Categories
MILÀ

Dia 3 (Opció B): Excursió per lliure al Llac de Como

La segona opció per aquest tercer dia, ha estat realitzar una excursió per lliure fins al Llac de Como. Aquest està considerat un dels llacs més bonics del món i un dels llocs increïbles que veure a Itàlia. Situat a 1 hora i mitja en cotxe o en bus i a menys d’una hora en tren de Milà, el Llac Como es pot visitar perfectament en un dia o dos des de Milà. Aquest llac d’orígen glaciar impressiona pels seus preciosos pobles antics i villes de somni que es varen construïr a la riba i a més es troba envoltat de muntanyes i de vegetació, lo que li dóna un encant especial per a passar uns dies de vacances ideals. El punt d’entrada en aquesta zona és la ciutat de Como, des d’on surten les barques que recorren tots els pobles i llocs que veure en el Llac de Como. A més, tingues en compte que aquesta petita ciutat també és una bona opció per allotjar-te uns dies i fer rutes en cotxe o en barca per conèixer millor aquest racó, una opció molt adequada si tens més dies. Entre els pobles més bonics del Llac Como, destacaríem Bellagio, Varenna, Nesso, Tremezzo i Menaggio a més de les luxoses villes de Balbianello i Carlota, tots ells imprescindibles en aquesta zona del país. Si disposes de cotxe pots anar parant en els pobles i miradors mentres envoltes el llac, encara que s’ha de tenir en compte que les carreteres son estretes i en temporada alta es solen trobar grans embussos. Per anar de Milà al Llac Como en transport públic la millor opció és agafar el tren en l’estació de Cadorna que et portarà en una hora a l’estació Como Nord Lago, situada en el centre de Como. La freqüència és de mitja hora i el preu total no supera els 5 euros. Una altra alternativa més còmoda és reservar aquesta excursió amb autobús amb guia en espanyol en la que s’inclou un passeig en barca fins al preciós poble de Bellagio.
Índex:
1. Com anar de Milà al Llac Como (tour o per lliure)
2. Què veure a Como en mig dia
3. Què veure en el Llac de Como

1. Com anar de Milà al Llac Como (tour o per lliure)

Situat a 50 kilòmetres al nord de Milà aquest famós llac amb forma de “Y” està envoltat de preciosos pobles com Bellagio i Varenna, luxoses villes com Balbianello i Carlota, i un entorn alpí amb abundant vegetació, que el fan un dels destins més famosos i demandats d’Itàlia. Si no vols llogar cotxe, disposes del transport públic que t’aproparà a la ciutat de Como, situada en un dels extrems del Llac i punt de sortida dels vaixells que recorren tots els pintorescos pobles de la riba. T’expliquem les diferents opcions d’arribar al Llac Como des de Milà, perquè escullis la que millor s’adapta a les teves necessitats.

Com anar de Milà al Llac Como en tren

La forma més habitual i econòmica d’anar de Milà al Llac Como és en tren des de l’Estació Central, Porta de Garibaldi i Milan Cadorna, les més properes al centre. Totes aquestes estacions estan ben connectades amb el centre de Milà en metro (línies 1, 2, i 3). Els trens de la companyia Trenitalia realitzen el trajecte en poc més de mitja hora per uns 10 euros, mentres que els trens regionals de Ferrovías del Norte tarden una hora i costen 5 euros. La gran majoria de trens paren en l’estació San Giovanni, situada a 10 minuts caminant del centre de Como o en la de “Como Nord Lago”, situada a pocs metres del Llac. Els trens comencen a sortir a partir de les 5:30h i tenen una freqüència d’uns 20 minuts, per lo que si solament disposes d’un dia pots aprofitar bé el temps. Et recomanem consultar els horaris i fer la reserva dels bitllets amb antelació en aquest buscador.

Llac de Como

Com arribar al Llac Como en excursió

Si no vols llogar cotxe ni agafar tren, pots anar de Milà al Llac de Como en autobús contractant un tour organitzat éssent aquesta la opció més còmoda si solament disposes d’un dia i vols conèixer millor la història d’aquesta zona d’Itàlia al tenir un guia en espanyol. Entre els tours d’un dia millor valorats pels viatgers, que inclouen el passeig en barca per el Llac Como, es troben els següents:

Bellagio en el Llac de Como

Consells per visitar el Llac Como

Abans de planificar un viatge al Llac de Como s’ha de tenir en compte que aquesta és una de les regions d’Itàlia més visitades per els locals, sobretot en els mesos d’estiu per lo que nosaltres recomanem viatjar en primavera o la tardor, quan els preus dels hotels estan més baixos, i hi ha molta menys gent. Si tens pensat conèixer tots els pobles més famosos del llac com Bellagio, Vernazza, Nesso, Menaggio i les villes Balbianello i Carlota, et recomanem dedicar a la zona un mínim de dos dies complets. Per visitar els pobles i villes situats a la riba del Llac de Como, la millor opció és comprar un bitllet de vaixell de tot un dia per uns 26 euros que et permet baixar i pujar totes les vegades que vulguis. A més dels pobles més pintorescs i famosos del llac, t’aconsellem invertir un matí per a conèixer el casc antic de Como, entrar en la seva preciosa catedral i pujar al Funicular de Brunate, que té unes vistes fantàstiques de l’entorn.

2. Què veure a Como en mig dia

Un cop arribats al Centre de Como, el primer que farem serà visitar l’embarcador, un dels racons de Como que no et pots perdre i no solament per les belles vistes del poble que hi ha des d’aquí, sinó per ser un dels llocs més concorreguts, sobretot als caps de setmana, especialment els diumenges, moment en el que podem trobar-nos amb moltíssima gent passejant i gaudint d’unes hores de relax en aquest dia festiu.

Como des del Passeig Villa del Olmo

En aquesta zona comença el Passeig Villa del Olmo, un dels passejos que no et pots perdre a Como, ja que et mostra una perspectiva única del llac i tot el què l’envolta. Des d’aquí tenim unes vistes increïbles de tot lo què és la part frontal de Como amb la catedral ressaltant entre la resta, a part de tenir unes vistes úniques del Funicular de Brunate on pujarem després, i de tota la ribera del llac. Sens dubte uns zona totalment recomanable. Una bona opció per conèixer la història i curiositats de Como és reservar aquest tour per el centre històricque inclou un passeig en barca.

Passeig Villa del Olmo, a Como
Vistes del funicular de Brunate, al fons
Wifi en el Llac de Como
Com a curiositat us direm que en molts llocs del Llac de Como ens vàrem trobar amb zones en les que el wifi és gratuït, algo que sens dubte és d’agraïr. Però no només en locals com bars o restaurants, sinó en ple carrer, com per exemple en tota la zona del Passeig Villa del Olmo, on disposen de wiki gratuït, per lo què pots connectar-te sense cap problema, inclús sense tindre que registrar-te. Un 10 per a Como per aquesta iniciativa.

Seguim passejant per el Passeig Villa del Olmo, passant per el conegudíssim Templo Voltiano, al voltant del que aprofitem per a asseure’ns una estona, per després seguir i apropar-nos fins la Villa del Olmo, una de les villes més famoses de la localitat de Como i un lloc que no et pots perdre si estàs per la zona.

Temple Voltiano, Como
Villa del Olmo, Como

És mig matí quan finalitzem aquesta passejada, i és quan ens decidim per anar al Centre Històric de Como, una de les zones que més ganes tenim de conèixer. Algo que ens crida molt l’atenció és que des de fora Como no ens va semblar gaire interessant i és que inevitablement el comparàvem amb Bellagio o Varenna, dos dels pobles que més agraden del Llac Como, encara que després de la visita a Como, tenim que dir que val molt la pena passar unes hores aquí i que Como és digne de visitar. El primer que fem és apropar-nos fins a la Catedral de Como, on entrem i ens delectem amb un espai realment bonic, on aprofitem per assaborir cada racó.

Catedral de Como
Interior Catedral de Como

Des d’aquí ens apropem a la Església de San Fedele, una de les esglésies més recomanades per visitar de la zona, on arribem pels pèls i és que just estan a punt de tancar. Malgrat això, ens deixen entrar i dedicar uns minuts a donar una volta bastant ràpida, que ens mostra un interior increíble i que s’adjudica un dels primers llocs de què veure a Como.

Església de San Fedele, a Como
Centre Històric de Como

Son pràcticament les 12:30 del migdia quan donem per finalitzada la visita al Centre Històric de Como i decidim que ha arribat el moment d’acostar-nos fins al funicular de Brunate, una de les coses que veure a Como, que es marquen com a imprescindibles en qualsevol viatge al Llac de Como i que nosaltres, sens dubte, no obviarem.

Estació superior del funicular de Brunate

Arribem a les guixetes del funicular de Brunate, que es troba a uns 500 metres de la zona centre de Como i on només arribar ens trobem amb un grup bastant ampli de gent que hi ha just davant nostre en la cua, encara que per sort, van bastant ràpid, per lo que no tenim que esperar més de 15 minuts a que ens arribi el torn de comprar els nostres tickets per 5,50 euros per el trajecte d’anada i tornada, per persona. Amb els tickets ja en la mà no tardem més de cinc minuts en accedir a lo que son les barreres de control, on posem el ticket i on arriba el funicular que ens porta en menys de cinc minuts, amb unes vistes realment impressionants, fins la part més alta, Brunate, des d’on podreu imaginar, les vistes sobre el Llac Como i Como son increíbles.

Vistes del Llac Como des de Brunate

Un cop a Brunate tenim dues opcions, anar directament al mirador on pots arribar si segueixes directament el carrer que hi ha al costat dels restaurants, i si no baixar una miqueta per la carretera, on des de la primera corba es tenen unes vistes molt més àmplies de Como i del Llac Como.

Increïbles vistes de Como des de Brunate
Como

Una altra de les opcions és agafar un autobús que et porta fins la zona del far, on es tarda en arribar uns 20 minuts més o menys, on nosaltres al final vàrem decidir de no anar-hi, ja que hem llegit que les vistes que realment valen la pena son les que hi ha des del mirador al que acabem d’anar, que està molt a prop del funicular de Brunate. Al final estem en aquesta zona uns 45 minuts aproximadament, temps en el que fem varies fotos i ens delectem amb les increïbles vistes que tenim de Como i el Llac Como. Som abans de les 14:00h de la tarda, i ens n’anem a dinar a Como, al Centre Històric, baixant amb el funicular de Brunate.

3. Què veure en el Llac de Como

El Llac de Como és totalment navegable, lo que permet fer un viatge en barca. En els seus voltants es troben els pobles de Bellagio, Varenna, Tremezzo, Menaggio i Como, que ja hem visitat durant tot el matí.

La nostra intenció és veure 1 o 2 pobles durant la tarda, mitjançant el ferry regular, concretament volem visitar Bellagio i si ens dóna temps, Varenna també.

En resum, aquestes son les atraccions que es poden veure en el Llac de Como:

Bellagio

És la localitat més famosa del Llac de Como. S’ubica en la intersecció dels dos ramals del llac, que té forma de “Y”. Aquesta preciosa localitat de carrers empedrats i luxoses residències, té innombrables racons d’encant. El Casc Històric i les seves acolorides façanes amaguen llocs com la Basílica de San Giacomo, la Piazza Mazzini i el passeig marítim. També hi ha construccions imprescindibles com els jardins de la Villa Melzi i la Villa Guilia.

Bellagio

Varenna

Ubicada just enfront de Bellagio, aquesta pintoresca localitat ofereix un ambient tranquil i menys turístic que la seva popular veïna. Amb un orígen que es remonta al segle XI, Varenna encara manté la tradicional vida d’un poble de pescadors. Ofereix petits carrerons pels que passejar, precioses villes i racons romàntics, així com monuments de la talla del Castell di Vezio. Des d’aquesta fortalesa del segle XII, la vista de les muntanyes i el llac és espectacular.

Varenna

Menaggio

Formant un triangle junt a Bellagio i Varenna, es troba Menaggio, una tranquil·la i coqueta localitat que encara conserva el seu llegat medieval. De visita obligada, a part dels seus pintorescs carrers, son les ruïnes del Castell de Menaggio, destruït en el 1561, des d’on s’aprecien vistes precioses del llac.

Menaggio

Tremezzo

Cap al sud de Menaggio es troba aquesta petita joia del llac. Tremezzo és famosa per les seves fastuoses villes a les ribes del llac. Dos exemples imprescindibles son Villa Carlota, una sumptuosa villa neoclàssica construïda en honor a Carlota de Prusia. Villa del Balbianello és un altre dels seus monuments més famosos. Aquesta residència del segle XVIII, construïda per el Cardenal Durini, ha acollit a intel·lectuals, escriptors i aventurers. Com a dada curiosa, aquí es varen filmar escenes de l’Episodi II de la saga de Star Wars.

Tremezzo

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *