metropolitans, en aquest cas, mitjançant l’autobús 747 Express que ens durà en 39 minuts a la parada de “René-Lévesque/Saint-Laurent”, a 750 metres de la Place Jacques Cartier, on hi ha l’Ajuntament de la ciutat (Hôtel de Ville). La freqüència de pas d’aquest autobús és cada 30 minuts. El cost del bitllet és de 10$ (dòlars canadencs: avui dia, 1 dòlar canadenc equival a 0,76 euros), és a dir, ens costarà uns 7,6€.

Itinerari de l’autobús 747
Autobús a agafar
En resum, hi ha tres serveis d’autobusos per anar de l’Aeroport de Montréal al centre. El més ràpid d’ells és el 747 Express. El recorregut total comprèn 11 parades, i el servei està operatiu les 24 hores del dia, cada dia de la setmana. Amb el bitllet que has pagat pots viatjar en autobusos i metros del STM durant 24 hores. El bitllet s’adquireix a les màquines de la terminal d’Arribades. Els serveis regulars 204 i 209 també et porten de l’Aeroport de Montréal al centre. El 204 et porta de l’Aeroport de Montréal a l’estació de tren de Dorval. En quan al 209, connecta l’estació de Roxboro-Pierrefonds amb l’aeroport. Els bitllets costen 3,25$ i tens que pagar la quantitat exacta al conductor. També cal dir i saber que hi ha l’opció del taxi: hi ha una tarifa fixa de 41$ per anar de l’Aeroport de Montréal a qualsevol destinació al centre de la ciutat. Tanmateix, si vols anar a qualsevol altre lloc de la ciutat, la tarifa mínima és de 17,45$ i després es posa en marxa el taxímetre.

Bé, ja som al centre de la ciutat i hem anat a deixar les maletes en el nostre allotjament. La intenció d’aquest primer dia és assentar-nos al país, i si queda temps, anar a donar un passeig pels voltants de l’allotjament. També, si ens interessa, podem anar a qualsevol de les dues Oficines de Turisme del centre que hi ha a la ciutat. La que ens quedarà més a prop, ja que es troba a l’interior del barri Vieux-Montréal, està ubicada al 174 de la Rue Notre-Dame, fent xamfrà amb la plaça Jacques Cartier. L’altra oficina, està un xic més lluny, en ple barri financer de la ciutat, ubicada a 2,2km (uns 29 minuts a peu), en el 1255 de la Rue Peel, al costat de la plaça Square Dorchester.

Ubicació de les dues oficines de turisme del centre de la ciutat

En principi, la jornada d’avui la deixarem aquí, i en funció del temps i les ganes farem una cosa o altra. Segurament ens arribarà per anar a donar un volt pel casc històric de la ciutat.

Adjuntem la ruta realitzada des de l’Aeroport al centre de la ciutat, amb la inclusió de l’oficina de turisme visitada, en un plànol de google maps:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *