Categories
NOVA YORK

1. VOL BCN-NYC + ZONA DE TIME’S SQUARE

Índex
1. Aeroport Internacional John F. Kennedy de Nova York
2. Com arribar a Manhattan des de l’Aeroport JFK
3. Ens acostem a Times Square

1. Aeroport Internacional John F. Kennedy de Nova York

En l’estimació de vols realitzada, el vol d’anada i tornada el tindrem amb la companyia Level Airlines, operadora de baix cost amb seu a l’aeroport del Prat de Barcelona.

La majoria de vols durant el més de juliol i agost en dies d’entre setmana surten entre les 9h i les 10h del matí, arribant a l’Aeroport Internacional John F. Kennedy de Nova York al cap de 8h 45 minuts aproximadament. Hem de tenir en compte la diferència horària entre Barcelona i New York, que durant l’estiu és de 6 hores (a Barcelona hi ha 6 hores més que a Nova York), per tant arribarem a una de les terminals de l’aeroport Internacional JFK entre les 12h i les 13h.

L’aeroport Internacional John F. Kennedy és un aeroport enorme, amb 8 terminals. Arribarem en alguna d’elles. Es tracta del principal aeroport de Nova York amb més de 60 milions de passatgers a l’any.

Aeroport Internacional JFK

Aquest aeroport JFK acull el tràfic de les principals aerolínies del món, encara que algunes de les considerades low cost aterren més en l’Aeroport de Newark. L’aeroport JFK està situat en la zona de Jamaica Bay de Queens, a uns 25 kilòmetres de Manhattan.

Com hem dit, l’aeroport és enorme amb 8 terminals, en forma de “U” i interconnectades amb un tren gratuït, l’Airtrain, i ofereix bastantes opcions per arribar al centre de Manhattan, la zona que recomanem per allotjar-vos a Nova York si aneu de turisme a la Gran Poma.

2. Com arribar a Manhattan des de l’Aeroport JFK

L’Aeroport John F. Kennedy segurament serà per el que arribis si viatges a Nova York. Després de preparar un viatge a Nova York, estar encaixonat 9 o 10 hores en l’avió, passar el control de passaport i buscar la sortida, segurament lo què menys ganes tens de fer és investigar com anar de l’aeroport JFK a Manhattan. És per això que et fem aquesta feina i et donaré totes les dades perquè et sigui més fàcil decidir-te. Et proposaré totes les alternatives possibles de l’aeroport a Nova York.

Terminal 1 de l’aeroport Internacional John F. Kennedy de Nova York

Transport públic des de l’aeroport

Com sol ésser habitual, el transport públic sol ser el més barat per anar a l’aeroport, en aquest cas tornar. El pitjor és que també sol ser el més lent i incòmode. També té algunes restriccions horàries, ja que depenent de l’hora et serà molt complicat utilitzar aquest mitjà de transport. En horaris intempestius les freqüències es dilaten i inclús deixen de funcionar. Et proposarem dues possibilitats per sortir de l’aeroport de Nova York amb transport públic.

AirTrain + Metro

Sense cap mena de dubte és l’opció més recomanada de les dues. És la opció més econòmica i possiblement la més confortable. La única pega és que hauràs de fer un transbord entre l’AirTrain i el Metro. Ara mateix t’acabo de generar la pregunta. Què és un Air Train? L’AirTrain és un tren que connecta el metro amb totes les terminals de l’aeroport JFK. Aquest tren circula les 24 hores del dia els 365 dies de l’any, lo què s’anomena un 24/7.

Quan surtis per la porta d’arribades, has de seguir els rètols que posa AirTrain. No et costarà molt seguir-los. Tens que tenir clar quina línia de metro és la que més et convé per arribar al teu allotjament. Pots anar a Jamaica Station per utilitzar les línies de metro E, J i Z o a Howard Beach per utilitzar la línia de metro A.

Distribució de l’AirTrain amb les línies de metro que connecta

La opció que combina el tren de l’aeroport amb el metro té un preu de 11,75$, distribuïts en 8$ pel Airtrain, 1$ per la Metrocard necessària, i 2,75$ del metro fins a l’hotel. La Metrocard et permetrà anar carregant-la de diners per moure’t per el subway. La sort és que aquesta tarja de transport la podrem utilitzar entre quatre. Si ho fas així el dòlar es transforma en 25 centaus.

El temps del trajecte des de l’aeroport de Nova York a la ciutat depèn de qual sigui el teu destí final. Per fer-te una idea, per arribar al centre de Manhattan has de calcular aproximadament una hora. Com vaig explicar en anteriors apartats de l’article, l’Hotel en el qual ens allotjarem es troba molt proper a Times Square. S’anomena Casablanca Hotel by Library Hotel Collection, emplaçat al número 147 W 43rd Street.

AirTrain del JFK

Per arribar-hi haurem d’agafar l’AirTrain fins a Jamaica Station, i d’allí podrem agafar la línia de metro E que ens durà fins a la parada de metro “42 Street – Port Authority Bus Terminal”, la qual es troba a 6 minuts de l’Hotel.

Bus NCY Express

El NYC Express és un bus que fa trasllats a l’aeroport de Nova York des de Manhattan. Té parada en les terminals 4 i 8 de l’aeroport J.F.K. Les parades en el centre de la ciutat son a Times Square o en Grand Central Terminal. La freqüència de pas és d’aproximadament 30 minuts i la duració del trajecte és d’1 hora i mitja. És una de les formes més lentes de com anar de l’aeroport JFK a Manhattan. L’horari d’aquest mitjà de transport és de 11h a 19h.

El preu del viatge és de 19$, 35$ si el compres d’anada i tornada. Si aquesta és l’opció que prefereixes pots comprar el bitllet per internet o un cop arribis a l’aeroport. Tingues en compte que a partir de 4 persones no està tant clar que et surti més a compte que un taxi o un cotxe privat.

Transport privat al centre de Manhattan

El transport privat és una altra de les formes d’arribar al teu hotel de Manhattan. Aquesta és possiblement la forma més esplaiada de sortir de l’aeroport de Nova York fins la gran poma. És tant senzill com sortir de l’aeroport i que un xofer t’estigui esperant per el trasllat. El preu no diferirà molt del Taxi, però t’estalvies la incertesa de quan et costarà la carrera. També té l’avantatge de que la persona que et reculli sigui de parla hispana. Arribar a un país estranger i que parlin la teva llengua no té preu. Recorda no deixar per última hora el lloguer d’aquest transport.

Si vols reservar el teu transport privat, aquí pots trobar els millors preus (Traslados en Nueva York – Servicio de transfer aeropuerto hotel (civitatis.com)).

Anar amb taxi a Nova York

És, a l’igual que l’opció anterior, una forma còmoda de com anar a l’aeroport JFK a Manhattan. El preu del taxi a Manhattan és una tarifa plana de 59$. A això tens que sumar-li una propina d’entre un 15% i un 20%. Entre tot plegat et pot sortir el trasllat a Manhattan per uns 70$. Si pretens anar a un altre barri de Nova York tindràs que confiar en el taxímetre.

3. Ens acostem a Times Square

Entre trasllats, checkin, desfer les maletes i ubicar-nos, aquest primer dia només ens donarà per apropar-nos fins a Times Square, i posteriorment anar a sopar per la zona.

Times Square, la plaça més famosa de Nova York és un dels símbols i llocs més visitats de la ciutat que mai dorm.

Times Square

Times Square, el xamfrà entre Broadway i la Setena Avinguda de Nova York, és un dels llocs més famosos del món i al que tot viatger vol anar-hi almenys una vegada a la vida.

Estem davant d’una oda a l’ambient, llums, colors i molt soroll que converteixen en aquesta zona de la ciutat que mai dorm en un lloc estimat pels turistes i algo evitat pels propis novaiorquesos a causa de les grans aglomeracions que es formen durant tot el dia.

El nom de Times Square és degut a que anys enrera en aquesta plaça s’ubicava l’edifici principal del diari The New York Times.

L’altre temps decadent i perillosa Times Square, fou reciclada a finals dels anys 90 sota el mandat de l’alcalde Rudolph Giuliani convertint-la en pocs anys en un dels llocs que més turistes atreu de tota Nova York.

Times Square és coneguda pel seu gran ambient a totes les hores del dia i el color dels seus grans rètols publicitaris i les llums de neó que ens transporten a un món màgic i bulliciós.

Les famoses escales vermelles a Times Square

El primer que fem a l’arribar a Times Square és buscar les seves escales vermelles, i asseure’ns en elles contemplant l’espectacle durant una bona estona. Com veureu en el dia de demà, la nostra intenció és anar a veure un musical de Broadway. Tenim les entrades perquè les varem comprar amb molta antel·lació. Una altra manera de fer-ho és acostant-nos a les famoses taquilles de venda de tickets (TKTS) a sota de les escales vermelles. Estem a la zona de Duffy Square.

Taquilles TKTS a Times Square

Una altra de les coses que podem fer a Times Square és intentar accedir com a públic a uns dels shows televisius que es graven en els edificis de Times Square. També podem contemplar la seu del NASDAQ, ubicat en el número 43 de Times Square des de l’any 2000.

Seu del NASDAQ a Times Square

També observem a gent que passeja per la plaça disfressada. Vigila, perquè si et fas una foto amb ells et demanaran una propina de 1$ o 2$. També hem llegit que hi ha el famós Naked Cowboy (el vaquer despullat), un guitarrista que va sempre lleuger de roba i és un dels símbols del lloc.

El Naked Cowboy de Times Square

Ja que som a Times Square, aprofitarem per anar a visitar algun dels restaurants temàtics o d’altres de famosos de la plaça (Cadenes BUBBA GUMP –les millors gambes de NY-, HARD ROCK CAFE, PLANET HOLLYWOOD, JUNIOR’S, RED LOBSTER, THE VIEW, STARBUCKS o MACDONALDS).

També podem anar de compres per la zona o entrar a la Disney Store, o a la botiga de M&M’s o a MAC Cosmetics o Sephora (cantó est de la plaça).

Finalment, també hi ha la possibilitat de visitar el Museu de Cera Madame Tussauds, ubicat al 234 W 42nd St (Times Square). L’entrada està inclosa a moltes targes turístiques de Nova York. Nosaltres no ho havíem contemplat amb la Explorer Pass, però si vols, la pots triar com activitat i atracció de la tarja.

Museu de cera Madame Tussauds

Els horaris son de 10h a 20h, i hi ha molta varietat d’entrades. Oscil·len entre els 43,99$ i els 79,99$, una bogeria.

Visitar Times Square és sense cap dubte, un dels majors imprescindibles en qualsevol viatge a Nova York. Times Square és una d’aquestes places que vagis a l’hora que hi vagis sempre hi haurà molta gent, inclús massa. Com que és una de les zones millor situades de Nova York i està relativament a prop de molts dels llocs que visitar en la ciutat, us recomanem visitar-la almenys un cop de dia i un altre cop de nit.

Finalment, ens hem empapat d’una de les icones de la Gran Poma i segurament una de les imatges més vistes de la ciutat i sobretot més emblemàtiques.

Ens hem assegut a les escales, i hem fet un parell de voltes sense gaire sentit aparent, ja que no sabem cap a on dirigir-nos i és que estem totalment desbordats per les imatges, els sons i tenim els sentits a flor de pell, així que decidim prendre’ns-ho amb tranquil·litat i més sabent que encara tenim molts dies per endavant, en els que segur passarem per aquí i ens asseurem en una de les taules vermelles, també tant simbòliques. Hem estat més de mitja hora per a gaudir del moment i és que no podem oblidar que estem finalment a Nova York!!!

Cadires i taules vermelles típiques a Times Square
A Times Square, des de l’any 1907, es celebra l’arribada de l’any nou amb la baixada de la bola més seguida de l’univers. Si ho voleu viure en primera persona heu de tenir en compte varies coses:

– La plaça s’omple moltes hores abans de les campanades. Per estar en les primeres files tindreu que estar a primera hora del matí en el lloc i conteu que unes 6 hores abans de la baixada de la bola ja no hi cap ni una agulla.
No és possible sortir de Times Square en cap moment, és a dir que si sortiu perdereu el lloc i ja no podreu entrar de nou. Això inclou que durant el temps que s’està a la plaça no es pot anar ni al bany. Molta gent porta inclús bolquers d’adult! Per a possibles necessitats.
– Per Nadal sol fer molt fred a Nova York, així que abriga’t bé ja que el temps durant l’espera passa molt lentament.
– No es poden entrar ni bosses ni motxilles aquest dia a Times Square, així que deixeu-ho tot en l’hotel.

Encara que segur que és una experiència màgica, el perdre un dia del nostre viatge a Nova York a la intempèrie a nosaltres no ens val molt la pena. Suposem que si vius a Nova York o es passen llargues temporades en la ciutat pot ser que aquesta percepció que tenim nosaltres com a turistes que intentem maximitzar el temps de visites sigui algo diferent.
Cap d’any a Times Square

Com hem vist, Times Square és un dels epicentres de Nova York, així que la frase de que tots els camins porten a Roma, a Nova York pot ésser aplicable a Times Square. Des de fa més d’una dècada la plaça està peatonalitzada per lo que lo millor és accedir passejant per Manhattan o utilitzant el metro. L’estació més propera és la de “Times Sq-42 St” on passen moltes línies com la N, Q, R i W. La gran majoria de busos turístics passa, o surten de Times Square, així que també podem arribar-hi en aquest mitjà.

També ens pot interessar fer un tour per Times Square: Hi ha un Tour en espanyol que recorre el millors llocs il·luminats de la ciutat, entre ells Times Square. El realitza l’empresa CIVITATIS i té un cost de 7,40€ per persona. Té una durada de 3h i 30 minuts. L’adjuntem: Tour nocturno por Nueva York – Reserva online en Civitatis.com.

I parlant de Tours, també hi ha una altra atracció (que també la podríem incloure a l’Explorer Pass si volguéssim) que s’anomena “The Ride”, i es tracta d’experimentar l’energia que impulsa a la ciutat de Nova York amb un teatre itinerant que impulsa el descobriment. Explora un costat completament nou de la ciutat de Nova York amb el “The Ride”. Es tracta d’un autobús multimilionari dissenyat a mida, el qual és perfecte per observar la gent, però l’entreteniment no s’acaba aquí.

Els carrers cobren vida durant aquesta estrepitosa i única aventura teatral, i tu tens el millor seient de la casa. Gaudeix d’actuacions sorpresa durant aquest espectacle únic de 75 minuts.

Quan els carrers son l’escenari, tot és possible. Asseu-te i gaudeix THE RIDE mentres aquest espectacle d’entreteniment es desenvolupa davant dels teus propis ulls. Els preus oscil·len a partir dels 79$.

Hem de dir, que l’activitat “The Ride” ha finalitzat formalment aquest passat més d’octubre de 2.022, per tant, ja no està disponible.

The Ride

Adjuntem un mapa de google maps amb el marcatge de l’itinerari del dia i de les principals atraccions:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *