Categories
VIETNAM

Dia 13: Excursió al Mercat de Bac Ha: Mercat de Bac Ha + Tornada a Lao Cai

En el nostre segon dia a Sa Pa, farem una altra excursió. En aquest cas, fins al Mercat de Bac Ha, una població que es troba a uns 110 kilòmetres de Sa Pa. Ens vénen a buscar ben d’hora, a les 7:30h del matí i amb una furgoneta ens endinsem a les terres altes del Vietnam fins a la població de Bac Ha. La causa, un mercat amb molts grups ètnics i molt colorista que únicament es celebra els diumenges. Un cop vist el mercat i empapats de les diferents cultures que ens hi hem trobat, tornem però ja no a Sa Pa, sinó a Lao Cai, i de Lao Cai agafarem el tren nocturn que ens tornarà a Hanoi.
Índex:
1. Mercat de Bac Ha
2. Tornada a Lao Cai

1. Mercat de Bac Ha

El Mercat de Bac Ha és una destinació atractiva per a turistes nacionals i estrangers. El Mercat de Bac Ha, en les terres altes, està sempre ple de diversos grups ètnics. Vénen aquí a intercanviar mercaderies, reunir-se amb amics i relaxar-se després d’una setmana de dur treball. Adjunto una excursió similar a la contractada per nosaltres a Hanoi, per anar al Mercat de Bac Ha des de Sa Pa, aquí.

El guia ens vindrà a buscar en el nostre allotjament de Sa Pa sobre les 7:30 del matí. Sortirem amb furgoneta amb unes quantes persones més i ens arribarem fins al Mercat de Bac Ha. El trajecte de Sa Pa al Mercat de Bac Ha és d’uns 110 kilòmetres, i arribem a Bac Ha aproximadament a les 10:45h.

Anem a Bac Ha per carreteres locals i creuant pobles típics
Paisatges tot anant a Bac Ha
Paisatges tot anant a Bac Ha
Paisatges tot anant a Bac Ha

Podem observar que les vistes del nord del Vietnam son molt verdes i completament paisatgístiques.

Arribem a Bac Ha

Aquesta és una oportunitat per a descobrir el divers mercat de les terres altes del Vietnam, amb molts grups ètnics variats que baixen al mercat per intercanviar mercaderies com verdures, canya de sucre, roba, búfals, vaques i porcs. També és bastant habitual que els joves vinguin aquí a buscar a la seva amant, i aquests mercats dominicals serveixen de foro per reunir-se i xerrar junts.

Arribem a Bac Ha
Arribem al Mercat de Bac Ha
Mercat de Bac Ha

És un mercat on s’agrupen les diferents minories ètniques de la regió.

Mercat de Bac Ha

Aquest és el major i més famós mercat de les terres altes de Vietnam. Només es celebra els diumenges de les 6h del matí a les 3h de la tarda, amb una gran varietat de mercaderies exposades. La vestimenta, l’idioma i la gent son diferents, ja que assisteixen gent de les ètnies Mong, Tay, Nung i Dao.

Mercat de Bac Ha
Mercat de Bac Ha

És un mercat molt propi, on et sents més turista que mai… Una immensa varietat de minories arriben des de tot arreu!

Mercat de Bac Ha
Mercat de Bac Ha

2. Tornada a Lao Cai

Després de visitar el mercat de Bac Ha (potser han passat unes 3 o 4 hores, i pel mig hem dinat i tot), el grup es centrarà en tornar a la furgoneta per a visitar un altre poblet, un petit poblet de l’ètnia dels Dao Colorejats…

Paisatge prop de Bac Ha
Arribem al petit poblet que visitarem
Instantànies de la vida del poble

Aquesta és una oportunitat d’aprendre clarament en una casa local sobre les costums dels indígenes d’aquest lloc. Passejarem per el poble durant uns 20 o 30 minuts, abans de tornar a la furgoneta.

Vida senzilla al poblat dels Dao Colorejats… i amb parabòlica!
Instantànies de la vida del poble

Un cop sortim del poblet dels Dao Colorejats, avançarem cap a la ciutat de Lao Cai, i pel camí, sempre ens quedaran els paisatges per immortalitzar…

Tornada cap a Lao Cai

A la ciutat de Lao Cai podrem visitar la porta fronterera amb Xina (frontera de Ha Khau), abans de pujar-nos al tren nocturn que ens portarà de tornada a Hanoi.

Lao Cai, frontera entre Vietnam i la Xina
Lao Cai

Adjunto un mapa de google maps amb l’itinerari concorregut en el dia d’avui i amb el marcatge de les atraccions i monuments més importants que hem vist o visitat (de Sa Pa a Bac Ha i de Bac Ha a Lao Cai):

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *