Categories
VIETNAM

Dia 18: Hanoi: Òpera de Hanoi + Catedral de Sant Josep + Presó Hoa Lo + Train Street + Mirador de Lotte Center + Museu d’etnologia de Vietnam

Estem a l’últim dia de les nostres vacances a Vietnam, i el dedicarem íntegrament a visitar les parts de Hanoi que encara no hem pogut visitar. A primera hora caminarem pel barri francès de la ciutat i veurem l’edifici de l’Òpera de Hanoi, un edifici molt vistós. Passejarem fins a la catedral de Sant Josep i seguirem fins a la presó de Hoa Lo, coneguda com Hanoi Hilton pels presoners de guerra americans. Ens dirigirem al Train Street, on prenent un cafè, veurem passar el tren per el carrer. Finalitzarem demanant un taxi o un mototaxi que ens porti fins al Mirador de Lotte Center, on gaudeixes d’unes grans vistes de la capital Hanoi. Acabarem el recorregut del dia visitant el Museu d’Etnologia de Vietnam, amb una col·lecció de més de 15.000 objectes relacionats amb les diferents ètnies. Del museu, anirem cap a l’Hotel a fer les maletes ja que de matinada surt el nostre avió cap a Bangkok.
Índex:
1. Òpera de Hanoi
2. Catedral de Sant Josep
3. Presó Hoa Lo
4. Train Street
5. Mirador de Lotte Center
6. Museu d’etnologia de Vietnam

1. Òpera de Hanoi

Sortim ben d’hora de l’Hotel Golden Key cap al nostre racó de les mototaxis. Negociem perquè ens portin al Llac Hoan Kiem, on a l’est, s’estén el barri francès de la ciutat. El barri francès de Hanoi és una de les zones de la ciutat que no et pots perdre. La història d’aquest barri es remonta a l’època colonial francesa, per lo que la seva arquitectura i estil son molt diferents a lo què es veu en altres bandes. Un dels llocs més emblemàtics del barri és l’Òpera de Hanoi, un edifici d’estil neoclàssic que es va construïr a principis del segle XX. També hi trobaràs moltes cafeteries, botigues i antigues mansions.

The French Quarter, el barri francès de Hanoi

I passejant des del llac Hoan Kiem, anem a parar davant de l’edifici de l’Òpera de Hanoi (Nha Hat Lon). Es tracta d’un edifici molt vistós, inaugurat en el 1911, on es celebren concerts de música clàssica i espectacles de dansa. Es troba aproximadament a 1 kilòmetre al sud-est del llac Hoan Kiem.

Edifici de l’Òpera de Hanoi

2. Catedral de Sant Josep

Sortim del barri francès i anem caminant cap a la Catedral de Sant Josep, que es troba a 450 metres a l’oest del llac Hoan Kiem, i a uns 15 minuts caminant des de l’edifici de l’Òpera de Hanoi. Algo que em va cridar molt l’atenció de la nostra visita a Hanoi fou aquesta preciosa catedral. La Catedral de Sant Josep fou construïda en el 1886 i és d’estil neogòtic. Sembla ser que es va construïr imitant a la de París, la Notre-Dame. El què més em va agradar d’aquesta catedral fou la seva ubicació, ja que els voltants estan plens de racons amb encant, restaurants i cafeteries. Et recomano molt passejar per aquesta zona.

Catedral de Sant Josep de Hanoi
Interior de la Catedral de Sant Josep

Tenint en compte que el 80% de la població vietnamita és budista i que l’arquitectura del país poc o res té a veure amb l’europea, trobar una catedral catòlica enmig del Sudest Asiàtic és si més no, curiós. L’entrada és gratuïta, i l’horari de visites és de les 5:00 a les 11:00h i de les 14:00 a les 19:30 hores.

3. Presó Hoa Lo

La nostra ruta continua cap a la Presó de Hoa Lu, ubicada a 650 metres de la Catedral de Sant Josep. Visitar la Presó de Hoa Lo a Hanoi és una experiència única i impactant. Aquesta presó, també coneguda com Hanoi Hilton per els presoners estadounidencs, és un testimoni inquietant de la crueltat i el sofriment que varen tenir lloc en ella durant la Guerra de Vietnam.

Presó de Hoa Lu

La presó conta amb exposicions que documenten les condicions de vida dels presoners, les tortures, els interrogatoris als que fóren sotmesos i els intents de fuga. També hi ha una secció dedicada a la història de la presó durant la lluita per la independència del país.

Presó de Hoa Lu

4. Train Street

I visitada la presó, ens dirigim cap a un dels llocs més surrealistes de la capital Hanoi, el Train Street. Concretament la nostra intenció és anar a fer un cafè al Cafè Ga Dong Duon, ubicat a 750m al nord-oest de la presó. No és el lloc més emblemàtic de la ciutat però sí que fou la nostra visita preferida de Hanoi, Train Street. Segurament hagis vist alguna foto d’una via de tren en plè carrer o mercat. A Àsia pots trobar-hi aquesta estampa en diferents llocs. Hanoi és un d’ells. Així és, en plena ciutat pots trobar-hi una via de tren creuant un carrer. Un carrer on els veïns fan vida normal fins que arriba l’hora de posar el gos a casa, recollir el xiringuito i esperar a que el tren passi per llavors tornar a la normalitat.

Train Street, Hanoi

El tren passa vàries vegades al dia. Quan nosaltres vam estar a la ciutat, passava a les 15:30h i a les 19:30h. Tanmateix, això ha pogut canviar. El meu consell és que t’apropis al lloc a preguntar. En alguns establiments, pengen l’horari. De totes formes, recomano anar-hi una mitja hora abans de que passi el tren per agafar un bon lloc. Si penses que el tren passa a poc a poc i amb cura, estàs confós. Va ràpid, així que tingues precaució i no t’arrisquis la teva vida per una foto. Jo vaig decidir viure aquesta experiència des d’un cafè junt a la via anomenat Cafè Ga Dong Duong. Ho recomano.

Ubicació del Cafe Ga Dong Duong
També us hem de dir, que si teniu la oportunitat us recomanem que ho vegeu un cop a peu de carrer i un altre des de dalt, menjant algo en qualsevol de les terrasses. És una perspectiva molt diferent que també us encantarà. Segons sembla, el tren passa de dilluns a divendres a les 18:27, 19:00, 20:00, 21:00, 21:30, i 22:00h. Els dissabtes i diumenges passa a les 7:05, 8:45, 9:20, 11:37, 15:30, 16:30, 19:00, 19:30, 20:00, 21:05, 21:30, i 22:00 hores. Encara que no sempre és puntual.
Train Street, un dels llocs més visitats de la ciutat

5. Mirador de Lotte Center

I un cop hem vist passar el tren, amb el cor encongit, ens dirigirem lluny del centre de la ciutat, concretament a 2,6 kilòmetres a l’oest del Temple de la Literatura. Per arribar-hi agafarem també una mototaxi que ens hi durà. Allí es troba el Mirador de Lotte Center. Si t’agradaria veure Hanoi des de les altures, et recomano molt visitar el mirador situat en l’edifici Lotte Center. Conta amb vistes de 360º i són impressionants. Si com a mí, t’agrada conèixer les ciutats a vista d’ocell, et recomano molt aquest lloc.

Edifici del Lotte Center
Lotte Observation Deck

Com podeu observar la plataforma d’observació és una passada, amb totes les parts de vidre. No apta pels que tinguin vertigen…

Lotte Observation Deck

El Lotte Observation Deck està obert des de les 9:00h fins a les 24:00h, encara que la guixeta tanca a les 23:00h. L’entrada costa 230.000 VND (8,73€ aprox.). Encara que si vas de 9:00 a 10:00h o de 22:00 a 23:00h, hi ha un 50% de descompte. Nosaltres no varem poder aprofitar el descompte… Adjunto la pàgina web per a comprar les entrades amb antel·lació, aquí.

6. Museu d’etnologia de Vietnam

I finalitzada l’impressionant visita al mirador de l’edifici Lotte Center, tornarem a agafar un mototaxi que ens dugui al Museu d’Etnologia de Vietnam, ubicat a 2,2 kilòmetres a l’oest del Lotte Center. Visitar el Museu d’Etnologia de Vietnam és una visita opcional però molt recomanada per aquells interessats en aprendre sobre la diversitat cultural d’aquest país del Sudest Asiàtic. El museu alberga una impressionant col·lecció de més de 15.000 objectes relacionats amb les diferents ètnies que habiten Vietnam, així com informació detallada sobre els seus hàbits, costums, rituals i tradicions.

Museu d’Etnologia de Vietnam

L’horari del museu és de 8:30 a 17:30h (dilluns tancat), i l’entrada val 40.000 VND (1,52€ aprox.). Adjunto la seva pàgina web.

Museu d’Etnologia de Vietnam

I així acabem la nostra ruta a la ciutat de Hanoi. Amb un mototaxi retornarem a l’Hotel a descansar una miqueta, i a preparar les maletes ja que de matinada sortirà el nostre avió via Bangkok.

Adjunto un mapa de google maps amb l’itinerari concorregut en el dia d’avui i amb el marcatge de les atraccions i monuments més importants que hem vist o visitat:

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *