Categories
VIETNAM

Dia 16: Excursió a la Badia de Halong: Embarquem a Bai Chay + Gruta de les Meravelles + Excursió amb canoa i bany

Havent dormit a l’Hotel Golden Key de Hanoi, ens despertarem emocionats perquè avui anem a fer una de les coses que teníem més ganes de fer al Vietnam: l’excursió a la badia de Halong. L’hem deixat pel final del nostre viatge expressament, per gaudir-la més quan arribés, i ara, ja ha arribat. L’excursió la vàrem contractar a una empresa local un dels dos dies que vàrem visitar Hanoi. Ens vénen a buscar molt d’hora al nostre hotel i amb furgoneta ens dirigim fins al poble de Bai Chay, que és on embarcarem cap a la Badia de Halong. Un cop navegant veurem un dels símbols de la badia, els galls lluitadors (dues roques que s’hi assemblen) i començarà tot l’espectacle de roques i formes singulars. Ens aturarem a un illot a explorar la que en diuen Gruta de les Meravelles (Hang Dau Go) i després continuarem amb el nostre creuer per entre les roques i illots. A la tarda, realitzarem una excursió amb canoa amb aquest decorat impressionant, i al finalitzar l’excursió gaudirem d’una estona de bany. Així acabarem amb la llum del dia, i de nit, el silenci s’apodera de la badia, i tot es torna molt místic. Ho recordarem sempre.
Índex:
1. Embarquem a Bai Chay
2. Gruta de les Meravelles
3. Excursió amb canoa i bany

1. Embarquem a Bai Chay

Fer un creuer per la badia de Halong va ser una de les coses que més ens vàren agradar del nostre viatge a Vietnam i que considerem, és una experiència que tots teniu que viure almenys una vegada en la vida. La Badia de Halong o Halong Bay està ubicada al nord del Vietnam en la província de Quang Ninh, en el golf de Tonkín, prop de la frontera amb Xina i a 170 kilòmetres a l’est de Hanoi. La Badia de Halong fou declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco en el 1994 i nomenada en el 2011 una de les set meravelles naturals del món. Navegar per les aigües color esmeralda de Halong, fer un passeig en canoa o caiac, o en bots de jonc, bussejar junt a la fauna marina, visitar els miradors i delectar-se amb les seves més de 2000 illes càrstiques, que emergeixen de les plàcides aigües dels 1.500 km² que abarca aquesta famosa badia vietnamita son només algunes de les coses que fer si feu un creuer que us deixaran sense paraules.

Entrem a l’arxipèl·lag
Explica la llegenda que fa molts anys el poble vietnamita lluitava contra els invasors xinesos que s’apropàven per el mar. L’emperador de Jade va invocar a uns dracs màgics per a combatre a l’enemic. Els dracs començàren a escopir foc fet de joies i jade, que es van convertir en illots i varen formar una gran muralla per a enfonsar a les embarcacions xineses. El paisatge de la Badia de Halong (que significa “Drac descendent”) ha estat remodelat per l’erosió de l’aigua, durant més de 500 milions d’anys.
Ha Long significa Drac Descendent (llegenda local)

Contractar un creuer per la badia de Halong fou una de les parts del viatge a Vietnam que més maldecaps ens donà. Si anàvem a conèixer una de les meravelles naturals del món, voliem fer-ho de la millor forma possible. Li vam donar més de mil voltes a tot: quants dies dedicar-li, quin tipus de vaixell a escollir, quina ruta escollir, amb quina agència contractar-ho… Després de llegir i preguntar molt, ens vam decidir per reservar un creuer de 1 nit i dos dies per la badia de Halong. Si vosaltres teniu els mateixos dubtes seguiu llegint i mirant les fotografies que us ho explicarem tot lo millor que sabem, per ajudar-vos amb la vostra decisió.

Creuer escollit

Embarquem al poblet de Bai Chay en un vaixell “antic” de fusta que es vol assemblar a una de les embarcacions tradicionals vietnamites que surcaven les aigües de la Badia de Halong. De Hanoi a Bai Chay hi hem estat unes 2 hores i mitja i sortim al voltant de les 10h o 10:30 hores.

Embarquem a Bai Chay
Com contractar un creuer per la badia de Halong?
A l’hora de contractar un creuer per la badia de Halong hi ha vàries coses que heu de tenir en compte. La primera d’elles és la durada: existeixen creuers de un, dos o tres dies. Així que això és lo primer que tindreu que decidir a l’hora de reservar-lo. En el creuer per la badia de Halong en un dia us recolliran al vostre hotel de Hanoi sobre les 8 del matí i estareu de tornada a les 17 hores més o menys. Podeu reservar-lo aquí.

Aquest creuer d’un dia inclou:

 • Trajecte per carretera de 2 hores fins a Cat Ba.
 • Mini-creuer per la badia de Halong
 • Dinar vietnamita
 • Passeig en caiac
 • Visita a Fighting Cock
 • Cova Thien Cung
En el creuer per la badia de Halong en dos dies (aquest és un de similar al que vàrem fer nosaltres, ja que nosaltres ho vam contractar directament a una petita empresa local amb seu a Hanoi): Passareu una nit en el vaixell. Podeu reservar-lo aquí.

Aquest creuer de dos dies inclou:

 • Trasllats des del teu hotel de Hanoi (anada i tornada)
 • Allotjament, esmorzar, dinar i sopar
 • Guia en espanyol
 • Tour en caiac
 • Classe de beer yoga
 • Classe de cuina vietnamita
En el creuer per la Badia de Halong i Lan Ha de tres dies fareu snorkel, visitareu la llacuna Cam, passejareu en caiac per les famoses coves del ratpenat, del Mono, la Brillant i la Fosca, podeu veure el plàncton bioluminiscent. En el segon dia visitareu la platja Paradís, la platja de sorra més bonica de Halong, la illa de Dau Be i passareu la nit en unes cabanes flotants. El tercer dia podreu realitzar un trekking per el Parc Nacional de Cat Ba i visitar la Cova Hospital i la fortalesa de Cannon.

Aquest creuer de tres dies inclou:

 • Recollida a l’hotel i trasllat de tornada (opcional)
 • Transport en minibús i vaixell
 • 1 nit d’allotjament en el creuer
 • 1 nit d’allotjament en les Cases Flotants de Lan Ha
 • Guia de parla anglesa
 • Àpats
Ens acostem a l’arxipèl·lag
Comencem a navegar
Quin creuer reservar en la Badia de Halong?
El principal consell és que no busquis el més barat. Des de 160 euros per a 2 dies/1 nit i 300 euros per a 3 dies/2 nits, tens vaixells amb tot inclòs, bon menjar en el buffet i uns camarots que podríen ser de luxe en altres països. Inclús amb el trasllat des del teu hotel de Hanoi. Nosaltres vam reservar el creuer en un vaixell que volíem que s’assemblés a un vaixell tradicional de la badia. Més o menys seria aquest creuer.
Els Galls Lluitadors

Passem les roques que en diuen “Els Galls Lluitadors”, un dels símbols de la badia de Ha Long.

Navegant per la Badia de Halong
Navegant per la Badia de Halong
Hi ha vida a la Badia de Halong
Arrecerat poblet de cases flotants en la badia de Halong

2. Gruta de les Meravelles

Arribem, desembarquem i visitem la cova de Hang Dau Go, anomenada la Gruta de les Meravelles.

Gruta de les Meravelles
Gruta de les Meravelles

Es tracta d’una cova de pedra calcària, amb visites guiades i estalagtites i estalagmites il·luminades amb diferents colors. Des de l’entrada exterior de la cova ens fem una foto amb el fons de la badia de Halong. Es veuen els altres vaixells i creuers i la vista és espectacular.

Vistes de la Badia de Halong, Patrimoni de la Humanitat
Vistes de la Badia de Halong, Patrimoni de la Humanitat

3. Excursió amb canoa i bany

A la tarda, ens reserven algunes sorpreses, com l’excursió d’1 hora amb canoa que podem fer pels entorns de la badia de Halong.

Excursió amb canoa

També, al finalitzar l’excursió, ens deixen banyar-nos una estona a mar obert. L’aigua no és gaire clara i això sí, molt calenta producte de les latituds d’on estem. S’està fent fosc. Acabem el dia a prop dels taurons…

Bany relaxat a Halong Bay
A mitjanit

I a mitjanit, ens desperta una forta tempesta tropical que fa que sembli que ens inundem. El guia ens va dir que era la típica tempesta del lloc!

Adjunto un mapa de google maps amb l’itinerari concorregut en el dia d’avui i amb el marcatge de les atraccions i monuments més importants que hem vist o visitat (del nostre allotjament de Hanoi, passant per l’embarcador de Bai Chay i ubicant la cova Hang Dau Go):

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *