Categories
VIETNAM

Dia 11: Hanoi: Temple de la Literatura + Museu de la Guerra + Mausoleu de Ho Chi Minh + Pagoda del Pilar Únic + Pagoda de Tran Quoc

En aquest segon dia a Hanoi visitarem alguns dels millors imprescindibles de la ciutat, de fet, bastants. Començarem la ruta pel Temple de la Literatura i anirem caminant sempre cap al nord. Després del Temple visitarem el Museu de la Guerra (ja vam visitar un museu similar a Ho Chi Minh que ens va impactar força), i la Ciutat Imperial de Thang Long, declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Seguidament després entrarem al Mausoleu de Ho Chi Minh, visitarem la Pagoda del Pilar Únic, el Ho Chi Minh Museum, i l’antiga llar del líder vietnamita (Ho Chi Minh Stilt House). Seguirem passant per davant del palau Presidencial, i finalment arribarem a la Pagoda de Tran Quoc, el temple budista més antic de la ciutat.
Índex:
1. Temple de la Literatura
2. Museu de la Guerra
3. Mausoleu de Ho Chi Minh
4. Pagoda del Pilar Únic
5. Pagoda de Tran Quoc

1. Temple de la Literatura

Sortim de l’Hotel Golden Key i anem directament a negociar la tarifa amb els mototaxis perquè ens portin al Temple de la Literatura de Hanoi. Es troba a uns 1,5km (uns 20 minuts a peu). El Temple de la Literatura és un altre dels llocs imprescindibles que hi ha que veure a Hanoi, la capital de Vietnam. Aquest temple és un dels llocs històrics més importants de la ciutat i està considerat com la primera universitat de Vietnam. Fou fundada en l’any 1076, i des de llavors ha estat un lloc d’estudi i culte a la literatura i la filosofia. Aquest magnífic temple fou construït en honor a Confuci, el gran filòsof xinès, i és un exemple d’arquitectura tradicional vietnamita. El Temple de la Literatura és un lloc on els estudiants vénen en busca d’inspiració abans dels exàmens, i és un lloc molt visitat pels turistes que volen conèixer la història i la cultura de Vietnam.

Temple de la Literatura

A l’interior del temple es poden trobar preciosos estanys, jardins i edificis antics amb escultures i decoracions impressionants. En els seus inicis només la gent de la reialesa podia estudiar allí, però llavors varen permetre l’entrada als millors estudiants del país. Els pocs estudiants que van aconseguir acabar els seus estudia (en els seus 7 segles d’història) tenen els seus noms esculpits en unes llosetes, que s’assenten sobre caps de tortuga. Els vietnamites creuer que tocar el cap d’una tortuga dóna bona sort.

Temple de la Literatura

El temple de la Literatura es divideix en cinc patis: Els dos primers s’utilitzaven per a descansar. En el tercer s’hi troba el pou Thien Quang i els tresors del temple. En el quart pati hi ha unes sales dedicades a Confuci i als estudiants més destacats. En el cinquè pati hi ha l’Acadèmia Imperial, i allí us trobareu un petit museu de la història del temple de la literatura.

Temple de la Literatura

L’horari de visites del Temple de la Literatura és de 7:30 a 18:00 hores, i el preu per accedir al Temple és de 30.000 VND (1,14€ aprox.). Si vols accedir-hi amb audioguia el preu son 50.000 VND (1,90€ aprox.).

Temple de la Literatura
Temple de la Literatura

2. Museu de la Guerra

Anem passejant cap al nord-est i a 1 kilòmetre del temple, ens trobem amb el Museu de la Guerra (Vietnam Military History Museum), el qual també volem visitar. Vàrem veure el de Ho Chi Minh i ara volem veure aquest. El Museu de la Guerra de Hanoi, també és conegut com a Museu de la Història Militar de Vietnam. En ell hi pots veure fotos històriques, videos, cartes, objectes quotidians i inclús tancs i avions que s’utilitzaren durant les guerres i invasions que va viure el poble vietnamita, especialment de l’època en que fou colònia francesa i de la guerra amb Estats Units.

La Torre de la Bandera

Si vols comprendre millor el passat d’aquest pais i conèixer la seva cultura militar, aquest és un dels llocs d’interès que has de visitar a Hanoi. Almenys a nosaltres ens va resultar de lo més interessant per a reflexionar sobre els horrors de la guerra.

La Torre de la Bandera

Obre tots els dies, excepte dilluns i divendres, de les 8:00 del matí a les 11:30 hores i de les 13:00 a les 16:30 hores. Com veus, l’horari és bastant limitat, així que és important que ho tinguis en compte a l’hora de planificar la teva ruta de 2 dies en Hanoi. L’entrada és de pagament. No és cara, son uns 40.000 VND en aquest cas (1,52€ aprox.).

Museu de la Guerra
Vietnam Military History Museum

Sortim del museu no tant commocionats com a Ho Chi Minh, però déu n’hi do. Aquest és un museu on et mostren el poder militar que va tenir (o té encara) Vietnam. Ara anirem cap a la Ciutat Imperial de Thang Long, ubicada a prop d’aquí a 400 metres al nord en direcció al Mausoleu de Ho Chi Minh. Declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco en el 2010, la Ciutat Imperial de Thang Long conta amb molta importància històrica i cultural. Va suposar el centre polític del país durant 13 segles. Avui en dia, poden trobar-se les restes arqueològiques de lo què en el seu dia fou la capital de Vietnam. Es pot destacar Doan Mon, la porta principal de la Ciutat Imperial de Thang Long.

Ciutat Imperial de Thang Long

Val a dir que només queda el sector central de la Ciutadella Imperial, i la visita és bastant ràpida perquè no hi ha molt a veure…

Ciutat Imperial de Thang Long

L’horari de visites de la Ciutat Imperial és de 8:00 a 17:00 hores, i el preu per accedir-hi és de 30.000 VND.

3. Mausoleu de Ho Chi Minh

I a 700 metres al nord-oest, pujant per l’avinguda Dien Bien Phu, arribem a la plaça Ba Dinh, on Ho Chi Minh al 1945 va proclamar la independència del Vietnam. Allí, hi ha el Mausoleu del mateix Ho Chi Minh, un dels llocs més emblemàtics de Vietnam. El Mausoleu de Ho Chi Minh és un dels llocs més emblemàtics de Vietnam. Es troba ubicat en la plaça Ba Dinh de Hanoi, i és la tomba on descansen les restes del líder vietnamita Ho Chi Minh, qui fou president de Vietnam del Nord i figura clau en la història del país. El mausoleu ocupa un impressionant edifici de granit gris. Els visitants poden recórrer l’interior on hi trobaran una enorme estàtua de Ho Chi Minh. El Mausoleu és un lloc de gran importància per als vietnamites i un lloc ideal pels turistes que volen conèixer la història del país.

Plaça Ba Dinh amb el Mausoleu de Ho Chi Minh

A dins del mausoleu hi descansa el cos embalsamat de l’antic i adorat president de Vietnam. Ho Chi Minh fou un poeta, militar i revolucionari vietnamita. Fou primer ministre (1945-1955) i president de la República Democràtica de Vietnam (1945-1969), coneguda com Vietnam del Nord. També fou una figura clau en la fundació de la República Democràtica de Vietnam en el 1945, així com l’Exèrcit Popular de Vietnam (PAVN) i el Viet Cong (NLF o VC) durant la Guerra de Vietnam.

El Mausoleu de Ho Chi Minh

Per accedir a aquest enorme edifici tindreu que passar un control de seguretat, amb detector de metalls inclòs. En els mesos de octubre a novembre el mausoleu roman tancat, ja que s’emporten el cos a Rússia per a realitzar un manteniment. El mausoleu es troba junt al Palau Presidencial, i la seguretat és estricta, no podent-se fer fotos o parlar en el seu interior.

El Mausoleu de Ho Chi Minh

L’entrada al mausoleu de Ho Chi Minh és gratuïta. Està obert de 8 a 11 hores de dilluns a dijous. Els divendres està tancat. Dissabtes i diumenges obre de les 8:00 a les 11:30h.

El Mausoleu de Ho Chi Minh

4. Pagoda del Pilar Únic

Al costat mateix del Mausoleu es troba el recinte amb la Pagoda del Pilar Únic en el seu interior. La Pagoda del Pilar Únic és un lloc curiós a veure a Hanoi. Aquest temple, l’orígen del qual es remonta al segle XI, es troba sobre un petit estany i fou manat construïr per l’emperador Ly Thai Tong. El seu disseny està inspirat en una flor de lotus. La visita a la Pagoda del Pilar Únic és una experiència única, que combina la bellesa arquitectònica amb l’espiritualitat budista i la llegenda que l’envolta.

Chua Mot Cot, la Pagoda del Pilar Únic

La Pagoda del Pilar Únic és una columna de pedra de la que li surten uns pilars de fusta que la subjecten, amb unes escales de pedra per a poder accedir al seu interior. Tot envoltat per un estany. En el seu interior hi ha un altar en honor a Buda. Diuen que les parelles que vulguin tenir molts fills tenen que acudir a la Pagoda i realitzar una ofrena. L’entrada al temple és gratuïta. Obre tots els dies de les 9:00 a les 17:00 hores.

Pagoda del Pilar Únic

Un cop visitada la pagoda, no ens mourem gaire per trobar la nostra pròxima visita. Molt a prop d’aquí, al costat mateix de la pagoda s’hi troba un estrafolari museu, el Museu de Ho Chi Minh. És un museu amb forma de flor de lotus sobre la vida del president Ho Chi Minh. Aquest museu no és un dels imprescindibles de Hanoi. Si no teniu temps us el podeu saltar.

Museu de Ho Chi Minh

L’horari del museu és de 8:00 a 11:30h i de 14:00 a 16:00 hores. Està tancat els dilluns i divendres. El preu de l’entrada és de 15.000 VND.

Museu de Ho Chi Minh
Interior del Museu de Ho Chi Minh

I visitat el museu anem a visitar la Casa de Ho Chi Minh, que es troba en la mateixa zona que l’anterior, el Mausoleu i la Pagoda del Pilar Únic. El museu s’anomena “Ho Chi Minh Stilt House”. Concretament es troba ubicat en el jardí del Palau Presidencial de Vietnam. La visita és força interessant per si t’agrada la història i coneixes el personatge de Ho Chi Minh. Es tracta d’un senzill palafit, que és l’antiga llar del líder comunista Ho Chi Minh, amb relíquies, jardins i visites guiades.

Jardins i entorns de la Casa de Ho Chi Minh
Casa de Ho Chi Minh

L’horari d’obertura de la casa és de 7:30 a 11:00h i de 13:30 a 16:00 hores.

Interior de la casa, concretament el seu despatx

Un cop sortim del recinte dels jardins del Palau Presidencial, passem per davant del mateix Palau Presidencial per contemplar-lo per fora i tirar alguna foto. Es troba a 300 metres al nord del Mausoleu de Ho Chi Minh. És un Palau Colonial Francès del segle XX que ara és despatx i residència del president i del vicepresident del Vietnam.

Palau Presidencial de Vietnam
Palau Presidencial de Vietnam

I ens anem dirigint al nord en direcció al llac de l’Oest (Ho Tay). Pel camí ens trobem amb algunes escenes curioses de la ciutat de Hanoi, com un barber afeitant al client al mig del carrer.

Carrers de Hanoi

5. Pagoda de Tran Quoc

I finalment arribem al llac de l’Oest, i en una illa ens trobem amb la Pagoda de Tran Quoc, a 1100 metres al nord del Palau Presidencial de Vietnam. Es tracta d’una de les imatges més icòniques i fotografiades de Hanoi. La Pagoda de Tran Quoc és el temple budista més antic de Hanoi. Fou construïda en el segle VI, durant el regnat de l’Emperador Ly Nam De (544-548). Quan es va construïr, estava ubicada en el riu Vermell. Degut a la invasió del riu, la pagoda fou traslladada a la seva ubicació actual: el llac Tay. La pagoda principal medeix 15 metres i té un total de 11 pisos. Al voltant de la pagoda hi han altres edificis d’interès cultural. La nostra intenció és que fos una visita molt tranquil·la, i si es dóna la condició, poder veure un bonic capvespre sobre el llac Tay amb la pagoda al costat. És un lloc genial per fer-se fotos boniques a Hanoi, perquè està en una petita illa del Llac de l’Oest (Ho Tay) i des d’allí tens unes vistes genials de la ciutat.

Pagoda de Tran Quoc

Tran Quoc té 15 metres d’alçada dividits en 11 nivells, un per cada un dels estats budistes que existeixen. Cada nivell té 6 portes custodiades per una estàtua de Amitabha.

Interior de la Pagoda de Tran Quoc
Interior de la Pagoda de Tran Quoc

L’horari de la Pagoda de Tran Quoc és de 7:30 a 11:30h i de 13:30 a 17:30h, i l’entrada és gratuïta.

I fins aquí hem planificat l’itinerari del dia. Si ens dóna temps, ens acostarem novament amb taxi o amb mototaxi fins a la zona del llac Hoan Kiem o fins al Barri Antic, com preferim.

Adjunto un mapa de google maps amb l’itinerari concorregut en el dia d’avui i amb el marcatge de les atraccions i monuments més importants que hem vist o visitat:

Una resposta a “Dia 11: Hanoi: Temple de la Literatura + Museu de la Guerra + Mausoleu de Ho Chi Minh + Pagoda del Pilar Únic + Pagoda de Tran Quoc”

Hello

My name’s Eric and I just found your site slowtravelfamily.com.

It’s got a lot going for it, but here’s an idea to make it even MORE effective.

CLICK HERE https://blazeleadgeneration.com for a live demo now.

Web Visitors Into Leads is a software widget that’s works on your site, ready to capture any visitor’s Name, Email address and Phone Number. It signals you the moment they let you know they’re interested – so that you can talk to that lead while they’re literally looking over your site.

And once you’ve captured their phone number, with our new SMS Text With Lead feature, you can automatically start a text (SMS) conversation… and if they don’t take you up on your offer then, you can follow up with text messages for new offers, content links, even just “how you doing?” notes to build a relationship.

CLICK HERE https://blazeleadgeneration.com to discover what Web Visitors Into Leads can do for your business.

The difference between contacting someone within 5 minutes versus a half-hour means you could be converting up to 100X more leads today!

Eric
PS: Studies show that 70% of a site’s visitors disappear and are gone forever after just a moment. Don’t keep losing them.
Web Visitors Into Leads offers a FREE 14 days trial – and it even includes International Long Distance Calling.
You have customers waiting to talk with you right now… don’t keep them waiting.
CLICK HERE https://blazeleadgeneration.com to try Talk With Web Visitor now.

If you’d like to unsubscribe click here https://blazeleadgeneration.com/unsubscribe.aspx?d=slowtravelfamily.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *