Categories
VIETNAM

Dia 12: Excursió a Sa Pa: Tren Hanoi-Lao Cai + Sa Pa + Vall de Sa Pa fins a Ta Van + Vall de Sa Pa fins a Ta Phin

I arriba un dels dies més esperats per nosaltres. El dia que anirem a conèixer les valls de Sa Pa i així també a les minories ètniques que hi viuen. També estem emocionats pels paisatges que veurem des d’allí i que hem vist fins ara en revistes, xarxes socials, etc… L’excursió a Sa Pa l’hem contractat a Hanoi, en el dia anterior. Per arribar a Sa Pa, primer agafarem un tren nocturn que de nit ens portarà fins al poble de Lao Cai, resseguint el famós riu vermell, en la frontera xinesa. Un cop allí, ens estaran esperant unes mototaxis per portar-nos en moto fins a la població de Sa Pa que és on tenim l’hotel. Visitarem la població i seguidament després començarem el trekking per la Vall de Sa Pa en direcció al poblet de Ta Van (d’ètnia H’mong Negres). A la tarda, farem un altre petit trekking per una altra vall de Sa Pa fins al poblet de Ta Phin (d’ètnia Dao Vermells). Descobrirem multitud de paisatges, cultures i vivències al nostre primer dia a Sa Pa.
Índex:
1. Tren Hanoi-Lao Cai
2. Sa Pa
3. Vall de Sa Pa fins a Ta Van
4. Vall de Sa Pa fins a Ta Phin

1. Tren Hanoi-Lao Cai

El nostre tren nocturn per marxar a Sa Pa ja ens està esperant a l’estació de Hanoi. El tren surt a les 23:55h de Hanoi, i el viatge dura unes 9 o 10 hores fins a Lao Cai, que fa frontera amb Xina. Hem escollit aquest mitjà de transport, tot i que sabem que també hi ha autobusos nocturns que ho fan, veiem més confortable i còmode viatjar amb el tren. L’acostament a Sa Pa amb motocicleta també és un atractiu més del viatge i de poder veure paisatges i cultures diferents dins del Vietnam.

Arribada a l’Estació de Lao Cai
Compartiment on passarem la nit, en el tren
Sa Pa és una ciutat que es troba a uns 300 kilòmetres al nord-oest de Hanoi i a uns 30 kilòmetres de la frontera amb Xina. Els voltants de Sa Pa son magnífics per a fer algun trekking a través de les seves sorprenents terrasses d’arrossars, per lo què és una destinació molt apreciada pels turistes, per lo que no et faltaran mitjans de transport per anar de Hanoi a Sapa. Sa Pa és un poble molt pintoresc en el nord de Vietnam, conegut pels seus paisatges muntanyosos i les seves minories ètniques, com els Hmong i els Dao. Està envoltada d’impressionants paisatges i és un lloc ideal si busques una experiència cultural i una connexió amb la naturalesa. Els principals atractius turístics de Sa Pa inclouen visitar els llogarets de les minories ètniques, caminar pels camps d’arròs i conèixer la forma de vida de les comunitats locals. La regió és famosa pels seus meravellosos paisatges, incloent cascades, arrossars en terrasses, i turons verds excepcionals. Adjunto alguna excursió similar que es fa des de Hanoi, aquí.

Per arribar a Sa Pa des de Hanoi hi ha vàries opcions, com el tren, l’autobús, el cotxe privat i la minivan. Cadascuna té els seus pros i els seus contres en termes de durada del viatge, comoditat i preu. Ara t’explicaré tot el què has de saber per fer aquest trajecte de la forma més ràpìda, còmoda i econòmica.

Com anar de Hanoi a Sapa en bus

Si vols saber com anar de Hanoi a Sa Pa de la forma més barata, aquesta és sense cap dubte l’autobús. Tens desenes de companyies que fan aquest recorregut a totes les hores del dia, per lo que segur que trobes l’opció que millor s’adapti al teu viatge. Això sí, quan vagis a escollir tingues en compte varies coses:

 • La majoria de companyies diuen que la durada del viatge son d’unes 6 hores, però com ja descobriràs, això és molt relatiu. Si tens sort tardaràs aquestes 6 hores o inclús menys, però que no t’estranyi si tardes 8 o 9 hores.
 • Hi ha varis tipus d’autobús: Expresso 47, Sleeper 38, VIP 28, VIP 22… i així un fotimer més. Lo més important aquí és que el número es refereix a les persones que hi caben a l’autobús, per lo que a major número, menor serà l’espai que tinguis. La nostra recomanació és que si vas de nit escullis un VIP, igual son un xic més cars que els altres però estaràs moltíssim més còmode.
 • La majoria de companyies no surten d’una estació d’autobusos comú, sinó que cada empresa té un o varis llocs des dels que agafar l’autobús. Solen ser llocs mitjanament cèntrics, però fixa’t abans de reservar perquè no t’agafi en l’altra punta de la ciutat.
 • El mateix a l’arribar a Sa Pa, cada companyia et deixa en un punt diferent, així que fixa’t bé perquè no et deixi molt lluny del teu hotel (encara que arribis a l’hora que arribis, sempre hi haurà taxistes esperant que per un mòdic preu et portaran fins a la porta del teu hotel).
Autobús per anar de Hanoi a Sa Pa

En quan al preu de com anar de Hanoi a Sa Pa en bus, aquí pots trobar moltes opcions per menys de 15 euros, per lo que a l’hora d’escollir et tornem a recomanar que intentis escollir el bus amb menor nombre de seients possibles. Per comprar bitllets de bus per a Sa Pa, aquí.

Com anar de Hanoi a Sapa en tren

Anar en tren de Hanoi a Sa Pa té una gran avantatge amb respecte al bus: saps aproximadament la durada del viatge. Depenent de la companyia el viatge tarda entre 7 hores i mitja i 8 hores. Però també té una gran desaventatja: la ciutat de Sa Pa està en la meitat de la muntanya i no té estació de tren, així que el viatge acaba en la ciutat de Lao Cai, a uns 30 kilòmetres de Sa Pa, per lo que si el teu destí final és Sa Pa tindràs que agafar algun transport que et porti allí (així que afegeix-li una hora més de viatge i algo més de diners). Lo millor d’anar de Hanoi a Sapa és que tots els trens tenen bany (encara que solen acabar bastant bruts), tens més mobilitat que en un autobús, i a més solen servir menjar i beure en el tren. En quan al preu de com anar de Hanoi a Sa Pa en tren, aquí pots trobar moltes opcions per uns 18 euros. Pots comprar o reservar el teu bitllet de tren des d’aquí.

Com anar de Hanoi a Sapa en tren nocturn

Encara que pots fer el viatge en vagons amb seients normals, lo més usual per a tots els viatgers és anar amb trens nocturns amb cotxes llit per així no perdre un dia del teu viatge ficat en un tren. El preu dependrà del nombre de llits que hi hagi en cada cabina (a més llits, més barat). Hi ha cabines per a 6 persones, per a 4 o per a 2. I en quan a preus, solen anar des dels 18 als 40 euros, així que l’elecció dependrà de amb quanta gent viatgis i el pressupost que tinguis. En principi aquest tipus de trens solen ser còmodes per a dormir, encara que tingues en compte que hi ha cabines amb llits “durs” sense cap tipus de coixí i altres amb llits “tous” amb una espècie de coixí fi que les fa més còmodes. Per comprar o reservar el teu bitllet de tren nocturn, ho pots fer des d’aquí.

Com anar de Hanoi a Sapa en minivan

Sense cap lloc a dubtes la opció més còmoda per anar de Hanoi a Sa Pa son les minivan. Encara que no aniràs en un llit com en altres opcions, els seients solen ser hiper còmodes i es solen reclinar fins quasi semblar un llit, per lo que si vols aprofitar el viatge per a dormir, segur que ho aconsegueixes sense molta dificultat. A més moltes companyies de minivan et porten des del teu hotel de Hanoi fins al que tinguis a Sa Pa, per lo que no tindràs que preocupar-te absolutament de res més. En quan a la durada del viatge, sol ser més puntual que els autobusos, per lo que sí que sol rondar les 5:30 o 6:00 hores de durada (sempre que no tinguin molt tràfic a Hanoi). Dins de les opcions de les minivan tens dues opcions molt diferents (sobretot en quan a preus). Pots anar en una minivan compartida (sol denominar-se VIP 9 i costar entre 15 i 20 euros), o bé anar en una minivan privada (que sol rondar els 200 euros amb tot inclòs). La opció de les minivan privades son ideals si viatges amb un grup gran de persones per així anar al vostre rotllo. Per reservar minivan per a Sa Pa.

Com anar de Hanoi a Sapa: alguns consells importants

 • Si viatges en temporada alta lo millor és que reservis els bitllets amb antel·lació per no quedar-te sense plaça. Recorda que pots fer-ho de forma segura des d’aquesta web, que és la que utilitzem nosaltres sempre i funciona a la perfecció.
 • L’aire acondicionat dels transports públics a Vietnam sol estar sempre molt fort, així que encara que normalment et dónen mantes tant en busos com en trens, no t’oblidis de portar una jaqueta a mà si no vols passar fred.
 • Dins dels autobusos nocturns s’ha d’anar descalç (et dónen una bossa de plàstic per què fiquis el teu calçat), per lo que és molt recomanable que portis mitjons i les sabates siguin fàcils de posar i treure.
 • Els autobusos no solen tenir bany, i encara que facin alguna parada en el camí, aquesta no té perquè ser a la meitat, per lo que millor que visitis el bany abans de prendre l’autobús.
 • Si vas en bus o tren nocturn et recomanem taps o auriculars amb cancel·lació de soroll per a poder dormir tranquil.
 • L’últim tram del viatge en autobús entre Hanoi i Sa Pa és un port de muntanya ple de corbes, així que si normalment et mareges intenta anar preparat.
 • Si estàs buscant com anar de Hanoi a Sa Pa i busques rapidesa, escull l’autobús; si el què vols és comoditat, llavors escull el tren.

2. Sa Pa

Arribats a l’estació de Lao Cai, ens esperen 2 motos amb els seus corresponents conductors per conduïr-nos fins a Sa Pa. De Lao Cai a Sa Pa tardem uns 50 minuts (hi ha uns 28 kilòmetres), i el paisatge és preciós en aquesta zona del Vietnam. Completament verd i pràcticament tot verge. Sa Pa és una ciutat en les muntanyes Hoang Lien Son, al nordoest de Vietnam. És una base popular de senderisme i disposa de magnífiques vistes als arrossars en terrasses de la vall de Muong Hoa i a la cima de Phang Xi Pang propera, de 3.143m d’alçada. Les tribus de muntanya, com Hmong, Tay i Dao, conformen gran part de la població local de la ciutat.

Vistes a la vall de Sa Pa des de la nostra habitació de l’hotel
Vistes a la vall de Sa Pa des de la nostra habitació de l’hotel
Vistes a la vall de Sa Pa des de la nostra habitació de l’hotel

Un cop arribem a Sa Pa, els dos motoristes ens deixen ja al nostre hotel perquè puguem deixar les maletes i netejar-nos de la calor i el viatge. El nostre hotel es diu Chau Long Sa Pa Hotel, i es troba en el mateix poblet de Sa Pa, gaudint d’unes grans vistes a la seva vall.

Sa Pa

El primer que fem és donar un volt per conèixer Sa Pa, però ràpidament està fet, ja que és bastant petit. El què més ens sorprèn és que la pràctica totalitat dels habitants del poble son pertanyents a minories ètniques, com els H’mong, Dao, etc…

Així que ja ens hi posem amb lo del trekking. Anem sols, pel nostre compte, i la cosa promet perquè els paisatges de la regió i l’ambient crec que ens és propici per gaudir d’una caminada per la Vall de Sa Pa.

3. Vall de Sa Pa fins a Ta Van

Comencem a agafar el camí de la vall, on per el seu centre hi transcorre un riu. Com podeu observar, la vall està plena de poblets de les minories ètniques.

Terrasses d’arrossars

Les terrasses estan sembrades d’arrossars, i aquestes son el paisatge típic de la vall de Sa Pa.

La Vall de Sa Pa, plena de poblets de les minories ètniques
Minories ètniques per la Vall de Sa Pa

I seguim baixant per el camí, però de seguida ens topem amb els habitants de la vall, en aquest cas ens topem amb l’ètnia dels H’mong Negres.

Vall de Sa Pa, plena de terrasses d’arròs

Les minories es dediquen a cultivar arròs, blat de moro i també a la ramaderia.

Trekking per la vall de Sa Pa
Creuem a l’altra banda del riu

El camí creua a l’altra banda del riu mitjançant un pont de cables d’acer i taulons de fusta.

Paisatges de la Vall
Escola del poblet de Ta Van

I arribem al poblet anomenat Ta Van, en el centre de la Vall de Sa Pa, on ens trobem amb un grup de nens que van a l’escola. Són de l’ètnia dels H’mong Negres.

Escola del poblet de Ta Van
Trekking per la Vall de Sa Pa

Continuem amb el trekking i el camí va fent ziga-zagues amb el riu.

Paisatge típic de la Vall de Sa Pa
Terrasses cultivades amb arròs
Terrasses de la Vall de Sa Pa
Trekking per la vall de Sa Pa

Per tots els poblets que ens trobem, la gent és molt amable i hospitalària. Ens trobem amb gent que ens vol vendre de tot…

Trekking per la Vall de Sa Pa

Ens creuem amb colles de pagesos i búfals. Aquí, el mitjà de transport encara és el búfal!

Trekking per la Vall de Sa Pa
Trekking per la Vall de Sa Pa
Trekking per la Vall de Sa Pa

…i sí, podem comprovar que el búfal és el principal mitjà de transport per alguns locals de la vall de Sa Pa.

Trekking per la Vall de Sa Pa

Un cop hem sobrepassat l’àrea del poblet de Ta Van, tornem enrere i desfem el camí que hem fet, per tal de tornar a Sa Pa.

Trekking per la Vall de Sa Pa

4. Vall de Sa Pa fins a Ta Phin

A la tarda, un cop recuperats de la caminada del matí, ens porten amb moto fins a la Vall nord de Sa Pa, en les immediacions d’un poblet anomenat Ta Phin. Allí explorarem el llogaret i els seus entorns i aprendrem sobre les costums i ritme de vida dels seus habitants.

Poblat de Ta Phin

En el poble de Ta Phin hi habiten en la seva majoria l’ètnia dels Dao Rojos.

Poble de Ta Phin

En els Dao Rojos, les dones s’afaiten les celles i el front, i es laquen les dents.

Voltants del poble de Ta Phin

Un cop conegut el poble, fem una mica de caminadeta pels entorns, per veure el paisatge i altres coses de la vida quotidiana…

Vida quotidiana a Ta Phin
Solució de regadiu dels camps

També observem coses com aquesta: el regadiu dels camps es soluciona amb un sistema de canyes de bambú.

Adjunto un mapa de google maps amb l’itinerari concorregut en el dia d’avui i amb el marcatge de les atraccions i monuments més importants que hem vist o visitat (incloc únicament el recorregut per les Valls de Sa Pa):

4 respostes a “Dia 12: Excursió a Sa Pa: Tren Hanoi-Lao Cai + Sa Pa + Vall de Sa Pa fins a Ta Van + Vall de Sa Pa fins a Ta Phin”

Greetings to the slowtravelfamily.com Owner.

I’m Mikayla, and I recently came across your site, slowtravelfamily.com.

It really is has a lot going for it, but I’ve got an idea to make it even MORE effective.

Check out Web Visitors Into Leads – CLICK HERE https://advanceleadgeneration.com for a live demo today.

Web Visitors Into Leads is a widget that’s works on your site, prepared to grab any visitor’s visitor’s Name, Email address, and Phone Number. This tool alerts you the moment they let you know they’re interested – so that you can talk to that lead whilst they’re really looking over your site.

And, when you’ve got their phone number, with our new SMS Text With Lead capability, you can immediately start a text (SMS) conversation… and if they don’t agree on your offer then, you can follow-up with text messages for new offers, content links, even just “how you doing?” notes to forge a relationship.

CLICK HERE https://advanceleadgeneration.com to learn what Web Visitors Into Leads can do for your business.

The difference between connecting with someone within 5 minutes versus a half-hour means you could be turning up to 100X more leads right now!

Mikayla
PS: Reports show that 70% of a site’s visitors disappear and are gone in just a moment. Don’t continue losing them.
Web Visitors Into Leads offers a FREE 14 days trial – and it comes with International Long Distance Calls.
You have customers waiting to speak with you at this moment… don’t leave them waiting.
CLICK HERE https://advanceleadgeneration.com to try Web Visitors Into Leads today.

Should you like to unsubscribe click https://advanceleadgeneration.com/unsubscribe.aspx?d=slowtravelfamily.com

Only a quick note – the names and email used here, Mikayla and Truscott, are simulations and not real contact data. We respect transparency and wish to make sure you’re aware! If you want to reach out with the actual person behind this message, kindly visit our website, and we’ll link you with the right individual.}

With keyword targeted PPV ads I can get you qualified website visitors for less than a penny per click. This method works for both local and online businesses. Very easy to get started. Just sign up, give me your website and I’ll provide the traffic.

For details, shoot me an email or Skype me at my contact info below.

P. Stewart
Skype: live:.cid.ad0ee8f191cd36b4
Email: ps520 30@gomail2.xyz

To the slowtravelfamily.com Admin!

This is Lucie and I just recently came across your website – slowtravelfamily.com – on the search results.

So here’s what that means to me…

Your SEO’s doing its job.

You’re attracting eyeballs – mine at least at least.

Your content’s decent, wouldn’t change a single thing

BUT…

Eyeballs don’t pay the bills.

CUSTOMERS do

And studies show show that 7 out of 10 people to a site like slowtravelfamily.com will drop by, look around, and then head for the hills without doing anything else anything else.

It’s like they never never were even there.

You can fix this this.

You can make it super-simple for them to raise their hand their hand, say, say, “okay, let’s talk” without needing them to even pull their cell phone from their pocket… thanks to Web Visitors Into Leads.

Web Visitors Into Leads is a widget that resides on your webpage, ready and waiting and waiting to capture any visitor Name, Email and Phone Number. It allows you know immediately – so you can talk to that lead immediately… without delay… BEFORE they head for those hills.

CLICK HERE https://advanceleadgeneration.com to try out a Live Demo with Web Visitors Into Leads now to see to see precisely how it works.

Now it’s also true that that when reaching out to to hot leads, you MUST act fast – – the difference between contacting someone within 5 minutes versus 30 minutes later is huge is huge – like 100 times better.

That’s what makes our new SMS Text With Lead feature so powerful you’ve got their phone number, so now you can start a text message (SMS) conversation with them… so even if they don’t don’t take you up you up on your offer right away right away, you continue to text them new offers, and new reasons to do to do business with you with you.

This could change everything for you and your and your business.

CLICK HERE https://advanceleadgeneration.com to learn more about everything Web Visitors Into Leads can do and start and start turing eyeballs into money

Lucie
PS: Web Visitors Into Leads offers a FREE a FREE 14 days trial trial – you could could be converting up to 100x more leads immediately immediately!
It even includes International International Long Distance Calling.
Paying customers are out there waiting.
Starting connecting today by CLICKING HERE https://advanceleadgeneration.com to try Web Visitors Into Leads now.

If you’d like prefer to unsubscribe click here https://advanceleadgeneration.com/unsubscribe.aspx?d=slowtravelfamily.com

Only a quick note – the names and email used Lucie and Mate, are placeholders and not real contact contact information. We value transparency transparency and wanted to make to make sure you’re aware If you wish to get in touch with the with the real person person behind this message please visit our website our website, and and we’ll connect connect you with the with the right individual.}

Hi slowtravelfamily.com ,

Today’s the day.

The replay of the most popular webinar I’ve ever hosted is coming offline in just a few hours.

What Joel and Adam are sharing here is truly GROUNDBREAKING.

If you want a quick and easy way to setup a passive income stream online,

then you HAVE to check it out before it’s taken down:

>> Watch it here: bit.ly/FreeWebinarEnds

I’m floored at the vast amount of positive feedback I’ve gotten about this webinar.

I’m so glad I was able to bring it to you and I really hope you don’t miss out on watching the replay.

Here’s a quick recap of everything you’re going to discover in this revolutionary presentation:

How to use their PROVEN solution to quickly launch a ‘crypto profit machine’ in 2023 that makes money every day and runs on total autopilot.

How this system makes money whether crypto is going up or down so you can enjoy consistent, predictable profits without any stress or worry.

Multiple examples of REAL CAMPAIGNS that ‘run silently in the background’ 24 hours a day and are banking up to $4,000 PER WEEK in profit.

The secret technology that makes this all possible and how you can get your first PROFITABLE campaign up and running in *60 minutes or less.*

A behind-the-scenes look at their latest campaign, which generated $8,803 in the first two weeks and is on track to make over $100,000 this year completely HANDS-FREE.

Mind-blowing success stories from their most successful students who have used this method to launch life-changing passive income streams.

Why ANYONE can and should do this – you don’t need any previous experience or know ANYTHING about crypto investing or trading

Plus, how their BRAND NEW, Premium Trade Alerts are winning a whopping 84% of the time and how even complete beginners are transforming modest investments into MASSIVE RETURNS virtually overnight.

>> Watch the replay in full here — bit.ly/FreeWebinarEnds

Again, the webinar replay comes down TONIGHT so be sure to watch it before then. They don’t share this info often so this is a rare treat. Be sure to check it out.

149 N West Ave, Jackson, MI 49205

To Avoid Future Marketing, Messege your domain name Here:
fullwebsiteaudit@gmail.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *