Categories
VIETNAM

Dia 1: Ho Chi Minh: Mercat Cho Ben Thanh + Notre-Dame + Ajuntament + Òpera + The Café Apartments + Bitexco Financial Tower

Un cop arribem a l’aeroport Internacional de Ho Chi Minh City comença el nostre primer dia del viatge. Ens porten al nostre hotel, l’Hotel Vien Dong, i d’allí, iniciarem l’exploració del casc urbà de la ciutat, començant pel mercat Cho Ben Thanh, per el temple hinduísta Sri Thenday Yutthapani Temple, i pels centres comercials Saigón Centre i Saigón Square. Després ens trobarem amb la Basílica de Notre-Dame, que és la major església que els francesos varen construïr al Vietnam. Seguirem per visitar l’edifici Oficina Central de Correus, un dels millors edificis conservats de l’època colonial, i seguirem cap a l’Ajuntament de Ho Chi Minh, que també és un bonic edifici colonial. A prop veurem l’Òpera de Saigon, un impressionant edifici neoclàssic francès, i passejarem pels carrers Dong Khoi Street i Nguyen Hue Street fins arribar a l’edifici més curiós de la ciutat, el The Café Apartments. Finalment seguirem fins a pujar a la Bitexco Financial Tower, on pujarem a la plataforma d’observació Saigon Skydeck. Obtindrem unes vistes espectaculars de la ciutat. Acabarem el dia, sopant a prop del nostre hotel, al carrer Pham Ngu Lao, un lloc amb molt d’ambient nocturn.
Índex:
1. Mercat Cho Ben Thanh
2. Notre-Dame
3. Ajuntament
4. Òpera
5. The Cafè Apartments
6. Bitexco Financial Tower

1. Mercat Cho Ben Thanh

Sortim de l’Aeroport Internacional de Ho Chi Minh (Tan Son Nhat) que ja ens està esperant el nostre trasllat que ens ha de portar al nostre hotel en el centre de la ciutat. De l’aeroport a l’hotel hi ha uns 7 kilòmetres, i la millor forma d’anar-hi és amb un trasllat privat. El xofer ens està esperant a la nostra arribada i ens deixarà a la porta del nostre hotel. Aquesta opció és la que hem escollit per fer en aquesta ciutat, ja que no volíem fer cues ni posar-nos a regatejar amb els taxistes. Podeu reservar-ho aquí.

Ho Chi Minh City des de l’aire
Bandera de Vietnam a l’Aeroport de Ho Chi Minh City

En uns quaranta minuts arribem al nostre Hotel, l’Hotel Vien Dong, que vàrem escollir per estar a prop de les atraccions del centre de la ciutat. A més, la zona també és bona ja que està plena d’altres hotels, bars i restaurants.

Hotel Vien Dong
Vista del Saigon Central Park des de la finestra de l’habitació del nostre hotel

Edificis colonials francesos com la Catedral de Notre-Dame, l’Oficina Central de Correus del segle XIX, moderns gratacels, mega centres comercials, el mercat tradicional de Ben Thanh, museus i motos, moltes motos son només algunes de les coses a veure a Ho Chi Minh City en un dia. Al sud de Vietnam, es troba la caòtica ciutat de Saigón, la més gran i poblada del país. Encara que actualment la ciutat s’anomena Ho Chi Minh, des de que li varen canviar el nom en el 1975, els vietnamites la segueixen anomenant Saigón perquè és una paraula més curta. Així que la podeu anomenar com vulgueu. Aquesta ciutat vietnamita va tenir un important paper durant la guerra de Vietnam. Saigón fou la capital de la colònia francesa i després va passar a ser la capital de Vietnam del Sud després del final de la guerra, entre 1955 i 1975.

Un carrer qualsevol de Ho Chi Minh City o Saigón

Hi ha la possibilitat de realitzar durant aquest primer dia, un Free Tour per Ho Chi Minh City. Té una durada de dues hores i és amb espanyol. Si t’interessa, el pots reservar aquí.

Sortim del nostre hotel en direcció al Mercat Cho Ben Thanh. Hi ha uns 950m per l’avinguda D. Le Lai, que ens porta ben bé fins al mercat.

Plaça-rotonda davant l’edifici del mercat Cho Ben Thanh

Aquest mercat està situat en el districte 1, en ple centre de la ciutat. Venen roba, productes frescos, menjar, souvenirs, etc… Podríem també anar-hi a esmorzar. La veritat és que els treballadors dels posts de menjar fóren bastant agobiants. Tot i així, es menja bé i a bon preu. Si vas a comprar qualsevol producte, no t’oblidis de regatejar. Et recomano dir la meitat del primer preu que et dónin i des d’allí arribar a un acord. El mercat el podràs trobar obert des de les 6:00h del matí fins a les 18:00h de la tarda. En aquesta hora, el mercat tanca oficialment les seves portes però només per a traslladar-se a l’exterior d’aquest i convertir-se en el Ben Thanh Night Market.

A prop del mercat, i un cop visitat, entrem a un temple hinduísta molt curiós. S’anomena Sri Thenday Yutthapani Temple. Es troba a 550m del mercat anterior.

Sri Thenday Yutthapani Temple

El temple és un temple hinduista en el que hi vàrem passar una bona estona. El temple no és gran cosa, però si us agraden els llocs super acolorits i esteu per la zona us recomano que entreu a veure’l. L’entrada és gratuïta. Nosaltres hi vam passar per davant per anar en direcció a l’Ajuntament.

Al costat mateix del temple, hi ha el Saigón Centre, un Centre Comercial molt modern. Fou construït en el 1996 i té uns 25 pisos que en el seu moment va establir un nou rècord per l’edifici més alt de Vietnam llavors amb 106 metres. Anys més tard, en el 2011, es va començar la construcció d’un segon edifici de 43 pisos culminada en el 2017 amb una alçada de 193,7 metres. És el quart edifici més alt de la ciutat de Ho Chi Minh i el desè edifici més alt de Vietnam en general. En el 2016 es va inaugurar el centre comercial amb l’obertura de la botiga “Takashiyama”. Nosaltres no som gaire de centres comercials, però ens havien dit que des de la seva terrassa hi ha unes vistes molt boniques de la ciutat. Quan plou, però, tanquen la terrassa, i en aquell precís instant, no us ho creureu, però plovia una mica i ens vàrem quedar amb les ganes.

Saigon Centre

I a davant mateix del Saigon Centre, ens trobem un altre centre comercial bastant “cutre”, anomenat Saigón Square, però en el que podreu trobar imitacions de bona qualitat de roba, sabates, bolsos, ulleres de sol,… Vàrem estar passejant pels passadissos del centre comercial durant una mitja hora veient tots els productes que hi havia. La veritat és que els preus eren bastant còmodes. Així que si voleu fer alguna compra en aquest centre comercial és una de les millors opcions que visitar a Ho Chi Minh.

Saigón Square

2. Notre-Dame

I al cap de passejar uns 900 metres cap al nord, ens trobem ja amb la Basílica de la Notre-Dame de Ho Chi Minh, amb el mateix nom que la de París. Aquesta catedral cristiana és el llegat que hi varen deixar els francesos durant la ocupació del país. És la major església que els francesos varen construïr a Vietnam i un dels monuments principals que veure a Saigón avui en dia. Les seves agulles medeixen 40 metres d’alçada i una estàtua de Santa Maria Reina de la Pau presideix l’entrada principal.

Catedral Notre-Dame de Ho Chi Minh City

Fou construïda a finals del segle XIX amb materials importats de França. A part d’ésser una atracció turística, segueix sent un lloc de culte per els locals catòlics. El millor moment per visitar-la és durant la missa del diumenge a les 9:30h. No vàrem estar de sort.

I al costat mateix de Notre-Dame ens trobem amb l’edifici de l’Oficina Central de Correus de la ciutat. És un dels edificis millor conservats de l’època colonial, a més de ser una de les oficines de correus més grans de tot el Sud-Est Asiàtic. Aquest edifici fou construït entre 1886 i 1891 i avui en dia segueix funcionant com a oficina de correus. És un edifici que val la pena visitar degut a la seva arquitectura i interès històric. Nosaltres hi vàrem entrar i vàrem gaudir d’aquest lloc. L’horari de l’Oficina Central de Correus és de les 7:00 a les 19:00h.

Oficina Central de Correus
Interior de l’Oficina Central de Correus

3. Ajuntament

Seguim la nostra ruta cap a l’Ajuntament de la ciutat, ara sí, que es troba a 500 metres seguint l’avinguda Dong Khoi. Es tracta d’un altre bonic edifici colonial, construït entre 1902 i 1908. En el 1975 es va canviar el seu nom per el de Comitè Popular. Està ubicat en el districte 1 de Saigón, en el carrer Le Thanh Ton nº86. Les vistes de dia i de nit son completament diferents, doncs aquest edifici disposa d’un sistema d’il·luminació exterior que transforma per complet la imatge de l’Ajuntament. Un altre dia ens hi acostarem de nit i ho comprovarem.

Ajuntament de Ho Chi Minh City

4. Òpera

I a prop de l’edifici de l’Ajuntament, a uns 270 metres, ens hi trobem l’edifici de l’Òpera de Saigon, un altre bonic edifici colonial francès que veure a Ho Chi Minh. La veritat és que de no ser per la calor sufocant i per el caòtic tràfic de Saigón, hauríem pensat que estàvem passejant per qualsevol ciutat europea, amb tots aquests edificis tant poc propis del sudest asiàtic. L’Òpera de Saigón és un dels edifici més emblemàtics de la ciutat. Construïda a finals del segle XIX, la Òpera és un impressionant edifici d’estil neoclàssic francès que s’ha convertit en un punt de referència important i un símbol del passat colonial de la ciutat. Amb la seva façana elegant i el seu impressionant interior, l’Òpera ha estat recondicionada i restaurada per mantenir la seva bellesa original.

Edifici de l’Òpera de Saigón

Actualment, és un lloc popular per a espectacles i una parada obligatòria pels qui visiten Ho Chi Minh. L’Òpera de Saigón és un testimoni de la història de Vietnam i una mostra del llegat cultural que hi va deixar la dominació francesa en el país. Si vols gaudir d’un espectacle en el seu interior, pots adquirir la teva entrada al show o aquí per avançat.

Hem passejat i passegem pel carrer Dong Khoi Street, que és el carrer que passa per davant de l’Òpera i segueix cap al riu Song. L’arquitectura i l’urbanisme de la zona forma part, també del llegat cultural que hi van deixar els francesos.

Dong Khoi Street

Paral·lelament al carrer Dong Khoi, hi ha l’avinguda Nguyen Hue, que no te’l pots perdre. Nosaltres, l’agafarem per continuar visitant atraccions en la nostra ruta. Si et gires, veurà en el seu inici (o final), a l’edifici de l’Ajuntament de la ciutat. És una avinguda molt agradable de passejar.

Avinguda Nguyen Hue, amb l’Ajuntament al seu fons
Trànsit a la zona. Anem amb compte

Portem tot el dia caminant sense agafar cap mitjà de transport, i estem vius i sencers per aquesta ciutat, que ja és dir. Anem baixant per Nguyen Hue.

Avinguda Nguyen Hue

5. The Cafè Apartments

I a 450m de l’Ajuntament, baixant per Nguyen Hue, ens trobem amb un edifici molt singular. Es tracta de The Café Apartments, un edifici que fou construït en els anys 60 com a edifici militar, durant la guerra de Vietnam. Avui en dia s’ha convertit en un edifici ple de cafeteries, botigues de roba i espais co-working. Si teniu temps podeu entrar i explorar les seves 9 plantes, inclús ja existeixen guies per ajudar-vos a fer-ho. El Café Apartments és un dels llocs més curiosos que visitar en aquesta ciutat. Sembla un bloc d’apartaments però la realitat és que en el seu interior alberga nombroses botigues i cafeteries. A primera vista, l’edifici sembla antic i deteriorat, però a l’entrar, et trobaràs un ambient modern i animat. Cada pis de l’edifici conta amb diferents botigues i llocs per menjar o prendre algo.

The Café Apartments

6. Bitexco Financial Tower

I continuem uns 290 metres més per l’avinguda Nguyen Hue trencant per Ngo Duc Ke i arribem a una de les icones arquitectòniques més famoses de la ciutat, la Bitexco Financial Tower. Si vols gaudir d’una vista panoràmica a Ho Chi Minh, no deixis de pujar a la Bitexco Financial Tower. Aquesta torre es troba ubicada en el centre financer de la ciutat, té 68 pisos i el seu disseny, inspirat en la flor de lotus, és una passada.

Bitexco Financial Tower
Bitexco Financial Tower

Et recomano pujar a la seva plataforma d’observació, anomenada Saigon Skydeck, per gaudir de les vistes panoràmiques al capvespre, que és lo què varem fer nosaltres. Pots reservar la teva entrada a la Bitexco Financial Tower aquí per avançat.

Capvespre al Bitexco Financial Tower

L’entrada val uns 8,00€ per persona, i pots gaudir d’unes vistes impressionants de la ciutat de Ho Chi Minh des del mirador Saigón, en la planta número 49 del gratacels Bitexco Financial Tower, de 262 metres d’alçada. Pujaràs per l’edifici a 7 metres per segons en un dels ascensors més ràpids del món. Inaugurat en el 2011, actualment és l’edifici més alt de Ho Chi Minh i es va crear per representar l’energia i les aspiracions del poble vietnamita.

Vistes de Ho Chi Minh i de la Bitexco Financial Tower
Vistes de Ho Chi Minh i de la Bitexco Financial Tower

Admira aquest símbol de la bellesa de la ciutat i del seu ràpid desenvolupament econòmic. Aprèn més a prop dels diferents monuments de Ho Chi Minh des de les pantalles i panells interactius. Utilitza els binocles del mirador per contemplar les vistes, visita el bar o els restaurants per prendre un refresc i compra redords en la botiga de regals abans d’anar-te. També pots admirar vestits tradicionals vietnamites en l’exposició del Museu Ao Dai.

Skyline de Ho Chi Minh des del riu

Els horaris per accedir al mirador de la torre son de 9:30 a 21:30h. Adjunto la seva pàgina web.

Un cop hem contemplat les impressionants vistes des de dalt, continuarem la nostra ruta que serà anar fins a l’Hotel a netejar-nos (producte de la calor sufocant que estem patint en el nostre primer dia en aquest país) i preparar-nos per anar a sopar, a un carrer de darrere del nostre hotel, a uns 350m. Es tracta del carrer Pham Ngu Lao.

Carrer Pham Ngu Lao

El carrer Pham Ngu Lao és un dels llocs amb més ambient de la ciutat durant la nit. En ella i en els carrers del voltant et podràs trobar moltíssims restaurants, bars, clubs, etc… En aquesta zona també es troben moltíssims albergs i hotels, per lo què és una de les millors zones on allotjar-se a Ho Chi Minh.

Adjunto un mapa de google maps amb l’itinerari concorregut en el dia d’avui i amb el marcatge de les atraccions i monuments més importants que hem vist o visitat:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *